Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İzmir'de Kendi Aracımla Pazarlamacılık,,,

Başlatanmurat__turkmenTarih11/10/2012 19:44:46Yorum100

İlk mesaj
Üye200 yazı
merhaba,, ben murat türkmen,, 31 yaşındayım.. 12 yıllık bir kırtasiye dükkanım var,, ve 15 yıllık turizm tecrübem.. bedelli askerlikten yararlanıyorum.. aralık ayında ikinci 15 binlik ödemeyi de yapınca, allahın izni ile bitiyor.. ben tüm donanımıma ve potansiyelime rağmen, askerlik problemim nedeni ile şimdiye kadar KENDİ SEVİYEME UYGUN,KALICI bir iş yapamadım,, bunu açmam gerekir, bakın zaten kendi kırtaisye dükkanım var,, sezonluk ve dönemsel olarak da turistik yerler işlettim senelerce,, zaten bir düzenim var yani,, ama ben askerlik problemim olduğu için DAHA BÜYÜK SEVİYEDE ve KALICI bir yol çizemiyordum,, şimdi artık arayıştayım.. acelem yok,, zaten bir düzenim var,, en iyi en saygın yolu arıyorum,, bu ara, şu düşünceye meyillendim,, ben bir hafif ticari araç alayım,, ve çok iyi bir ürün bulayım- ya da ürünler-, ve bunun izmirde pazarlamasını yapayım,, ama karlı,, saygın ve kalıcı bir iş olsun,, mesela bir açık parfüm üreticisinin izmir ana bayii olayım,, ya da bir kırtasiye toptancısının izmir ayağı olayım,, ben kendime güveniyorum,, hem çalışkanım hem de analitik düşünen, problem çözme yeteneğine sahip biriyim,, sizde isteğim,, bu konuyu konuşalım, düşüncelerinizi yazın,, akıl verin bana, yol gösterin,, yahut sizin aranızda iyi bir iş fikri, ürünü olan bir arkadaşım varsa,, birlikte bir şeyler yapalım,, teşekkür ederim şimdiden
muratttt

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Yeni Üye78 yazı
haberlerini bekliyoruz murdaım :)

hayırlısı...
Y.SEBAT

BU DÜNYA PAZARINDA SERMAYE ALTIN'DIR; ORADA İSE AŞK VE İKİ ISLAK GÖZ...

EY !!! ÖZ'DEN HABERSİZ GAFİL !!! SEN HÂLÂ KABUKLA ÖVÜNÜYORSUN...

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye43 yazı
Konuyu başından beri dikkatle takip ediyorum. Açık yürekliliğinize,tok gözlü olmakla; çalışma hırsını karıştırmamış olmanıza ve azminize selam olsun.Aslen İskenderunluyum.7yıldır Aydın'da görev yapıyorum.Eşim Samsunlu ve bende Samsunda okudum.Bu İller adına faydam olacaksa aklınızda bulunsun istedim.

Bende nacizane fikrimi paylaşayım izninizle;

Bugüne kadar bitenekadar.com , yakaladınyakaladın.com vb.. sitelerdeki ürünleri internet dışında hiçbir mağazada görmedim...Bim,A101 vs.. bu tarz ürünleri getirdiklerinde neredeyse 1 saatte ne var ne yok hepsi satılıyor. Ürünler ucuz,işlevsel ve ilginç... Bu işte müşteriyi internetten mağazaya çekebilmek için fiyat çok önemli takdir edersinizki...Madem 5 veya 8 şehir, madem kendi ithal etme fikri...Madem ürünler sıradışı ;sıradışı bir stantda(dükkanda olabilir tabiiki) uygun fiyata neden satılmasın...
Sizin kadar ticari tecrübem yok fikri değerlendirmek takdirlerinize kalmış...Allah olaylık versin....

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ö?retmen
Yeni Üye78 yazı

İŞ BAĞLANDI MI MURADIM. HABER YOK SİZDEN ...
Y.SEBAT

BU DÜNYA PAZARINDA SERMAYE ALTIN'DIR; ORADA İSE AŞK VE İKİ ISLAK GÖZ...

EY !!! ÖZ'DEN HABERSİZ GAFİL !!! SEN HÂLÂ KABUKLA ÖVÜNÜYORSUN...

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Üye125 yazı
yunus merhaba ilk sen yazdın.haber var
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Malesef Murat beyden haber yok sanirim isleri yogun.
Selamlar Özkan

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Gyda
Üye125 yazı
Murat Bey le irtibattayım.Bir sıkıntı olmadığını,iş hayatı ile alakalı koşturmaları olduğunu,bu yüzden paylaşım yapamadığını söyledi.Eskiden beridir görüştüğüm, ticari fikirlerini ve görüşlerini savunduğum değerli bir arkadaşım kendisi .
.Bayilik konusuna bakışı, görüşü, " YAZISINDA OLDUĞU GİBİ aynen geçerli .Bunu rahatlıkla onun adına söyleyebilirim.Bu arada Murat şu görüşte.Bu Başlığın altında tüm arkadaşlar paylaşımlarda bulunabilir.İsterim ki herkes aradığı işi,bayiliği bulsun.
Sağolsun ki bu başlık altında 2 arkadaş aynı firmadan bayilik aldılar....
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Üye125 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - vtnsvr
Konuyu başından beri dikkatle takip ediyorum. Açık yürekliliğinize,tok gözlü olmakla; çalışma hırsını karıştırmamış olmanıza ve azminize selam olsun.Aslen İskenderunluyum.7yıldır Aydın'da görev yapıyorum.Eşim Samsunlu ve bende Samsunda okudum.Bu İller adına faydam olacaksa aklınızda bulunsun istedim.

Bende nacizane fikrimi paylaşayım izninizle;

Bugüne kadar bitenekadar.com , yakaladınyakaladın.com vb.. sitelerdeki ürünleri internet dışında hiçbir mağazada görmedim...Bim,A101 vs.. bu tarz ürünleri getirdiklerinde neredeyse 1 saatte ne var ne yok hepsi satılıyor. Ürünler ucuz,işlevsel ve ilginç... Bu işte müşteriyi internetten mağazaya çekebilmek için fiyat çok önemli takdir edersinizki...Madem 5 veya 8 şehir, madem kendi ithal etme fikri...Madem ürünler sıradışı ;sıradışı bir stantda(dükkanda olabilir tabiiki) uygun fiyata neden satılmasın...
Sizin kadar ticari tecrübem yok fikri değerlendirmek takdirlerinize kalmış...Allah olaylık versin....

Size katılıyorum. demişsiniz ki;
"Sizin kadar ticari tecrübem yok fikri değerlendirmek takdirlerinize kalmış.."
Bence :)) çok şeyler biliyorsunuz..Bu hafta x ürünün peşine düştük.Fiyat T.C' de 1 tl.son son bulduk 0.850 kuruş.Alacağımız adet başlangış için 1000 adet. www.ebay.com da aynı ürünü bulduk .Kaça tahmin edin.
$ 0.18 - en az kaç adet almamız gerekiyormuş 20 bin adet...şimdi hesaplayın rakamlar ortada.Kar oranına bakın...İthalat işini şahsen bilmiyorum,vergi,gümrük ürün kaça çıkar.
Bu yazıyı biraz daha açsanız.Özellikle "şu cümle" yi;"kendi ithal etme fikri"

Yeni Üye43 yazı
murat__turkmen
Yazar

Toplam 184 yazı 19/10/2012 : 19:48:32 Bilgilerim Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------

""iyi akşamlar,,, belki de hayırlıdır bu yukmerman,, iki farklı şehre hitap ediyoruz ,, belki aynı ürünün peşinde koşup, elimizi güçlendirmeliyiz,,, ne ise konu 2 kat imkan demek bu,,, 1 değil 2 araç,, 5-10 bin değil, 20 bin nakit,, 1 değiil 2 iş gücü demek,, bir şehir değil 2 şehir demek,,, hatta, farklı illerden bi kaç arkadaş daha katılırsa,, kendi ürünümüzü ithal edebilir ya da üretebiliriz,, açık parfümden hep sözettim diye burdan yola çıkarak örnek vereyim,,, mesela 5 şehirde 5 arkadaşız,,, atıyorum izmir istanbul ankara konya bursa eskişehir,,, bir açık parfüm üreticisi olmamamız için bir sebep yok,,, ya da başka ürün...mesela yukarıda cigarillos ile yazışırken,, kırtasiye sektöründe marka yaratmaktan söz ettim,, 5 şehirde 50 bin sermaye ile bu işe 5 pazarlamacı girerse,, başarısızlık şansı neredeyse ... bakın biz ortak olmayacağız,, malın üretimini ya da ithalatını ortak yapacağız sadece ,, birim maliyeti düşüreceğiz,, yine herkes kendine çalışacak,,, ben varım,, ""

"Kendi ithal etme fikri" cümlesini Murat Bey'in yukarıdaki yazısına istinaden yazmıştım.Yani satılan ürünün sürümü arttıkça 1. elden temin etmek daha uygun olur düşüncesi ile yazılmış bir cümle idi. Yoksa ithalatı bende bilmem.Ama öğrenmeye açık olunduktan sonra, doğru zaman ve doğru donanıma sahip olunduktan sonra yapılamayacak bir şey de değil.. Bende şu cümleniz ile ne kastettiğinizi alayamadım. ""Bence :)) çok şeyler biliyorsunuz""...

Ayrıca imzanızdaki Kelebek Etkisi teorisi beni de çok etkilemişti...

Yeni Üye43 yazı
Önce bayilik olayınız hayırlı uğurlu olsun.Allah utandırmasın diyeyim.
Kelebek etkisi mevzuunda size http://www.acikbilim.com/2012/08/incelemeler/ayyas-yuruyusu.html bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

Herkesin yaşamak zorunda olduğu şeyler varsa;

“Düşüncelerine dikkat et çünkü onlar söz olur.
Sözlerine dikkat et çükü onlar davranış olur.
Davranışlarına dikkat et alışkanlık olur.
Alışkanlıklarına dikkat et senin karakterini oluşturur.
Karakterine dikkat çünkü o senin kaderini oluşturur.
Kaderine dikkat et çünkü o senin yaşantın olur.”
Dalai Lama

çok sevdiğim bu sözü anlamlandıramıyorum zihnimde.O zaman insan çok edilgen olmuyor mu? İnsan bukadar edilgen ise neden cennet ve cehennem var?Sizi eleştirmek için yazmadım tüm bunları. Sadece ne demek istediğinizi anlayamadım.Doğru mu anlamışım acaba düşüncesi ile açıkladım anladıklarımı.
Ki bu konuyu başka bir başlık altında uzun uzun tartışırız.Buradaki konu başlığını kirletmeyelim daha fazla.

Ben az önce yanlış veya sizin deyiminiz ile "olumsuz" bir şey mi yazdım?Bunu da anlayamadım.

Üye125 yazı
Sayın vtnsvr, kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır.... diye başlayan yazımı yazarken buna emin olun konunun kader/yazgı/cennet/ceh. gibi konulara geleceğine emindim.Çok düşündüm yazmayayım diye..neyse yazıldı.Okuyan da şu okuyor zaten.Diğer arkadaşlardan ricam şu; Bu kader bahsini kapatalım..Yorumlar ticari odaklı olsun lütfen..
gönderdiğiniz link e baktım.İncelemedim.Ama çok ilgimi çekti..detaylı bakacağım.
Siz de kader kavramını çok derinleştirmeyin.Az olan ilmimle daha da zihninizi karıştırmayayım.Kafanızda kader ile alakalı sualler var, öyle görüyorum .
ama hiçbir şekilde özel yorum yok "Size" yazımda..
http://www.youtube.com/watch?v=jnvQgV1tdtU&feature=relmfu siz de bunu izleyin.Sorularınıza cevap bulacağınızı umuyorum.

Bir de şu Kavramı inceleyiniz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kaos_kuram%C4%B1

Sizin sorularınızı cevaplayacağım .bu akşam..inşaallah şu an müsait değilim...