Aynı zamanda model farkı olarak aynı uzunlukta bir yatın fiyatı 500000 liralara kadar çıkabiliyor.Ama iş kiralamaya gelince arabada olduğu gibi;model yılı çok farketmiyor.Özellikle yat işinde araştırdığıma göre yat kiralamada fiyat önceliğini uzunluğu ve iç dekarasyonun lükslüğü oluşturuyor.Benim yaptığım hesap ise şöyle;
13 metrelik bir yatın İstanbul'da haftaiçi en düşük fiyatı 500 Euro haftasonu 750 Euro.Böyle bir yat haftaiçi sadece 2 gün müşteri buluyor diyelim haftasonu ise 2 gün çalışıyor.(En kötü ihtimal diye düşünüyorum).1 ayda 8 haftasonu 22 hattaiçi var diyelim.Bu yatın yapacağı ciro;17000 Euro yani 40 milyara yakın.En yüksekten hesaplıyorum yatın masraflarına ayda 3 versen İstanbulda güzel bir marinaya 3 versen kaptana
personele 5 versen 11000 lira eder .Cebimize 29 kalır hadi bir terslik oldu diyelim 25000 lira kalsın.
Şimdi banada 60000 lira koyup ayda 25000 lira kazanmak mantıklı gelmiyor ama bizim 60000 liraya aldığımız yatın 500000 liralığıda var tabiki model olarak lüks olarak farkeder;ama inanın yatın kiralama fiyatını boyu ve içinin lükslüğü oluşturuyor.Yani 500000 liralık bir yatın 25000 lira gelir elde etmesi çok normal az bile ama işte bizim 60000 liraya alacağımız yatında o fiyatlara alınan bir yatın kiralamadaki fiyatta bir fark oluşturacağını düşünmüyorum.
Siz girişimci abilerimden ve kardeşlerimden fikirlerini,deneyimlerini vs paylaşmalarını rica ediyorum.