Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kosgeb Hakkında Bilgi

BaşlatanefsunluTarih15/11/2013 11:16:50Yorum6

İlk mesaj
Üye229 yazı
arkadaşlar bunlar hakkında bazı sorular soracam isi olan arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum .
1 ) ileriki günlerde kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimi var buna katılmak istiyorum bunun için ön şartları varmı veri tabanına kayıt ol diyor ordan firma işletme istiyor oysa benim yok nasıl kayıt yapacam .

2 ) kosgeb proje sunmam için bu sertifikanın olması şartmı yani arkadaşlar bu konularda acemiyim bilgisi olan arkadaşlar yorum yazsın lütfen şimdiden tşk ler .
Baktımki zor günlerin gitmeye niyeti yok.. Sandalye çektim altına " buyur otur kardeşim "dedim..

msn : hasan-im@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ŞanlıurfaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye223 yazı
Kosgeb sayfasında müşteri hizmetleri numarası var.Oradan her bilgi veriliyor.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye105 yazı
kosgeb bu işleri ince eleyip sık dokuyor. biz fabrikaya destek kredisi için müracaat etik 3 yıllık fabrika içeride 1 milyon dolardan fazla makinalar techizatlar var bize sadece 11 500 tl fuar desteği hibesi verdi bu arada fuar maiyetimiz 75 000 tl idi. kosgeb dışında danışmanlık firmaları var sakın bulaşma paranı alıyorlar gerisi hikaye.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye118 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - efsunlu
arkadaşlar bunlar hakkında bazı sorular soracam isi olan arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum .
1 ) ileriki günlerde kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimi var buna katılmak istiyorum bunun için ön şartları varmı veri tabanına kayıt ol diyor ordan firma işletme istiyor oysa benim yok nasıl kayıt yapacam .

2 ) kosgeb proje sunmam için bu sertifikanın olması şartmı yani arkadaşlar bu konularda acemiyim bilgisi olan arkadaşlar yorum yazsın lütfen şimdiden tşk ler .

Eğitimlere katılmak için herhangi bir şart yok eğitimlere katılabilirsiniz.

Kosgeb'e proje sunman için sertifikan olmalı ayrıca sertifika içinde %80 devam göstermen gerekli eğitimlere.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye317 yazı
Şart olarak değilde katılımcıları mülakatla eliyorlar ilk önce.
Yani başvurduğunda bir grup tarafından sorguya çekiliyorsun eğer hakikaten girişimci olabilecek potansiyeli taşıyorsan kabul ediliyorsun.
eften püften, bi habersen elenme ihtimalin oluyor.

eğer burada sordukları sorulara tatmin edici cevaplar verebilirsen kabul edilmemen için başka bir sebep yoktur.
Mülakat dediysemde gözünde büyütmene gerek olmayan birşey.

eğitimi aldığında ne yapacaksın gibilerinden soru soruyorlar.
Ne işletmesi aççıcaksın, nasıl bir yok izliceksin, gibilerinden sorular gelmişti zamanında bana..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye65 yazı
Sayın efsunlu arkadaş

KOSGEB belirli kurumlarla iş birliği yaparak 25 -30 kişilik sınıflarda girişimcilik kursu vermekte ve bu kurs sonunda sana sana belge verilmektedir.
Bu kursa katılmak için herhangi bir şart aranmamaktadır. Fakat kursu açan kurum KOSGEB ile birlikte kurs adayı seçmek için iki aşamalı bir prosedür gerçekleştirir. Birinci aşama 25 sorudan oluşan ve %80 başarı beklenen çok seçmeli test usulu bir yasılı sınav bunu geçmen durumunda KOSGEB personeli yada kurum personeli tarafından yüzyüze bir mülakat yapılır ki burada senin yapmayı düşündüğün iş hakkında sana sorular sorulur. Sana bu konu hakkında daha detaylı bili sunabilirim. PM gönderirseniz aklınıza takılan sorular hakkında çekinmenize gerek yok.
Taylan ŞENDUR

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
işkur bunun için kurslar açıyor oraya başvurabilirsin ben başvurdum fakat iş yerini önceden açman gerekiyor ve iş yerine yaptığın harcamaların fişlerini istiyorlar tek tek ona göre ödeme alıyorsun. Herkez bu konuda çok yanlış anlıyor onlar parayı verip sen işi kuruyorsun gibi anlayan çok ama iş öyle deil işini önce kurcan faturalarla gidip desteği alacaksın bu şekil.

Yerleşim Türkiye / KaramanMeslek Ö?renci