ben mersinde yaklaşık 7yıldır bu işle ilgileniyorum.küçük bi kivi bahçem var ve biz turfanda yetiştiriyoruz o bölgede.yani karadeniz ve yalova tarafı çıkmadan bir ay önce ağustos sonu eylül başında hasat çıkarıyoruz.fiyatlar çok iyi.masrafta diğer ürünlere göre çok çok uygun.tavsiye ederim açıkçası.yalnız ben bi dönem fidanda yetiştirdim ve birçok ile deneme amaçlı sattık, bu işte mevki çok önemli.heryerde randıman vermiyor.ağaç yetişsede meyveye oturmuyo anca gölgelik niyetine kullanılıyor.doğru yerde doğru şekilde uygulamanı tavsiye ederim.devlet teşviği konusunda çok bilgili değilim yalnız bi şekilde alsanız bile işinizi çok göreceğini zannetmiyorum.çünkü cevizin harnubun zeytinin bile teşviği çok düşükken kivide alabileceğiniz teşvik yapmanız gereken masrafın yanında komik kalır.ziraat ve denizbank aracılı krediler var biyerde bunlarda devlet destekli ve çok düşük faizli yada duruma göre faizsizbile olabiliyor.yalnız 4sene sonra para kazanmaya başlicağınız bi iş olduğunu unutmayın ve en mantıklısı bence elinizdekinin çok üstünde bi yatırımdan kaçının.buna uygun bi tarlanız varsa bu rakamla 40-50 dönüme kadar zorlayabilirsiniz(4-4lük bi şekilde),fazlası hayal gibi biraz.tarlayı kiralama yolu bence çok kolay değil.satın alma işleminde ise kivi üretimine uygun en ucuz tarlanın dönümü her nerde olursa olsun 10binden başlar ortalama.yalnız son olarak şunuda söylim 300dönüme çokta gerek yok başarabilirsenizki bence çokta zor diil.30-40 dönüm bi bahçe 2ortağı bile ihla etmeye yeter...