Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Et Döner İşini Güncel Rakamlarla Konuşalım. . .

BaşlatanmseTarih30/05/2013 07:54:29Yorum24

İlk mesaj
Arkadaşlar bu konuyla ilgili birçok başlık mevcut lakin güncel rakamlar üzerinden bu işi şuan yapan arkadaşlardan rica ediyorum sorularımı cevaplandırabilirlerse memnun olurum; (dükkan konsepti ve dönerin tadı tutabilecek seviyede olduğunu varsayalım)
- Dükkan ana cadde üstünde kirası 5 bin TL,
- 1 kg Et Dönerin maliyeti ne kadar?
- 1 kg. Et Döner'den kaç porsiyon çıkıyor?
- 1 porsiyon dönerde brüt kar ne kadar? (1 porsiyon et döner maliyeti - satış fiyatı)
- Usta maaşları ne kadar?
- Ana cadde üzeri çarşı içi bir dükkanda minumum kaç porsiyon et döner satılabilir öngörüleriniz?

Saygılar

Yerleşim Türkiye / AmasyaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Aynı bilgileri ben de merak ediyorum. Et dönerin yanında Tavuk döder veya türevleri konusunda bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse memnun oluruz. Kolay gelsin teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret

işletme kira,usta, komi, garson ,servis elemanı, temizlikci ,bunlar başlıca giderlerdir.tabi konseptinizin ne olaçağı işyerinizn (m²) haçmide çok önem arz eder
kısacası ustayla beraber 4 kişi çalıştığınızı varsayalım usta 60-100 tl arası komi 20-30 tl arası garson 30-50 arası temizlikci 25-40 tl arası günlük yevmiyeler kişiye işe sanaata mekana göre degişmektedir
satış konusu tamamen sizin konumunuza hizmetinize kalitenize fiyat ürün ilişkisine bağlıdır et döner tavuk döner hazır alımla kendi imalatanız arasında fark gösterir dönerin kğ 23 ila 35 tl arasında firmasına göre geişmektedir tabi ürün türüde önemli yaprak döner kıyma yaprak karışık vs..detaylı bilgi http://www.bereketdoner.com/perakende-doner.aspx bu adresi buldum yazıp ögrenebilirsiniz farklı firmalarda var tabi.
ekmek arası 40gr 65 gr arası porsiyon 80gr 120 gr arası satacağınız fiyat ve hizmetinize bağlıdır yukarda dediğim gibi ne kadar satacagınız tamamen kısmet ve hizmet meselesidir daha bu veriler üzerinden bir konsept oluşturup maliyet cıkarabilirsiniz tabi vergi stopaj sebze tüp faturları hesaplamayı unutmayınız sormak istediğiniz ne olursa özelden sorabilirsiniz
her türlü parti malı kumaş alınır

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Tekstil
bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.
bu konuda başka bilgisi olan arkadaş var mı ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
et dönerin %25 ila 40 arası firesi var buda aklında kalsın kardeş yani ortalama bir kilo etin maliyeti sana 45-50 tl oluyor bir başka deyimle 25 kilo takarsan 17-18 kiloya düşer bu yaklaşık 170-180 porsiyon eder 12 tl ort fiyat dersen cüronun yarısı kar olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
kardeşim merhaba yusuf avcı adım ;bursada hazır döner işi yapıyoruz üretim ,tesisimiz var bayılıklerımız var telefon numaram bu ararsan tum sorularına cevap verırım 0539 202 79 97
yavci83

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Arkadaşlar istediginiz işi bulamıyormusunuz birilerinin emirleri sizi sıkıyormu kendi işinizi yapın ben bu kararı aldım ve şuan çok mutluyum çok büyük paralar kazanma ihtimaliniz var gelin bi konuşalım sadce begenmezseniz yapmayın girmeyin bu işe hayatınızın fırsatı karşınıza çıkmış olabilir sadece bi dinleyin eminim boş 1 saatiniz vardır bu hayatta.mega holdingsle hayatınızı degiştirin hiçbişey kaybetmezsiniz.benimle birlikte çalışmak için aşagıdaki numaradan bana ulaşabilirsiniz 05456892297
ErTuGrUl

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?renci
üstad sizde işe dair bilgisizlik yok bence kararsızlık var
her türlü parti malı kumaş alınır

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Tekstil
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - feritselcuk
et dönerin %25 ila 40 arası firesi var buda aklında kalsın kardeş yani ortalama bir kilo etin maliyeti sana 45-50 tl oluyor bir başka deyimle 25 kilo takarsan 17-18 kiloya düşer bu yaklaşık 170-180 porsiyon eder 12 tl ort fiyat dersen cüronun yarısı kar olur

Sn Feritselcuk bey,
Nasıl yüzde 25 - 40 fire, nerede görülmüş bu kadar fire. Dönerde fire eğer iyi bir ustanız var ise yüzde 10 dur, bilemediniz en fazla yüzde 15 tir, daha üstü yoktur. Yüzde 40 fireyi ömrümde ilk kez sizden duydum.
Gerçeğe dayanarak mı söylüyorsunuz yoksa kulaktan dolma bir bilgiyle mi? Çünkü bunlar önemlidir, iş yapacak arkadaşlara da doğru ya da yanlış örnek olmanın önemli olduğu gibi.
Saygılar
Sevgiler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
donerdeki fire
- donerin ocakta kalma süresine (sabah 10 da taktınız gece 12 ye kadar tuttunuz fireniz % 50 yi geçer)
- doner ocagına yakınlıgına ve ateşin hararetine göre artar, ocaga 15 cm den fazla yaklaştırmamak ve mümkün oldugunca kısık ateşte pişirmek gerekir.

%10 fire tüm döneri 1-2 saat içinde pişirip keserseniz geçerlidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - abugraokur
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - feritselcuk

Sn Feritselcuk bey,
Nasıl yüzde 25 - 40 fire, nerede görülmüş bu kadar fire. Dönerde fire eğer iyi bir ustanız var ise yüzde 10 dur, bilemediniz en fazla yüzde 15 tir, daha üstü yoktur. Yüzde 40 fireyi ömrümde ilk kez sizden duydum.
Gerçeğe dayanarak mı söylüyorsunuz yoksa kulaktan dolma bir bilgiyle mi? Çünkü bunlar önemlidir, iş yapacak arkadaşlara da doğru ya da yanlış örnek olmanın önemli olduğu gibi.
Saygılar

evet dediğiniz gibi çok önemlidir o yüzden hergün yaşadığım şeyi aktardım bir döner orta 8-12 saat kalır ve buda %40 fireyi getirir malesef

Aranizda bileniniz varsa şunuda ögrenmek istiyorum Peki Döner'i kendiniz hazırlasanız Örnek ; 30 Kg bunun firesi hazırına göre farklılık gösterirmi ? yada Meşe odununda pişirirseniz döneri fire farkı oluyormu ?

Yerleşim Türkiye / TcMeslek Ythalat / Yhracat
Arkadasim turkiye de donerin maliyeti ne kadar pahaliymis yau
bilgi almak yorum yapmak

Yerleşim Fransa / LyonMeslek Di?er
o yüzde 10 fire verir diyen arkadaş ya hayatında bu işleri yapmamış internetten okudugu bilgileri yazıyo yüzde 10 fireyle bana döner yapsın o gün dükkanımı kapatırım 5 saatte 80 kilo et döner satan adamın bile firesi yüzde 20 den aşağı düşmüyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
biraz ara olsun yorumlara. aşağıdaki dönercinin yetenekli sunumu gibi sunum yapan bir usta bulsanız eminim ki sizi tercih eden müşteriler artacaktır.

http://www.mailce.com/yetenekli-donerci.html

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yahu avrupada 25 kilo tavuk döneri 65 euro... Türkiyede üreticiler sapıtmış, ayarlarımı kaçmış napmış:)

Valla şimdi 10 tane 25 lik tavuk döneri ***ürüp Türkyede satasım var :)

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Serbest meslek
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hokiri
Yahu avrupada 25 kilo tavuk döneri 65 euro... Türkiyede üreticiler sapıtmış, ayarlarımı kaçmış napmış:)

Valla şimdi 10 tane 25 lik tavuk döneri ***ürüp Türkyede satasım var :)

türkiyede tavuk etinin kilosu 7 lira. 7(lira) x 25 (kilo tavuk)=175 lira yani 65 euro eder. bu fiyat perakende fiyatı, eğer toptan alırsanız daha ucuza gelir. hazır tavuk dönerin kilosuda 7-8 lira arası pek bir fiyat farkı yok

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ö?renci
37 yıllık aşçıbaşı dönerciyim yüzde 10 fire daha görmedim,çok çok hızlı servis olsa bile mümkün değil meğerki az pişmiş kesersen bile tüm döneri 1-2 saat içinde pişirip keserseniz geçerlidir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
arkadaşlar çok satış yapan bir dönerci İstanbul da en fazla günde kaç kilo tavuk döner satar sizce. yada kaç ekmek arası diyeyim, muhakkak üç aşağı beş yukarı bunu tahmin edebilen yada kesin bilen bir kaç kişi vardır aranızda. teşekkürler.
200620062006

Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Kalan döner kelimeleri yalan :)

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Serbest meslek
güncel
200620062006

Tavuk dönerde sadece gögüs kullanırsan fire %5 but kullanırsan %15 olur. Et dönerde kullanılan ete ve yağa göre değişiklik gösterir ancak %25 ten aşağı düşürmeniz imkansızdır.

Tavuk hazır döner isterseniz mutlaka www.1doner.com ile görüşün. Tavuk dönerlerinde mükemmel bir sos var, öyle deri kıl yün tüy bulamazsınız. Diğer ismi bilindik firmalarda tavuk etinin dışında şeylerde çıkıyor malesef. Kilosu da tanıtım amaçlı bence çok uygun 9 tl. İster but isterseniz gögüs istersenizde but gögüs karışım oluyor. Biz but gögüs karışık kullanıyoruz müşterilerimiz buradan tavuk döner almaya başladıktan sonra çok memnun kaldılar. Uzaklardan bile müşteri gelmeye başladı haberiniz olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cenkwolf
Tavuk dönerde sadece gögüs kullanırsan fire %5 but kullanırsan %15 olur. Et dönerde kullanılan ete ve yağa göre değişiklik gösterir ancak %25 ten aşağı düşürmeniz imkansızdır.

Tavuk hazır döner isterseniz mutlaka www.1doner.com ile görüşün. Tavuk dönerlerinde mükemmel bir sos var, öyle deri kıl yün tüy bulamazsınız. Diğer ismi bilindik firmalarda tavuk etinin dışında şeylerde çıkıyor malesef. Kilosu da tanıtım amaçlı bence çok uygun 9 tl. İster but isterseniz gögüs istersenizde but gögüs karışım oluyor. Biz but gögüs karışık kullanıyoruz müşterilerimiz buradan tavuk döner almaya başladıktan sonra çok memnun kaldılar. Uzaklardan bile müşteri gelmeye başladı haberiniz olsun.

Doner satislarina hala devam mi

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cenkwolf

Yanliz 1donerin sitesine girince iletisim adresinizden cenkwolf diye mailiniz gozukuyor firma sizin anladigim kadariyla , okuyanlar bilmek ister diye dusundum bende donerci acmak istiyorum o yuzden piyasayi arastirirken dikkami cekti sizi hem orada hem burada gorunce