Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Antalyada Ne İş Yapabilirim ? İş Fikirleriniz ?

Başlatangirisimoo7Tarih19/05/2014 16:05:20Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Antalyada 50 - 70 bin TL sermaye ile ne iş kurabilirim ?arkadaşlar iş fikirlerinizi bekliyorum. 22 yaşında Genç bi girişimciyim :)

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Yeni Üye23 yazı
Yok mu fikri olan ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Git otopark aç :)
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye28 yazı

Öncelikle merhabalar genç kardeşim.
Ben iki tane uluslararası emeklilik şirketinin acentesiyim antalyada yaşıyorum,şirket merkezim Ankara'da Antalyada bir şube açmak içinde girişimlerim var bu konuda fikir alışverişi yapmak istersen bana yaz görüşelim.bu sistem hakkında ön bilgi almak istersen netten EMEKLİLİK GÖZETİM MERKEZİ diye hazine müsteşarlığına bağlı bir site var orayı araştırıp benimle irtibata geçebilirsin.Elindeki paranın hepsini ortaya koymanada gerek yok,bir kısmı yeter.ayrıca benden sana bir abi önerisi yaşın çok genç elindeki paranın hepsini işe yatırma her zaman kenarda bir b planın için bir kapitalin olsun.bireysel emeklilik işine gelince şu an devlette %25 destek sağlıyor birikim yapana o yüzden şu an oldukça revaşta.Antalyada herkes yeme,içme işi yapıyor tutturan tutturuyor, tutturamayan el fatiha aklında bulunsun hangi işi yaparsan yap 12 ay akarı olan bir iş olsun.Sana bol şanslardiliyorum .Murat Yazar 05072498509

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sigortacy
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - de-mu@hotmail.com
Öncelikle merhabalar genç kardeşim.
Ben iki tane uluslararası emeklilik şirketinin acentesiyim antalyada yaşıyorum,şirket merkezim Ankara'da Antalyada bir şube açmak içinde girişimlerim var bu konuda fikir alışverişi yapmak istersen bana yaz görüşelim.bu sistem hakkında ön bilgi almak istersen netten EMEKLİLİK GÖZETİM MERKEZİ diye hazine müsteşarlığına bağlı bir site var orayı araştırıp benimle irtibata geçebilirsin.Elindeki paranın hepsini ortaya koymanada gerek yok,bir kısmı yeter.ayrıca benden sana bir abi önerisi yaşın çok genç elindeki paranın hepsini işe yatırma her zaman kenarda bir b planın için bir kapitalin olsun.bireysel emeklilik işine gelince şu an devlette %25 destek sağlıyor birikim yapana o yüzden şu an oldukça revaşta.Antalyada herkes yeme,içme işi yapıyor tutturan tutturuyor, tutturamayan el fatiha aklında bulunsun hangi işi yaparsan yap 12 ay akarı olan bir iş olsun.Sana bol şanslardiliyorum .Murat Yazar 05072498509

Ben bu BES ile ilgili nacizane fikirlerimi aktarayım bari

1. "Devlet %25 katkı yapıyor böyle kazanç nerde var!"güzel kardeşim, devlet o parayı sana yatırdığın her para için sadece bir kez veriyor. yeni para yatırmazsan destek yok. sadece içeri soktuğun para için, bir defalık bir katkı var: içerde yatan paraya sonra bir daha destek verilmiyor. yani sen 25 yıl sistemde kalsan, o getiriyi yıllık ortalama %1 gibi düşünmelisin. ahım şahım bir destek değil.
2. Kesintiler nedeniyle devletin %25'lik katkısı zaten birikimcide değil kesinlikle şirkette kalıyor. sistemde 10 yıl kalsan bile bu böyle. birikimci zaten komisyon ödeyecek, devlet bunun acısını azaltıyor sadece.

3. likit fon / para piyası fonu veya bono fonu için bes'e girilmemeli. komisyon ödemeye ne gerek var; gidin her ay 2 yıllık tahvil alın, bes'ten daha çok kazanırsınız. elbette biriken paraya dokunulmadan portföyün büyüdüğü bir senaryoda...

Tabiri caizse fakirlerden "100'er lira atın gardaşım, %5'ten faizle para kazandıralım size, hem ilerde yaşlanınca cebinizde para olur" denerek alınan paranın %10 faizden işletilmesi ve 56 yaşından sonra o fakirlere %5 faiz getirisiyle ödenmesi olayı bu BES

Tabiiki bunlar benim fikrim beni bağlar :)

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye28 yazı
masal06 sen konuya hakim olamadın herhalde bireysel emeklilik te oyunu kuralına göre oynarsan iyi bir birikim sistemi oynamassan bes sistemi hiç bir halta yaramaz.Buraya kadar tamamda sen neden muhalefetsin onu anlayamadım.beste yatırdığın parayı 10 yıl boyunca büyüme amaçlı hisse senetinde tut bakbakalım yatırımcının parası ne oluyor.neyse kenardeşim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sigortacy
Yeni Üye11 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - de-mu@hotmail.com
masal06 sen konuya hakim olamadın herhalde bireysel emeklilik te oyunu kuralına göre oynarsan iyi bir birikim sistemi oynamassan bes sistemi hiç bir halta yaramaz.Buraya kadar tamamda sen neden muhalefetsin onu anlayamadım.beste yatırdığın parayı 10 yıl boyunca büyüme amaçlı hisse senetinde tut bakbakalım yatırımcının parası ne oluyor.neyse kenardeşim

slm ben de masal06 ya katılıyorum muhalefet değil bilgi paylaşımı yapmış arkadaş ayrıca hisse senedinde tutmak için de sadece bes e ihtiaç yok ben de bankamın daveti üzerine inceledim istedikleri komisyon katiyatle toplam da devletin verdiği % 25 şi yıllar içinde aşıyor ayrıca yarın bir gün devlet bu % 25 lik katkıdan vaz geçerse sen de çıkmak istersen daha önce devletin senin hesabına yatırdığı % 25 de geri gidiyor
bunlar düşüncelerim muhalefet etmiyorum bes sadece parayı tutamayan zorla para biriktirebileceğine inanan kişiler için işe yarayabilir onlarda çok zorlandıklarında zaten kar zarar hemen bozdurular ana parayı alırlar selam eder başarılar dilerim
Güven ruh gibidir, terk ettiği bedene asla dönmez

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Turizm
Üye105 yazı
antalyada deniz yatağı deniz dopu bot imalatı yapan yerlerin hurdalarını topla. fazla bir semaye istemez. al gülüm ver gülüm nakit para ile sat pvc hurdalarından bahsediyorum. ben dahil bir çok kişi nakit alır. para bağlamana gerek yok.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye23 yazı
Fikirlerinizi için çok teşekkür ederim . De-mu@hotmail.com çok teşekkür ederim fakat iş fikriniz bana sıcak gelmedi. Zahmet edip fikrinizi açtığınız için sağolun. Masal06 sizinde yazılarınızı, yorumlarınızı devamlı takip ediyorum mantıksız hiçbirşey yazmıyorsunuz herzaman riskleri göz önüne alıp girişimcilere yön verdiğiniz için çok çok teşekkürler . ibrahimtrn fikrinizi biraz daha açabilir misiniz ? tam olarak anlamadım

Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Git otopark aç :)
yol kenarları özelleşince artık kimse otopark a araçlarını bırakmıyor :) . Artık 1 tl verip yol kenarına park etmek insanımız için daha mantıklı geliyo.

Üye105 yazı
ben pvc geri dönüşüm imalatı yapıyorum. kıymetli olan pvc türlerinden bir tanesi de deniz topu deniz yatağı bot imalatında kullanılan malzemelerdir. bu malzemeleri imalatçılar dan hurda toplayanlar imalatına göre üstüne para da alır parada verir veya bedelsizde alır bu malın pahalılığına kıymetine göre değişir. bu malzemelerin hurdası bize tonu 1 000 tl 900 tl civarında geliyor. bunları adamlar fabrikalardan ya cüzi rakamlara yada bedelsiz olarak topluyor. ayda 5 - 6 ton dan fazla kapasite var buna branda yapanlarda dahil ama branda daha ucuz bir malzeme masa örtüsü yine öyle ama çok çıkar. hurda vaziyette satıyorsunuz ihtiyacınız olan bir depo bir kamyonet birazda para alıcısı bol ve nakit. devamını özelden yazarım. ilgilenirseniz.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye342 yazı
selam ben uluslar arası naklıye ısı yapıyorum kardesım skype ekelrsen konusabılırız eko.trans1
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ibrahimtrn
ben pvc geri dönüşüm imalatı yapıyorum. kıymetli olan pvc türlerinden bir tanesi de deniz topu deniz yatağı bot imalatında kullanılan malzemelerdir. bu malzemeleri imalatçılar dan hurda toplayanlar imalatına göre üstüne para da alır parada verir veya bedelsizde alır bu malın pahalılığına kıymetine göre değişir. bu malzemelerin hurdası bize tonu 1 000 tl 900 tl civarında geliyor. bunları adamlar fabrikalardan ya cüzi rakamlara yada bedelsiz olarak topluyor. ayda 5 - 6 ton dan fazla kapasite var buna branda yapanlarda dahil ama branda daha ucuz bir malzeme masa örtüsü yine öyle ama çok çıkar. hurda vaziyette satıyorsunuz ihtiyacınız olan bir depo bir kamyonet birazda para alıcısı bol ve nakit. devamını özelden yazarım. ilgilenirseniz.
iş fikriniz için çok teşekkürler fakat bana mantıklı gelmedi saolun

Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - osmanatakul
selam ben uluslar arası naklıye ısı yapıyorum kardesım skype ekelrsen konusabılırız eko.trans1
bana biraz uzak bir iş yinede fikriniz için teşekkürler

Üye342 yazı
kardes sen antalyada ıs fıkrı demeıdnmı ben san yurd dısına gel demeıdm yazımı okuyamadın her halde
gaab.srl osman atakul

Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - osmanatakul
kardes sen antalyada ıs fıkrı demeıdnmı ben san yurd dısına gel demeıdm yazımı okuyamadın her halde
orda anlatmak istediğim 'uzak' kelimesi mesafe anlamında değil , yapabileceğim iş değil anlamında söyledim.

Üye342 yazı
sen antalyada ıs dusunmuyormusun ??
gaab.srl osman atakul

Üye300 yazı
eski meltem balik pazarininin yeni insaati bitti, belediye'ye teslim etmis yapan firma.yakinda belediye ihaleye cikaracak dukkanlari kiralik, ihaleye girip o dukkanlarin birinde gida uzerine kucuk esnaflik yapabilirsin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye73 yazı
Kardes bir dukkan tut biraz islek bi yerde dogal urunler sat bu urunleride direkt ureticisinden bul bu is gelecek 20 30 yilin isi ornegin koy yumurtasi keci sutu ceviz a.fistigi salca vs. Bu ise bir haftani ayir pazar arastirmasi yap ben antalyaya yillik 500 kg salca gonderiyorum arkadasin araciligiyla insanlar gercek dogal urunlere ac
kkurtt

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Mühendis
Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
50-60 bin tlyi nasil kazandin oyle devam et havadan mi geldi yoksa? is deneyimin yoksa sakin ola kulaktan dolma bilgilerle ticaret yapma yuzde 85 batarsin bir isi yapmak icin o isi ogrenmek sart deneyim sifir ise ulkede hatri sayilir kendini kanitlamis bir firmadan franchising al arkanda bir sirket olsun sana urun temin eder isi ogretir 2-0 onde baslarsin biz senin deneyimini tecrubelerini bilmiyoruz elin hangisine yatkin fikrimiz yok once bir sektor belirle yapabilecgin isler hangileri liste yap sonra teker teker arastir ve ele kac tane kaldiysa aklina uygun olani yap unutma tum sektorlerde para vardir kazandirmayan is yoktur kazanamayan girisimci vardir
çok mantıklı bir analizdi çok teşekkürler leo091 .

Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kkurt
Kardes bir dukkan tut biraz islek bi yerde dogal urunler sat bu urunleride direkt ureticisinden bul bu is gelecek 20 30 yilin isi ornegin koy yumurtasi keci sutu ceviz a.fistigi salca vs. Bu ise bir haftani ayir pazar arastirmasi yap ben antalyaya yillik 500 kg salca gonderiyorum arkadasin araciligiyla insanlar gercek dogal urunlere ac
fikrin için teşekkürler kkurt.

Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meleti
eski meltem balik pazarininin yeni insaati bitti, belediye'ye teslim etmis yapan firma.yakinda belediye ihaleye cikaracak dukkanlari kiralik, ihaleye girip o dukkanlarin birinde gida uzerine kucuk esnaflik yapabilirsin.
araştırıp bakıcam Teşekkürler.

Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
antalya turist cenneti 60 bine 2 araba alip rent a car yapabilirsin sahsen benim aklimda olan bisey bu
rent a Car işi yapan arkadaşlarım var fakat iş hep sezonluk oluyo yani yaz aylarında. Ayrıca araç kiradan geldikten sonra hep masraf çıkıyor.

Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
aslinda sana bir is fikri verebilirm bende su anda o isi arastiriyorum kendi sehrimde yapacam sende antalyada yapabilirsin saniyorum 60 bin yeterli gelecektir su ana kadar olumsuz bisey gormedim hala arastiriyorum yurtdisindayim trye dondugumde acmayi dusunuyorum ozelden yaz antalyada yoksa sende orda yap
tamam yazıyorum.

Yeni Üye18 yazı
merhabalar,

Biz CUZINE mutfak olarak bayilikler vermekteyiz ilgilenirseniz detaylı bilgi gönderebilirim
www.cuzine.com.tr
oguz@cuzine.com.tr
Oguz KUSDERCI

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - CUZINE
merhabalar,

Biz CUZINE mutfak olarak bayilikler vermekteyiz ilgilenirseniz detaylı bilgi gönderebilirim
www.cuzine.com.tr
oguz@cuzine.com.tr
ilginiz için teşekkür ederim sağolun.

Yeni Üye13 yazı
HERŞEYİ HAZIR E-TİCARET SİSTEMİ
Hiç bir teknik bilgiye ihtiyaç yok. İşletme sahibi olmadan da işletebileceğiniz herşeyi çok kolay, yüksek güvenlikli e-ticaret siteniz 1 günde hazır. Üstelik MLM yapısı ile sanal mağazalar zincirinizi kurarak ekip çalışması ile yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

NEDEN ONTRADE NETWORK?
Örneğin ürün temini, vergi ve mali giderler, personel giderleri, personel sosyal giderleri, dükkan kirası, hukuk giderleri, bilgi sistemi ve yazılım gideri, kırtasiye giderleri, iletişim gideri, elektrik vb. gibi sabit giderler, sanal mağazacılıkta önemli olan güvenlik ve trafik gideri, paketleme ve lojistik gideri, satın alma gideri, depolama ve stoklama gideri gibi saymakla bitmeyecek bir çok giderin karşılanması için sermaye gibi bir faktöre ihtiyaç vardır. İşte Ontrade Network sizi bu yükten tamamı ile kurtarır. Enerjinizi sadece işinize harcarsınız ve başarılı olursunuz.

TEDARİK VE LOJİSTİK BİZDEN
Size tahsis edilen sanal mağazada zengin ürün çeşidi bulunmaktadır. Sanal mağazanızdan satışını gerçekleştireceğiniz ürünlerin büyük çoğunluğu kendi depomuzda ve depomuzda olmayan da tedarikçilerimizin deposunda hazır beklemektedir. Siz satışı gerçekleştirdikten sonra satılan tüm ürünler sizden 1 kuruş bile talep edilmeden şirketimiz tarafından paketlenir, faturası kesilir, tüm yasa ve mevzuatlara uygun bir şekilde depomuzda bulunan kargo şirketlerinin uydu şubeleri aracılığı ile sanal mağazanız adına müşterilerinize teslim edilir.

80.000+ ÜRÜN SEÇENEĞİ
Biberondan notebook bilgisayara, rujdan ayakkabıya, İç giyimden ev tekstiline onbinlerce orjinal ve garantili ürün. Şirketimiz 1.000 metre kare lojistik merkezinde yüksek sayıda stoklu ürüne ve zengin tedarikçi zincirine sahiptir.

%90 KAR PAYI VE NETWORK KAZANCI
Satışı gerçekleşen ürünlerden elde edilen kazancın %90'ı organizasyona yansımaktadır. Sanal mağazanızın satışlarından %60 Kar payı elde ederken +%10 size bağlı olan diğer sanal mağazalardan +%10 2. sıranızdan ve +%10 3. sıranızdan Kar Payı alarak kazancınızı sürekli katlarsınız. Ekibinize kattığınız her bir sanal mağaza için 500 TL alırken ekibinizdeki diğer kişilerin ekibe kattıkları 6. derinliğe kadar her bir mağaza için de 20 TL alırsınız.

HAZIR ÖDEME VE GÜVENLİK ALT YAPISI
Ontrade Network Ödeme alt yapısı ile 8 bankanın kredi kartlarına taksit seçeneği sunabilir ve tüm bankaların kredi kartlarına tek çekim ile satış yapabilirsiniz. Havale ile ödeme yöntemi ve Kapıda nakit ve kapıda kredi kartı ile tahsilat seçenekleri de sunabilirsiniz. Ontrade Network sanal mağazalarında müşterilerinizin kart bilgileri 256 bit SSL şifreleme ile korunmaktadır.

ÜCRETSİZ TEKNİK DESTEK VE EĞİTİM
Sanal mağazanızın kurulumu teknik personellerimiz tarafından yapılmaktadır ve size sorunsuz çalışır şekilde teslim edilmektedir. Kendinize ait alan adınızın alınması ve DNS yönlendirme işlemlerinde teknik personellerimiz size yardımcı olmaktadır. Tüm yıl boyunca desteğe ve eğitime ihtiyaç duyduğunuzda yönetim panelinizden bize mesaj atmanız veya telefon açmanız yeterli olacaktır.

REKLAM ve TANITIM DESTEĞİ
Ontrade Network sanal mağaza yöneticilerine sanal mağaza açılır açılmaz 1.000 adet 5 TL, 500 Adet 10 TL, 250 adet 20 TL, 100 adet 50 TL değerinde toplam değeri 20.000 TL olan Hediye Çekleri, indirim kuponları verilmektedir. Tüm bu çekler ve indirim kuponları sanal mağazanızda harcandığında bedelleri şirketimiz tarafından karşılanmaktadır. Bu çekler ve kuponlar sanal mağazanızı tanıtmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca blog kampanyalarında hediyeler dağıtmanız için hediye ürün desteği de verilmektedir.

Sizde Daha Fazlası İçin www.ontradenetwork.com Adresine Tıklayın
http://www.ontradenetwork.com Online Ticaretin Kolay Yolu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye135 yazı
Arac takip bayiligi verebilirim

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye473 yazı
SLM,
herne is yaparsan yap, adina hayirlisini diliyorum arkadasim.

Uzun yillar turizmde ticari tecrübem var. 1995 te Antalya Kemer den ayrildim ki, bu isi bilenler anlar, o tarihler o bölgenin gercekten kaymak zamani idi tabiri caiz ise.

Bircok arkadasin önerileri oldu sagolsunlar. Fakat iclerinden bana en mantiklisi DOGAL ÜRÜN teklifi oldu.
Neden dersen, Antalya insanlarda hemen turizm cagrisi yapmakta. Yerlesik insana hizmeti düsün ben ce, sadece biraz farkli olsun. Tüketiciye yaklasiminda seffafligi, dürüstlügü, güveni ön plana alacak bir yol izle. Buna ac insanlar. Türkiye de bir zamanlar bircok ürün yoktu, insanlarin önüne koydular da koydular ve insanlar aldi da aldi...simdi tüketici doydu, doymakla birlikte bilinclendi de. Aldigi ürünleri degerlendiriyor artik insanlar. Bus sebeptendir ki; secticin ürünün ve hizmetin, güvenle sunabilmen cok önemli. Cevrende ne is yapana degil de, o isi nasil yaptigina dikkat et ve sen nasil daha iyi ve inovatif sekliyle uygulayabilirisin...bunun cevabini budugunda arastirmaya basla. Her yigidin bir yogrt yiyisi vardir. Sende kendi kasigini bul...Illaki XY is iyi gitmiyormus diye es gecme, belki sen daha iyi yapabilirsin???!!!

KAsigina kuvvet

slmlar

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama