Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Antalyada Yaşam Ve İş ???

BaşlatanUmut66Tarih02/03/2013 10:39:59Yorum59

İlk mesaj
Yeni Üye43 yazı
Herkese Selamlar,

Ankaralıyım. 13 yıllık devlet memuruyum. 37 yaşımdayım. Ankaradan ve mesleğimden inanılmaz derecede soğudum, bunaldım. Çok sıkıldım. Psikiyatra gidecek kadar mutsuzum. Eşimle düşündük taşındık ve Antalyaya yerleşmeye karar verdik. 150 bin lira gibi bir nakit param var. 2 yabancı dilim var ki bunların birini Türkçe gibi okur, yazar, konuşurum.

Hayatımı sıfırlamak istiyorum. Buna madden çok olmasa da manen çok ihtiyacım var. Antalyaya yerleşme konusunu kimle konuştuysam güzel ve doğru bir karar verdiğimi söylediler. Bende Antalyanın yaşanacak bir şehir olduğu düşüncesindeyim. Esasen Antalya merkez değilde Alanya veya Kemer gibi ilçelerde yaşamak istiyoruz. Alanya ağır basıyor şu anda.

Bu yaşıma geldim hayatımda hiçbir ürünü 50 kuruşa alıp 1 liraya satmışlığım yok. Ticaretten anlamam. Ama bir yerlerden başlayıp bişeyler yapmam lazım tabii ki...kimse anasının karnından bu işin piri olarak doğmuyor herhalde ??? Bu korkumdan dolayı şu anki mesleğimden apar topar istifa etmeyi düşünmüyorum, 1 sene ücretsiz izne ayrılma imkanım var. Bunu denemek, şansımı denemek istiyorum, hayatımı doğru yönder dönüştürebilirim diye düşünüyorum. Çünkü şu anda (maalesef artık öyle) benim karakterime, kişiliğime doğru işi yapmıyorum. 13 senedir nasıl yapıyorsun ? derseniz, başladığımda bu kadar ayyuka çıkmış değildi sorunlar, sıkıntılar....şimdi benim aklen, kalben, ruhen ve mantıken kaldırabileceğimin çok üstüne çıktı. Ben yapamıyorum artık. Az çok hangi kurumun memuru olduğumu anlamışsınızdır.

Uzun yazdım kusura bakmayın. İçim öyle dolu ki...Dediğim gibi 150 bin lira civarında nakit param var. Antalya da özellikle Alanya veya Kemer gibi ilçelerde yaşamak istiyoruz. Çok parada gözüm yok. Mercedes sahibi olmalıyım gibi hayallerım yada hırslarım yok. Sadece sakin bir hayat yaşamak istiyorum. Bu miktarda bir parayla nerde nasıl yaşarım ? Ne gibi bir iş yapabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim. Akıl-Fikir ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim....
UMUT66

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
59 yorum
Üye317 yazı
Sayın Umut66,

açıkcası yazıların sonununa doğru pek okumadım ancak yer seçimi olarak fetiyeyi görmeden karar vermemenizi tavsiye ederim.
şahsen ben alanyaya gitmedim. ancak kısa süre diğer ilçeleri gördüm. fetiyede dolu dolu 2-3 gün geçirdim ancak askerlik anısı gibi anlatır anlatır bitiremem.

orda bir yer vardı yol üzeri, memurun yeri vardı, biraz gidince öğretmenin yeri,, biraz gidince öğrencinin yeri diye :) sizide bekliyordur bekli orası.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye43 yazı
Fethiye düşüncelerimiz içinde var...Teşekkürler...
UMUT66

Yeni Üye28 yazı

Bence fazla sagligin bozulmadan bir an once bir yil ucretsiz izin alip kafani dinleyip ne yapacagina dair karar vermen lazim.Bir yil sonunda butun gorus ve dusuncelerin degisebilir olaya baska bir açidan bakabilirsin.Hiç belli olmaz sevmedigin meslegin belkide sevilecek yanlari oldugunu gorursun, hatta Ankara'yi sempatik bir sehir olarakta gorebilirsin.
Aslinda olay sehir olayida degil; Newyork'ta, Paris'de yasayip depresyona girersin ama Mardin'de yasayip mutlu olabilirsin.Insani mutlu eden faktorler: aile, es dost, arkadas...Bence senin problemin daha çok çevrenden (amir, memur, arkadas...) birazda is tatminsizliginden kaynaklaniyor.
Kurum degistirmekte bir çozum olabilir.Iki yabanci dilin varsa Antalya'da otellerde iste bulabilirsin.

Yerleşim Fransa / LyonMeslek Muhasebe
Yeni Üye43 yazı
Fransız,

Cevabın için çok teşekkür ederim. Evet durum aynen dediğiniz gibi. Benimde niyetim ilk önce ücretsiz izne ayrılmak. Yoksa henüz istifa edecek cesarete sahip değilim. Bir yıl sonunda birçok şey değişebilir. Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Daha önce yazdığım gibi ben esasen mesleğimi seviyorum ve aslında başarılıyım da. Ben yaşadığım çevreyi değiştirmek istiyorum. Doktorum yer değiştirmen ŞART yoksa kafayı yiyeceksin dedi. Düştüğüm hale bakın. Bunun için dilekçe yazıyorum torpilim olmadığı için kabul edilmiyor. Kurum değiştirmek de kolay iş değil kişinin istemesinden ziyade iki kurumun bu memur için anlaşmaya varıp karşılıklı muhaffakat vermeleri gerekiyor. Bu da TORPİLSİZ çok zor.

Ocak ayında ve Mart ayında 2 defa Antalyaya gittim. Birçok otele CV verdim. Henüz olumlu yada olumsuz anlamda geri dönüş olmadı. Sanırım olmaz o da...

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim...
UMUT66

Yeni Üye43 yazı
”Birkaç saat mutlu olmak istiyorsan, balığa çık… Birkaç gün mutlu olmak istiyorsan, tatile çık… Birkaç ay/yıl mutlu olmak istiyorsan, evlen… Ömür boyu mutlu olmak istiyorsan, işini çok sev!”

KONFÜÇYUS demiş...
UMUT66

Yeni Üye28 yazı
Unutmadan bir iki sey daha soylemek istiyordum; CV'de otel tecruben olmamasi sansini azaltir.Birde halen memur olarak çalistigin gozukurse o da isi bozar.Torpille falan kisa surelide olsa bir otelde çalisabilirsen sansin açilir.Sonunda yonetici bile olursun.

Diger bir konuda psikiyatristen çok sana meditasyon ve yogayi oneririm.Insanin hayatini tamamen degistirebilecek ozellikleri var.Dunyaya degisik bir açidan bakmayi, sabirli olmayi, sahip olduklarin seylerin farkina varip mutlu olmayi, ani yasamayi..vs ogretiyor.

Ani depresanlar geçici bir çozum sagliyor ama sorunu kokunden çozemiyor.

Yerleşim Fransa / LyonMeslek Muhasebe
Yeni Üye43 yazı
Anladım...teşekkür ederim...
UMUT66

Üye201 yazı
Umut66, evet hocam aynen dedigin gibi kafama cantayi yemedigime dua etmeliyim ama iyi bi ders oldu bana , zaten bizim keciöreni secme nedenimiz sakin ve güvenli olmasiydi fakat hangi belediyede ne tarz insanlar yasiyor pek bilgimiz yoktu. 10-11 yasima kadar (1989a kadar) ankara demetevlerde kaliyorduk ve kaldigimiz apartmanda herkes birbirinin namusunu kendi namusu gibi görüyordu komsularla akraba gibi bir bag vardi herkes birbirinin evine girer cikar hal hatir sorardi, cocuktum ama yanildigimi sanmiyorum cünkü karsi komsumuzun yetiskin akli basinda abla dedigimiz kizlari bizim eve gelir kahvalti yapilir sohbetler edilir yeri geldiginde dertler paylasilir ve care aranirdi fakat simdi o eski zamandan eser yok bu arada yasim 31 ...

Aslinda istanbul güzel bir sehir fakat biraz merkezin disinda yasamak gerekiyor , sosyal aktiviteleri bol bir sehir ayni zamanda denizide var ama merkeze baya uzakta yasamak lazim...bencede doktorunuz hakli saglikli mutlu bir aile reisi mutlu bir aile demektir , mutlu olmayan bir baba kizinida mutlu edemez ister istemez hareketlerinizden davranislarinizdan yansir bu kiziniza. Günümüzde depresyona girmek grip olmak kadar dogal birsey, bugün agababasinda isadaminda memurunda doktorunda amelesinde kisacasi her kesimde olan bir durum... Benimde bir dönem basimdan gecti ve ilacsiz atlatmistim , bir psikologtan konusmali terapi görmüstüm hic unutmuyorum ettigi bir söz ile baya iyilesmistim, "kubay sorunlari zihninde kovmaya calisma , herseyi kabullen ama sadece seni rahatsiz etmesine izin verme" demisti , aslinda psikolog hakliydi depresif duruma düsmemizin en büyük nedeni yasadigimiz bi takim seyleri kabullenememekti, herkesin psikolojisinde kafaya taktigi seyler vardir ama önemli olan onlari aktif etmeyip pasif halde birakmaktir, onlari kabullenip onlarla yasamayi ögrenmektir... tabi herkes bunda basarili olamiyor ve bazen ilac tedavisi gerekiyor ve bu durumda doktorun uyguladigi ilac tedavisine uymak gerekiyor..

Bence doktorunuz hakli sizin yer degistirmeniz sart, Ankara malesef Türkiyede yasanabilecek en igrenc sehirlerden birisidir. Deniz ve günesin ve günde 45dk - 1 saat doga icinde yürüyüsün insan beyninde seratonin(mutluluk hormonu) üretimini arttirdigi bilimsel olarak kanitlanmis, bence siz dogru yoldasiniz Antalya Fethiye artik neresi olursa farketmez yeterki dogayla suyla güzel iklimle ic ice olun.. Kanadada yasayan bi türk arkadasim gecenlerde didime yerlesti ve 2 haftada is buldu, ingilizcesi gayet iyi oldugu icin bir hotel apartta is vermisler, belki cv verdiginiz yerler lüks hoteller olabilir)) orta direk iyi is yapan ve dolgun maas veren hotellerde mevcut ..

Av dükkani acmak iyi bir secim olabilir , aslinda bunu bolu taraflarindada yapabilirsiniz, daha önce hic boluya gittinizmi bilmiyorum ama inanilmaz güzel bir dogasi var hatta size cok iyi gelecegini düsünüyorum.. burdaki bir cok insan size ticaret yapmayin demis ama siz onlara kulak asmayin, herkes keyfine göre salliyo bisiler, kimse anasinin karninda ögrenmedi ticareti ayrica av dükkani hakkinda burda kimsenin bilgisi oldugunu sanmiyorum , ürünleri ucuz alabileceginiz yer bulup dükkani onlarla doldurmak sonrasi Allahtan rizik dilemek..

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye43 yazı
Teşekkür ederim kubay düşüncelerin, ilgi ve alakan için...Sana özel mesaj atıyorum kusura bakmazsan...
UMUT66

Üye201 yazı
Rica ederim Umut , tabiki özel mesaj atabilirsin bunun kusuru ayibi olmaz : )

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye43 yazı
Güncel...
UMUT66

Yeni Üye18 yazı
Yakoran, bu isi bizimle de paylasabilir misiniz?
Saygilar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yakorank

Bir kaç gün önce yine forumdan bir arkadaşa Antalyada yapılacak bir iş önerdim, şuan büyük ihtimalle hazırlıklarına bile başladı. Benzer bir işi sizede önerebilirim.
İşin güzel tarafı hangi gün hangi saat çalışmak isterseniz o zaman çalışırsınız. Bu size memurluktan sonra krallık gibi gelir. Kafanızı dinleye dinleye, öyle tüm paranızıda riske etmeden çalışırsınız.

Bu işi burada paylaşırsanız bizler de öğrenelim

Yerleşim Sudan / HartumMeslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı
umut bey emekliliğe kadar sabır :) piyasa kötü
Yaslıydı Gözlerim
Yaşlandı Bedenim
Kin Tuttu Sözlerim
Ve Geride Kaldı Dünlerim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye43 yazı
Piyasanın kötü olduğunu biliyorum. Emekliliğe kadar sabredebileceğimi bilsem ederim. Ben esasen özünde mesleğimi seviyorum fakat bazı sebeplerden dolayı mesleğimi yapamıyorum artık....Herşey para demek değil...
UMUT66

Üye175 yazı
Umut66 para cok kolay kazanılmıyor ama cok cabuk kaybedilebiliyor. Antalya bu anlamda cok hayatları sondurmuştur. Kimi sizin giibi sakin bir hayat surmek kimisi son care olarak kimide cabuk para kazanma sevdasıyla buraya gelmiş ama sahip olduklarınıda 1 gecede kaybetmişlerdir. Bu anlamda ben doğma büyüme bir Antalyalı olarak once yerleşmeniz yaşamaya başlamanızı ve cevreyi tanımanızı sonra da iş yapmanızı tavsiye ederim. daha detaylı goruşmek isterseniz yardımcı olmaya calışırım Allah gönlünüze göre versin

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Üye291 yazı
selamlar,Ben Antalya kemer Çamyuva'da yaşıyorum.İlanınınızı gördüm.Burası hakkında bilgi vermek istedim.Burası Kemer'e 10 km antalya'ya 35 km uzaklıkta.Büyük otellerin olduğu bir yer.Kışın oldukça sakin Yazın hareketli.Sakin bir hayat için ideal küçük bir yer. Kiralar dublex veya tek katlı evler 450-550 tl civarı.İş olarakda bir otelde yaz sezonunda çalışabilirsiniz veya kendiniz bir iş kurabilirsiniz.Bizim internet cafe,bira bahçesi ve pizza &fast food olmak üzere bir kompleksimiz var burda.Yazın yoğunluğundan dolayı pizza&fast food kısmını komple devretmek istiyoruz .İlanın linkini veriyorum ordan fotoları görebilirsiniz.Umarım herşey istediğiniz gibi olur eşinizle.. http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=76083

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye43 yazı
Aspire ve cagdaak ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Sİzlere özel mesaj attım. Görüşmek üzere....
UMUT66

Yeni Üye1 yazı
hocam 32 yaşındayım evim keçiören de ama işim dolayısıyla 10 senedir çorumdaydım ankaraya döndüm 6 aydır ankaradayım. hocam ankara yaşanılması her yönüyle çok zor bir yer trafik olsun insan ilişkileri,iklim,sosyal aktivite yok denecek kadar az, hafta sonu alış veriş merkezi gezmekten başka yapıcak bişey yok. yaklaşık iki senedir alanyadan ev alıp yerleşme hayalim vardı mayıs ayında ev aldım,bende yeniyim ama şunu önerebilirim size, burda en büyük sorun tatil kentlerin de dil sorunu sizde 2 dil biliyormuşsunuz turizm ve emlak sektörü olabilir . Buradan ev kiralanabilir 1-2 sene bakarsınız. ama başlangıç için dükkan kirası, vergi, eleman masrafı muhasebeci derken giderler çok fazla işletmeci olmak yerine bi süre sermayenize dokunmadan bir yerde çalışmak daha iyi olur diye düşünüyorum
allah yardımcınız olsun.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye162 yazı
fethiye memleketim olur, antalya'da da ikamet ediyorum. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. söylediğin gibi ekstra bir dili anadilin gibi biliyorsan her türlü yolunu bulursun, ticaret yapmak zorunda değilsin. ben çocukluğumda pazarcılıkla başladım ticarete şimdi alakam yok ama ticarette 10 dalda oynarken birinden sağlam kazandım ve diğerlerini kurtardım diyelirim. yani borsacıların bi taktiği vardır. 1den fazla kağıdı elde tutma. buna risk dağıtmamı ne diyorlar. küçük küçük birkaç farklı iş denemeleri yapabilirsin. az paran gider büyük tecrüben gelir. ama benim fikrim ticaret yerine dil ile para kazanmaya bak. dil meselesinde de vatanadşına göre bölgeler vardır. mesela antalya merkez: rus, alanya: alman, kaş-kalkan: ingiliz, fethiye: hepsinden biraz:) diline göre sen seç. yok fransızca bilirsan istanbul düşün:)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye94 yazı
Umut bey merhaba,
Yazdiklarimi lutfen bir oz elestiri olarak okuyun.. gercekci olun ve aklinizin kalbinizin ustunde oldugunu hatirlayin..
Mesleginizi seviyorsaniz eger, ki seviyorsunuz... maceraya atilmayi dusunmeyin.. Yazilariniza bakarak, ice donuk ve duygusal bir yapiniz oldugu kanaatindeyim. mulayim bir insan her zaman kazik yemeye musaittir.. iyi niyetinizi suistimal etmek isteyen bir suru insan olacaktir..Ticaret sonradan ogrenilmez.. yetenek meselesidir. Dogustan vardir veya yoktur. Bu kotu anlamina gelmez. Herkes ticaret yapacak diye de bir kaide yoktur. illa ki kendinizi gelistirebilirsiniz ama bir yere kadar.. gerekli tecrubeleri edinene kadar bitersiniz. Bosuna dememisler.. tecrube yedigin kaziklarin toplamidir diye..
Oncelkle birikiminizin sadece kucuk bir bolumuyle uzman kisilerden 3,5 seans da olsa destek alin. Bu kotu veya ayip degil.. kendi kendinize olumlu telkinler vermeyi ogrenin. En buyuk sorun torpilse bunun ustune gidin ve bulun birini.. gerekirse yedirin icirin.. yapacak bir sey yok...
Tayininiz ciktiktan sonra inanin en kotu sartlarda tasinacaginiz evi satin alip kira odemeden emekli olursunuz.. ticaretle ugrasan biri olarak inanin memuriyet gunlerinizi mumla ararsiniz.. isinizi sansa birakmayin.
Saygilar

Yerleşim Belçika / LimburgMeslek Esnaf
Yeni Üye0 yazı
lolipop veya sosyete şekeri dağıtmak isterseniz görüşebiliriz.

Yerleşim Türkiye / SilindiMeslek Ymalat
Yeni Üye43 yazı
Herkese ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim. Tayin isteğimle ilgili cevap henüz gelmedi Temmuz başı açıklanacak ama olacağını sanmıyorum ben çünkü torpilim yok ama bekliyoruz bakalım belki olur. Olsa da olmasa da Ramazan Bayramı sonrası gidiyoruz inşallah Allahım izin verirse. Ağustos ortası, Eylül'de Antalya-Kemer'de görüşmek üzere. Fikir alışverişi yapabileceğim, makul mantıklı iş yapabileceğim herkesle tanışmak isterim.
UMUT66

Yeni Üye9 yazı
Sakaryada sosyete şeker ve lolipop şeker çeşitleri üretiyoruz. Antalya başta olmak üzere yazın turistik bölgelerde bu ürünlerin tüketimi tahmin edemeyeceğiniz kadar çok ilgilenen arkadaşlar irtibata geçebilir. İl bazında sözleşmeli bayilikler verilebilir
CANDY STAR LOLİPOP
0 505 775 99 57
ŞEKERSAN ŞEKERLEME

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ymalat
Üye216 yazı
Beyler öncelik olarak hangi işi severek nerede nasıl yapmak istediğinize karar vermeniz lazım. Ondan sonra orada pazar araştırması yaparak sektör belirlemeniz lazım. İşletmecilik bilginiz yoksa ya bir eğitim alın yada danışmanlardan yararlanın ne kadar karlı bir iş yaparsanız yapın yönetmeyi bilmiyorsanız iflas kaçınılmazdır. Emlak, Gıda, Turizm hizmetlerinden biri olabildiği otomobil yada inşaatla ilgili bir iş olmasını tavsiye ederim. Ne iş yapılacaksa kesinlikle bir iş planı hazırlanarak yol haritası çıkarmanız lazım. Büyük market ve avmlerde reyon yada mekan kiralamak size daha iyi para kazanmanıza neden olur.
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye24 yazı
KEMER DEYİP DURUYORSUN ANLAŞILAN SEN ORANIN TADINI ALMIŞIN TATİL İÇİN GÜZEL YER,(bende ilk geldiğimde kemere geldim)
TİCARET Mİ DÜŞÜNÜYORSUN KEMERDE KESİNLİKLE HAYIR,(başımdan bir değil 2 tecrübe geçti) zarar
HEM TİCARET HEM TATİL HEMDE DEVAMINI GETİRMEK DİYORSAN,
ANTALYA MERKEZ HİÇ KORKMA (3 seneden beri eşim kızım oğlum ve ben,ticaret tatil ve mutlu bir yaşam içindeyiz allah bozmasın)

yardımcı olmak isterim alpican1215@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sporcu
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alpican
KEMER DEYİP DURUYORSUN ANLAŞILAN SEN ORANIN TADINI ALMIŞIN TATİL İÇİN GÜZEL YER,(bende ilk geldiğimde kemere geldim)
TİCARET Mİ DÜŞÜNÜYORSUN KEMERDE KESİNLİKLE HAYIR,(başımdan bir değil 2 tecrübe geçti) zarar
HEM TİCARET HEM TATİL HEMDE DEVAMINI GETİRMEK DİYORSAN,
ANTALYA MERKEZ HİÇ KORKMA (3 seneden beri eşim kızım oğlum ve ben,ticaret tatil ve mutlu bir yaşam içindeyiz allah bozmasın)

yardımcı olmak isterim alpican1215@hotmail.com

mrh 7 yıldır Tekirdağ çerkezköyde yaşıyoruz bu memleketi sevemedik maddi manevi hep sıkıntı içerisinde olduk şu günlerde niyetim Antalyaya yerleşmek biraz birikmiş nakitimiz var muratpaşa da devren satılık marketler ilgimi çekiyor eşimle bu işi yürütebileceğimizi düşünüyoruz ..Antalyada yaşayan biri olarak sizin bu düşüncenizi merak ettim .. tşkrler

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
antalyada market eğer merkezdeyse hiç durma abi yürü gitsin

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye473 yazı
ben ce devam edin...iyi fikirler var

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama