arkadaşlar,dünya'da en sağlamcı yatırımcıların başında gelen ülkelerdeniz,bu iyi mi,kötü mü siz karar verin, sürekli köşebaşı arsa ve dükkan ararız çoğunlukla,risk almak istemez,mümkünse sıfır risk olsun deriz ( sıfır risk diye birşey var mı? o da ayrı) neden böyleyiz? sorusunun yanıtını iyi kötü hepiniz verebilirsiniz, ben olumsuz yorumlarla iş yapmak isteyenleri hep edilgen kalmaya zorlamayın diyorum,kısaca,dünya'da insanların ihtiyaçlarına göre üretim yapılmıyor,üretim tükettirmek için yapılıyor,hangi ürün olursa olsun şu veya bu yöntemle bize tükettiriliyor,durum böyleyken geleceğin stratejik iş kollarından kabul edilen tarım sektörüne yatırım yapmak en akıllıca olanlardandır diyorum,nar içeriği,toprak ve iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte değerleri birbirine yakındır,sorun ürün yetiştirme yönteminiz,ambalajınız ve sunumunuzdur,yani fark yaratmak,ne iş yaparsanız yapın,isterseniz ekmek satın,o ekmeğe sardığınız mesaj içerikli,mani'li,karikatürlü ambalajla fark yaratın,bu özgüvenle ilintilidir,özgüven gelişimi de yapmak,denemek eylemiyle doğrudan ilgilidir,şimdilik şöyle bitireyim,mühendisinizin düşüncesini dikkate almakla birlikte,meyvacılık araştırmalarında gelişmiş enstitülerden ücretsiz bilgi edinin,bu konuda yalova,tokat,akteniz ünv.bakın,tarımla ilgili en iyi arşivinde erzurum a.ü. ziraat fak. kütüphanesinde olduğunu belirteyim,ayrıca ab ve bdt ülkelerine meyva,sebze ihracatı yapan çok sayıda firma var,onların önemli bir kısmı düzenli ürün arıyorlar,sorun yaşamamak için de sözleşmeli çiftçilik yöntemiyle çalışıyorlar,yani ürününüzü toplamadan satmış oluyotsunuz, kaç ton olursa olsun,konuyla ilgili ihracatcılar birliği,almanya merkezli türk sitelerinden yararlanabilirsiniz, ayrıca nar konusundaki teşvikler,en uygun fidan dikimi,bakımı,satışı ile ilgili danışmanlık hizmeti mutlaka alın ama,doğru adresi bulun,yalnızca para merkezli kişi ve firmalara dikkat edin,unutmadan, yalnızca tarım konusu işlenen çok güzel forumlar var oralara da bakın,kendinize inanın sonuç alacaksınız,bilgi ile donanın,uygulama ile pekiştirin göreceksiniz ki,pazar'dan aldığınız bir tane, ev'e gittiğinizde bin tane olmuş...başarılar...