Üye Toplam 209 yazı |
| ||||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 08/10/2013 : 20:51:23 çünkü görüştüğüm istasyon sahipleri anlaşmaktan yanaydılar...ben küçük istasyonlar için diyorum... ben kesmiyorum umudumu bir şeyler yapıcam...ilk küçük istasyon tutar başlarım daha sonra 10 ton satan bir yeri tutar kiralarım. yüksek satışlı yerlerin peşine düşerim..biri ikna olmuyorsa diğerini ikna etmeye çalışırım... kira 10.000tl ise şartları hafifletmeye çalışırım...toplu para vermem de kirayı 30.000tl veririm 40.000tl veririm bunun da altı ayını peşin veririr yeri kiralamaya çalışırım... ama ne yazık ki okadar param yok ama param olsa inan ki bulurum ben inanıyorum. farklı il olması sorun değil...para olduktan sonra ve para kazandıktan sonra her türlü organizasyon olur... son bunu da yorum yaparsan sevinirim. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 08/10/2013 : 22:40:11 Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 08/10/2013 : 23:27:06 ben bir rüya ya da hayelci biri değilim...yaşadıklarımı her şeyi ile yazdım... büyük işler yapabilmek için para lazım ama bunun bir yerinden başlamak için de para lazım mesela günde 10 araca teminat yatırsam mutlaka kalan araçlar olur ama o imkanda bende yok..çünkü icrada araçlar genelde pahalı gidiyor Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| masal06 Üye Toplam 2659 yazı | Üretici %20 üstü filo indirimi versede 50-100 araçlık bir filo için enaz 1 trilyonluk finansman yaratmak kolay bir şey değil Hadi diyelim "araçlardan sağlanan gelirler öder" diyelim Ancak başlangıçta bu kaynağı bulabilmek sıkıntı Çünkü 1.işletmeciliğin kuralı gereği "alacakla borç ödenmez" 2. Böyle bir finansmanı eşten dostan sağlayamazsın Bankalardan hiç sağlayamazsın. Bankalar bu kadar büyük finansmanı nasıl ödemeyi düşünüyorsun diye sorarlar detaylı cevaplar ararlar. Hesap kitap işini bildiğini düşünerek Bu işi yapan galerici birçok büyük İşyeri kurulurken Oto kiralama şirketi ve galericilik çatısı altında kurulan bu şirketler olarak Filo indirimiyle , otomobili alıyor. 1) Yüzde 18 KDV ödüyor. Bu KDV’nin tamamını, gelirlerinin KDV’sinden indiriyor (KDVK Md. 30/b). 2) Aralık ayında satın alsa dahi bir yıl üzerinden yani 12 aylık amortisman ayırıyor ve gider yazıyor (VUK Md. 320/2). 3) Motorlu Taşıtlar Vergisinin tamamını gider yazabiliyor (MTV K. Md. 14). 4) Sıfır kilometre aldığı otomobillerden bazılarını, bir şahsa veya şirkete kiralıyor. Bazılarını ise ikinci el satış faturası düzenleyerek satıyor yada bağlantılı olduğu bayiye %18 kdvli sattığı müşteri adına fatura kestirerek satıyor. 5) Ardından kiralanılan süre sonunda kullanılmış özelliği taşıyan otomobili ise ; a) Yüzde 1 KDV ile, b) Daha düşük fiyatla, satıyor. Avantajı : Yüzde 18 KDV’yi indirmesi ve bir yıl üzerinden amortisman ayırabilmesi. Zaten Filo indiriminden uygun fiyatlara aldıkları araçları kiralama süresi sonunda 2. el olarak satarak kar etmeleri Kiralamadıkları 0 km araçları bayiden düşük fiyata satarak yüksek kar elde etmeleri Yukarıdaki olayda, hem oto kiralama şirketi ve galericilik çatısı altında çalışan bu işletmeler Oto kiralama şirketi olarakta çalışan bu galeriler KDV’yi indiriyor, yıllık amortisman ayırıyor, Motorlu Taşıtlar Vergisini gider kaydediyor. Otomobili (kullanılmış olduğu için) düşük fiyata ve yüzde 1 KDV ile satabiliyor. Satışını yaptığı binek otomobiller nedeniyle yüklenip indiremediği KDV’yi aylık ya da yıllık iade olarak alabiliyor. Bu da Operasyonel Kiralama şirketlerinin ve Galerilerin çalışma yöntemlerinin mali dilde anlatımı. Turbolinea kardeşim bu araçları filo indirimiyle almak ve satarak para kazanmak firmalar için ana kazanç kaynağı değil Operasyonel Filo Kiralama Şirketlerinin maliyet azaltma yöntemi o yüzden tavsiyem filo indirimiyle 50 adet araç alıp satmak biraz tek başına yapılması zor bir iş :) :) "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı |
icrada sorunlu araçlar bugün değerinden fazla satıyorsa sıfır araç satmak hiç sorun olmayacaktır... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 09/10/2013 : 09:01:14 ayrıca...bir markadan tek model almayacağım...bir marka alıyorsam 10 tane linea 10 tane punto 10 tane ducato gibi alıcam ama gel gör ki bu iş için para lazım. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| masal06 Üye Toplam 2659 yazı |
Sevgili Turbolinea siteyi takip ettim edeli İş kurmak isteyen üyelerin birçoğunda dikkat ettiğim bir rahatsızlık var. Bunları dile getirmeye çalışıyorum fakat bazen dışarda su satmayı bile beceremeyecek insanlara birşeyleri anlatmak zor oluyor Nihayetinde Anlattıklarımız çok önemli olsada karşımızdakinin anlayabilme seviyesi en büyük etken oluyor bazen 1. İş kurmak isteyen üyelerin birçoğu yapmak istedikleri işle ilgili teknik detayları araştırmıyorlar 2.Bilgi birikimlerini yeterliliklerini deneyimlerini objektif olarak sorgulamıyorlar 3.Basit mali ve muhasebe bilgileri konusunda deneyimsizler fakat şirket sahibi olmayı zengin olmayı hayal ediyorlar. 4. Büyük işletmelerin patronlarının Girişimcilik , İş hukuku, İnsan Kaynakları, Çalışma Psikolojisi, gibi farklarıyla esnaflardan farkları olması gerektiğini unutuyorlar. "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 09/10/2013 : 18:00:51 boş işler peşinde değilim...icradan araç alamadığımı ve rakamların yüksek olduğunu sana söylemiştim eğer hatırlarsan...tek yolu sıfır araçtır..ikinci elde alıp satanların genel olarak kar oranları düşüktür.mutlaka vardır karlı alıp satan da...o aracı bekleyene kadar büyük firma olamazsın...tek tük düşer...genelde icrada ve her yerde araçlar pahalı gidiyor. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 09/10/2013 : 18:10:09 ikinci eldeki sıkıntı ucuz aracın çok olmamasıdır... çünkü herkes alım satım işi yaptığı için karlı araba alamıyorsun... adam ustaya ***ürüyor...usta onay vermediği çok oluyor... ucuz alsan biraz ucuz verirsin arabayı bir şekilde satarsın...bu da olmuyor...bu yüzden ikinci el işi yapmak mantıksız...ucuz bulursan yapılır... araba alım satımda biri ucuz arabasını versin diyerek beklersen büyük firma kuramam. belli bir stok olacak elinde bunu karlı alacaksın müşteriye de stoğundan satacaksın ve zamanla araba sattıkça da çevren olacak... bu ancak sıfır araçla mümkün onun dışında kesinlike mümkün gözükmüyor. yine icra araçlarına teklif veriyorum...uygun araçlar arasıra düşüyor ama çok değil... böyle çaresizce bekliyorum Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 09/10/2013 : 18:13:36 İcradan ucuz araç alabilsem gör o zaman ne yapacaklarımı...mutlaka düşecek... Sakın beni küçümseme...İşi biliyorum çünki Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
