Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hurda Fiyatları Hakkında

Başlatanankara2929Tarih23/07/2013 02:29:57Yorum49

İlk mesaj
Üye574 yazı
Arkadaşlar şu an ticaretle uğraşan birisiyim, Ankaradayım,ancak eski işlerin tadı kalmadı son zamanlarda hurdada para var diye birçok yerde laflar işitmeye başladım, size sormak istediğim soru ise şu;

ben ankarada bir depo tutup sokakta toplayanlardan alıp - satmak istiyorum, presleme balyalama, kırım işi filan olmayacak, şu anki hurda plastik, pet, kağıt ,karton,teneke, kola kutusu, aliminyum , bakır ve demirin fiyatları nedir? lütfen bilgisi olan fiyatları belirtsinler, ayrıca ben alım-satım yapmak istiyorum, neler yapmalıyım. Nasıl bir strateji izlemeliyim.Herkese iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
49 yorum
Üye574 yazı
konu günceldir.

Yeni Üye4 yazı
bende bu konu ile ilgili duyumlar almıştım. Ama dedikleri gibi toplayıcıların olması lazım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye50 yazı

arkadaşım,presleme olayına fazla takılma ilk etapta fason presletirsin.ayrıca biz kağıt hurda alıyoruz.ama sizin dediğiniz gibi bir-iki tona bakmayız.olursa 25 ton preslenmişhurdalar olmalı.oda devamlı olmalı.yanlış anlamayın lütfen ama işi iyice araştırın gidin gezin öğrenin ve tam anlamıyla girin ek iş gibi olmaz. saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Yeni Üye84 yazı
balkanlardan preslenmiş balyalanmış pet şişe hurdası getirmeyi düşünüyoruz ilgilenen olursa kecap01@hotmail.com mail adresinden de irtibata geçebilirler.
suskunluğum asaletimdendir. Her lafa vericek bir cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye birde söyliyene bakarım adammı diye.

Yerleşim Yugoslavya / SyrbistanMeslek Dany?manlyk
Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye206 yazı
soyulmamıs bakır kablo brut 150 ton net bılınmıyor henuz soyuluyor mallar ıskenderun teslım ton fıat neolur :???

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye9 yazı
organizede işyeri var hurda demir alıp depolasam mantıklı bir iş yapmış olurmuyum

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Üye574 yazı
hurda işinde her zaman para vardır. arkadaşlar

Yeni Üye9 yazı
hurda para varda demir hurdalarını ucuza toplatayabilir miyim acaba köylerden falan

Yeni Üye61 yazı
Marhaba,

Benim yanimda bir ara Nigdeli bir arkadas calisti.

Bu arkadas yanimda calisirken buradada (Almanya) hurdacilik yapmak düsüncesi ile yanimdan ayrildi ve kücük bir kamyonet alip toplamaya basladi. Cünkü kendisi Türkiyede Mersinde babasi ile birlikte hurdacilik yaptigini cok iyi parasi oldugunu aynisini buradada yaparim düsüncesindeydi..

Ama 2 ay sonra birakmak zorunda kaldi. Sebebini sordugumda her ne kadar belediyeden vs izinler almis olsa bile. Bu isi yapanlar bütün sehir ve mahalleleri parsellemisler. Yani kendi basina gidipte filan yerin cöpünü ben toplayim, hurdasini ben alayim diyemiyorsun. Büyük kavgalarin oldugunu, bilakis Romanya ve Polanyadan gelen toplayicilarin cirkefce davranarak yeni toplayicilari mühitlere sokmadigini anlatti.

Türkiyedeyken hurdacilik yaptiklari dönemde mahalle, mahalle demir bakir vs ne bulurlarsa topladiklarini acik bir alana biriktirdiklerini daha sonrada topluca sattiklarini iyi para kazandiklarini ama Türkiyedede ayni Almanyada oldugu gibi her istedigin mahalleye kafana göre gidip toplayamadigini izinin, belgen olmus olsa dahi toplamak istedigin yerin daha önce ki toplayicilari ile büyük sorunlar yasayabilecegini, kavgalar ile sonuclanacak olaylar vs anlatmisti.

Bu gibi etkinlikler sizi etkilemeyecekse aslinda güzel bir is.
Ama her nekadar güzelde olsa, bunu yapmisken 5-10 tonla kazanmanin biraz zor oldugunu fark etmemiz gerekiyor.

Siz mesajlarinizda toplayicindan alip, direk satin aliciya vermek arzusundasiniz. Bunun icinde anladigim kadari ile 20-30metre kare bir yeriniz var.

Bence hangi ise girersek, girelim önce PAZARINI bularak, hazirla**** mümkünse SÖZLÜ degilde yazili ÖN anlasmalar yapilarak girilmesi en saglikli olandir.

Hedefiniz ciplak gözle kilo basi 0,10kurus kazanmak. Aslinda cok güzel bir rakam. Eger ki daimi ciddi bir alici bulsaniz ve aylik en az 25 ton kagit tedarik ederseniz 2.500TL gibi bir rakam cikiyor. Kücümsenmeyecek bir rakam ama kendiniz bu isi ek olarak düsüngüdünüze göre yaninizda muhakkak birini calistiracaksiniz. Calisacak kisi ne kadar aylik isteyecek vs. O zaman 25 ton yetmeyebilir.

20-30metre kare bir yere ne kadar hurda kagit toplayabilirsiniz bilemem. Ama ciddi alicilar, 5-10 ton ile ilgileneceklerini pek sanmiyorum. Alsalar bile hedef ettigininiz 0,10 kurusluk kar marjini vermeyebilirler. Belki 0.05 kurus gibi daha az kar teklif ederler. Buda zaten ek is olarak yapmak istediginiz icin isci marsafinizi bile karsilamayabilir. Bunun gibi etkenleride düsünmenizde fayda var düsüncesindeyim.

Anladigim kadari ile bu is icin.

1 Pres makinasi.
1 Forklif makinasi
1 Kücük Kamyonet yeterli gibi görünüyor.

Kisa bir arastirma yaptim. Pres makinasi kullanilmis olarak 10.000TL civarinda.
Mini Forklifler 6.000TL civarinda.
10.000TL de kücük bir kamyonet alsaniz.

20.000TL gibi bir yatirimla bu is cözülebilecek gibi.

Eger ki gercekten ayda 25ton ve insaAllah 100ton toplaya bilirseniz 20-30 metre kare yer yetmeyecegi gibi yeni makinalara ihtiyac duyabilirsiniz.

Kulaga her nekadar hos gelsede, sunuda unutmamak lazim. Bu rakamlari ve kazanci ancak AL GÜLÜM-VER GÜLÜM.
Uygulamasi ile elde etmek mümkün gibi.

Türkiyede hatirsinaslik cok, bugün git yarin gel hic bitmiyor. Ticari ahlak konusunda biraz sorunluyuz.

AL GÜLÜM-VER GÜLÜM olmayincada kücük esnaf ve bilakis ise yeni baslayanlar cok cabuk kayip edebiliyorlar.

Cok kisi büyük hevesle kücükte olsa is yapabilme arzusu ile atilimlar yapiyor, ama maalesef en cokta bu kücük atilim yapanlar iflas ediyor.

Bunun gibi etkenleride muhakkak göz önüne almakta fayda var.

Herseyden önemlisi, ancak ciplak gözle 25ton satarsam 2.500 TL kazanirim hesabi yapilmamali.

Görülen ve görülmeyen bir cok masrafi hesaplamak ona göre davranmak gerekiyor.

Birinden duymustum adam kacak elektirik kullanmayinca kazanamazsin gibi bir ifade kullandi!
Vallahi agzim acik kaldi. Adam resmen kul hakkini calmazsaniz kazanamazsiniz der gibi.

Bu tür insanlarada denk gelirseniz isiniz cok zor olabilir. Adam bastan kendisini HIRZIZLIGA odaklamis ki, gerisini siz düsünün.

InsaAllah basarili olursunuz,
Sessizligi, konusanlardan ögrendim.

Hayat bütün tercübeleri yasayacak kadar uzun degildir.

Onun icin baskalarinin, tercübelerinden´de istifade edin.

Yerleşim ALMANYA / Düsseldorf
Yeni Üye9 yazı
ben kağıt degil de demir toplamayı düşünüyorum demir ve bakır ilk aşamada yer , forklift ve araç elimde var şuan girişecegim iş mantıklı mı acaba

Yeni Üye61 yazı
Sevgili -rasputin-,

Aslinda yapilan her is mantikli.

Ama bizim görmemiz ve bilmemiz gereken bazi noktalar var. Birincisi;herseyden önemlisi NASIBE INANMAK.

<<Nasipse gelir bulur seni Bagdattan. Nasip degilse olursun evdeki bardaktan.>>

Insan nasibe inanacak, ama bu benim nasibim diye her isede üstün körü atlamayacak.

Almanyanin Frankfurt taraflarinda tanidigim bir arkadasim kuyumculuk yapiyordu. 5 tane ayri-ayri kuyumcu dükkani acti.

Uzaktan davulun sesi hos geliyor ya. Bizlerde arkadasin basarisi ile övünüyoruz.

Ama maalesef hicte disardan gördügümüz gibi degilmis. 2 sene sonra iflasini ilan etti.

Yine Almanyanin Köln tarafinda bir arkadasim kanal temizleme isi yapiyor. Af edersiniz evlerde tikanan borulari vs temizliyor. Bir tane kamyonu var arkasinda uzunca hortum ve hortumun ucunda kamara, kamara ile kanalin icinde olanlari takip ediyor vs. Yani tiksindirici bir is. Ama masaAllah bu arkadasim 2007 yilinda basladigi bu ise simdi 3 Alman firmasini satin alarak kadrosuna dahil etti tahminim suan 60 iscisi var.

Yani adam ALTIN satar ama IFLAS edebilir. Adam pislik temizler ama zengin olabilir.

Bana göre her iste, yapilacak isten önemlisi PAZARIDIR!

Mesela gida olsa, onun her zaman bir alicisini bulabilirsin. (Kazanirmisin, kazanamazmisin ayri konu)

Ama bilakis üretime dayali islerde üretime baslamadan önce, pazar anlasmalarini bitirmek hazirlamak önceden ÖN PROTOKOL anlasmalari yapabilmek cok sagliklidir. (Bunlari yapmak illede o kisinin sizden mal almasi anlamina gelmiyor veya %100 kazanacagiz anlaminada gelmiyor. Ama en azindan nerelere ürün verebilecegimiz hakkinda bilgilerimiz oluyor.)

Güncel Hurda fiyatlari.:

Karisik hurda / Beyaz Esya ................: 1000kg´den itibaren 0.15 ila 0.32TL arasi.
Makas gibi Hurda / Döküm hurdasi......: 1000kg´den itibaren 0.37 TL
Alüminyum levha / profilleri .................: 1000kg´den itibaren 1.89 TL
Alüminyum Kablolari..............................: 1000kg´den itibaren 0.27 TL
Hurda Kursun.........................................: 1000kg´den itibaren 0.54 TL
Kablodan ayirma Kursun.......................: 1000kg´den itibaren 1.08 TL
Paslanmaz Celik Hurda.........................: 1000kg´den itibaren 1.62 TL
Elektrik motorlari...................................: 1000kg´den itibaren 0.95 TL
Karbit Sert Metal...................................: 1000kg´den itibaren 21.60 TL
Bakir Hurda............................................: 1000kg´den itibaren 11.07 TL
Bakir Kablo Hurda en az %38 Bakir.....: 1000kg´den itibaren 3.78 TL
Fisli Kablo Hurda..................................: 1000kg´den itibaren 1.89 TL
Pirinc Hurda/ Sari metal (messing).....: 1000kg´den itibaren 7.29 TL
Kalay Hurda% 40 lehim..........................: 1000kg´den itibaren 2.40 TL
Kalay Hurda 90-95%...............................: 1000kg´den itibaren 10.80 TL
Kalay Hurda 99%.....................................: 1000kg´den itibaren 16.20 TL
Cinko Hurda...........................................: 1000kg´den itibaren 1.62 TL

Bu fiyatlar Borsa ile endeksli oldugu icin her gün degisebilir. Verdigim fiyatlar her ne kadar Almanyanin fiyatlari olsada bugün her seyin fiyati borsaya endeksli oldugu icin dünyanin her yerinde basta maden fiyatlari olmak üzere bir cok ürün fiyatlari aynidir.

Dolayisi ile bu isi yapacak arkadaslarin ALTIN borsasini takip ettikleri gibi yapmak istedikleri isin borsasini muhakkak takip etsinler.

Ben 1982-2012 arasi Kablo isi ile ugrastigim icin hala takip ederim. Simdi farkli bir is yapiyoruz. ( Gida sektörü) ama ona ragmen gida sektöründe de borsayi takip ediyoruz. Örnek suan aldigimiz unlari ortalama 0.60 cente kilosunu aliyoruz. Ama takibimiz esnasinda gecen hafta 0.31 cente kilosunu un aldik. Metalde böyle imkanlar dogmaz ama güncel fiyatlari hep takip etmek bu isi yapacak kisilerin menfaatine olacaktir.

Sessizligi, konusanlardan ögrendim.

Hayat bütün tercübeleri yasayacak kadar uzun degildir.

Onun icin baskalarinin, tercübelerinden´de istifade edin.

Yerleşim ALMANYA / Düsseldorf
Yeni Üye9 yazı
cevabınız için teşekkür ederim ben bu işi ek iş gibi yapacagım yani yatırım o yönde olmayacak fakat hurda toplayacagım etraftan biriktirecegim

Yeni Üye1 yazı
hurda konusunda tamami ile bilgili olmak en az 100 metre kare dükkan tutmak az para ve en kötü ihtimal bir kıa çerez araban olması daha sonra devamlı fabrikalar sanayi bölgeleri tekstil vb işyerlerinden hurda tedarik etmelisin veya mahallede toplayanlardan alıp kendinde akşamları gezip toplamalısın birikenleri sanayie getir alakalı firmalara abi bende böyle mahzeme cıkıyor devamlı olarak ilgilenirmisin ne fiyat verirsin de fiyat bütün alakalı firmalara git yalnızca numunesi ile ama malı gösterme kim en yüksek fiyat veriyor ise malı oraya ver birazda ağla abi kurtarmıyor filan falan 50 veya 100 daha yaz dersin am tek başına çok zorlanırsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret