Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Plastik Kasa Üretimi Hk.

BaşlataneseslihaytaTarih25/12/2012 22:39:14Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye41 yazı
Merhaba,

Sebze yeşillik üretimi ile iştigal etmekteyiz. Sezonda günlük 1500 plastik kasa tüketimimiz var. Artı bulunduğumuz bölge itibari ile plastik kasaya çok ihtiyaç var. Burdaki amacımız hem kendi ihtiyaçlarımızı hem de kısmi diğer çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Bu sektör bize çok yabancı yardımcı olurmusunuz.

4 makina almak istiyoruz. Makinaları takribi maliyetleri ne olur? Bu dört makina günlük 5000 kasa üretimi yapabiliyormuş. Plastik hammade peşinmiş, satışları nasıl olur,piyasa vadeli mi peşin mi dönüyor hiç bir fikrim yok? Yardımlarınızı dönüşlerinizi bekliyor olacağım.

Yerleşim Türkiye / İstanbul EskişehirMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Üye218 yazı
makinalar için en az 500000 lirayı gözden çıkarmanız gerekecek.(vadeli mümkün) haitian tipi makinalar piyasanın en ucuz ama kaliteli makinalarıdır Soğutucu su sistemi ve kalıplarıda artı maliyet .

istanbulda plastik fabrikasında 1. sınıf ustabaşıyım işletmenizi a dan z, ye kurabilirim ama ustalık maliyetim biraz yüksek olabilir.
Çok yorgun çok yalnız olabilirim
AMA ASLA ÇARESİZ DEĞİLİM...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye161 yazı
ikinci el veya sıfır makina kasanın kalıbı ve hammadde konusunda yardımcı olabilirim. konyada bu iş üzerine
çevrem çok geniş ve kendim 10 yıl enjeksiyon makinası çalıştırdım.
bskajans@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Yeni Üye42 yazı

bu işe 4 makina ile girmenize gerek yok...benim size nacizane tavsiyem tek makina ile bu işe girmeniz...ben kendim en son 320 ton sıfır haitian marka bir makinayı 110 tl ye aldım...yerimiz teşvikli bölgede olduğu için kvd ödemedik.....bence siz 2.el 40-50.000 tl ye temiz sayılabilecek bir makina ile işe başlayın...yine 2.el temiz bir kalıp ayarlamaya çalışın bunada en fazla 20.000 tl civarı bir meblağ gidr...sıfır kalıp yaptırmak inanılmaz maliyetli olur..soğutma sistemi ve kırıcı olayınada 20.000 tl civarında bir sermeye ayırırsanız ortalama 100.000 tl ye rahat rahat bu işe girersiniz...anladığım kadarı ile kendi yeriniz ve çalışanlarınızda mevcut..extra personel ve kira gideriniz olmaz diye düşünüyorum..kullanıcağınız hammadde nin kilogram birim fiyatı şu sıra 1 tl civarında filan..yüklü alırsanız belki biraz daha altına bulabilme şansınız var..her işte vade olur ama peşin alan her zman karlı çıkar bu plastik hammadde piyasası içinde gecerli.sizin işiniz zaten hurda hammadde ile olucak orjinal malzeme ile bu işte ekmek yemeniz imkansız...kasa satış fiyatlarını siz biliyorsunuz...tek makina ile günde rahat rahat 1000 kasa üretebilirsiniz..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı
Eğer bu işi ciddi bir biçimde yapacak iseniz kesinlikle 2.el makina ve 2. el kalıp işine girmeyin.Çünkü zaten sektöre yabancısınız.Bu işten para kazanmak istiyorsanız 4 yerine 1-2 makina alın.Eğer maddi imkanlarınız iyi ise Haitian Servo serisi makina alın veya en fazla 3-4 yaşında bir makina olsun.Kalıp konusuna gelince de 2. el kalıptan fazla bir hayır görmezsiniz.Ya gramajı fazladır yada baskı süresi uzundur.Zaten ekmek yediren bir kalıbı kolay kolay kimse satmak istemez.Model değişmiştir vs vs.Ne tür plastik kasa kullandığınızı bilmiyorum ama tek kullanımlık kasa ise artık kalıplar çift gözlü oldu ve yeni bir makinada 24 saatte 10-12 000 kasa alınabiliyor.Böyle bir kalıpla 2-3 makinanın 1 günde yaptığı işi aynı zamanda çıkarabilirsiniz.Ersa kalıp en iyisi ama Ersaya yakın kalitede kalıp yapan tanıdığım bir kalıpçı var.İsterseniz bilgilerini verebilirim
Hammadde konusuna gelince peşin para her zaman mal almak için avantajdır.Ama devamlı çalıştığın sürece 5-6 aya kadar vadeli mal alma şansınız var.
Satışlar genelde peşin dönüyor bildiğim.Ama sektörde geçmişi olan firmalar var bunlar devamlı müşterilerine illaki vade imkanı tanıyordur.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ymalat
Üye218 yazı
Yanıltma yapmayalım arkadaşlar 320 tonluk makinayla kasa işine girilmez kolon keser makina zorlanır vs bu işler en az 500 tonluk makina ile olmalıdır haitian veya jonvei tipi servo sistemli elektrik tasarruflu makinalar. Ayrıca 1 liranın altında alınabilecek granuller çöptür karışıktır verimli olmaz. çinden türkiyedekinin yarı fiyatına kalıp yaptırmak mümkündür bu işle uğraşan çinden kalıp yaptıran kişiler var.
Çok yorgun çok yalnız olabilirim
AMA ASLA ÇARESİZ DEĞİLİM...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye72 yazı
farklı bi sektöre girmem gerekse bu plastik olabilirmi?
plastik kasa üretimi için ne kadar sermaye olması gerekli?
1 kasa ne kadara mal edilir piyasası nedir yardımcı olabilirmisiniz?

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ymalat
Yeni Üye42 yazı
doğru makine seçiminde KALIP PROJEKSİON ALANIN HESABI en önemli rolu oynamaktadır...arkadaşın basmayı düşündüğü kalıp ta 320 ton yeterli olucak tır.(bu işe yeni giren amacı şimdilik kasa üretmek olan ve bu işi bu makinada öğrenecek... KASA FABRİKASI KURMAYAN BİRİ İÇİN)Gramaj olarakta zaten hayli hayli kurtaracaktır.Ukalalık yapmak istemem ama deneyimlerime güvenerek söylüyorum konu ile pek bir alakası yok ama yinede extra bilgi olması açısından; Makina çok farklı etkenlerden kolon keser..Düzgün olmayan zemin,Kalıp içinde parça anahtar v.b unutulması, Yanlış matematik hesabı ve kalitesiz çelik , Bakımsız makina bunlar ana etkenlerdir...Mantıken ileri geri giden bir mekanızmanın kolon kesmesi yanı kırması aslında öle pekte kolay kolay olabilcek bişey değildir...Eğerki kasa v.b kalitesiz plastik parça üretmeyi düşünüyorsanız hurda malzemeye mahkumsunuz demektir..Başka türlü rekabet edemessiniz...İçinden farklı malzemeler çıkması pekte şaşırılcak bi durum olmaz...Bir kasanın üretim maliyeti ni bir çok faktör etkiler...izmirdeki bir vatandaş 1 tl ye mal ederken bir başka şehirdeki başka vatandaş merdiven altında 0.35 kuruşada imal eder...BENCE ÖNEMLİ OLAN SÜREKLİ MÜŞTERİYİ BULMAKTIR...arkası nasılda gelir...

Yeni Üye72 yazı
mr.toretto bu konu hakkında bizi biraz daha bilgilendirin mesela bizim burada 2 katlı kasa yap alırız dediler bu gibi kasaların gr. nerelerde oluyor? Makina ve kalıp fiyatları bilgilendirin ltf.
VE TABİKİ SİZE SONUNA KADAR KATILIYORUM Bİ ÜRETİMCİ OLARAK ÖNCE PAZAR SONRA ÜRETİM BOŞA KÜREK ÇEKMEM BU SAATTEN SONRA :)

Yeni Üye42 yazı
2 katlı kasadan kastınız nedir bir resim flan varmı??üstteki mjsımda ortalama 1 kalıp ve makinenin 100.000 tl civarına çıkacağını yazdım

Yeni Üye72 yazı
Ahşaptan kasalar gibii yeniden kalıp tasarlanıp yüksek kasalar yapmak siziin üürettiiğğiiniz kasa nasıl siyah geri dönüşümden sizinle irt. Geçmek iisterim tel özelden atarmmısın üretimi iizmiirdemi yapıyorsunuz

Üye243 yazı
Bu Sektorde Biraz Kulağa İtici De gelse Çin malı makineler en iyisidir bilginize saygılarımla alman yada diğer avrupa urunu makinelerden daha fazla verım alırsınız işin sırrı burda makıne ve usta cunku ayarları tuturuncuya kadar baya ham madde sarf edeceksınız buyuzden ıyı bır usta ıle calısınız
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?im
Yeni Üye1 yazı
yazılanların bir çoğu doğru. ancak 25 yıllık tecrübem ve esleğim der ki: kaç paranız var bu sektöre yatıracağınız, pazardaki yıllık toplam ihtiyaç ne kadar. siz bu iki soruyu cevaplayın. çözüm yöntemini anlatayım.

yıllık 1,000,000 kasa bir makine ile yada en fazla iki makine ile üretilebilir.

iyi bir makine ve çift gözlü bir kalıpla bu adede ulaşılabilir. bu yatırımda 150,000 TL makine ve 100,000 TL kalıp, vinç , kırma ve diğer teçhizat olacaktır.
teknik bir sisteminiz olacaktır. kar marjı iyidir ama stok maliyeti olacaktır. Ki 200,000 TL az olmayacaktır.

ya da ikinci el iki makine ve istediğiniz farklı ikinci el kalıplarla istediğiniz çeşitte kalıp la bu adede ulaşabilirsiniz. bu durumda bütçe 250,000 TL ve 5 farklı tipte kasa ve pazarda iyi bir üretici olursunuz. sezona uygun ürünleriniz olacağı için teknik bir üreticiye göre kar marjınız biiraz daha az olacaktır. ama stok maliyetiniz daha olacaktır. 50,000 TL ve hiç sıkıntınız olmadan 5 farklı tipte kasa üretiyor olursunuz.

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye1 yazı
Kardeşlerim..Biz Manisaya plastik kasa üretmek için fabrika kurmayı düşünüyoruz.Çevremiz bayağı geniş.
Sizce nasıl bir sektör para kazanılırmı?hammadesini nerden karşılayalım? ve de benim düşünceme göre plastik kalıbı kiralasak olurmu? Yaptığım araştırmalara göre..
Arsa : 60.000 tl
Fabrika inşaatı: 1000 m2 :230.000 tl
Kalıp,vinç vs..:80.000 tl
Enjeksiyon makinesi 1 adet(şimdilik):120.000 tl
Toplamda yaklaşık 500.000 bin TL
sizce bu kriterlere göre iyi bir üretici olunurmu?

Teşekkür ederim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
plastik kasa imalatı hakkında bilgi almak istiyorum mersinde bu işle uğraşan biri varsa 05397006155

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye126 yazı
Plastik kasa üreten kişilere sorarsak...

Peki bu plastik kasanın maliyeti ve satış fiyatı ne kadar olacak ?

Kar oranı nedir ki ?

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye105 yazı
selam arkadaşlar maliyeti soruyorsunuz ancak bu değişkendir. yere göre kiraya göre çalışan sayısına göre değişir. misal 30 binlik makina alırsınız ayda 10 000 tl elektrik ödersiniz ama 60 binlik makine alırsınız da ayda 6 000 tl elektrik ödersiniz. makine parkuruna para harcarsanız 4 - 5 işçiyle çalıştırırsınız buraya pek yatırım yapmaz da insan gücüne gidersiniz 10 - 15 kişiyle çalışırsınız. 4 makine ile tek vardıya yerine 1 veya iki makine ile çift vardıya çalışmak daha avantajlı mesela. böyle bir yere ruhsat sanayi bölgesinde verilir öyle bir yerde kiralar 10 000 tl nin altında değil. ayda 40 000 adet ürettiğinizde sadece kira ürün başı 0,25 kuruşa denk gelir. ve dostum senin bahsettiğin gibi bir makine mal alımı dönene kadar sermayesi sen 1 milyon biç kadanda 600 bin e mal olursa 400 bin cebinde kalsın. bu kadar yatırım ve tecrübesislikle bu sorumluluğun altına gireceğine. ki en aşağı sana 300 - 400 bin nakit lazım olur bu paranla imalatçıya bastır ucuza al derim. yada çin den bak oradan getir onu araştır derim. her sene nisan sonu ile mayıs başında çinde çin fuarı olur arabadan çiçek saksısına kadar ne ararsan o fuarda bulursun. 4 - 5 bin dolara bir tura katırlırsın bakarsın 15 günde çini görmüş olursun. tavsiyem budur. iyi çalışmalar
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye126 yazı
Örnek olarak 1 tane plastik kasa şu şu boyutta . Bu plastik kasa piyasada diyelim ne kadar 10 tl.

Bu kasanın plastik hammadde maliyeti 10 tl'nin kaç lirasıdır.Diğer elektrik ,kira maliyetlerini bir kenara bırakırsak.

Piyasada plastik hammaddeyi kaça alıyoruz.

Bunu gibi maliyeti hakkında bilgi verir misiniz ?

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
merhaba ben ırak ve iranla ticaert yapıyorum pılastik hammadesi var ikinci el hammade yanlız izinlerim yok ilgilene olursa görüşürüz mehemt karaman 05326970380

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Gyda
Üye140 yazı
Bu plastik kasanin fiyati nedir

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
Merhabalar;
Ben eskisehirde sifirdan bu ise girmek istiyorum hangi makinayi almam gerekir pazari nasil eskisehirde yaygin bi ismi bilgisi olan varsa yardim edenlere simdiden tesekkurler .

Yerleşim Türkiye / Eskisehir
Yeni Üye3 yazı
Merhabalar;
Ben eskisehirde sifirdan bu ise girmek istiyorum hangi makinayi almam gerekir pazari nasil eskisehirde yaygin bi ismi bilgisi olan varsa yardim edenlere simdiden tesekkurler .

Yerleşim Türkiye / Eskisehir
Yeni Üye6 yazı
Yavuz Bey,

Yaklaşık 9 yıllık tecrübemizle,plastik enjeksiyon,rotasyon,wpc,şişirme kalıpları konusunda çinden hizmet vermekteyiz.Çinden kalıp alın ve yatırım maliyetlerinizi en az %30 -%40 düşürün.
Bizden fiyat almadan kesinlikle kalıp yaptırmayın.
Sizlere kesinlikle en iyi kalite ve hizmeti sunacağımızdan emin olabilirsiniz.
Bugün birçok yabancı firma kalıp üretimlerini çinde yaptırmaktadır ve maliyetlerini aşağı çekmektedir.Çindeki hem maliyet hem de teslim süresi avantajından yararlanın.

Bu fırsatı kaçırmayın,Bize ulaşın...

Cevabinizi rica eder,iyi calismalar dilerim.

Saygilarimla

Nihat AYDIN
General Director

TROYA GROUP CO.,LTD
Room 802,Building A,Yiwu city Zhejiang Province,China M : +86-13516959923 T : +86-579-85045016
+86-579-85045026
F: +86-579-85045026
E: info@cindenithalet.com
W: www.cindenithalet.com

Yerleşim Çin / yiwu
Yeni Üye74 yazı
Gemilerimizden cikma yuklu tonnajda naylon halat vardir. Iletisim icin ozelden ulasiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye20 yazı
Bu işin sanayi bölgesinde yapılması şart mı?
Kendini kandırma, başarılı ol.

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Turizm
Yeni Üye1 yazı
plastik kasa imalatı yapmak istiyoruz. plastik enjeksiyon makinası olarak hangisini önerirsiniz.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Gyda
Yeni Üye19 yazı
merhabalar biz plastik kalıp imalatı yapıyoruz bu konuda sizlere yardımcı olabilirim. iletişim bilgilerim 0533 497 77 70

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye161 yazı
arkadaşlar bu kasaların ortalama agırlığı 500 gr. ve 2, kalite yani hurda moblen malzemeden basılıyor

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Üye286 yazı
Manisada plastik kasa imalati yapan bir kac fabrika var ama benim anlamadigim Almanyada katlanabilen plastik kasalar kullanilir geenelde hem kaliteli hemde yer kaplamaz.Türkiyede bunu yayginlastirirsaniz talep normal kasalara göre daha fazla olacaktir.
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci