Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

1mw Hes Projesı

Başlatanwolf_captainTarih05/10/2013 08:31:44Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye77 yazı
Selamlar,

Yazımı yazmadan önce bu konu veya benzer konular ile ilgili konikste yazıları okudum güncellik açısından yeni bir konu başlıgı açmak istedim.

EPDK şuanda üretim miktarı 500kw olan yenilenebilir enerji kaynaklarını 1mw'a çıkardı.
Bu konu ile ilgili,

-Fizibilite çalışması
-İzin alınacak kurumlar
-kredi ve hibe destekleri
-Kurulacak akarsu özellikleri,

gibi bilgilere sahip olan arkadaşlar paylaşabilirlermi?
wolf_captain

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye77 yazı
güncel
wolf_captain

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye122 yazı
Bu işi siz kendiniz mi yapacaksınız yoksa firmanıza böyle bir çalışma mı yapacaksınız.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye77 yazı

Yeni bir şirket kurup firma olarak girmeyi düşünüyorum,yönetmelikte tüzel kişiler olarak yenilenebilir enerji uretebiliyoruz.
wolf_captain

Yeni Üye98 yazı
ben arastırmıstım.. yatırım maliyeti ve geri donusu ccok uzun vade deydi.. gunes ve ruzgar enerjilerine bakmıstım. akarsu yu bilemiyorum.. yatırım maliyeti ve geri donusu hakkında bir bilginiz var mı?
kaan

Yeni Üye77 yazı
konu güncel..
wolf_captain

Yeni Üye3 yazı
1MW Hes projesini yapmak için 3milyon$ gibi bi sermayeye ihtiyacınız var en düşük ihtimalle. HES'ten üretilen elektriğe devletin verdiği birim fiyat diğer enerji türlerine göre daha düşük. Küçük yatırımcı için çok avantajlı değil. Onun için HES projeleri genelde daha yüksek MW olarak büyük şirketler tarafından kuruluyor.
Fizibilite çalışması için bi şirketle anlaşmak gerek. DSİ ile görüşmen gerek. EPDK dan izin almana zaten gerek yok. Bölgenin elektrik kurumuna gidip ben elektrik üretiyorum haberiniz olsun deyip ters sayaç bağlarlar satışa başlarsın.

Kredi ve hibe destekleri de şöyle: KOSGEB ten 30bin hibe 70bin faizsiz kredi alabilirsin. Üstüne de bazı bankaların verdiği 3 yıl ödemesiz 7 yıl vadeli krediler var 5milyon$ a kadar veriyolar.
Böyle yazmakla anlatılmaz çok ayrıntılı işler. Biraz yazmaya çalıştım. mail atabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis