Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çinden Mal Getirmek???

Başlatantesol.trTarih11/05/2008 15:46:54Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
İyi günler arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve özel sektörde ingilizce öğretmeniyim. Bu aralar aklımda olan bir iş projesini hayata geçirmeden önce sizinle fikir alışverişinde bulunmak istedim.
Yurt dışından büyük bir kaç firmayla bağlantıyı kurdum ve elektronik vs yani piyasaya hangi ürüne açsa onu getirmeyi düşünüyorum işler yolunda gidiyor proje oturdu hatta ankaradan bir iki ortak bile buldum ürünleri isteyeceğim fakat esas sorular burda ilginen herkese çok teşekkür ederim:
1-Gümrükten geçerken ne kadar vergi vereceğim bu bilgiye ulaşabileceğim bir site?
2-Proforma Invoice yani faturayla gönderiyolar ve ödeyince malı teslim ediyolar bu güvenilirmidir?
3-Ürünleri aldıktan Türkiyede ödeyeceğim vergiler?
4-Ürünleri almak için firma olmam gerekiyormu(konustugum yurt dısı firmalar gerek yok diyorlar)
5-Sizin bilmemi istediğimiz bilgi edinebiliceğim bir yer

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye71 yazı

Herkese merhaba,

Çin'den makine alımı şu an için en iyi sektördür. Hammaddeler Çin'de de hemen hemen aynı fiyatlarda bulunuyor. Yalnız bunlar ucuz işçilik ve düşük vergilerle birleşince karşımıza çok ucuza mâledilen makineler çıkıyor. Bu sebeple makine alımında Çin çok iyi bir pazar. (Ama kendi kullanımınız için alıyorsanız. Eğer satış içinse pek çok masrafınız daha olacak.)

UPS ve FEDEX gibi şirketlerin ekspres kargo firmaları olduğu için aldığınız makineleri size en geç 10 gün içinde ulaştırırlar. Ama bu küçük ürünlerde geçerlidir. Eğer büyük makineleri bu yolla getirirseniz, makine parası kadarlık bir nakliye faturası ile karşılaşabilirsiniz. :)

Aracı firmalar sizin de dediğiniz gibi en az 1000 USD + KDV gibi fiyatlarla çalışmaktadır. Bu sebeple küçük alıcılar için küçük aracılar bulunması en iyisidir. (Örneğin ben...) :)

Herkese kolay gelsin, başarılar...
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye18 yazı
Teşekkürler Uğur Bey
umarım patronum uygun görür alışverişimiz olur
Yabancıya gideceğine siz nasiplenin =)

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Reklam
Yeni Üye2 yazı

merhaba arkadaşlar ben siteye yeni katıldım gümrük müşavirliği yapıyorum ve eklemek istediğim bazı şeyler var çinden mal getirmek artık eskisi kadar kolay değil çünkü devletimiz bir çok malzeme için kdv ve gümrük vergisi haricinde fonda koymuştur yani astarı yüzünden pahalıya gelmektedir yine yardımcı olabileceğim her konuda buradayım yanlız getireceğiniz malla ilgili detaylı bilgilere sahip olmanız gerekmektedir.
HEADON

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye71 yazı

Merhaba,

Yukarıda yorumu bulunan "Headon" isimli arkadaşın söylediği doğrudur. Değişik ürünlere değişik ek masraflar çıkmış durumda. (Örneğin laminant parke ve jant) Bunlar zaten çıkış sebebi Türkiye'deki üreticilerini korumak. Çin'den 4'te 1'i fiyatına ürün gelince Türkiye'deki üreticiler malını satamıyor. Devlete şikayette bulunuyor ve devlet bunlara yüksek oranlarda vergi ve fon ko**** ithalatı azaltmaya çalışıyor. Ama şunu söylemekte de fayda var, alacağınız ürüne göre durum değişmektedir. Örneğin alacağınız pek çok makine'de böyle bir vergi bulunmamaktadır. Ayrıca şu an kurufasülye'nin üzerinde neredeyse satın aldığınız fiyat kadar vergi bulunmakta iken, toptancı firmaların çoğunun kurufasülye'yi Çinden getirtiyorlar. Marketlerden aldığımız ucuz fasülyelerin çoğu Çin malı. Başka bir örnek vermek gerekirse, aracılık ettiğimiz bir firma geçen yılın sonlarına doğru Çin'den jant getirtiyordu. Gümrüğe gelmeden 10 gün kadar önce yüksek oranda vergi geldi. Sonra ekonomik kriz bizi yoklamaya başladı. Dolar o kadar artmasına ve ek vergiler gelmesine rağmen alıcımızın sadece kârı azaldı.

Kısaca seçeceğiniz ürünü bilirseniz bu işte halâ para var. İyi bir araşırmadan sonra kâr edememeniz için hiç bir sebep yok.

Herkese selamlar,
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye1 yazı
Arkadaslar oncelikle herkese Cin den merhabalar, ben de siteye yeni katilmis bulunmaktayim ve tum yorumlari ve soru cevaplari neredeyse okudum, gumruk ve ithalat ile ile ugrasan ve yorum katan arkadaslarin soyledikleri tamamen dogrudur. Bunyesinde calistigim sirket Cin de kurulmus ve Turkiye ye ve Avrupa ya tekstil urunu satisi, arastirmasi kontrolu ve yuklemesi yapan bir sirket, eger benim yardimim olacagi bi konu veya bi sorunuz varsa madalyonun diger tarafindan cevaplamaya hazirim.. Herkese selamlar tekrardan..
Turan

Yerleşim Çin / ShaoxingMeslek Tekstil
Yeni Üye71 yazı

Herkese merhaba, konu arkalara düşse de halen günceldir. Uzakdoğu ve Çin üzerinden gelen mallara çeşitli vergiler gelse de, alım yapmak için iyi bir zaman sayılır. Tabiki Çin'de de kriz var. Orada da pek çok fabrika kapandı. Fakat onlar da satış yapabilmek için ürün fiyatlarını düşürüyorlar. Eğer iyi ürünler seçilirse, iyi sonuçlar alınabilmekte...
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye1 yazı
Çin'den 5-6$ civarında bir ayakkabı getirtmeye kalkışsak gümrükten içeri sokmak ne kadara mal olur ?
Diğer bir deyişle bu ayakkabının maliyeti ne olur ?
örnek : 500 adet, markasız, 6$'dan toplam 3000$ fabrikasına para ödedikten sonra nakliye+gümrük vs. kaça mâl olur ?

ürün bu : http://www.alibaba.com/product-gs/200602928/Roller_shoes_TY_013B_.html
mataXXL

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı
Herkese merhaba arkadaşlar bu konuyu açalı epey bir zmn oldu ama görüyorum ki bu iş fikri tuttu :) o zmn cok araştırdık inceledik ve girecektik tabiki önümüze çıkan zorunluluklar bizi vazgeçirdi fakat küçük elektronik araç gereç mp4 gps vs vs aklınıza ne gelirse bunları üreten firmalarla direkt bağlantı içerisindeyim e tabi ingilizce öğretmeni olmanın faydası :) özel sektörde oldugumz içinde bu işlerde uzmanlıklarımız var eğerki küçük elektronik araç gereç vs getirmek isteyenler olursa benimle iletişime geçsinler. Boştan yere aracı kurumlara büyük meblağlar ödemeyin ve tabiki bu işin içindeyim imajı veren fakat firmalarla bağlantısı olup olmadığı belli olmayan insanlarada güvenmeyin yinede seçim sizin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Yeni Üye23 yazı
Arkadaşlar merhaba: ben bu siteye yeni üye oldum. ben bu güne kadar azerbeycana suriyeye ufak tefek mal gönderdim. ve şimdi çinden elektronik eşya, bilgisayar ara malzemeleri getirmek istiyorum. çinde bağlantısı olan arkadaşlar varsa msnde görüşebilirmiyiz onlarla. ve çinden benim gibi mal getirmek işsteyen kimse varsa onlarlada görüşelim. beraber mal getirelim. maliyetide ucuzlatmış oluruz. konteynır dolduracak kadar getirmessekte yarım konteynır buluruz. gerçekten çinden mal getirecek ler varsa konuşalım. cevablarınızı bekliyorum. güvenilmecek birisi değilimdir. isterseniz her türlü anlaşmayıda yaparız. teşekkürler.

Yeni Üye23 yazı
arkadaşlar ayrıca. çinden mal getirmem için aracılık hizmeti yapabilecek şirket varmı aranızda. yani bu şirket benim malımın: çinden teslim alınmasını, konteynıra konmasını, çindeki işlemlerin takibini, mal türkiyeye geldiğinde buradaki gümrükleme işlemlerini yapacak yani anahtar teslimi iş yapacak firma arıyorum. maliyetin düşük olmasını istiyorum. mail adresimden ulaşırsanız sevinirim. cevab bekliyorum.

Yeni Üye5 yazı
mrb arkadaşlar bende 20 gündür araştırıyorum ne getirtsem diye; ama ben 1000 tl gibi bir parayla başlayacağım. bir ürün buldum deneme için 4 adet sipariş verdim. bakalım 4 gün oldu kargo sağ sağlim elime ulaşırsa,ürünler sağlam çıkarsa,para kazanırsam sizlerlere neler yaşadığımı yazacağım inşaallah.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Yeni Üye71 yazı

Merhaba,

Umarım siparişini verdiğiniz ürünler sorunsuz olarak elinize ulaşır. Fakat aldığınız ürünlerin fiyatı eğer pahalı ise gerçekten kötü bir sürprizle karşılabilirsiniz. Diğer yorumlarımda da belirttiğim gibi, alacağınız ürünlerin fiyatının, yol parası dahil 100 Euro'yu geçmemesi lazım. Eğer geçiyor ise malesef ürünlerin elinizi ulaşması gerçekten zor olacak. Çünkü zamanında 5 tane mp4'ü, gümrük memuru ürünleri satabileceğimi düşündüğü için gümrüklemek istemişti. Bu yüzden 400 liraya yakın fiyattaki ürünleri gümrüğe terketmek zorunda kalmıştım.

Dediğim gibi umarım ürünler sorunsuz olarak elinize ulaşır.

İyi günler,

İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Üye127 yazı
[quote]Yazıyı gönderen - mataXXL
Çin'den 5-6$ civarında bir ayakkabı getirtmeye kalkışsak gümrükten içeri sokmak ne kadara mal olur ?
Diğer bir deyişle bu ayakkabının maliyeti ne olur ?
örnek : 500 adet, markasız, 6$'dan toplam 3000$ fabrikasına para ödedikten sonra nakliye+gümrük vs. kaça mâl olur ?

ürün bu : http://www.alibaba.com/product-gs/200602928/Roller_shoes_TY_013B_.html
[/quotem]
Merhaba bu getirmek istediğiniz ürünler sahibinden.com da var onlarda üstelik gümrükten çekilmiş ilgilenirseniz bir bakın derim toplu satışlara bakacaksınız.
Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye56 yazı
bu işi sen elini dokunmadan iş yerine teslim eden firmalar var onlarla konuş bence

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye33 yazı

Çin halk Cumhuriyetinden ne ithal etmek istiyorsanız,biz yanınızdayız.

Çinde kurulu firmamizla ,ozellikle avrupali firmalara cinden yapmakta olduklari ithalatlari konusunda,danismanlik ve gozetim hizmeti vermekteyiz.Cinden yapacaginiz ithalatlarda,urunlerinizde herhangi bir
kalite,odeme,yukleme,gumruk problemleri yasamamaniz icin,tum sorumlulugu aliyoruz ve sizin gozunuzle urununuzu kontrol ederek,risksiz sekilde size gonderiyoruz.Yeni bir urune ihtiyac duydugunuz zaman,urunu sizin icin biz arastiriyor en uygun fiyat ve
kaliteye sizin icin sagliyoruz.

Nihat AYDIN

AISHA GROUP

Room 2005,Building A,Shidaguangchang,Yiwu city,Zhejiang Province,China

Tel : 0086-579-85251664

Fax : 0086-579-85172076

Direkt Hat : 0086-13641404331

E-mail : info@cindenithalet.com

www.cindenithalet.com

Msn: aydnihat@gmail.com

Yerleşim ÇinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı
merhaba arkadaşlar...
ben çin'den bişe getirmek istemiyorum benim ihtiyacım olan tek şey istanbul'da yaşayan çinli bir makarna ustası bu konuda kimin ne şekilde yardımı olursa dörtgözle bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Üye112 yazı
Tüh bende cep telefonu getirip satmayı düşünüyordum.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye51 yazı
Çin'de cep telefonu ürettiriyoruz , çift hatlı, TV'li , ilgilenen ithalatçılar varsa teklif verebiliriz. Saygılar. MSN: mrt1001@hotmail.com
Murat from China

Yerleşim Çin / ShenzhenMeslek Ythalat / Yhracat
Üye112 yazı
Murat bey fiyat ve resim gönderebilirmisiniz? kml1473@gmail.com

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye351 yazı
Sayin Sengul su tasarruf cihazlariyla ilgileniyorum.Eger bana uygun fiyatta ve kalitede organize edebilirseniz toptan alim yapmak istiyorum..ilgilenirseniz emailim..bilal_baran@hotmail.de

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye51 yazı
Sayın kmlkyhn, parekende satışımız yok, ithalatçı iseniz lütfen irtibat kurun, modelleri ve fiyatları belirtirim.
Murat from China

Yerleşim Çin / ShenzhenMeslek Ythalat / Yhracat
Üye164 yazı
Arkadaşlar ben manisa kırkağaçlıyım kavunu ile ünlü bir yerdir. Kavun ihracı yapmak istiyorum kavunda yüksek vergi var mı biliyor musunuz? ayrıca yurt içine de satacagım toptan olarak şunu da belirteyim piyasada agustosa kadar alınan kavuunların hiç birisi kırkağaç kavunu değildir kavunumuz en erken agustos 10 gibi tarladan topanılmaktadır.

E.koparan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
Çin’in finansal açıdan önemi en büyük şehirlerinden, ulusal ekonominin nabzını tutan, ticaretin kalbi ve iletişimin merkezi Şanghay’ da bulunan “YFK Partners”, bu dinamik şehrin getirdiği ticaret üstünlüğü avantajını sonuna kadar kullanmaktadır. Tecrübeli ve uzman ekibimizin yoğun çabalarıyla ve “Dürüstlük, takım çalışması, yenilik ve mükemmellik” ilkelerine bağlılığıyla, Dünya’nın dört bir yanından birçok firmayla işbirliği içerisindedir.
YFK Partners’ın misyonu siz değerli müşterilerimizin istekleri doğrultusunda muhtelif mal ve teknolojinin İthalat & İhracatını gerçekleştirmek üzere tüm Çin genelinde geniş çaplı bir araştırmaya imza atarak, çeşitli üreticilerden fiyat alıp sonrasında örnek temini ile istediğiniz ürünü en iyi fiyat ve kaliteyle sizlere sunmaktır..
Hakkımızda daha detaylı bilgi edinmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. www.yfkpartners.com
Uzun omurlu ticaret birlikteliklerine adım atmak ümidiyle,
Mail:www.yfkpartners.com
E-mail:fatih@yfkpartners.
Msn:semihfatih@hotmail.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Yeni Üye23 yazı
sen istersen beni ara yardımcı olayım bilgi anlamında sana. senin dediğin işi yapmaya bende başladım daha yeni sayılır. firmalazım mal getirmek için. 05378149080

Yeni Üye1 yazı
Herkese merhaba benim bir sorum olacak ben devlet memuruyum ve geçenlerde bir fırsat çıktı karşıma ve çinden bir lcd tv 116 bir pc ve birde notebook uygun fiyata buldum herşey hazır ama bana türkiyeye sokamazsın yasak dediler bana yardımcı olabilirmisiniz .

Marakaları : sony lcd, hp touch smart pc, toshiba notebook
şimdi den teşekkür ederim :)

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye191 yazı
arkadaşlar pc ve telefon sektöründe çinden ithalat yapmak isteyenler benle iletişim kurabilirler.Ortak olarak mal getirebiliriz
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye81 yazı
UĞUR ABİ VERDİĞİN SİTELER İNGİLİZCE AMA ANLAMIYORUM AMA ANLADIĞIM KADAIRYLA BŞEY SORAYIM BU MALLAR PARAYI YOLLUYORUZ SONRA GELİYOR Dİ Mİ VE NASIL İRTİBAT KURABİLİRİZ TÜRKİYEDE YOK MU DİSTRİBÜTÖRÜ?

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Serbest meslek
Yeni Üye11 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Mesela Çin'den 1000 adet bayan tokası getirmek istiyorum ve üretici firmasıyla irtibat kurup fiyat bilgilerini vs. aldım bu noktadan sonra ödeme şeklinde nasıl bir yol izlemeliyim,gümrükte ne kadar masraf çıkar ve teslimatı nasıl alırım bu konularda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler.
"Hayallerimize ulaşmak için gereken her şey lüks değildir."
http://www.ekgelirrehberi.com
http://www.kraltunel.com
http://www.websper.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye113 yazı
çin mallarını araştırabileceğim bir türkçe site varmı
muratalp

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar öncelikle benim gerçekten merek etiğim bir konu var bana yardımcı olursanız sevinirim ben çinden gitar getirmek istiyorum ama ne yapacağım konusunda en ufak bir bilgim yok ve bunun için bilgi almak istiyorum biraz araştırdığıma göre en az 1 konteynır ve başka bi firma ile getire bileceğimi duydum çünki Daha sonradan maliye ile sorun yaşamamma için ürün nekadar getireceğimi sizin verceğiniz bilgiler doğrultusunda yapmak istiyorum yanlız gitarla sınırlı olmayacak başka müzik aletleride ola bilir bu konu hakkından beni bilgilendirirseniz sevinirim Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar Demir_Demircan_@hotmail.com msj bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek