Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurt Dışından Araba Getirme

BaşlatanAspireTarih16/07/2013 13:45:53Yorum10

İlk mesaj
Üye175 yazı
Arkadaşlar aşağıda izah edeceğim konu hakkında ayrıntılı bilginize ihtiyacım var umarım yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler.
Benim eşim yabancı evleneli 6 ay oldu tabiki TC olabilmesi içinde 3 seneyi doldurması gerekiyor.
Soru 1 : Bu vesileyle eşimin yabancı statüsüyle yurt dışından araba getirmesi ve oturum suresince ülkesinin plakasıyla burda kullanması mümkünmü? Eğer mümkünse prosedürü hakkında ayrıntılı bilgi lütfen.

Soru 2 : Eskiden çeyiz hakkı diye bir şey vardı diye hatırlıyorum hala bayanların oyle bir hakkı varmı? varsa onunla da alakalı ayrıntılı bilgi rica ediyorum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye1 yazı
esiniz getirebilir,ama sadece arac kimin uzerinde ise o kullanabilir,herhangibir kaza ya da baska bir sey oldugu zaman,basiniz agrir,benimde esim yabanci,bende turkiye deyken 10 sene once dusunmustum bunu,cok fazla ugrastiracaklarini ogrendim,araba almistim,tabii simdi akp hukumeti yeni kanunlar getirdimi bilmiyorum

Yerleşim Yngiltere / CoventryMeslek Saty? / Pazarlama
Üye286 yazı
Esinizin adina arac getirmeniz mumkun.
Ancak yeni bir uygulama yapiliyor.
Arac girisinde esinizin giris gununden 1 yil oncesinde 181 gun yurt disinda bulunmus olmasi gerekiyor.
6 aylik bir sure veriliyor.
Esiniz arac icinde olmak sartiyla araci herkes kullanabilir.
Hoscakalin.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Üye175 yazı

Arkadaşlar bilgileriniz için teşekkur ederim. bildiğim kadarıyla 1.derece akrabalar kullanabiliyor onda bir sıkıntı yok ayrıca yurda giriş yapan herkes getirebiliyor en fazla 6 ay kalabiliyor. benim öğrenmek istediğimse burdada oturum izni olduğu surece kalabiliyormu yoksa 6 aylık surelerle giriş cıkış yapabiliyormu. ilk 6 aydan sonra hakkı bitiyormu

Üye286 yazı
Oturum izni ayri bir kazanc getirmiyor.
Benim esimde de oturum var.Arac girisi ile ilave bir fayda olmuyor.

Üye286 yazı
6 aylik sureyi bir kere de kullanirsaniz.
Daha sonraki girislerde ayni araci TR'ye sokamazsiniz.
Ama surekli gidis gelis olacaksa sorun olmaz.

Üye175 yazı
kral 35 cevaplarınız icin teşekkur ederim. sizinle iletişim kurabilirmiyim. telefon numaram 0 533 0210797 ahmet

Üye286 yazı
Sayin Aspire
Su an yurt disindayim.
Agustos ayinda donecegim.
Donunce iletisime geceriz.
Hoscakalin.

Üye175 yazı
teşekkürler aramanızı beklicem

Üye175 yazı