İnşallah güzel kardeşim İşi bildiğini biliyorum :) :) küçümsemiyorum Sadece paran yok :) Zaten insanlar genellikle neden çalışır ticaret yaparlar o şekilli kağıt parçasını kazanmak için :) "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 10/10/2013 : 20:24:47 icradan araç alamayınca sinirleniyorum...sinir küpü oluyorum.. 2001 mercedes ml 320 yi internette 27000tl ye veren vardı sattı...şu an 2001 olmasına rağmen 29000tl ve 30.000tl isteyenler var. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-benz-sahibinden-2001-ml-320-ful-plusful-lpg-li-kazasiz,degisensiz,temiz-139871392/detay/# ben 2000 model olması rağmen 22751 tl verdim...araç 2000 model olmasına 27500 tl + %1 kdv ve 360 tl ruhsat ve muayene fiyatına satıldı. 22750 tl bile o araca verilmezdi...o araç 350.000km de ve ne çıkacağı da belli değil...icradan ucuz araç düşüremediğim zaman iyice sinirleniyorum ve üzülmeye başlıyorum ticarette en az %10 kazanmalısın...bana göre ise normal parkendeciler %30larla çalışıyor...en az %20 yapmalısın ki emeğin boşa gitmesin ve uğraştığına değsin... ama ne yazik ki araçlar pahalıya gidiyor...bunu düşündükçe üzülüyorum... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| masal06 Üye Toplam 2659 yazı | Birazda şansını icraburada.com veya İcraci.com sitelerinin avantajlarını kullanarak dene Bu siteler belli bir üyelik sistemiyle ihaleleri avukatları aracılığıyla senin adına takip ediyormuş (bana pek inandırıcı gelmesede) Bu arada uyap esatış sitesindeki elektronik ortamda yapılan teklifler malın gerçek değerine yakın ihale edilebilmesi için... son gün yine araç başında artırma olacak. Burda en yüksek fiyatı vermiş olmak yetmiyor anlayacağın "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||||
türkiye'deki her yerdeki araçlara teklif verdim araçlar genel olarak pahalı...avukat değil savcı hakim gönderin yine pahalıya bitecektir. o tür siteler kısacası yalan söylüyolar... normal satılık %1 li evler bile pahalıya gidiyor...ucuza gidenler işyerleri...onun dışında genel olarak rakamlar yüksek Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| masal06 Üye Toplam 2659 yazı | Açık konuşmak gerekirse ben bu uyap esatış sitesini pek beğenmedim kardeşim araçların fotolarını tost makinesiylemi çektiniz yahu :) :) bazı ilanlar fotoğraflı ve kaput içinin fotoğrafı var araç selde kalmış gibi leş gibi içi :) iş buradan teklif vermekle olmuyor. açık arttırma günü sizin teklifin de en yukarda olması gerekiyor. Ben bu sistemden şunu anlıyorum. bizim buradan verdiğimiz teklif aslında sadece mezat yerindeki taban fiyatı yüksektiyor. mezatta yüksek fiyat veren yine alıyor aracı vs. biraz gezdim site içinde araçlar denildiği gibi genelde hor kullanılmış araçlar. Birde bir otomobilin muhammel bedeli 20000tl iken ihale başlangıç bedeli 25000tl verilmiş bu kısmı anlamadım ben Nasıl ki ESKİDJİ yapıyor koca bakanlık gayet tabii bunu da yapılabilir alt tarafı her ile bir sistem konacak , ya da her ile bir satış salonu yap tüm ihaleler online olsun... Bak bakalım Mafya filan kalıyormu :) "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||||
mafya olmasına rağmen rakamlar yüksek...gidip geldiğine değmez... gayrimenkulu bilemem onların rakamlarının bazıları yüksek bazıları düşük... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
gerekli açıklamayı yaptım sen yine bildiğini okuyorsun... filoda %15-20 olduğunu linklerle kanıtladım... ayrıca icrada %30 la kazanacağın araçlar var fakat takip etmen gerek... 2011 renault kaleos...internette 55 ten başlıyor...icrada 30 dan başladı 36000tl ye bitti...demek ki para olunca oluyormuş.geneli pahalı gitse de tek tük ucuza bitenler de oluyor...yol gösterirsen sevinirim Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| masal06 Üye Toplam 2659 yazı | Bakın arkadaşlar bu olayla ilgili üşenmedim birkaç araştırma yaptım. Öncelikle filo indirimleri ve Filo Kiralama ile ilgili; 1.Operasyonel Filo Kiralama şirketleri Tipik Finanasal Kiralama(leasing ) tarzında çalışıyorlar 2.Filolarına araç kiralamak isteyen şirketler (satınalma karşısında bazı avantajlarından dolayı) Bu şirketlerle anlaşıyorlar 3. Bu şirketler muhasebe sistemindeki bazı avantajlardan ve vergi indiriminden bu sayede faydalanıyorlar KDV indirimi Amortisman Gideri vb... 4. Filo Kiralama şirketleri, anlaştıkları şirketlere 0 km araçları bayi ve fabrikalardan Filo indirimi sayesinde alarak teslim ediyor Bu indirim oranları Büyük Filo kiralama şirketleri için %20-25 lere kadar çıkıyor 5. Bu filo Kiralama Şirketleri İndirimle aldıkları bu araçların bazılarını filolarını yenilemekte bazılarını kendileri veya bağlantılı olan galerilere vermek suretiyle %1 KDV ile satışlarını yapıyor. Örneğin A firmasıyla 30 araç için anlaşan filo kiralama şirketi 50 araç için indirim alıyor. ve kalan 20 aracın birkaçını Galeriler aracılığı ile satıyor. Bunu yapmak tek başına ve deneyimsiz kişilerin harcı değil. Gelelim İcra ihalelerine ; 1. Adalet Bakanlığı icra dairelerinin ihalelerinin şeffaf bir ortamda yapılması sağlanarak yargıya olan güvenin daha da artmasını ve insanların yargı kanalıyla haklarına kavuşmasını sağlamak amacıyla uyap -e satış sitesini açmış. 2.Uyapta teklif aslında sadece mezat yerindeki taban fiyatı yüksektiyor. Fiziksel mezat zamanı yüksek fiyat veren yine aracı alıyor. 3. İcradaki fiyatlar düşük gibi görünsede birçok ince detayı barındıyor ve bazen o ince detaylar aracın fiyatının piyasa seviyesine çıkmasına vesile oluyor. 4. Ayrıca icradan aldığınız aracın bir bilinmez bir mechul olduğunuda unutmamak gerekiyor 5. Kazanılan yaklaşık %30 karın(biraz zor olsada) a) Aracın %1 KDV sinin ödenmesi b) Yeni Ruhsat çıkarılması masrafı c) Yeddi Emin otoparkındaki nizami olmayan masraflar(Kitabi dille yazdım anlayan anlar) d) Sonuçta aldığınız araç yatan araç olduğu için çıkan masrafları e)İhaleye girenlerin yapısı düşünülünce ne kadar zorlu bir süreç içerdiğini hesaplamamak mümkün değil 6.Ayrıca ihaleden aldığınız aracla hemen anahtarı binip gitmeniz mümkün değil 7 günlük bir bekleme süreniz var. Sonuçta İki hususta basit gibi görünüyor. Aslında Ticaret basit gibi görünüyor. Fakat değil. "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 12/10/2013 : 19:00:48 ben deneyimsiz miyim :)))) Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
Turbolinea yorum yapıyorum fakat şimdi söyleyeceklerim beni bağlar. Yani nacizane fikrim dir iddia edemem . Yüzyüzeysem konuşmaları insanın deneyimi hakkında bana bilgi verir.Bunu anlamaya çalışmak Bir nevi mesleğimin bir gereği :) Eğer yazışıyorsam kelimelerini seçmesine , bilgilerini savunmasına , sorduğu sorulara, özellikle teknik olarak cevaplarının yapısına, bakarım bunlar insanın özellikle kendine güveni ile ilgili bilgiler verir. Eğer kendine güveni olmayan biri olduğunu hissedersem deneyimi olup olamayacağı hakkındada %70 yanılmam "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||||
benim hakkımda ne hissediyorsun... 2007 s350 benzinli yeni kasa...araç icra kanalıyla 86500 tl ye satıldı...piyasasını anlatmaya gerek yok...53000euro dan başlıyor...demek oluyor ki bu da lüks arabayla sadece para kazanılır... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||||
| masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 13/10/2013 : 15:54:03 Bu zamana kadar hiç icra ihalelerine katıldınmı Ortamın havasını soludunmu? Ben katılmadım Turbolinea Piyasası 53000 Euro(yaklaşık 100.000 tlden fazla) olan bir araç İcra ile 86500 tl fiyatla satılıyorsa Bunu ticari açıdan sorgulamak gerekir önce Aracı kim almış bir ustamı, galericimi, sıradan paralı vatandaşmı? Aracın bu fiyatta gitmesinde etken faktör ne? Aracın teknik aksamında eksiklik varmı? İcra ihalelerinde bu tip satışların oranı ne ? %kaç böyle karlı satışlar oluyor? İcra ihalelerinden sonra yapacağım masraflar neler? Attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değecekmi? Senin hakkındaki düşüncelerim bir önceki mesajımın içinde saklı tekrarlamaya lüzum yok Devamlı bu konuya yazmamın sebebi forumu takip eden arkadaşlarımın herşeyi eğrisiyle doğrusuyla görebilmeleridir. "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||
açılış rakamı 58000tl idi... son olarak bu konuyla alakalı neler yapmamı davsiye edersin? Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||
| masal06 Üye Toplam 2659 yazı | Bu işler seni aşıyor girme demem lazım aslında :) Geçende Bir arkadaş güzel bir konu paylaşmış Dunning Kruger Sendromu :Halk dilinde cahil cesareti denilen kavramı mercek altına alan psikologlar, kişinin cesareti aslında bilgisizlikten geldiğini savunarak, bu tür kişilere Dunning Kruger Sendromu yaşayanlar olarak nitelendirmiştir. Teorinin ortaya çıkardığı sonuçları ünlü psikologlar birkaç madde ile açıklamışlardır: *Niteliksiz insanlar, nitelikleri abartma eğilimindedir. *Niteliksiz insanlar, gerçekten nitelikli insanların niteliklerini görmekten acizdirler. *Niteliksiz insanlar, ne ölçüde niteliksiz olduklarını fark edemezler. *Eğer nitelikleri belli bir eğitim ile artırılırsa, aynı niteliksiz insanlar, niteliksizliklerini farkına varmaya başlarlar. Eğer kendinizi ve yeteneklerinizi tanırsanız bu tür olumsuzluklar ile karşılaşmazsınız. Bilginiz olan alanlara yönelip, geri planda kalma yerine cesaret gösterip ön planda olmayı tercih ederseniz hak ettiğiniz yerde olabilirsiniz. Böyle bir durum için uzmanlar, psikologlardan destek alınması gerektiğini tavsiye etmektedirler. "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||
işine gelmeyince de bu konu beni aşıyor dersin... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||
| masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 13/10/2013 : 19:56:49 Dost acı söyler Turbolinea Bu popstar yarışmalarına katılan üyelere benzettim seni :) Jüri kibarca "sen istersen şarkı söyleme başka yeteneklerin varsa onları dene " diyor ya bence sende ticaret ile ilgilenme :) :) Haaa Ajdar gibi şansımı denerim diyorsan sen bilirsin "İntihar edenle, istifa edene karışılmaz" "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||
sen iyi niyetli değilsin...işin gücün yaygara...araştırmacısın ama beni çok fena kırıyorsun... dost acı söylermiş...sen dost değilsin ki düşmansın Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||
| masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 14/10/2013 : 12:55:24 Sevgiliturbolinea Hukuki.net forumlarında Şizofren ve bipolar bozukluk tedavisi gördüğünü ,cezai ehliyetinin olmadığını yazmışsın Ayrıca Forumdonanımhaber sitesindeki yazılarında orayı karıştırmanda ilginç doğrusu "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama | ||||
birine hakaret ettim...paramı alıp vermedi...mahkemeye ilaç kullandığımı beyan ettim...adli tıp da cezai ehliyeti yoktur verdi...bugün sen de ilaç kullan...birine hakaret et...daha sonra sana da cezai ehliyeti yoktur verirler... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||||
| turbolinea Üye Toplam 209 yazı | 14/10/2013 : 20:05:47 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-minibus-midibus-2013-renault-master-16-plus1-okul-minibus-elagance-klimali-euro-5-139062392/detay Liste fiyatı: 81600 tl...satış rakamı: 69000tl filoda indirim alamasa bu fiyatlara araç veremezdi... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | ||
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım | ||||