Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Et Tavukçuluğu Hakkında Bilgi

Başlatanernest0Tarih20/05/2008 10:58:59Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
Merhaba Arkadaşlar,

Et Tavukçuluğu hakkında bilgisi olan arkadaşların bilgilerini paylaşmasını rica ederim.

Bilecik taraflarında arsamız var ve 20.000 lik kümes kurmak istiyoruz.

Maliyet olarak ne kadar tutar?

Ruhsat almak zormudur?

Arsanın büyüklüğü ne kadar olmalıdır?(20.000 lik için)

Teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye9 yazı
Merhabalar,
Bir az evvel size mail attım.Siteye niki gün evvel kayıt oldum.hakkımdaki bilgiyi www.tur-kok.com.tr adresinden temin edebilirsiniz.Bu konuda size her şekilde yardımcı olabilirim.Danışmanlık yapabilirim Çünkü profesynel olarak mesleğim Veteriner Hekimlik.Göndermiş olacağınız mailime cevabımı ancak akşam yazabilirim.
Selam,saygı ve sevgiler.
a.n.guvener

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Veteriner
Yeni Üye9 yazı
Sayın ernestü,
Yarım saat 40 dakika kadar daha internette olabilirim.Bu arada kendi sitemi gözden geçirdim bağlantıda bir problem gözüküyor.Muhtemeldir ki server da bir problem olabilir.Daha önce ki yazılarınıza göz attım.Pet shop ve köpek çiftliği işi ile ilgilenmek istemişsiniz.Bu konular profesyonel yardım gerektiren konulardır.Sadece fakülteden mezun olmak yetmiyebilir.Anladığım kadarı ile kendi işiniz yanında ilgi duyduğunuzdan dolayı pet hayvanları ya da hayvancılığın diğer alanlarında yatırım yapmak istiyorsunuz.

Bu konularda ilgi duyabilecek diğer arkadaşlarımıza da iletmek isterim ki özellikle sığırcılık ve koyunculukta devletin ciddi teşvikleri var.Hayvancılık konusu ile ilgili az ya da çok sermaye ile yapılabilecek ya da yapılabilmesi mümkün olan pek çok ekonomik alan var.Ancak ciddi ve kararlı olmak ilk ve temel kavramlardır.
Yani ne istediğinizi tam olarak bileceksiniz daha sonra kararlılıkla ve yılmadan şavaşmayı göze alabilecekseniz o konuya gireceksiniz.Bu işler ayran gönüllülüğü kaldırmaz.
Geçmiş yazılarınızla ilgili yorumlara baktım profesyonel anlamda bir yazı göremedim.Az ya da çok sermaye (tabii 0 ya da sıfıra yakın sermaye değil) yapılabilecek işler için yardım ister iseniz.İrtibata geçebiliriz.

Selamlar.
a.n.guvener

Yeni Üye9 yazı

Merhabalar,

3. kere yazıyorum ancak bir yanlışlığı düzeltmem lazım.Daha dikkatli bakınca köpek çiftliği kurmak istiyen ve pet shop açmak istiyenlerin siz olmadığınızı algıladım.Yanlışlığımdan dolayı özür dilerim.

a.n.guvener

Yeni Üye25 yazı
Önemli değil rica ederim...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye25 yazı
Sanırım bu konuda bilgisi olan pek kimse yok

Yeni Üye9 yazı
Sayın Ernestü,

Yazılarınızdan çok genç ve tecrübesiz birisi olduğunuz anlaşılıyor.Eğer benim sitemi incelemiş ve özgeçmişine bakmış olsa idiniz son yazınızı yazmazdınız.Sizinle polomiğe girmek istemem.Çünkü bana yakışmaz.Şunu asla unutmayın.Bilgi demek para demektir.Çünkü küçüklüğünüzden beri kimbilir büyükleriniz sizi kaç defa kursa göndermişlerdir.En azından bunu düşünün.

Broiler tavukçuluk sözleşmeli ve entegrasyona dayalı olarak yapılan işletmelerle yürür.20 000 lik bir işletme için 10 000 x 2 Adet işletme kafidir.Bunun için çok büyük bir araziye ihtiyaç yoktur.Ancak işletme için bazı
temel şartlara ihtiyaç vardır.Kurulacak işletmenin konumu, bölgedeki elektirik ve su gibi temel ihtiyaçların mevcudiyeti gibi. Maliyet hesbına gelince bu teknik ve ekonomik fizibiliteyi gerektiren bir konudur ve ayak üstü halledilebilecek bir iş değildir.

Geçmişteki yorumlarınızda babanızın Veteriner Hekim olduğunu ifade etmişsiniz.O halde bütün bunları niye kendisine sormadınız.Eğer gerçekten ciddi iseniz o zaman daha uygun davranış ve sözler sergileyiniz lütfen
Ben devlette bu konuların en üstünde bulunmuş ve Hayvancılığın bazı konularında otorite olarak kabul gören birisiyim.Bu siteye de iş konusunda ciddi olabileceğini düşündüğüm için kayıt oldum.Boşa geçirecek herhangi bir zamanım yok.Bu kadar söz anlayana fazla bile.

Selam ve saygılarımla.

a.n.guvener

Yeni Üye25 yazı
Sayın a.n.güvener,

Neden bu kadar kızdığınızı ve bana karşı saldırıya geçtiğinizi anlayamadım açıkçası.

Öncelikle "Bilgi demek para demektir" sözünü yazarak zaten tarzınızı ortaya koymuşsunuz. Bilgi para demek değildir, bilgi paylaştıkça çoğalır. Bu forumun amacı bilgilerin herkes ile paylaşılmasıdır, yardımlaşmaktır. Dolayısı ile sizin sitenizi incelemek zorunda değilim çünkü bir önceki cümlemde yazdığım gibi bu forumun amacı bilgilerin herkes ile paylaşılmasıdır, reklam yapmak değildir.

"Maliyet hesabına gelince bu teknik ve ekonomik fizibiliteyi gerektiren bir konudur ve ayak üstü halledilebilecek bir iş değildir." demişsiniz.

Ben aksini iddia etmedim ki, ama bu konuda profesyonel olan bir kişi maliyet hesabını rahatlıkla yapıp burada yazabiliceğini düşünüyorum.(Ki araştırmalarım sonucu başka sitelerde bu konu ile ilgili maliyet hesaplamalarını buldum, ancak reklam olmaması için adres vermiyorum).

Babamın Veteriner Hekim olması konusuna gelince, size soruyorum her Veteriner Hekim "Broiler Üretimi" uzmanı mıdır? Siz tüm hayvanlar üzerinde bilgi sahibi misiniz? Küçükbaş Hayvancılığı, Büyükbaş Hayvancılığ yok mudur?

"Eğer gerçekten ciddi iseniz o zaman daha uygun davranış ve sözler sergileyiniz lütfen" demişsiniz.

Uygunsuz bir söz ya da davranışım var ise site yöneticilerinden üyeliğimi hemen silmelerini rica ediyorum.

"Ben devlette bu konuların en üstünde bulunmuş ve Hayvancılığın bazı konularında otorite olarak kabul gören birisiyim.Bu siteye de iş konusunda ciddi olabileceğini düşündüğüm için kayıt oldum.Boşa geçirecek herhangi bir zamanım yok.Bu kadar söz anlayana fazla bile." demişsiniz.

Sizin şahsınızla, bilgi birikiminizle ile ilgili kimse bir yorum yapmadı, neden bu kadar tepki gösterdiğinizi anlayamadım.

Size iş hayatınızda başarılar.

Saygılarımla.

Üye242 yazı
Sevgili arkadaşım. Et tavukçuluğu karlı bir iş. Fakat başlangıç yatırımları oldukça fazla. Yapacağınız kümes en az 20.000 kapasitede olması gerekiyor ki ben 28.000 kapasite ile kümes inşaatına başladım.Arazi elektrik su hariç 170.000 ytl ye mal olacak. Ayrıca karlılık yıldan yıla ve bakıma göre değişiyor.Kuş gribi ilk çıktığı zamanlardaet tavukçuluğu çok kişiye zarar ettirdi fakat daha sonra çok karlı oldu.Bu günlerde kene nedeniyle vatandaş pikniğe gidemeyince tüketim düştü yine krize doğru sürükleniyor.Ama sonuçta et tavukçuluğu yapılabilecek bir iş. Ancak kümesi muhafazalı şekilde yapmak gerekiyor. 10.000x2 şeklinde değil de 20.000 veya 25.000 şeklinde yapmalısınız vetman996@mynet.com

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Yeni Üye26 yazı
slm ernest kardeş 20 binlik kümes 1300 metre kare kapalı alan olmalı fiyatlar malzeme ve ekipman kalitesine göre degişiyor ortalama otomatik sistem kümess 250 bin civar sorun varsa yaz
catı

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ymalat