İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Besicilik İçin En Uygun Şehir Sizce Neresi ?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
41 yorumH
Üye450 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - atilla29 Trakyada süt besiciliğimi et besiciliğimi önerirsiniz ? |
Sayın atilla29,
Trakyada et de olur sütde ancak;Siz diyelimki besicilik yaptınız.Belirli bir süreden sonra kesime giden hayvanlarnızın yerine hayvan temin etmek zorundasınız.Bu öyle kolay iş değil.Peşinden koşturup öncelikle hayvanı alırken kazanmanız lazım.
Örneğin bu işi yapan bir çok kişi,özelliklede trakya ve marmara bölgesinde gidip doğudan hayvan (bızağı,dana) toplayıp getiriyorlar.Orada kuraktan sıcaktan kavrulmuş yerli ırk hayvanlar bile marmara ve trakyada ki sürekli ve daha kaliteli merayı görünce semiriyor.Hayvanları getirip,uzunca bir süre meraya bırakıyorlar.Sonra 1 yaşında besiye alıyorlar.Besicilik zahmetli,takip isteyen bir iş.Sürekli hayvan alacağınız için önce siz anlamalısınız hayvandan,buda tecrübe isteyen bir süreç.
Süt hayvancılığında da yine takip önemli,iyi bir bakıcı gerekli.Bununa birlikte Türkiyede tarım politikaları sağı solu belli değil,2002 de kuraklıktan çektik,2010 yağmur sel başımızı havaya kaldırmıyor.Dolayısı ile süt fiyatları ne olur ne biter pek belli değil.
Süt hayvancılığında çok küçük nüanslar işletmeyi batırırda çıkarırda..Bu nedenle süt hayvancılığı ile ilgili ciddi bir şekilde araştırma yapmalı ve işletme sistemi oluşturmalı.
... ... ...
C
Üye243 yazı
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz
H
Üye450 yazı
Sayın Cagdasinal,
halende böyle bir şey yok diyorum.Bahsettiğiniz desteklemenin sadece ürün pak. vs. ile iligi verildiğini söyledim.
Siz hiç gidip tarım il müdürlüğüne,ziraat bankasına görüştünüzmü konuşyorsunuz.Hiçbirşeyi bir yere çektiğim yok,ancak halen ısrarla yanlış söylediğiniz şeyi,evirip çevirip doğru demeye devam ediyorsunuz.Hakketten çok merak ediyorum koca destekleme şube müdürünün bilmeyipte sizin bildiğniz şeyi,inşallah siz haklısınızdırda hakikaten yardımcı olabilirsiniz,bir yararınız olur birine..
Ben söylediğim herşeyin arkasındayım.3 yıldır bu konuları araştrıyor ve takip ediyorum 6 ay önce ilgimi çekmedi bu sektör.Verdiğim yazdığım her bilgide %100 emin değilsem bunuda belirterek yazıyorum.Bakım beslemeden tutun maliyet araştırmalarına kadar bilgilerimin hepsini uludağ üni.prof larından,üretici birliklerinden tarım il müd. görevlilerinden ve daha birçok kurum kuruluştan birinci elden edindim bilginiz olsun.Hepsinin kontak numaraları cep telefonları mail adresleri bende mevcuttur.Bu insanlar emin olun gidip sorduğunuzda,eğitimlerine katıldığınızda canla kanla yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Bu işi önemsiyorlar.Onlar çok fazla rahatsız edilmeyi,vatandaşın yalan yanlış bilgilerle doldurulmasından sa yeğliyorlar emin olun..Daha öncede birçok konuda yazdığım gibi,bu konularda benim söylediklerimede değil, herhangi veteriner hekimi de boşverin en doğru bilgiyi akademik kariyeri olan bu konularda çalışmalarda bulunan işin nabzını tutanlardan alın..
Herkes bulunduğu ildeki tarım il müdürlüğü bünyesinde destekleme,hibe ve kredi destek biriminden doğru bilgi nedir edinebilir.Ben internetten okuyup burada anlatmıyorum.Bursa destekleme şube müd. den Dr.L.özbilgin ile görüşebilirsiniz.Bende cebide var isteyene de verebilirim.
Örneğin damızlık hayvan ile ilgili bir arkadaş soğukta hayvanın 70 kg süt verebileceğini yazmış.Bugün gidin damızlık sığır yetiştiricileri birliğine size bölgenizdeki ortalama nedir,hangi ineğin anası babası kimdirden taa amerıkadakı dedesıne kadar sıze gelmiş geçmiş tüm bılgılerını verır.Hayvan alımı konusunda goturup hayvan satan bırlıge kayıtlı yetıstırıcıler ıle tanıstırır ve hayvan alımınıza yardımcı olur.Sizde ne yanlış bilgi edinip vakit kaybetmiş,hatta belki nakit kaybetmiş olursunuz nede gerçek bilgilerle karşılaşıp demotive olursunuz.
Bakın ben size bir olay anlatayım,Uludağ uni.yem rasyon bırımı hocası prof besı ıle ılgılı teknıklerı anlatıyor,bır amca kalkıp 50 senedır koyde oldugunu baglı beslemenın daha ıyı besı yaptıgını ıddıa edıyor.hoca hayvan yag baglar et yapmaz dıyor.Adam baglasın ben alacagım paraya bakarım dıyor.Hoca neredeyse tansıynu fırlıyor,amca yapma etme dıye haykırıyor sen hıc kasapa hayvan verdınmı,kasap hayvan yaglıysa fıre keser dıyor.Ve en cok da malesefki bu durumun ulke hayvancılığını geriye ***ürdüğü ve malesef bu konuda ne yaparlarsa yapsınlar bir başarı elde edemedikleri konusunda yakınıyor hoca..
Bu yüzden bilgiyi,tekniği doğru yerden almak çok çok önemli.Ben yanlış bilgi dolayısı ile para da kaybettim ancak hiçbirşeye kaybettiğim zamana yorduğum beynime üzüldüğüm kadar üzülmüyorum..Bu nedenlede bu konuda hassasiyet gösterip,insanlara benim yaşadıklarımı yaşamamaları adına aldığım bilgileri aktarıyor,yine en doğru bilgiyide nereden nasıl alınması gerektiği konusunda yine bilgi veriyorum.Diğer yazılarımıda inceleyebilirsiniz.Bu forumların amacıda bu olsa gerek..
... ... ...
F
Yeni Üye16 yazı
football is life
E
Üye167 yazı
Bir işin içinde Olmakla,Dışardan bakıp anlamaya çalışmak çok farklı,daha henüz 2 yıl önce düşük süt fiyatlarını protesto edip kaldırımlara döken çiftçi
görüntüleri hafızlarda çok taze,bu işte çok önemli bir konu var . İSTİKRAR...yeni türkçesi : sürdürülebilirlik..
üretici çiftçi süt fiyatının gelecekte ne olacağını bilecekki,ona göre tutumunu belirleyecek,maliyetlerini hizaya koyacak,onun için,
kimin ne dediğinden çok,devletin tavrı,süt fiyatını nasıl yönlendirebileceği,üreticiye desteği,piyasa dengelerini iyi izleyip,
gerektiğinde ani müdahale yapması çok daha önemli,gerisi sadece .... : )
görüntüleri hafızlarda çok taze,bu işte çok önemli bir konu var . İSTİKRAR...yeni türkçesi : sürdürülebilirlik..
üretici çiftçi süt fiyatının gelecekte ne olacağını bilecekki,ona göre tutumunu belirleyecek,maliyetlerini hizaya koyacak,onun için,
kimin ne dediğinden çok,devletin tavrı,süt fiyatını nasıl yönlendirebileceği,üreticiye desteği,piyasa dengelerini iyi izleyip,
gerektiğinde ani müdahale yapması çok daha önemli,gerisi sadece .... : )
herkese başarılar : )
E
Yeni Üye3 yazı
benim bölgemde hayvancılığa elverişli izmir kemalpaşa halilbeyli ,dikili ,salihli,alaşahir önerebilirim burdalarda uygun fiyata sulak ve düz arazi bulabilirsiniz,izmir urla tarafıda olabilir fakat arazi fiyatları yüksek
özerturemlak
L
Yeni Üye13 yazı
Ben boluda emlakcılık yapmaktayım hayvancılık besiçilik bu cevrede cok yapılmakta özellikle etlik tavukçuluk eğer arzu eden yapmayı düşünen arkadaşlarımız olursa 5bin tl den 100bin tlye kadar yerlerimiz vardır elektrik su sorunu yoktur... ruhsat vb izinlere gerek yoktur yerleşim yerleri dışında
E
Yeni Üye10 yazı
06/03/2012 : 21:25:59#38
Web sitesi
Alıntı
Enerbay biyogaz olarak bizler anaerobik sistemlerde biyogaz tesis kurulumlarında yüksek verim, düşük maliyetler ve yerli teknolojimizle hizmetinizdeyiz. atığınızın sahip olduğu biyogaz, metan gazı, elektrik ve ısı gücünü hesaplamak ve detaylı bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. www.enerbay.com.tr
Enerbay Biyogaz
E
Yeni Üye10 yazı
06/03/2012 : 21:30:43#39
Web sitesi
Alıntı
Enerbay biyogaz olarak bizler anaerobik sistemlerde biyogaz tesis kurulumlarında yüksek verim, düşük maliyetler ve yerli teknolojimizle hizmetinizdeyiz. atığınızın sahip olduğu biyogaz, metan gazı, elektrik ve ısı gücünü hesaplamak ve detaylı bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. www.enerbay.com.tr
Enerbay Biyogaz
C
Üye243 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - HakanFinans Sayın Cagdasinal, halende böyle bir şey yok diyorum.Bahsettiğiniz desteklemenin sadece ürün pak. vs. ile iligi verildiğini söyledim. Siz hiç gidip tarım il müdürlüğüne,ziraat bankasına görüştünüzmü konuşyorsunuz.Hiçbirşeyi bir yere çektiğim yok,ancak halen ısrarla yanlış söylediğiniz şeyi,evirip çevirip doğru demeye devam ediyorsunuz.Hakketten çok merak ediyorum koca destekleme şube müdürünün bilmeyipte sizin bildiğniz şeyi,inşallah siz haklısınızdırda hakikaten yardımcı olabilirsiniz,bir yararınız olur birine.. Ben söylediğim herşeyin arkasındayım.3 yıldır bu konuları araştrıyor ve takip ediyorum 6 ay önce ilgimi çekmedi bu sektör.Verdiğim yazdığım her bilgide %100 emin değilsem bunuda belirterek yazıyorum.Bakım beslemeden tutun maliyet araştırmalarına kadar bilgilerimin hepsini uludağ üni.prof larından,üretici birliklerinden tarım il müd. görevlilerinden ve daha birçok kurum kuruluştan birinci elden edindim bilginiz olsun.Hepsinin kontak numaraları cep telefonları mail adresleri bende mevcuttur.Bu insanlar emin olun gidip sorduğunuzda,eğitimlerine katıldığınızda canla kanla yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Bu işi önemsiyorlar.Onlar çok fazla rahatsız edilmeyi,vatandaşın yalan yanlış bilgilerle doldurulmasından sa yeğliyorlar emin olun..Daha öncede birçok konuda yazdığım gibi,bu konularda benim söylediklerimede değil, herhangi veteriner hekimi de boşverin en doğru bilgiyi akademik kariyeri olan bu konularda çalışmalarda bulunan işin nabzını tutanlardan alın.. Herkes bulunduğu ildeki tarım il müdürlüğü bünyesinde destekleme,hibe ve kredi destek biriminden doğru bilgi nedir edinebilir.Ben internetten okuyup burada anlatmıyorum.Bursa destekleme şube müd. den Dr.L.özbilgin ile görüşebilirsiniz.Bende cebide var isteyene de verebilirim. Örneğin damızlık hayvan ile ilgili bir arkadaş soğukta hayvanın 70 kg süt verebileceğini yazmış.Bugün gidin damızlık sığır yetiştiricileri birliğine size bölgenizdeki ortalama nedir,hangi ineğin anası babası kimdirden taa amerıkadakı dedesıne kadar sıze gelmiş geçmiş tüm bılgılerını verır.Hayvan alımı konusunda goturup hayvan satan bırlıge kayıtlı yetıstırıcıler ıle tanıstırır ve hayvan alımınıza yardımcı olur.Sizde ne yanlış bilgi edinip vakit kaybetmiş,hatta belki nakit kaybetmiş olursunuz nede gerçek bilgilerle karşılaşıp demotive olursunuz. Bakın ben size bir olay anlatayım,Uludağ uni.yem rasyon bırımı hocası prof besı ıle ılgılı teknıklerı anlatıyor,bır amca kalkıp 50 senedır koyde oldugunu baglı beslemenın daha ıyı besı yaptıgını ıddıa edıyor.hoca hayvan yag baglar et yapmaz dıyor.Adam baglasın ben alacagım paraya bakarım dıyor.Hoca neredeyse tansıynu fırlıyor,amca yapma etme dıye haykırıyor sen hıc kasapa hayvan verdınmı,kasap hayvan yaglıysa fıre keser dıyor.Ve en cok da malesefki bu durumun ulke hayvancılığını geriye ***ürdüğü ve malesef bu konuda ne yaparlarsa yapsınlar bir başarı elde edemedikleri konusunda yakınıyor hoca.. Bu yüzden bilgiyi,tekniği doğru yerden almak çok çok önemli.Ben yanlış bilgi dolayısı ile para da kaybettim ancak hiçbirşeye kaybettiğim zamana yorduğum beynime üzüldüğüm kadar üzülmüyorum..Bu nedenlede bu konuda hassasiyet gösterip,insanlara benim yaşadıklarımı yaşamamaları adına aldığım bilgileri aktarıyor,yine en doğru bilgiyide nereden nasıl alınması gerektiği konusunda yine bilgi veriyorum.Diğer yazılarımıda inceleyebilirsiniz.Bu forumların amacıda bu olsa gerek.. Hakan Finans Görüşmeyeli umarım Bilginiz Artmıştır artmadıysa Size cevabı benım yerıme Tarımsal kalkınmayı destekleme kurumu verecektir http://www.tkdk.gov.tr/ |
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Çağdaş İNAL
G
Yeni Üye74 yazı
Güney Kazakistan'da işlenmiş deri satmaktayım. Şu anda elimde 20 bin adet işlenmiş deri bulunmaktadır. Buya işlemi yapılmamış. Alıcı istedeği renge buyayabilir. Hepsi koyun derisidir. Ortalama deri uzunluğu 120 cm. Daha fazla mal isteyene bulunur. İşlenmiş koyun deri fiyatı 3.5 dolar. Yüklü miktarda alım yapılırsa fiyatta indirim payı vardır.
Türkiye'den Kazakistan'a TIR'lar yaklaşık 10 - 12 bin dolar arasında nakliye ücreti almaktadırlar.
Kazakistan'dan Türkiye'ye 2-5 bin dolar arasında nakliye ücreti almaktadırlar.
Kazakistan'dan Türkiye'ye karayol ile Kazakistan - Özbekistan - Türkmenistan - İran ve Türkiye'ye ulaşmaktadır.
Dış ticaret evraklarında yardım edilir. Karşılama, konaklama ve gümrük işlerinde yardım edilir ve sınıra kadar eşlik edilir.
Kazakistan'da ticaretle uğraşan Türkiyeli vatandaşlardan veya Yesevi Üniversitesinde Çalışan Türkiyeli vatandaşlardan referans verebiliriz. Can ve Mal güvenliği garanti edilir. (öyle sorunda bulunmamaktadır).
İlgilenen şahıslar var ise galimcan@mail.ru
ve+77015521503telefonuna ulaşabilirsizin.
Türkiye'den Kazakistan'a TIR'lar yaklaşık 10 - 12 bin dolar arasında nakliye ücreti almaktadırlar.
Kazakistan'dan Türkiye'ye 2-5 bin dolar arasında nakliye ücreti almaktadırlar.
Kazakistan'dan Türkiye'ye karayol ile Kazakistan - Özbekistan - Türkmenistan - İran ve Türkiye'ye ulaşmaktadır.
Dış ticaret evraklarında yardım edilir. Karşılama, konaklama ve gümrük işlerinde yardım edilir ve sınıra kadar eşlik edilir.
Kazakistan'da ticaretle uğraşan Türkiyeli vatandaşlardan veya Yesevi Üniversitesinde Çalışan Türkiyeli vatandaşlardan referans verebiliriz. Can ve Mal güvenliği garanti edilir. (öyle sorunda bulunmamaktadır).
İlgilenen şahıslar var ise galimcan@mail.ru
ve+77015521503telefonuna ulaşabilirsizin.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz