Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Eps Üretim Tesisi Hakkında Acil Bilgi Lazım

BaşlatanMustafa23Tarih02/12/2012 00:04:56Yorum27

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Merhaba

Eps üretim Tesisi Kurmak istiyorum , Bilgisi olan ve yardım edicek biri varmı acaba ?

Yerleşim Türkiye / ElazığMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Üye780 yazı
Kütahya da üretim tesisi kuran bir fabrika var bilgilerini verebilirim sadece..

Sanırım 600 yada 700 bin tl ye biter iş
Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ymalat
Üye138 yazı
eps nedir ?

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf
Üye628 yazı

Mustafa bey 2 hafta önce görüştüm anahtar teslimi 525 000 usd tutuyor komple tesis,yaklaşık depolama ile birlikte 2500-3000 m2 alan gerekli. Bu tesis sadece Gıda kapları üretimi için ,diğer inşaat malzeme v,s için değil bunlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye14 yazı
Piyasada EPS ve PSP genellikle çok sık karıştırılan(hatta üreticiler tarafından) hammaddelerdir. Burada önemli olan sizin tam olarak ne üretmek istediğiniz. Eğer genelde fast-food yiyecekler için kullanılan yiyecek kaplarından üretmeyi planlıyorsanız hammaddeniz PSP'dir. PSP(polystyrene paper), GPPS(genel amaçlı polistiren) hammaddesinin köpürtme ajanları kullanılarak köpürtülmesi sonucunda üretilir. İki adet ekstruder kullanılarak gerçekleştirilen köpürtme işlemi sonucunda ortaya çıkan levhadan formlama makinasıyla nihai ürün elde edilir.
EPS(expandable polystrene) ise, genişleyebilen polistiren anlamına gelir ki, bu hammadde ile yapacağınız üretim tamamen farklı olacaktır. EPS hammaddesi bildiğimiz, genelde elektronik eşya kutularından çıkan, ufaladıkça boncuk boncuk dağılan köpük hammaddedir. Üretim ise kuru halde gelen EPS hammaddesinin dev silolarda buhar tankları kullanılarak şişirilmesi ve şişen hammaddenin enjeksiyon makinalarında sıkıştırılarak nihai ürün haline getirilmesi olarak tamamlanır. EPS üretim hatları büyük ve hantal ürünlerin üretimi için idealdir. Eğer ince ve adetli ürün yapmak isterseniz tercihiniz PSP olmalıdır.

Ayrıca hem PSP hem de EPS için fiyatlar yukarıda arkadaşların bahsettiği kadar korkutucu değil.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye628 yazı
Nedir korkutucu olmayan fiyat anlamadım Fastfood ürünlerin ambalajlanmasında kullanılabilecek bir tesis, tamamen extruder ve diğer makinelerin komple geri dönüşümü de dahil olmak üzere Çin malı makinelerden oluşan komple bir tesis için aldığım fiyatı yukarıda bahsettim ( 525.000 usd ) bu tesiste istediğiniz kadar makine sayısı azaltıp yada extruderi iptal ederek çeşitli fiyatlar çıkarabilirsiniz.

Lütfen makine fiyatları ile detaylı teknik özelliklerini de burada geçebilirseniz bizlerde bilgilenelim, Ülkemizde Çinden daha ucuza makinemi üretilebiliyor yoksa.

Yeni Üye12 yazı
elde ettiğim firma isimleri ;

izomak
egeporses
güçmakine

ve daha niceleri ... hepsi çin pazarının kat ve kat üstünde fiyat açıyorlar , uygun bir fiyat bulabilirsem buraya yazıcam ,

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Ymalat
Yeni Üye14 yazı
EPS MAKİNANINI TAM TEŞEKKÜLLÜ ÇALIŞIR HALDEKİ FİYATI 190.000 USD,
PSP MAKİNANINI TAM TEŞEKKÜLLÜ ÇALIŞIR HALDEKİ FİYATI 455.000 USD.
BİLGİNİZE .(suser-ay@hotmail.com)05074869291

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye628 yazı
suser bu PSP tam teşekküllü dediğiniz makina parkurunu burada yazabilirseniz,bilgilenmiş oluruz kapasite ve özellikleri ile, markasını söylemesenizde olur önemli değil.

Yeni Üye12 yazı
bilgi edinen yok mu ?

Yeni Üye1 yazı
selamlar
eps üretimi için gerekli makine hatları
1-buhar kazanı
2-buhar akumulatoru
3-su soğutma kulesi
4-kompressor
5-ön şişirme
6-şişirme
7-dinlendirme siloları
8-bloklama ve veya enjeksyon hatları
9- blok kesme hattı
10-geri donuşum için kırma hatları

üretilecek urunlere göre ekstra paketleme kesme hatları gerekebilir
ihtiyaç duyan arkadaşlara 525 000 dolardan çok daha düşük bedellere çin turk karma hatlar saglaysbiliriz
bilgi isteyen mail atabilir tolgaozd@gmail.com

tolga özdemir
sdcelik.com

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye56 yazı
ben dış cehpe kaplama fırmasıyım v bızım yılık 500 bin tl eps alışımız var
ersindoğan

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ymalat
Yeni Üye3 yazı
söve ve ambalaj mı yoksa sadece blok mu üretmek istiyorsunuz
stator

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ymalat
Yeni Üye3 yazı
hiç kimse tam bilmiyor herkes yanlış yönlendiriyor ben bu işin uzmanıyım makina çok önemlidir.bütün ekipmanlar çok önemlidir.3-5 milyar boncuk birleştireceksiniz çocuk oyuncağı değil.
stator

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ymalat
Yeni Üye2 yazı
Lütfen ;

www.eps-strafor.com

sitesini ziyaret ediniz. Danışmanlık hizmeti vermektedir.

Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
işin maliyeti geri dönüşüm hariç 150.000 tl yi geçmiyor , sağolsun bizim türk makinecilerimiz trilyon konuşmayı ağızlarına sakız etmiş . sanayimiz yerlerde sürünüyor , araştırmadan hiç bir işe kalkışmayın arkadaşlar .
bu işi türkiyede hakkıyla yapıcak adam bulmak çok zor , nasipse 4 aya kavuşmadan herşey bitmiş olucak

saygılarımla...

Yeni Üye13 yazı
Mustafa23 beyefendi; 150000 tl ye kurduğun fabrikanın fotoğraflarını, makinelerinin özelliklerini ve kapasitelerini , mujdatbicakci@gmail.com adresine gönderirsen sana hemen fabrikayı baştan aşağıya kurdururum. Ancak bu gibi sitelerde bu şekilde yazı yazman bazı kişileri bu sektöre girip batmasına neden oluyor. Şunu da söylemeliyim evet trilyon gereken makineler var bu sektördede ancak onlar Türkiye de üretilmiyor. Ülkemiz makine üretici sayımız bir elin parmakları kadar, ithalatçı ise benimle birlikte 17-20 arasında. Hatta ayrıca irtibata geçmek istersen +90 506 71 71 600. Biz Eps sektöründe bilgi ve tecrübe konusundaki kavramların içini doldurmuş bir firmayız. Saygılarımızla...
Mujdat Bicakci

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye59 yazı
Sevgili mujdatbicakci arkadaşım,görecelide olsa mustafa23 arkadaşımız haklı.yaklaşık 1 yıldır Irak piyasası için gıda üretim hattı için araştırmadık vilayet ve ilçe kalmadı en küçük çapta makine üretimi yapan 1 tornası olan makineci arkadaşlarla dahi görüştük.mustafa23 şu konuda çok çok haklı,makineciler hakkı olmayanın çok üzerine fiyatlar verdiler.70 bin euro istedikleri makineyi 60 bin tl ve inanın aynı özelliler ve motor aksamı ile ve ilave olarakda 2 adet başka senkronize aksam ilevesi katarak malettik.ve ilk teklfi aldığımız makine üreticisi olan 3 firma bu girişimimizden haberdar olmuşlar ( sektörde duyuluyor veya sektörde çalışan personel bir şekilde daha önce bu firmalarda çalışmış her ne kadar etik olmasada çalıştığı şirketin bilgilerini sızdırarak )bize daha önce 50 bin euro nihai fiyat veren firma daha önce ki teklifinde olmayan 2 üretim bantı ile ilgili makinede dahil olmak üzere 75 bin tl yeni bir teklifle geldi ve gümrükleme işlemi dahil olarak.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Yeni Üye13 yazı
Bana lütfen makinelerinizin özelliklerini ve kapasitelerini gönderin. yada buraya yazın. ben çok merak ediyorum Eps üretim hattını oluşturup ertesi gün üretime başlamak nasıl oluyorda 150000 tl oluyor?
Şunu belirteyim ben makine üreticisi değilim ben makine de getiriyorum. Ancak sizin dediğiniz gibi değil bu sektör, üretime başlamak için 150000 gerekiyorsa yarın gelin hemen tesis kurun benimkinin yanına. Hiç bir parametre belirtmiyorsunuz fiyat veriyorsunuz. Birde bu sektörün içindeki makineciler bir şekilde makine satmaya çalıştıkları için Profesyonellikten çok uzaklaşıyorlar.
Mujdat Bicakci

Yeni Üye12 yazı
mujdat bey sermayesi olan azda araştırma meyillisi olan biri eps tesislerinin asıl fiyatlarını öğrenmekte güçlük çekmez . kaldı ki Ben makinayı aldım demedim ??? almadığım için sizin o aklınızdaki fiyatlardan bayağı uzağım , yapmak ve almak çok farklı kavramlar lütfen kouyu doğru anlayın .

tolga bey size katılıyorum , firmalar makina satmak için türlü türlü fiyatlar vermekten kaçınmıyor . sırf makina satmak için 90.000 $ makinayı anında TL kuruna çevirdi ? böyle bi ticaret böyle bi ahlak olabilir mi ? dediğim gibi eğer tesis kurucak olacak olan varsa araştırsın hemde en az 1 yıl

saygılarımla ...

Yeni Üye13 yazı
Lütfen bana somut verilerle konu paylaşımı yapın arkadaşlar, soyut kavramlarla birileri burada suçlamak yada bu konulardan hiç anlamayan kişiler size evet haklı desin diye yapıyorsunuz, Ancak ben tekrar ediyorum Eps tesisi sizin dediğiniz gibi bu şekilde tartışılacak bir konu değil. ( sözüm meclisten dışarı : eğer kurmak kolaysa eps tesisi bu fiyatlara , buradan acımasızca söylüyorum '' Kuracak arkadaş varsa bu fiyata kursun ve tahminleri gibi olmazsa bana haber versin direkt gelip yaptığı yatırımın %70 ini vereyim elindeki tüm herşeyi alayım.''
Lütfen beni doğru anlayın arkadaşlar bu konuda ; Ben sizden daha fazla nefret ediyorum o makinecilerden çünkü ben Alman makine mühendisim ile fabrika gezmesindeydim ( firma adlarını biliyorsunuz ) direkt yanımda iş teklifinde bulunan amatör insanlar bunlar ve dediğiniz gibi trilyon konuşmayı seviyorlar ve kesinliklede haketmiyorlar. Ben dünyadaki makine üreticileri konusnda Almanya, Avusturya,Kanada ,Çin gibi ülkeleri dolaştım. Şunuda belirteyim benim 4 makine dizaynımı mühendisim yaprı ve ben çindeki üreticiye bu dizaynları sattım. Benim Türkiyeye makine satma başlangıcımda tamamen buradaki üreticilerden tiksindiğimden kaynaklandı.. ayrıca Eps hammaddesi konusunda ise öyle bir bilgiye sahibimki ancak fabrikama geldiğinizde anlarsınız. Eps hammadde konusunda uzak doğudaki dünyanın en büyük üretim tesislerinin labaratuvarlarında bile deney yapan bir firmayım. Kim ne isterse arayıp sorabilir elimden gelen yardımı yapmaya hazırım, Eps ile ilgili daha fazla bilgi isteyen olursada Fabrikamıza gelebilir yada iletişim yoluyla bana direkt ulaşabilir.. Herkese Saygılar

Müjdat BIÇAKCI
mujdatbicakci@gmail.com
+90 506 71 71 600
Mujdat Bicakci

Yeni Üye2 yazı
Merhaba Mustafa Bey. Bende bayadır araştırıyorum. Makine fiyatları gerçekten de abartılı. Bu konuda ulaştığınız her hangi iyi fiyat veren biri oldu mu.
FSeydi

Üye139 yazı
merhaba Mustafa bey.
ben EPS işini iyi biliyorum ve piyasam var.
kullanıma hazır, yeni, 300m3 / gün kapasiteli bir tesis var. bu tesis işletme sermayesi nedeni ile üretim yapamıyor.
mutabık kalarak belirlenecek süre ortak aramaktayız,
ortaklık yapısı, yetkiler ve sorumluluklar ayrıca görüşülmek üzere ilgilenirseniz ve kararlıysanız görüşebiliriz.
0542 563 54 74 yaşar bey.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ymalat
Üye139 yazı
Ayrıca..
isabetli bir yatırım olacağı ve anlaşabilirsek çok kazançlı bir ticaret yapacağımızı belirtmek isterim.
sözkonusu fabrikada EPS . asmolen . enjeksiyon ürünleri. toz gurubu . söve ve kaplama gurubu üretilebilmektedir, müşteri sıkıntısı yok.
hayırlısı olur inşaallah.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ymalat
Üye171 yazı
kardeş senin fiyatın nedir

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Bn söveciyim arkadaslar fabrikayı kurarken çok sıkıntı yaşadım tam bir detaylı araştırma yapmadan başladım bu işe mesala hangi malzeme nerde alınacak piyasası ne ilk edepta yüksek fiyatlarda ham madde aldım ama şimdi işlerimi yol koydum çevrem var bu işi yapmanız için sadece makina gerekmiyor üretimde her şey para xps köpük eps köpük (asmolen) silis kum kalsin veya guarts nakliye kira giderler vesaire giderler 100.00 tl lik bir sermaye sart makine tam takım 60.000 tl tutuyor zaten ....
M.kuruca

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Ymalat
Yeni Üye4 yazı
Simsöve adlı kullanıcı arkadaşım; Siz EPS üretim konu başlığının içerisinde Söve üretimini anlatmışsınız, Eps üretimini Söve üretimi ile karıştırıyorsunuz. EPS üreticisinin nihai ürünü sizin HAMMADDENİZ, EPS üreticisinin hammaddesi ve makineleri ise tamamen farklı. Bahsi geçen konunuzun içeriğini lütfen değiştiriniz. Saygılarımızla
MSB İZOLASYON- MSB MAKİNE

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er