Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Toka İçin Ana Malzeme (bijuteri)

Başlatanzeynep ferdaTarih18/10/2013 10:57:24Yorum9

İlk mesaj
Üye129 yazı
arkadaşlar merhaba,
komşularımdan birkaç tanesi ev hanımı. kendi imkanlarıyla birşeyler yapmak istiyorlar. ben de zaten hep bu konuda kadınlara destekçi olmuşumdur, hem de kendi merakımdan... evde toka yaparlarsa ben de pazarlamalarına yardım edebileceğimi söyledim. yanlız toka yapımı için ana malzemeleri araştırıyorum. bir türlü bulamadım. toptan ucuza alabileceğimiz toka yapımında kullanılan ana malzemeleri nereden bulabiliriz. ankarada oturuyorum. bu malzemelere ulaşabilirsek toptan alacağım. komşularda birşeyler yapacaklar. bu arkadaşları üretime katmak istiyorum. yardımcı olursanız çok memnun olurum. teşekkürler.
mmm...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye10 yazı
İstanbul tahtakale ve o civarda cok nette de bulursun aslında ama toptancıları gez.

Yerleşim Türkiye
Üye390 yazı
Toka fabrikaları plastik enjeksiyon tarzı onbinlerce üretip aradaki saçı sıkıştırmaya yarayan yayla beraber etrafımdaki mahallelerdeki evdeki bayanlara bu ürünü son haline getirmek için veriyorlar. Onlar da montajı yapıp 1000 tanesine 5-10 lira gibi komik bir para alıyorlar ama çoluk çocuk(hatta sıkıldıkça bende dahil)yapıldığı için sigara parasıydı süt parasıydı ana işler kalmadan yapılan bir iş.Bir ara evde onlarca toka vardı her renk ve büyüklükten.uzun lafın kısası toka olayı bir fabrikasyon ve dizayn işi.basit olarak ne yapmayı planladığınızı tam bilemedim ama plastik saç tokası için orta halli bir imalathane yada fabrika şart.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye129 yazı

el imalatı gerektirecek, üzerine fiyonk, fimo dan motifler vs. eklenebilecek, görsel değer katacak kısacası piyasada satacak ve alıcı bulabilecek tokalar üretmek istiyoruz.

mesela çıt, çıt açılıp kapanan tokalardan alıp, üzerine fiyonk gibi aksesuarlar yapabiliriz.

mmm...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Yeni Üye25 yazı
Kolay gelsin öncelikle aynı şeyi bende cok düşündüm ve çok araştırdım istanbul merkezi ama duyduguma göre ankarada da büyük toptancılar varmış.Önce tokacıları gezin neler yapılmış fiyatları ne sonra malzemecileri gezip maliyet cıkarın ben bir cok üründe alışın yapılıştan ucuz oldugunu gördüm ve ben buna istanbulda bir ay zaman harcadım.siz kendi tasarımlarınızı satarsanız cok kar edersiniz.karışık oldu belki biraz ama dolaşınca anlarsınız.kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / Gaziantep Nizip
Üye129 yazı
hepinize teşekkür ederim...

yorum katmak isteyenler olursa seve seve dinlerim. saygılar...
mmm...

Üye2659 yazı
eminönü-tahtakale...tahtakale ye geldiğinde marputçular han içi bu işin cenneti...

Mahmutbey İstoç Toptancılar Çarşısı da uygun

kolay gelsin
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye574 yazı
size mail olarak birşeyler yazdım zeynep hanım umarım okumuşsunuzdur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye129 yazı
okudum ankara2929, teşekkür ederim.
mmm...

Üye189 yazı
Toka değilde bileklik yapmanızı öneririm toka işi karışık ve maliyetli bir iştir ve çin malı toka piyasamızda çoktur ve o kalite fiyatları yakalayamazsınız fakat bileklik öyle değildir.lüks değilde ucuz tarzda çalışmanızı tavsiye ederim.bir üretici olarak tavsiyem taraftar bilekliğidir.hatta ilk bir metrelik 3 ip örgü taraftar bilekliğinden başlangıç yapmanızı tavsiye ederim.
edv

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil