Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

30-40 Bin Tl İle Ayda 2 Bin Tl Kazandıracak İş!

BaşlatanoZeTarih11/09/2013 13:36:55Yorum32

İlk mesaj
Üye239 yazı
merhaba...öncelikle saygılar arkadaşlar...benim elimde bu miktarda bi sermaye var ve küçük bi şehirde yaşıyorum burda yenilikçi olmasında fayda olan ve ayda 1.500-2 bin arası bi gelir getirebilecek bi iş peşindeyim sizin önerilerinizi bekliyorum..

şimdiden teşekkürler.
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
Üye193 yazı
Istanbulda olsan tum giderler cikinca ayda 4-5bin geliri olan lokantami satabilirim.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fiyaka
Istanbulda olsan tum giderler cikinca ayda 4-5bin geliri olan lokantami satabilirim.

aylık 4 bin net getiren bi yeri 35 bin tlyemi satacaksın
işletme mezunu

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye145 yazı

???

200620062006

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye437 yazı
ayda dört beş bin bırakan yeri,masraflar hariç,en az 100 binden aşağı kimse vermez.yanlış anlaşılma var herhalde,35 bine altı yedi ayda amorti eder.70 bin desen bir yıl,yaklaşık....hem devralmış hem deviretmiş biriyim,değişik sektör olsa da,bu hesabı ilk duydum.....35 bine devraldığın yerden eline ayda 1500 geçmez....bütün masraflar çıktıktan sonra.....ha bazen yoğun uğraş gereken yerleri veya yüksek kirası olan dükkanları uygun fiyata verenler olur,o ayrı....ya kiraya çalışırsın ya insanla çok uğraşırsın....o da öyle.ama 35 bine ayda dört beş bin kemiksiz......yok öyle bir şey istanbul gibi yerde.maliyeyle sorun vardır,eleman bulmak sıkıntıdır,borç çoktur,problemli müşteri komşu malsahibi olur zabıtanın mimlediği yer olur il sağlık müdürlüğünden gıda denetçilerinden vb ceza yemiş yerdir.....de gene zor o paraya......mümkün değil...

Üye112 yazı
ayakkabı imalatçısıyım pazarlama yapabilirsen o paraları rahatlıkla kazana bilirsin imalat fiyatına toptan satış fiyatlarım çok çok iyi olmasıyla beraber hareketli ürünlerdir irtibat için islamkaraca@hotmail.com face emsallife@hotmail.com 0532 331 73 34

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye546 yazı
benim o.kadar param olsa bir otelle anlasirim nargile isini alirim.Ortalama kira 2.000. € yani 5.500 tl kadar bence denemelsn ama dil olayida sart tabi

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye37 yazı
Antalya Konya altında çalışır durumda, Antakya yöresel ürünlerinin satıldığı ayrıca künefe ve içli köfte satılan dükkan, malzemeleriyle beraber devredilecektir.Dükkan ters dubleks şeklinde deposu bulunmaktadır.Ürün toptancılarının adresleri ve bilgileri verilecektir.Dükkan arkadaşıma ait yurt dışına çalışmaya gideceğinden dolayı devretmek zorunda.
İletişim bilgileri
Memduh Altınok
05358200415

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Mühendis
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - şanslı
yazan arkadaş giresunda,fikir öneren antalya....antalyada sezon uzun sadece rusça bilse yeter....sezon nisanla ekim sonu arası....otuz kırk bin sermayeyle 5.500 kiralı dükkancılığa kim girer o ayrı......batarsın.hem de büyük batarsın.

ilan varmı
işletme mezunu

Üye437 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - volki36
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - şanslı
yazan arkadaş giresunda,fikir öneren antalya....antalyada sezon uzun sadece rusça bilse yeter....sezon nisanla ekim sonu arası....otuz kırk bin sermayeyle 5.500 kiralı dükkancılığa kim girer o ayrı......batarsın.hem de büyük batarsın.

ilan varmı
ilan değil,öneri var 5.500 kiralı nargile cafe işletmeciliği.

