Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Giyim Mağazası Açmak İstiyorum. . .

BaşlatanelanazTarih30/07/2011 09:29:34Yorum25

İlk mesaj
Yeni Üye39 yazı
merhaba..

bende bir giyim mağazası açmak istiyorum.ramzan bayramına kadar yetiştirmeliyim.isim bile bulamadım tam olarak.kıraç/b.çekmece civarında.bir sene boyunca kira ve personel ödemesi yapmayacağımdan dolayı biraz ümitliyim.malı alacak yerler int.buldum.fakat ziyaret etmeliyim.bana tavsiye edeceğiniz yerler varmıdır?ayrıca bana simle ilgili yardımcı olurmusunuz?ve tavsiyeleriniz benim için çok önemli.mağazacı arkadaşlarla tanışmak istiyorum.şimdiden herkese çok teşekkür ederim ..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Üye120 yazı
Öncelik hayırlı olur inşallah sizin için. Mağazanız için en uygun fiyatlı ürünleri tabiki merterden bulusunuz. En kısa zamanda merterde keşif yapmalısınız. Ayrıca bu iş için ne kadar bütçenizin olduğuda çok önemli. Kolay gelsin..
Kıyıdan ayrılma cesareti olmayanlar, yeni okyanuslar keşfedemezler..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye39 yazı
çok teşekkür ederim.umarım başarılı olurum.20 bin tl bütçe ayırdım .mağaza hazır .yol üstünde ,tam merkezi bir yer değil ama işlek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye39 yazı

merhaba..

inş.açacağım mağazaya isim buldum.(COTTON SEED) fikirlerinize ihtiyacım var logo olarak da betty boop çizgi film kah.kullanacağım.nasıl fikir?

Yeni Üye69 yazı
Umarim isim haklarini, marka tescilini arastirmissinizdir. Sonradan basiniz agrimasin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye196 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - elanaz
merhaba..

inş.açacağım mağazaya isim buldum.(COTTON SEED) fikirlerinize ihtiyacım var logo olarak da betty boop çizgi film kah.kullanacağım.nasıl fikir?

merhaba.
hobi olarak grafik ve tasarım işiyle uğraşıyorum.
sitelere ve bazı ürünlere logo tasarımı yaptım.yardımcı olmak isterim.
Bana balık tutmayı öğrtin..!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye39 yazı
toptan giyim alınacak yerler arıyorum

Yeni Üye69 yazı
Hayırlı olur ins.

Bende bu alanda girisimde bulunmak istiyorum ama biraz daha zamanim var. Ufaktan arastirmalarim suruyor.

Ihrac fazlasi urun satan yerlerde uygun urunler var, hatta konikstede bir satici var www.eyubogluexport.com/

Kalite, kontrol konusunda da egitim aldigim icin bir kaç kucuk oneride bulunmak isterim;

Magazanin mutlaka kendine ait bir kokusu olsun. Yapilan arastirmalarda vanilya kokusu kadinlarda alisveris hissini arttirmis ama erkekleri kacirmis. Bunun icin keskin portakal ile vanilya karisimi bir koku ideal olarak bulunmus.

Magazada hafif seste mutlaka muzik olsun (jazz, klasik ...)

Magazanin ic boyasi raflari mumkunse beyaz olsun, yer yer siyah.. Beyaz kaliteyi cagristirir.

Magazada mumkunse akvaryum olsun, ne kadar buyuk olursa o kadar cok dikkat ceker.

Yapilan bir arastirmaya gore disaridan vitrine bakan bir kisi 7 sn bakarsa alisveriste yapiyor. Vitrin sade ama albenili olmali. (Vitrinin alt kismi komple akvaryum olsa eminim 7 sn bakacaklardir ) Isıklandirmasi cok iyi yapilmali ...

Magazaya giriste musteriler her zaman ilk once sag tarafa yonelirler, dolayisiyla burada kaliteli ve albenili urunler sirala.

Magazanin en uzak yerine firsat kosesi koy, burdaki urunleri gelis fiyatina hatta zararina bile satabilirsin. Mumkunse turuncu bir stand ve yaziyla firsat kosesi yazsin. Magazaya giren turuncu sayesinde o koseyi farkedecek ve en uc noktaya gidene kadar butun raflari gezmis olacak.

Magazanin buyuklugune gore, yine giriste sag kisma kırmızı bir dilek-sikayet kutusu konulmali. Bu magazaya giren kisinin ilk gordugu nesne olacak ve guven duymasini saglayacaktir.

Soylediklerim nacizane fikirlerimdir, tekrardan girisiminiz hayirli olsun, darisi bizim basimiza ...

Yeni Üye29 yazı
Selamlar Elenaz, Allah muvaffak etsin. Bende yeni bir butik açmaktayım fatihte. İnşallah işlerimiz gönlümüze göre gider ama bu toptancı konusunda bende arayış içindeyim. bir arkadaş ile beraber ortak mal çekmeyi düşünüyorduk böylece toptan alım fiyat dengesi daha rahat olabiliyor. istersen bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunabiliriz. Benim dükkanın ismi sultan moda :) tabelam bile hazır. (kira ve personel ödemesi derken yoksa sende mi kosgebten destek aldın) kosgeb vitrin mankenlerini ve dekoru destekliyormuydu?
bu arada omrivor arkadaşımız güzel açıklamalarda bulunmuş eline sağlık.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye126 yazı
kosgeb bu işler için kadın girişimcilere destek veriyormuki :)
Sanırım daha çok üretim üzerine veriyor diye biliyorum...Yoksa bütün kadınlar bu işe üşüşürler..Ve kosgebin girişimcilik eğitimini alması gerekiyor ..Kosgeb çok şeyi karşılıyor ama...
Ve Elenaz hanım bence seçtiğiniz betty boop çok seksüel bir karakter :)) Daha tesettürlüsü yokmu :P
Bence isim dekor çok önemli ..Bunlar için şirketler mevcut.isim buluyorlar sana (para karşılığında :)
Zambaklar_En_Issız_Yerlerde_Yaşar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye39 yazı
dl _burak hakılısın bizde öyle düşündükve vazgeçtik betty boop la ilgili ,yeni isim olarak coot wood olarak karar verik.umarım iyi olur

Üye126 yazı
hayırlsı olsun ...Unutmayın (Risk almadan hic bir seye ulaşamazsınız)
Bol kazançlar
Zambaklar_En_Issız_Yerlerde_Yaşar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye69 yazı
Sonuc nedir ? Girisiminiz ne asamada ?

Üye104 yazı
Arkadaşlar bence butik işi aşırı derecede riskli ve rekabetli bir iş.Ama riski azaltmak sizin elinizde.Mesela butik işinde birazcık sınırlama getirilmeli.Mesela yeni bir butikçi açacak şahıs ya erkekler için ya bebekler için ya bayanlar için açacak.Yani satacağı ürünlerin cinsi bir nevi azalacak.Atıyorum erkek giyim mağazası açmak.İçinde kundura ayakkabıda konulabilir.Benim hayalimde hep şöyle bir erkek giyim mağazası açmak vardı.Erkek takım elbiseleri.Ceketler,kıravatlar,gömlekler,kumaş pantolonlar,kundıra,spor ayakkabılar,parfümler,gözlükler,cüzdanlar...Tabi bunun için iyi bir sermaye gerek :D Adınıda koydum: "MAN GİYİM"

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye29 yazı
ben giriştim bu işe elenaz nihayet. ama toptancılar ile işin zor biraz. sanki hepsi tok satıcı almazsan alma alırsan 100 tane birden. reklam olmasın ama taksimde 3 katlı magazalardan sanıyorlar herhalde 3 çeşit bluz alacagım dersen sana 300 adet birden (hemde demode malları) satmaya kalkışıyorlar.. arkadaşım ben butik açtım öyle olsam merterde senin 30 metrekarelik dükkanında ne işim var diyesim geliyor bazen.
ticaret artık kurtların değil çakalların eline düşmüş. satamayacagın mala para bağlatmasınlar aman dikkat ayrıca defolu ürün gelirse veya satışı gecen ürünleri diğer ürünlerle değiştirme garantisi verirlerse anlaş yada direkt çık git. :( bak başlamadan boğulacagım piyasa da..
bir daha asla merterde o adreslere ugramam.
ben kazanırken sende kazan mantığı bitmiş ben kazanayımda sen batarsan bat ama nereye kadar? böylece sende batacaksın bir gün farkında degil.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
tek yorumum var allah kımseyi toptancıların elıne düşùrmesin. Yapacaksan tek iş tek kalem yapacaksın.
ferhat kaya

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar bende bayan giyim mağazası açmak istiyorum ancak kıyafetleri en güzel ve en uygun ürünleri nerden bulabilirim istanbul merterden demişsiniz ama öyle burdan gidipde merterde kiminle görüşecğiz bildiğiniz bir yer var mı başka yardımcı olursanız sevinirim.. şimdiden teşekkürler....
İmkansız değil zaman alır...

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Yöneticilik
Yeni Üye12 yazı
merhabalar, bende çocuk giyim üzerine bi dükkan açmak istiyorum, bayilik alarak mı, yoksa toptancılardan kaliteli mallar bularak mı. Bu işe başlamadan önce verilicek en önemli kararlardan bi tanesi bence.
Bende tam bu aşamadayım işte, siz ne önerirsiniz ?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
merhaba arkadaşlar bende izmirde küçük bir butik tarzı sadece bayan giyim işi yapmak istiyorum.biraz aratışma yaptım fakat ihraç ürünleri,spot ,parti malları nerden temin edecegimi tam olarak karar veremedim.istanbul merteri dolaşıp fikir sahibi olmak istiyorum fazla bir sermayemde yok 8 tl kadar bir birikmişim var sadce bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
İyi bir toptancı biliyorum, uygun ve güzel modeller var, mutlaka bakın derim. Yalnız çeşit her zaman çok olmayabiliyor. +90 (532) 272 70 87 umarım birilerinin işine yarar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye2 yazı
İyi bir toptancı biliyorum, uygun ve güzel modeller var, mutlaka bakın derim. Yalnız çeşit her zaman çok olmayabiliyor. +90 (532) 272 70 87 umarım birilerinin işine yarar.

Yeni Üye19 yazı
arkadaşlar kosgep magaza açmak isteyene yardımcı oluyor mu
virüs

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ev kadyny
Üye175 yazı
merhaba

ihraç Fazlası ve İmalat en uygun fiyatlar

www.rozaexport.com

Aydede sok. No:4 Güngören
0 212 677 20 97 0 532 276 41 87

Yeni Üye8 yazı
Mağaza açma girişiminde bulunan arkadaşlar Sultan ve Elanaz , son durumlarınız nedir ,toptancılarla problemleri aşabildiniz mı. Geçen bu süreçte mağazanız ne kadar aşama kaydetti. Bilgilendirirseniz sevinirim..
Dalya

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ylaç Sektörü
Yeni Üye1 yazı
merhaba,

iş girişiminde bulunan arkadaslar, bizlere de fikir vermesi ve yol gostermesi acısından su anki durumlarını paylasırlarsa cok sevinirim. Umarım hersey hayal ettikleri gibi olmus ve olacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye8 yazı
selam arkadaşlar,sitede genel bir arayış var ihraç fazlası ürün konusunda.Biz 10 yıl kadar önce ihraç fazlası ve ille de kaliteli ürün diye yola çıktık.Çünkü,kendi çocuğumuz için de bu tür ürünleri ya arayıp bulamıyorduk ya da aşırı pahalıydı.Eşim,elişi uzmanı olduğundan textil ürünlerine yakındık.Aylarca süren araştırma ve bir çok dostumuzun da yardımıyla doğru ürünleri,doğru fiyata bulmayı öğrendik.önceleri hatalı ürünler aldık,yüksek fiyatlara yanlış ürünler aldık.Zarar ettik. İnat ettik ve bugün dükkanımızda hangi ürünlerin hangi dönemlerde,hangi fiyatlara gittiğinin analizini yapıyoruz artık.Şimdi,Kayseri'ye bile mal toplayıp gönderiyoruz.Bunun karşılığında bir komisyon alıyoruz ama alıcı için ''nokta atışı'' oluyor.Fakat çok yoğunuz.Perakende dükkanımız da ,mal araştırma konusu da çok zaman alıcı işler.Bu tür konsept malın temini çok zahmetli.Dükkana talip olanlar vs.var ama önemli olan doğru malı,doğru zamanda,doğru fiyata almak.Tüm olay bu.Çok zahmetli ve tecrübe isteyen bir konu.Mal arayan arkadaşlar için,sayfamı inceleyip yorumlarını mesajla alabilirim.Şu an İHRAÇ çocuk giyimde 30 civarı dükkana toptan mal veriyorum ve hem dükkandan ,hem internetten perakende satış yapıyorum https://www.facebook.com/pages/Ihra%C3%A7-fazlas%C4%B1-kaliteli-bebek-ve-%C3%A7ocuk-giyim/602938916400566?ref=hl
maskotcocukgiyim

Yerleşim Türkiye / bahçelievlerMeslek Tekstil