Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Y E N İ L İ K Ç İ B İ R F İ K İ R

BaşlatanyunususTarih08/06/2013 03:57:21Yorum33

İlk mesaj
Üye166 yazı
Öncelikle herkese merhaba

Bir kaç haftadır aklımda olan fakat tutup tutmayacağına dair bir türlü karar veremediğim bir iş fikrini sizlerle paylaşıp tecrübelerinizden faydalanarak yorumlarınızı almak istiyorum.

Bu bir yazılım projesi şu an için en uygun gördüğüm sektörse inşaat sektörü daha uygun sektörler mutlaka vardır fakat başka hangi sektörde uygulanabilir bilmiyorum.

Ben İzmir' de oturduğumdan İzmir üzerinden ele alacağım. Bu yazılım İzmir genelinde ki tüm inşaat firmalarıyla görüşülerek ücretsiz olarak dağıtılacak. 3 Ay sonunda 100 İnşaat firmasıyla anlaşıldı diyelim. Bu sefer fabrikalarla anlaşma sağlanılacak 10 çimento fabrikasıyla anlaştığımızda inşaat firmaları bu yazılım üzerinden alacakları mallar için ihale açabilecek çimento fabrikaları da kendi aralarında rekabete girerek satış yapmış olacak örneğin x inşaat firması şu özellikte 1 ton çimento alınacaktır diye ihale açacak fabrikalarda bu ihaleye teklif vererek satış yapmış olacak

Örneğin

X İnşaat 1 Ton Çimento İhalesi

Teklifler

A Fabrika 20.000 TL
B Fabrika 19.850 TL
C Fabrika 19.600 TL
D Fabrika 19.300 TL
A Fabrika 19.000 TL
C Fabrika 18.800 TL

Şeklinde teklifler yaparak daha sonra tamamen kendi aralarında iletişime geçecekleri satışlardan hiç bir karımın olmadığı sadece yıllık olarak fabrikalardan potansiyel bi pazar kazandırdığım için 10.000TL gibi bir ücret almak kafamda var sizce bu tarz bir fikir tutar mı fabrikalar buna yanaşır mı yada inşaat firmaları böyle bir sistemle mal almak isterler mi artılarını ve eksilerini tartışmak istiyorum ve bu başka hangi sektör için kullanılabilir ?

Yerleşim ALMANYAMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
Üye105 yazı
fabrikaların satış kaygısı yok malını zaten satıyor. hele nakit parayı bastırdınmı ihaleye gerek kalmadan en dip fiyatı alıyorsun. bahsettiğin işte büyük inşaat firmaları girer onlarda zaten fabrikayla çalışır. yani senin dediğin şu oluyor. ben 30 yıllık abc inşaat firmasıyım. 20 yıldır x çimento rabrikasıyla zaten çalışıyor. en uygun fiyatı alıyorum. benim 20 senede alamadığım malı sen daha ucuza alacaksın. e çimento fabrikası sana demicekmi. kardeşim ben zaten bunu bu rakama satıyorum sen kimsin ki sana bunun altına vereyim. ayrıca bir çimento fabrikasının üretim kapasitesi bellidir. ayda 300 - 500 ton diyelim en fazla. bu adam 1 kişiye bu malı satmaz diğer müşterilerini kaybetme riskine girmez. bunu daha farklı bir şekilde uygulamak gerekir.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye193 yazı
bir inşaat firması çimentoyu direk fabrikadan alır tır bazında çimento fabrikasından daha ucuz teklifi hiç bir bayii vermez, demir tr standartlarında alışı belli satışı minumum karlı bir alet keza çimentoda öyle, bu iş inşaatta tutacağını sanmıyorum.

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Yeni Üye35 yazı

Merhaba;
O işi Alkol sektöründe yaparsan tutar gibi sanki zaten çoğu çimento ve hazır beton firmaları sahipleri aynı veya akrabaları paraları kendi aralarında çeviriyorlar.
Halimize Şükür..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Bilgisayar-Bili?im