Üye437 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
sezonluk olursa gelirde iyiyse girilebilir bence tabii iyi bir gelir olmasi sart
ama ticarette garanti diye bir şey olmaz genelde,zaten sezon bitti ekim geldi....arkadaşa daha ufak çaplı ve tecrübesine uygun teklifler sunulursa daha iyi olur kanaatindeyim,o paraya iş yapılır yapılmaz değil.hayırlısı olsun....

Üye437 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - şanslı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
sezonluk olursa gelirde iyiyse girilebilir bence tabii iyi bir gelir olmasi sart
ama ticarette garanti diye bir şey olmaz genelde,zaten sezon bitti ekim geldi....arkadaşa daha ufak çaplı ve tecrübesine uygun teklifler sunulursa daha iyi olur kanaatindeyim,o paraya iş yapılır yapılmaz değil.hayırlısı olsun....

ben sadece arkadas icin degil belki bazilari gorurde yararlanir diye dedim gerci biz bile yararlanabilirz nargile isini yazan arkadas belliki antalyada yasiyor burda olsa az cok fikir verebilirdi... asil konuya gelince bu parayla ne is yapilir zor soru en fazla ufak bir mahalle bakkali acar gibime geliyor
konu sahibi giresunda herhalde....başkası yararlanabilir tabi....otuz kırk bin lira kimine göre komik bir para kimine göre gayet yeterli bir miktar.....o parayla bijuteri de yapılır su bayii de bayan giyim de.....hatta franchısıng bile veren var o paraya değişik iş kollarında....elbette ki fazla bir maddi kazanç hedeflenmez,belki arkadaş dükkancı değil de al sat tarzı bir şeyler düşünüyor.....hayırlısı olsun.

Yeni Üye25 yazı
Oyuz kırk bin lira az degil bu para ile bir cok iş yeri acılir öncelikle bulundugunuz yerde iyi gözlen yapın zaten
is kendiliginden ortaya cikar arkadaşin dedigi gibi bijuteri butik gida uzerine bir yer ceyizci gibi nevresim battaniye havlu
Satan bir yer olabilir balıkcılar cok güzel bir turşu dükkani olur sen yeterki iste o para bir cok işe yeter fabrika kurmuyorsun sonucta kosgep
Veya kay makamlik desteklerine de muracaat edebilirsin kolay gelsin hepimize.neden kendine para limiti koyuyorsun ki para bekliyorum k isterse hesap bilmez ki.

Yerleşim Türkiye / Gaziantep Nizip
Yeni Üye13 yazı
Selam. 30-40bin değil ; 10-15bin gibi bir rakamla bir nevi ortaklık teklif edebilirim. Antalya'dayım,burada uygun,gözüme kestirebileceğim bir yer bulursam waffle ve fastfood üzerine menü ağırlıklı çalışan bir işyeri açmayı düşünüyorum. 10-15bin gibi bir rakamı verecek kişiye aylık 1000 TL ödeme yapacağım. İşletme,işgücü vs. herşey bana ait.Aylık ödemenin kazançla-karlılıkla ilgisi olmayacak,yani bu ay kazanamadık,ödeme yok olmayacak.
Bunun dışında Anapara geri ödemesinin netleştirilmesi gerekiyor.İstenirse bir yılın sonunda,yatırılan 10-15bin geri ödenerek ortaklık sonlandıralabilir,ancak bunun en başından kararlaştırıması gerekiyor,zira 1 yıllık plan ve bütçe buna göre yapılacak.
Herneyse bu konuda başlık açmak istiyordum buradan giriş yapmış olayım :) .Teklifim ilgilenen herkese açık,belki geliştirilmesi,aydınlatılması gereken yönleri vardır,ama kaba taslak olarak fikir budur.Herkese iyi günler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye113 yazı
kemerde elektrık dükkanıda açılabilir. merkezde. param yeterlki gelse direk yaıcam ama malesef yetmiyo düşünen varsa olur...
YUSUF

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye45 yazı
düşünürseniz
www.kalemcay.net
www.kalemcay.net
ekonomik, pratik içecekler

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Gyda
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Snakker
Selam. 30-40bin değil ; 10-15bin gibi bir rakamla bir nevi ortaklık teklif edebilirim. Antalya'dayım,burada uygun,gözüme kestirebileceğim bir yer bulursam waffle ve fastfood üzerine menü ağırlıklı çalışan bir işyeri açmayı düşünüyorum. 10-15bin gibi bir rakamı verecek kişiye aylık 1000 TL ödeme yapacağım. İşletme,işgücü vs. herşey bana ait.Aylık ödemenin kazançla-karlılıkla ilgisi olmayacak,yani bu ay kazanamadık,ödeme yok olmayacak.
Bunun dışında Anapara geri ödemesinin netleştirilmesi gerekiyor.İstenirse bir yılın sonunda,yatırılan 10-15bin geri ödenerek ortaklık sonlandıralabilir,ancak bunun en başından kararlaştırıması gerekiyor,zira 1 yıllık plan ve bütçe buna göre yapılacak.
Herneyse bu konuda başlık açmak istiyordum buradan giriş yapmış olayım :) .Teklifim ilgilenen herkese açık,belki geliştirilmesi,aydınlatılması gereken yönleri vardır,ama kaba taslak olarak fikir budur.Herkese iyi günler.

merhaba antalyada oturuyorm bende yemek sektöründe düşünüyorum 10 bin nakitim var. fakat antalyada artık yeme içme en fazla 6 ay dayanıyor oda cebinde 6 aylık kiran varsa. ve yerin iyi olacak marka olacaksın. onun dışında herkes kapattı.

siz 10 bin ortaktan alıp aylık 1000 tl ortağa verme garantisini nasıl vereceksiniz ? 10 ayda kendini aamorti eden bir işse bu iş. neden cebinde 50 bin lirası olan yapmıyor ? sorularım eleştirmek amaçlı değil ortaklık fikrine sıcak baktığım içindir.
işletme mezunu

Üye113 yazı
slm. antalyanın nerseinde. bende laurada açtım iş olacakta laura artık eskisi gibi değil. kemerde elektrık dükkanı düşünüyoırum işle ilgili bilgim var sermaye yok dükkanı tutsak malzemeyi doldurruz. bendede 10 bin çıkartırım. dükkan yıllık 25 bin peşin istiyo. işin içindeyim iş tutar emn ol
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - volki36
Alıntı Yapılan Metin:

merhaba antalyada oturuyorm bende yemek sektöründe düşünüyorum 10 bin nakitim var. fakat antalyada artık yeme içme en fazla 6 ay dayanıyor oda cebinde 6 aylık kiran varsa. ve yerin iyi olacak marka olacaksın. onun dışında herkes kapattı.

siz 10 bin ortaktan alıp aylık 1000 tl ortağa verme garantisini nasıl vereceksiniz ? 10 ayda kendini aamorti eden bir işse bu iş. neden cebinde 50 bin lirası olan yapmıyor ? sorularım eleştirmek amaçlı değil ortaklık fikrine sıcak baktığım içindir.
YUSUF

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye13 yazı
volki36 Merhaba.Cebinde 50bin lirası olanın neden bu işi yapmadığını bilemem.6 ay ayakta kalıyor dediğiniz yeme-içme sektörünün hangi bölümü onu da bilemiyorum.Benim işim waffle ve fastfood bunun devamlılık veya müşteri potansiyeli gibi bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum.Evet ben de şehir merkezinde işlek bir yerde olması gerektğini düşünüyorum.Ayrıca 50.000'i 1yılda bu işten amorti edemezsiniz belki ama 10bini edebilirsiniz.Bu arada 1000 lira ödemeyi garanti ederken ben burada kendi iş gücümü ortaya koyuyorum.Genelde 50bin tl ile bu işe sektör dışından girecek kişinin öncelikle eleman masrafı olacaktır.Yine bu işte dekorasyon sınırı olmayan bir faktör.Benim kuracağım iş bu faktörleri minimize edecek özellikte çünkü herşeyi ben yapıyorum.Marka konusa gelecek olursak ürünlerim kısa sürede marka olabilecek,bana özel ürünlerdir.Maliyet konusunda,İstanbul'da birkaç sene önce herşeyi ile (kira ve depozito dahil) 7.000 tl'ye mal ettiğim işyerimin fotoğraflarını bulabilirsem yükleyeceğim.O gün için günlük cirosu 170-250 TL arasındaydı ve sadece bir siteye hitab ediyordu. Ben ciromu arttırmak için Bağdat caddesine geçtim o da ayrı bir hikaye.Ben bu açacağım işyerinde kısa sürede en az 300tl günlük ciroya ulaşamazsam kendimi başarısız addederim.Bir de o para kendini amorti edecekse benim yaşam biçimimde ve çalışma şeklimde bir süre için göze alacağım fedakarlıkların da payı olacak.Sorunuz için teşekkürler.

Yeni Üye13 yazı
Volki36 linklerde İstanbulda'ki işyerime ait fotolar var,bakabilirsiniz;
http://t1309.hizliresim.com/1f/t/t054u.jpg
http://t1309.hizliresim.com/1f/t/t056l.jpg
http://t1309.hizliresim.com/1f/t/t05d3.jpg
http://t1309.hizliresim.com/1f/t/t05gk.jpg
http://u1309.hizliresim.com/1f/t/t05kv.jpg

Dükkan Metrakaresi:43 Kira:650 5takım koltuk+cam sehpa/masa+pufları = 1.250tl , vitrinli buzdolabı:1.250 tl gerisi ikeadan aydınlatma,tablo ve tabak,çatal bıçaklar.Waffle,tost makinesi,mikro dalga,kahve makinaları,sıcak çikolata ve milkshake makinesi,yazarkasa,kuruluş muhasebe ve belediye masrafları. Toplam=7000TL
İyi günler :)

Üye546 yazı
Kusura bakmayın arkadaşlar geç cevap verdim.Evet bazı arkadaşlar eleştirmiş olabilir ama kısmetle kazanın nereden geleceğini kimse bilemez.Fikir mantıklı geldikden sonra bir eleman ile bile birşeyler kazanılabilir yada benim sunduğum fikiri başkası değerlendirebilir sonuç olarak burası sadece kişisel olarak fikirlerin sunulduğu bir yer değil genellemenin de yapıldığı bir yer...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
volki36 Merhaba.Cebinde 50bin lirası olanın neden bu işi yapmadığını bilemem.6 ay ayakta kalıyor dediğiniz yeme-içme sektörünün hangi bölümü onu da bilemiyorum.Benim işim waffle ve fastfood bunun devamlılık veya müşteri potansiyeli gibi bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum.Evet ben de şehir merkezinde işlek bir yerde olması gerektğini düşünüyorum.Ayrıca 50.000'i 1yılda bu işten amorti edemezsiniz belki ama 10bini edebilirsiniz.Bu arada 1000 lira ödemeyi garanti ederken ben burada kendi iş gücümü ortaya koyuyorum.Genelde 50bin tl ile bu işe sektör dışından girecek kişinin öncelikle eleman masrafı olacaktır.Yine bu işte dekorasyon sınırı olmayan bir faktör.Benim kuracağım iş bu faktörleri minimize edecek özellikte çünkü herşeyi ben yapıyorum.Marka konusa gelecek olursak ürünlerim kısa sürede marka olabilecek,bana özel ürünlerdir.Maliyet konusunda,İstanbul'da birkaç sene önce herşeyi ile (kira ve depozito dahil) 7.000 tl'ye mal ettiğim işyerimin fotoğraflarını bulabilirsem yükleyeceğim.O gün için günlük cirosu 170-250 TL arasındaydı ve sadece bir siteye hitab ediyordu. Ben ciromu arttırmak için Bağdat caddesine geçtim o da ayrı bir hikaye.Ben bu açacağım işyerinde kısa sürede en az 300tl günlük ciroya ulaşamazsam kendimi başarısız addederim.Bir de o para kendini amorti edecekse benim yaşam biçimimde ve çalışma şeklimde bir süre için göze alacağım fedakarlıkların da payı olacak.Sorunuz için teşekkürler.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama bunca yıllık deneyiminiz esnaflık geçmişinizle 10 bin tl kredi rahat çekebilirsiniz. tabi bankalararası kkb de sıkıntınız yoksa.
işletme mezunu

Yeni Üye13 yazı
volki36 Haklısınız kredi kullanmak bir seçenek ama kullanmamak da bir seçenek.Ben hayatım boyunca kredi ve kredi kartı kullanmadım.Yakın çevremde beni de etkileyecek şekilde çok zor durumlara düşenler olduğu için bankacılık sisteminden mümkün olduğunca uzak duruyorum.Sanırım fikrim fazla ütopik.Ama hareket noktam şuydu:Dükkanım varken eleman çalıştırmak yerine işin başına bana ayda 1000-1500 tl verecek birisini geçirip,bunun gibi küçük ama etkili birkaç işyeri birden açıp,bunların dışarıdan koordinasyonunu sağlamak ve pazarlama stratijileri geliştirmek bana daha cazip gelmişti.Yani yukarıda verdiğiniz örnekte 50000 TL yatırım bence tekbir işyerine yatırılmaktansa küçük ama etkin,agresif satş yöntemleri uygulayan 5 işyeri açmak,ve bunların başına bana ayda 1000-1500 Tl verecek birisini koymak bana daha cazip geliyor.Sadece şu andaki durumda o 5 işyerini kurup yöneten değil onlardan birinin başında olup ayda 1000-1500Tl verecek işletmeci olmak durumundayım,en azından bir süre için.

Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
volki36 Haklısınız kredi kullanmak bir seçenek ama kullanmamak da bir seçenek.Ben hayatım boyunca kredi ve kredi kartı kullanmadım.Yakın çevremde beni de etkileyecek şekilde çok zor durumlara düşenler olduğu için bankacılık sisteminden mümkün olduğunca uzak duruyorum.Sanırım fikrim fazla ütopik.Ama hareket noktam şuydu:Dükkanım varken eleman çalıştırmak yerine işin başına bana ayda 1000-1500 tl verecek birisini geçirip,bunun gibi küçük ama etkili birkaç işyeri birden açıp,bunların dışarıdan koordinasyonunu sağlamak ve pazarlama stratijileri geliştirmek bana daha cazip gelmişti.Yani yukarıda verdiğiniz örnekte 50000 TL yatırım bence tekbir işyerine yatırılmaktansa küçük ama etkin,agresif satş yöntemleri uygulayan 5 işyeri açmak,ve bunların başına bana ayda 1000-1500 Tl verecek birisini koymak bana daha cazip geliyor.Sadece şu andaki durumda o 5 işyerini kurup yöneten değil onlardan birinin başında olup ayda 1000-1500Tl verecek işletmeci olmak durumundayım,en azından bir süre için.

fikriniz ve görüşlerinize saygım sonsuz ben eski bankacıyım şuan bıraktım. kredi kulllanıp ödeyip batan ben hiç görmedim. hep ödemeyenler battı bizde avukata verdik doğal olarak. kısaca ortaklık için beklediğiniz parayı 10 bini bankadan rahatlıkla alırsınız.
işletme mezunu

Yeni Üye13 yazı
volki36 Haklısınız.Sonuçta 10 bin TL...her tarafı batsa ne olur... :) Sizin bulunduğunuz tarafatan borçlu borcunu ödeyemediği için sorunlar oluşuyor gibi görünse de,dışarıdan bakıldığında sanki sistemde bir sorun var gibi.Tek taraflı düşünüp sorun sadece borçluya yüklenirse,o zaman borcunu tahsil için her yolu meşru gören tefeciler de haklı olur.Oysa onların sistemi zaten borçlunun borcunu ödeyememesi üzerine kuruludur.Milyon dolarlık fabrikalar,yüzbinlerce liralık evler haraç-mezat satılıyorsa,mortgage krizi Amerikayı bile sallıyorsa belki sistemin de sorgulanması gerekir.Değerli fikirlerinizi palaştığınız için teşekkür ediyorum.Sağlık ve esenlikler...

Yeni Üye13 yazı
Yanlış anlaşılma olmasın...Yukarıda yazdığımın 10.000TL kredi kullanmakla bir ilgisi yok.Ama genel olarak sorun şu:Türkiye'de bir ailenin insanca şartlarda,lüks değil,standart bir hayat sürdürebilmesi için gerekli olan para 2000-3000 TL'dir.İnsanlara "800-1000 TL aylıkla yaşayacaksın" dendiğinde insanlar yaşabilmek için aradaki farkı bir şekilde kapatmak zorunda.Bunun için de tek çıkar yol olarak kredi kartı veya kredi ile yaşamak bırakıldığında,insanların bunun altından kalkamaması gayet normal...Yorgan o kadar küçüldü ki;artık "ayağını yorganına göre uzatmak" mümkün değil :) ... Bu yüzden borcunu ödeyemeyen insanlar kadar,ona gerçekte kendisinin olmayan bir parayla yaşayabileceği rüyasını pazarlayan bankalar ve vatandaşından gerçeküstü rakamlarla yaşamasını bekleyen,yetmezmiş gibi bir de üstüne her fırsatta onu vergilendiren,borçlandıran,dünyanın en pahallı ürünlerini tüketmesine neden olan devlet de sorumlu.Bugün İsveç'teki market fiyatlarına baktığımızda,o gelir seviyesiyle,et ve süt gibi temel gıdalar dahil Türkiye'den daha pahallı ürün bulunmuyorsa,bir arabayı onlar bizim aldığımız rakamın 3'te 1'ine alıyorsa,bizde bir yanlışlık olması kuvvetle muhtemeldir :)
Sonuç olarak benim kendime,ürünüme ve ticaretime güvenerek verdiğim teklif,bankadan 3 yıl vade ile alarak 12-13bin tl olarak geri ödeyeceğiniz bir krediye göre çok uçuk,anlamsız ve şüphe çekici olmuş :) O yüzden teklifimi geri çekiyorum.Bu arada insanlar güven ortamı kaybolmayıp bu tür işleri birlikte yapabilselerdi,zaten bankalara gerek kalmazdı.Herkese saygılar,iyi haftasonları.

Üye239 yazı
arkadaşlar konu dağılmış biraz daha anlayışlı olunuz...3d sinema işi varmış 15 bin tl ye kurulup günde 400-1000 arası ciro sağlıyormuş okullarda olmak kaydıyla bu konuda bişey bilen var mı?
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci
Yeni Üye41 yazı
Sayın oze benim kendime ait bilişim firmam ve kurumsal ağırlıklı olarak çalışmaktayız. Benimle irtibata geçerseniz memnun olurum firat@grupcizgi.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye9 yazı
Sevgili oZe bu hususta çalışan yakın arkadaşım bahsettiğin rakamların üzerinde kazandı geçen sene. Özel mesajıma mail adresini bırakırsan arkdaşım konu ile ilgili bilgi paylaşır. İstanbulda belirli bölgelerde birlikte hareket edip iş paslaşabilirsiniz bile. İlköğretimde çok sağlam pazarlamayla çok iyi işler yaptı. Fikir paylaşımı için mail adresi lütfen.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye239 yazı
yurter özel mesajla attım.
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci