Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hurda Fiyatları Hakkında

Başlatanankara2929Tarih23/07/2013 02:29:57Yorum49

İlk mesaj
Üye574 yazı
Arkadaşlar şu an ticaretle uğraşan birisiyim, Ankaradayım,ancak eski işlerin tadı kalmadı son zamanlarda hurdada para var diye birçok yerde laflar işitmeye başladım, size sormak istediğim soru ise şu;

ben ankarada bir depo tutup sokakta toplayanlardan alıp - satmak istiyorum, presleme balyalama, kırım işi filan olmayacak, şu anki hurda plastik, pet, kağıt ,karton,teneke, kola kutusu, aliminyum , bakır ve demirin fiyatları nedir? lütfen bilgisi olan fiyatları belirtsinler, ayrıca ben alım-satım yapmak istiyorum, neler yapmalıyım. Nasıl bir strateji izlemeliyim.Herkese iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
49 yorum
Üye574 yazı
bu konuda birşeyler bilen birisi yada birileri yok mu arkadaşlar?

Üye105 yazı
Merhaba ben istanbulda hurda işi yapıyorum. firmam var aynı zamanda bir fabrikada üretim müdürüyüm. ankarada geniş kapsamlı olan mobilya firmalarının hurdaları hurda winlex le ilgileniyorum. böyle bir ürün grubunuz olursa alım sınırsızdır. alım yapılabilir. hurda ile alakalı diğer konularda bilgi verebilirim ticaret yapmamız şart değildir. ilgilenirseniz ismim ibrahim turan 0 532 504 39 72 telefon numaram arayabilirsiniz. bu arada duyduğunuz duyumlar doğrudur hurdada para var.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye574 yazı

Sayın İbrahimtrn;

şimdi ben ankaradayım, hurda alıp-satmak istiyorum, plastik kağıt pet vs nasıl büyük para kazanırım, mesela ben sokakta toplayanlardan aldım diyelim, hurdacılar sitesine satmak zorunda mıyım, örneğin karton, yada plastiği başka bir yere satamaz mıyım, örneğin plastik fab, yada karton fabrikasına hammadde olarak almazlar mı? illaki işlemek zorunda mıyım büyük paralar kazanabilmek için, mesela araştırdım biraz su pet şişesini 20 kuruşa da alan var, farklı fiyatlara da alan var mademki bir işi yapıyorsunuz sizce hurda olarak şu anda ne alıp satmalıyım ve de nereye satmalıyım, kimler daha fazla fiyat verir? ben sadece alıp satmak istiyorum.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye381 yazı
ilginç konu, cevapları ben de bekleyeceğim, teşekkürler ankara2929

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye74 yazı
biz akçay metal olarak izmir aliağada hurdacılık yapıyoruz diger deyimle gemi söküm sizin ankaradaki hurda piyasa durumu nedir bilemem ancak burda sadece hurda olarak demir sarı bakır alüminyum vb. hammaddeler oldugu için iyi tabi yapabilene bu iş fikrim şimdilik bu benim sorunuz için akcametal@mynet.com mail atman yeterli.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye574 yazı
konu günceldir.

Yeni Üye83 yazı
Bir ara babam ilgilenmişti bu işle. Ankara'dan alıyordu genelde hurdayı. Ancak işi tam olarak bilmediğin için benim sana tavsiyem çok dikkatli olman. Ortalık kurt kaynıyor ve sen hangi malzemeyi ne kadara alıp satacağını bilmediğinden dolayı oldukça yüksek bir riske girmiş olursun. Öncelikle Ankara'da hurda alım-satımı yapan yerlere git ve sanki toptancıymışsın gibi fiyat öğren insanlardan. Tabi amatör olduğunu çaktırmaman lazım. Ardından hesabını kitabını yap ve işine geliyorsa gir bu sektöre. Güzel paralar kazanabilirsin.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye109 yazı
pek güvenli bir iş değil ve **********sı bol olan bir meslek koludur.ayrıca hurda malzemeye ilk el koyan her zaman karlı çıkar.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye71 yazı
Sevgili ankara2929 bu ıse görmeden önce toplayıcıların olması şart ve yenı gırecekmoldugundan toplayıcı bulman bıraz zor ya yüksek fıyata alacaksın ayda açık söylemek gerektirse avansı çalışmak zorunda kalacaksın ki bu oldukça rısklı bır sıstem fıyatları ıuıce bılmek ve oncesınde bır çok yerli kendını bağlaman gerekmektedır ve gelen hurdanın ayrımını ıyı yapman gerekmiyor yanı anlayacağın bu ıs göründüğü kadar bastı bır ıs degıl detaylı konuşmak ıstersen ozelden msj at numaranı detaylı anlatayım sana .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye574 yazı
arkadaşlar almak mesele değilde, sonuçta hurdacılar sitesinin aldığı fiyattan bende alırım, sorun aslında işlenmeden bunu fabrikalara verebilirim, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa sevinirim, örnek verirsek, şu anda hurdacılar sitesinde kartonu 20 kuruştan alıyorlar, bende 20 kuruştan alsam, toplayanlar bana verirler, tamam aldık 20 kuruştanda ben bunu işlemeden, preslemeden, balyalamadan fabrikaya nasıl verebilirim sorun burda lütfen bilgi verebilir misiniz? fabrikalar direk bunu benden alırlar mı? mesela toplanılan plastiği preslemeden plastik fabrikasına vermek istesem alır mı? illaki işlenmek yada preslenmek zorunda mıdır?

Üye105 yazı
sen 20 kuruş a aldığın malı işlemeden preslemeden. toptancılara satabilekten bahsediyorsun. mesela 20 kuruş a aldın 30 kuruş a sattın gibi. e bunu sana getiren adam zaten senin yaptığını yapıyor. onlarda işlemeden. preslemeden işleyen yerlere satıyor. sen bu arada nasıl para kazanacaksın. adam niye sana versin bu malı. sonuçta sende aynı şekilde satacaksın. he kendim toplıyayım. para vermeden dersen. kamyoneti işçisi deposu kirası vesaire bunlar maliyet. bu işi düşünüyorsan bu işi yapan birisi olarak tavsiyem ya işle hammadde yap. yada hiç girme.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye574 yazı
Sayın ibrahimtrn;

yazdıklarınızı okudum da eksiklik var, yıllardır ticaretle uğraşan birisi olarak söyleyim, her çöp toplayan preslemeden filan yerine vermez sanmam, neden der isen, zabıta toplayanların elinden alıyor arabasını, ben hurdacılar sitesinin aldığı fiyattan alıp hammadde olarak preslemeden satacam, bu şekilde para kazanılır mı? şu anda benim işim var bu ek iş olacak, kendim toplamayacam, alıp satacam, ayrıca hammadde yap yada hiç girme demişsiniz en basitini söyleyelim, pres makinesi 2nci el ne kadar, yani kartonu presleyip fabrikaya satmak ile preslemeden satmak arasında ne fark eder, bunu plastik, kağıt içinde düşünebiliriz, ben granül işine giremem, çünkü büyük sermayem yok, ancak olursa pres makinesi olabilir, diğer arkadaşlardanda bu konuda bilgilerini paylaşmalarını istiyorum.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye574 yazı
birşeyler söylemek isteyen yok mu

Üye643 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ankara2929
birşeyler söylemek isteyen yok mu
Bir arkadaşım az bir sermaye ile ortak olarak bu işi yapmaya çalıştı, önce bir depo tuttular, maliye, belediye ve bakanlıktan geri dönüşümle ilgili, izin belgeleri aldılar, bir kamyon, bir yükleyici forklift ve bir pres makinası aldılar. Çevredeki fabrikaların ve işyerlerinin her türlü hurda ihalelerine girdiler, ayrıca sokaklarda hurda toplayanlardan aldıkları naylonları, kartonları birer ton olarak preslediler. Paketleyip sattıkları malları, hemen paraya çeviremedikleri için, ödemeleri aksadı, sermayeleri de yetersiz olduğu için, gelir gider dengesizliği yüzünden ayakta duramadılar ve ortaklar arasındaki anlaşmazlıklar sonucu İşyerini kapattılar. Velhasıl az bir sermaye ile yapılacak bir iş deyil, dayanma gücün olmazsa yolda kalırsın
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye574 yazı
sayın mehmetustam;

ben alıp satmak istiyorum, öyle işi büyük boyutlu düşünmüyorum. Fabrika açmak,geri dönüşüm tesisi kurmak gibi bir derdim yok. mesela 20 kuruşa aldığım kartonu fabrikaya 30 kuruşa satıp para kazanmak istiyorum. Günde bir ton karton satsak 100 tl bırakır, bunun yanında plastik var, pet var vs. vs. benim yapmak istediğim iş bu, bu konuda yardım istiyorum, mesela hammadde için malzeme arayanları nasıl bulurum, şimdi ankaradaki bir karton fabrikasını arayıpta hurda preslenmemiş karton var bende kaça alırsınız desem, nasıl bir cevap alırım, buna yardımcı olun lütfen.

Üye643 yazı

Belediye yönetmelik maddeleri derki:
" Şehir içerisinde el arabası, at arabası, kamyon, kamyonet, çuval vs. ile hurda kâğıt vb. şeyleri toplamak, depo etmek (yetkili lisanslı firmalar ve kişiler hariç) yasaktır"
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye574 yazı
sayın mehmetustam;

iyi güzel söylüyorsunuzda, bir sürü kişi bu işi yapıyor, hepsinin lisansı mı var? sokaklarda binlerce toplayan var, zabıta yakalıyor ama, yinede işe devam ediyorlar. Şimdi mesela örnek verelim, ben elime çuval alıp çuvala hurda plastik vs toplasam çuval dolunca aracıma yüklesem panelvana dolunca da hurdacılar sitesine satsam, bu mümkün değil mi? burda lisans gerekmiyor.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Yeni Üye19 yazı
BAYRAMIN 2. GÜNÜ BİZE TESLİM EDİLECEK OLAN ARİEL 3D ACTİVE DAĞ ESİNTİSİ ÇAMAŞIR MAK. DETERJANLARINI SİZ MARKET İŞLETMECİLERİMİZE KÜÇÜK KAR PAYI İLE SATIŞA SUNUYORUZ.. NORMALDE TOPTAN POŞET FİYATI 17,80 (KDV HARİÇ) OLAN ARİEL 5KG BİRİM SATIŞ FİYATIMIZ 14 TL dir (KDV HARİÇ)
sınırlı sayıda 1000 poşet satılacaktır.. ilgilenenlerin
bayram bey 0541 769 29 19
YADA
mesut bey 0506 334 18 67 no'lu telefonlardan aramaları rica olunur

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ymalat
Üye574 yazı
konu günceldir.

Üye574 yazı
konuya ilave birşeyler yazmak isteyen yok mu?

Üye109 yazı
seyyar tezgah veya elinizde torbayla hurda toplamak için lisans gerekmiyor.hurdayı belirli bir yerde depolamak ve işlemek için lisans gerekiyor.

Üye574 yazı
pekala arkadaşlar bilenler yazsın, ben kendim toplayıp, bir depoda toplasam, birikince de hurdacılar sitesine yada fabrikalara satsam yine lisans gerekiyor mu? bana toplayan olmayacak

Üye109 yazı
toplama yeriniz kendi şahsi yerinizse ve çevreye çok fazla rahatsızlık vermiyorsa kimse size birşey demez.şahsen benim yaşadığım iki bölgede de böyle toplayıcılar var.Başiskele/Kocaeli ve İzmit/ Kocaeli.ama şu da var ki büyük miktarlarda toplama yaptığınızda zaten yeriniz yetmez ve açık alanda herkesin gözüne batar.o zaman ilgili her devlet kurumundan sizi ziyarete gelirler.

Üye574 yazı
arkadaşlar pekala bu iş yapanlar bilirler 25 yada 30m2 bir dükkana yaklaşık ağırlık olarak ne kadar hurda pet plastik, karton konulabilir?

Üye574 yazı
Arkadaşlar bu işe başlayacam ancak şunu öğrendim, toplanan pet, plastik vs yi, presleyip satmak biraz daha kârlı imiş, bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim, ekonomik ikinci el bir hurda pres makinesi aynı zamanda balyalama yapabilecek kaç tl ye alınabilir ve bu makine pet , plastik,karton,kağıt,teneke vb hurdaların tümünü press işinde kullanılır mı? yoksa her birinin makinesi ayrı mıdır? lütfen bilen arkadaşlar yazsınlar acilen bilgiye ihtiyacım var.

Üye574 yazı
konu günceldir.