Ankaralıyım. 13 yıllık devlet memuruyum. 37 yaşımdayım. Ankaradan ve mesleğimden inanılmaz derecede soğudum, bunaldım. Çok sıkıldım. Psikiyatra gidecek kadar mutsuzum. Eşimle düşündük taşındık ve Antalyaya yerleşmeye karar verdik. 150 bin lira gibi bir nakit param var. 2 yabancı dilim var ki bunların birini Türkçe gibi okur, yazar, konuşurum.
Hayatımı sıfırlamak istiyorum. Buna madden çok olmasa da manen çok ihtiyacım var. Antalyaya yerleşme konusunu kimle konuştuysam güzel ve doğru bir karar verdiğimi söylediler. Bende Antalyanın yaşanacak bir şehir olduğu düşüncesindeyim. Esasen Antalya merkez değilde Alanya veya Kemer gibi ilçelerde yaşamak istiyoruz. Alanya ağır basıyor şu anda.
Bu yaşıma geldim hayatımda hiçbir ürünü 50 kuruşa alıp 1 liraya satmışlığım yok. Ticaretten anlamam. Ama bir yerlerden başlayıp bişeyler yapmam lazım tabii ki...kimse anasının karnından bu işin piri olarak doğmuyor herhalde ??? Bu korkumdan dolayı şu anki mesleğimden apar topar istifa etmeyi düşünmüyorum, 1 sene ücretsiz izne ayrılma imkanım var. Bunu denemek, şansımı denemek istiyorum, hayatımı doğru yönder dönüştürebilirim diye düşünüyorum. Çünkü şu anda (maalesef artık öyle) benim karakterime, kişiliğime doğru işi yapmıyorum. 13 senedir nasıl yapıyorsun ? derseniz, başladığımda bu kadar ayyuka çıkmış değildi sorunlar, sıkıntılar....şimdi benim aklen, kalben, ruhen ve mantıken kaldırabileceğimin çok üstüne çıktı. Ben yapamıyorum artık. Az çok hangi kurumun memuru olduğumu anlamışsınızdır.
Uzun yazdım kusura bakmayın. İçim öyle dolu ki...Dediğim gibi 150 bin lira civarında nakit param var. Antalya da özellikle Alanya veya Kemer gibi ilçelerde yaşamak istiyoruz. Çok parada gözüm yok. Mercedes sahibi olmalıyım gibi hayallerım yada hırslarım yok. Sadece sakin bir hayat yaşamak istiyorum. Bu miktarda bir parayla nerde nasıl yaşarım ? Ne gibi bir iş yapabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim. Akıl-Fikir ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim....
UMUT66