Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çay Bahçesi Açmak

BaşlatanTorukoTarih19/10/2012 11:59:32Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Ben aranıza yeni üye oldum. Aslında bu tarz bilgiler aradığımda hep karşıma koniks çıkıyordu. Neden bu saate kadar üye olmadığımı ben de bilmiyorum. Sizlere sormak istediğim bir sorum var.

Ben, gerçekten otantik bir çay bahçesi açmayı düşünüyorum. (Aslında bir sürü fikrim var, bu yalnızca bir tanesi) Özellikle üniversite öğrenci nüfusunun yoğun olduğu bir şehir düşünüyorum. (Eskişehir, Kütahya, Sakarya belki de Muğla vs.)

- 500&1000 metrekare arasında bir arsa düşünüyorum.
- Şehre çok uzak bir noktada olmamakla birlikte şehrin merkezinde de olmamalı. Çünkü bu sefer arsadan ötürü işyeri kuracak maddi olanaklar kısıtlanır.
- Gerçekten güzel, teması olan bir alan düşünüyorum. Ufak, tek katlı estetik bir bina ve açık alan için de peyzaj çalışması yaptırmayı planlıyorum. (Bahçe kısmı için peyzaj mimarı tutmam belki de. Az çok anlıyorum.)
-Çay, çay çeşitleri ve ufak tefek atıştırmalık hamur işleri satmayı planlıyorum.

Size sormak istediğim şu; Bu, ne kadarlık bir meblağ tutar? İlk etapta ne kadarlık bir bütçe ile hareket etmem gerekir? 100.000 TL bu iş için yeterli midir?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye245 yazı
Ben senin yerinde olsam islek bi caddede bu isi yaparim o kadar uzaklara gidipte amerikayi yeniden kesfe gerek yok. Kaldi ki universitelilere hitap etmeyi dusunuyosun ama sehirden uzak olmali diyosun kac universite sehirden uzak her zaman merkeze yakin olurlar sadece kampusleri ilcelerde olur. Neyse demek istedigim su istanbuldasin git kadikoye gor caykuru rihtimda bak nasil is yapiyor. 100 bin o zaman yeterli olabilir. İlk etap icin sonra ekstra cikar illaki ama ne ne kadar tutar bilemem

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye31 yazı
Arkadaşım...Büyük devlet hastahanelerinin çay bahçelerini gözden geçir derim,ihale yoluyla kiralanılır ve yerine göre muazzam getirisi vardır.Aklında olsun bi araştır derim.
Şimdiden yapacağın işte başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek