Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Adim Adim İthalat

BaşlatanSales abroadTarih03/08/2013 16:37:13Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba arkadaslar, Çin'den kuafor ve guzellik merkezi icin urun ithal etmek istiyorum. Baslangic olarak deneme amacli 5-7 adeti gecmicek toplam 500 $ tutacak. Sirketim yok gercek kisi olarak ithalati gerceklestirmek istiyorum. Ithalati yaparken asgidaki bilgilere ihtiyacim olacak? 1-Istanbul liman teslim olacak siparisi verirken CIF mi istemem gerekir. 2-Siparis etmek istedigim cihazlar basit cihazlar sac fonu ve sac buhar makineleri. Bunun icin saglik bakanligi veya baska kurumdan izin almam gerekecekmi? 3- kisi olarak mali Ambarli limanindan teslim almam icin TCnumaram yeterlimi yoksa baska hazirlamam gereken evrak varmi? Bu konuda bana tavsiye yol gosterebilecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye95 yazı
istediğiniz makine her neyse bulgaristandaki yada romanyadaki çin mağazalarında varsa bulur getiririm.

sizde üç beş ay beklememiş olursunuz gümrükle falan muhattap olmazsınız

bende piyasa araştırmış olurum.

bir mail yoluyla mal budur fiyatı şudur derseniz memnun olurum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye67 yazı

arkadaşım merhaba ,
mustafa bal ben gümrük müşaviriym ,
öncelikle malzeme ambarlı teslim olacak ise CIF demen gerekiyor. bu malzemeleri bedelsiz numune olarak getirtiyor isen commercial ınvoıce free of charge ibaresi eklettirmen gerekli ayrıca bu malzemeleri daha sonra yüklü miktarda getirmen gerekecek ve bunun için da garanti belgesi isteyecekler on uda çıkarmak sana yaklaşık olarka 13 14bin tl sına maal olacak ayrıca şahıs adına garanti belgesi çıkaramayacağından dolayı firma kurman gerekecek ilk partide sorun yaşamazsın ama sonrası için kesinlikle sahıs firması bile olsan firma kurman gerekecek.

saygılarımla
BALBAY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD ŞTİ
MUSTAFA BAL 0507 247 41 14

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat