Hızlı gelişen bir bulvar üzerinde, Kayınpederime ait yaklaşık 150 m.kare bir dükkan var.Dükkan hiç kullanılmadı.Oto yıkama işi için çok uygundu, ben tam bunu tasarlarken 20 m. ileride bir evi bozup oto yıkama açtılar.Güzel kazanıyorlar, Allah daha çok versin..Benim için oto yıkama kapısı kapanınca, başka ne yapabilirim diye düşünmeye başladım.
Bu noktada aklıma Manav Dükkanı açma fikri geldi.Dediğim gibi, dükkan hızla gelişen bir bulvar üzerinde ve henüz bir Manav yok.Dükkanda sadece sebze meyve de değil, bir bölümünde turşu çeşitleri, peynir çeşitleri, köy yumurtası, şalgam, kola, belki küçük ama kaliteli çerez satan bir reyon şeklinde düzenlemeyi düşünüyorum.
Aynı zamanda çok popüler gördüğüm, ev yoğurdu yapıp satmayı da düşünüyorum..Hatta ev yoğurduyla ilgili olarak, bölgedeki apartmanları bölümlere ayırıp buralardan abone sistemi gibi bir dağıtım ağı kurmayı hedefliyorum..Bu sistemde her gün bir bölgeye ortalama 5 kg. x 45 Adet satış düşünüyorum. Daha düşük gelir düzeyinin olduğu bir semtte küçük bir bakkalı olan arkadaşım, Ev yoğurdu işinden ciddi para kazanıyor.. Benim yukarda bahsettiğim Manav + diğer ürünlerle ilgili dükkanda da lokomotif ürünün Ev yoğurdu olmasını tasarlıyorum..
Aklınıza gelebilecek detaylarla ilgili az çok bilgi sahibi oldum ama genel olarak bu iş fikri ile ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevineceğim..
Alaka gösteren arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler..