Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Türkiyeden Almanyaya İhracat - Kuruyemis, Meyve Vs

BaşlatanHasan77Tarih16/07/2013 10:56:06Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar,

Sitenizi yeni kesfettim ve bugün üye oldum..

Ithalat - Ihracat yapmak istiyorum. Türkiyeden Almanyaya neler ihrac edebilirim?

Benim fikrim kuruyemis, kurutulmus meyve/sebze, salca vs. Ama bunlari Almanya da kimlere satabiliirm büyük capda? Kimlerle muhattab olmam lazim?

Hangi firmalar veya marketlere teklifler gönderbilirim?

Yardiminizi bekliyorum.

Simdiden teşekkürler..

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye32 yazı
mrb ben malatyalıyım Almanyadan en rağbet görecek ürünlerden bir tanesi şüphesiz kaysı paketleridir.siz şöy bir araştırma yapın fizibilite araştırması gerisi hallolur zaten

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Muhasebe
Yeni Üye25 yazı
Hasan Bey Merhaba ;

Biz ocak , fırın ve soba ihracatı yapmaktayız Almanya'ya son ihracatımız geçen hafta Berlin ve Düsseldorf'a gerçekleşti. Önümüzdeki ay Frankfurt ve Stuttgart ' a ihracatımız olacak. Doğal sabun için bir kaç firma ile görüşmelerimiz halen devam etmekte, ancak bunlar gıda ile alakası olan ürünler değil.

Gıda ürünlerinden , antep fıstığı, zeytinyağı, sofralık zeytin( Almanları bilmem ancak Türkler için pazar büyük ) , füme balık , mantı büyük rağbet görüyor, bu ürünler ya bizim yada çevremizdeki insanların ihraç ettikleri potansiyelini bildiğimiz ürünler.

Başlangıç bütçenizi bilmemekle beraber büyük zincirlere girmenin maliyetinin yüksek olacağını düşünüyorum. Toptancılar yada satmak istediğiniz ürünleri üretimlerinde kullanan firmalar ile görüşebilirsiniz. Bölgedeki işadamı dernekleri ile bağlantıya geçerseniz mutlaka yardımcı olacaklardır, özellikle yeni açılan marketler yada gıda tedarikçileri ile işin en başında anlaşabilirseniz sizin için iyi olur diye düşünüyorum.

Ayrıca ; http://www.ibp.gov.tr/pg/section-pg-ulke-ndx.cfm adresinden Almanya ile ilgili gerekli istatistikleri inceleyerek ürünlerinizin pazar payını kontrol edebilir, www.musavirlikler.gov.tr adresinden Almanya ticaret ateşeleri ile bağlantıya geçerek bilgi talebinde bulunabilirsiniz. Kendinize pazara hakim bir ortak bulabilirseniz başlangıç için faydalı olabilir . Tedarikçilerinizi sadece site'de tanışarak değil mutlaka ülkeye gelerek fabrikalarını görerek seçmenizi tavsiye ederim.

Sorularınız için iletişim bilgilerim imza bölümünde yer almaktadır.

Girişiminizin Hayırlara Vesile Olması Dileğiyle

Ali YILMAZ
Ali YILMAZ
Foreign Marketing Manager
KGGD Dış Ticaret Komisyon Üyesi

Tarfan International Trade CO. LTD.
+90 530 972 04 72
a.yilmaz@chinagtrade.com
www.chinagtrade.com

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Yeni Üye67 yazı

hasan 77 kuruyemiş konusunda size yardımcı olabilirimm .
hakannnnn

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye33 yazı
Türk-Alman Ticaret Odası, Almanya'daki Türk Elçiliği ve Türkiye'deki Almanya Elçiliklerinden oradaki ithalatçıların isimlerini alabilirsiniz. Onlarla iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca, Almanya'daki en büyük ithalat limanı Hamburg Limanıdır. Hamburg'daki ticaret odasının sitesinden bir çok Alman ithalatçının bilgisine ulaşabilirsiniz. http://www.hk24.de/servicemarken/hamburger_unternehmen/378318/firmenlisten.html

Son olarak, Hamburg'da dünyanın en büyük kuruyemiş borsalarından birisi vardır. Sitesi şurada: http://www.waren-verein.de/ Bu kuruluşun sitesinden ve kuruluşla doğrudan da iletişime geçebilirsiniz.

Ama tüm bunlardan önemlisi, hangi ürünlerin satılabileceğini ve sizin ne kadara tedarik edebileceğiniz önemli. Unutmayın ki, bu şirketlerin hepsinin zaten Türkiye'de çalıştığı şirketler var. Dolayısıyla, sizden almaları için daha ucuza aynı kalitede tedarik edebilmeniz lazım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye79 yazı

Nisa nakliyat olarak ,tır ve kamyonlarımızla Avrupa ülkeleri, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri' ne en uygun fiyatla taşımacılık yapıyoruz.Her ay düzenli ürün gönderen ihracatcılarımıza ve ithalatçılarımıza en uygun fiyattan taşıma yapıyoruz.
Ürünlerini uygun fiyattan taşımak isteyenler lütfen irtibata geçsin.
mevlüt bal
05057165186
mevlutb81@hotmail.com
nisa nakliyat/ataşehir

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Dany?manlyk