şimdiden teşekkürler.
Kitap okuma,Hayal kur!
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - fiyaka Istanbulda olsan tum giderler cikinca ayda 4-5bin geliri olan lokantami satabilirim. |
Yazıyı gönderen - şanslı yazan arkadaş giresunda,fikir öneren antalya....antalyada sezon uzun sadece rusça bilse yeter....sezon nisanla ekim sonu arası....otuz kırk bin sermayeyle 5.500 kiralı dükkancılığa kim girer o ayrı......batarsın.hem de büyük batarsın. |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - volki36
ilan varmı |
Yazıyı gönderen - leo091 sezonluk olursa gelirde iyiyse girilebilir bence tabii iyi bir gelir olmasi sart |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||||
Yazıyı gönderen - leo091
ben sadece arkadas icin degil belki bazilari gorurde yararlanir diye dedim gerci biz bile yararlanabilirz nargile isini yazan arkadas belliki antalyada yasiyor burda olsa az cok fikir verebilirdi... asil konuya gelince bu parayla ne is yapilir zor soru en fazla ufak bir mahalle bakkali acar gibime geliyor |
Yazıyı gönderen - Snakker Selam. 30-40bin değil ; 10-15bin gibi bir rakamla bir nevi ortaklık teklif edebilirim. Antalya'dayım,burada uygun,gözüme kestirebileceğim bir yer bulursam waffle ve fastfood üzerine menü ağırlıklı çalışan bir işyeri açmayı düşünüyorum. 10-15bin gibi bir rakamı verecek kişiye aylık 1000 TL ödeme yapacağım. İşletme,işgücü vs. herşey bana ait.Aylık ödemenin kazançla-karlılıkla ilgisi olmayacak,yani bu ay kazanamadık,ödeme yok olmayacak. Bunun dışında Anapara geri ödemesinin netleştirilmesi gerekiyor.İstenirse bir yılın sonunda,yatırılan 10-15bin geri ödenerek ortaklık sonlandıralabilir,ancak bunun en başından kararlaştırıması gerekiyor,zira 1 yıllık plan ve bütçe buna göre yapılacak. Herneyse bu konuda başlık açmak istiyordum buradan giriş yapmış olayım :) .Teklifim ilgilenen herkese açık,belki geliştirilmesi,aydınlatılması gereken yönleri vardır,ama kaba taslak olarak fikir budur.Herkese iyi günler. |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - volki36
merhaba antalyada oturuyorm bende yemek sektöründe düşünüyorum 10 bin nakitim var. fakat antalyada artık yeme içme en fazla 6 ay dayanıyor oda cebinde 6 aylık kiran varsa. ve yerin iyi olacak marka olacaksın. onun dışında herkes kapattı. siz 10 bin ortaktan alıp aylık 1000 tl ortağa verme garantisini nasıl vereceksiniz ? 10 ayda kendini aamorti eden bir işse bu iş. neden cebinde 50 bin lirası olan yapmıyor ? sorularım eleştirmek amaçlı değil ortaklık fikrine sıcak baktığım içindir. |
Yazıyı gönderen - Snakker volki36 Merhaba.Cebinde 50bin lirası olanın neden bu işi yapmadığını bilemem.6 ay ayakta kalıyor dediğiniz yeme-içme sektörünün hangi bölümü onu da bilemiyorum.Benim işim waffle ve fastfood bunun devamlılık veya müşteri potansiyeli gibi bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum.Evet ben de şehir merkezinde işlek bir yerde olması gerektğini düşünüyorum.Ayrıca 50.000'i 1yılda bu işten amorti edemezsiniz belki ama 10bini edebilirsiniz.Bu arada 1000 lira ödemeyi garanti ederken ben burada kendi iş gücümü ortaya koyuyorum.Genelde 50bin tl ile bu işe sektör dışından girecek kişinin öncelikle eleman masrafı olacaktır.Yine bu işte dekorasyon sınırı olmayan bir faktör.Benim kuracağım iş bu faktörleri minimize edecek özellikte çünkü herşeyi ben yapıyorum.Marka konusa gelecek olursak ürünlerim kısa sürede marka olabilecek,bana özel ürünlerdir.Maliyet konusunda,İstanbul'da birkaç sene önce herşeyi ile (kira ve depozito dahil) 7.000 tl'ye mal ettiğim işyerimin fotoğraflarını bulabilirsem yükleyeceğim.O gün için günlük cirosu 170-250 TL arasındaydı ve sadece bir siteye hitab ediyordu. Ben ciromu arttırmak için Bağdat caddesine geçtim o da ayrı bir hikaye.Ben bu açacağım işyerinde kısa sürede en az 300tl günlük ciroya ulaşamazsam kendimi başarısız addederim.Bir de o para kendini amorti edecekse benim yaşam biçimimde ve çalışma şeklimde bir süre için göze alacağım fedakarlıkların da payı olacak.Sorunuz için teşekkürler. |
Yazıyı gönderen - Snakker volki36 Haklısınız kredi kullanmak bir seçenek ama kullanmamak da bir seçenek.Ben hayatım boyunca kredi ve kredi kartı kullanmadım.Yakın çevremde beni de etkileyecek şekilde çok zor durumlara düşenler olduğu için bankacılık sisteminden mümkün olduğunca uzak duruyorum.Sanırım fikrim fazla ütopik.Ama hareket noktam şuydu:Dükkanım varken eleman çalıştırmak yerine işin başına bana ayda 1000-1500 tl verecek birisini geçirip,bunun gibi küçük ama etkili birkaç işyeri birden açıp,bunların dışarıdan koordinasyonunu sağlamak ve pazarlama stratijileri geliştirmek bana daha cazip gelmişti.Yani yukarıda verdiğiniz örnekte 50000 TL yatırım bence tekbir işyerine yatırılmaktansa küçük ama etkin,agresif satş yöntemleri uygulayan 5 işyeri açmak,ve bunların başına bana ayda 1000-1500 Tl verecek birisini koymak bana daha cazip geliyor.Sadece şu andaki durumda o 5 işyerini kurup yöneten değil onlardan birinin başında olup ayda 1000-1500Tl verecek işletmeci olmak durumundayım,en azından bir süre için. |