Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İzmir'de Kendi Aracımla Pazarlamacılık,,,

Başlatanmurat__turkmenTarih11/10/2012 19:44:46Yorum100

İlk mesaj
Üye200 yazı
merhaba,, ben murat türkmen,, 31 yaşındayım.. 12 yıllık bir kırtasiye dükkanım var,, ve 15 yıllık turizm tecrübem.. bedelli askerlikten yararlanıyorum.. aralık ayında ikinci 15 binlik ödemeyi de yapınca, allahın izni ile bitiyor.. ben tüm donanımıma ve potansiyelime rağmen, askerlik problemim nedeni ile şimdiye kadar KENDİ SEVİYEME UYGUN,KALICI bir iş yapamadım,, bunu açmam gerekir, bakın zaten kendi kırtaisye dükkanım var,, sezonluk ve dönemsel olarak da turistik yerler işlettim senelerce,, zaten bir düzenim var yani,, ama ben askerlik problemim olduğu için DAHA BÜYÜK SEVİYEDE ve KALICI bir yol çizemiyordum,, şimdi artık arayıştayım.. acelem yok,, zaten bir düzenim var,, en iyi en saygın yolu arıyorum,, bu ara, şu düşünceye meyillendim,, ben bir hafif ticari araç alayım,, ve çok iyi bir ürün bulayım- ya da ürünler-, ve bunun izmirde pazarlamasını yapayım,, ama karlı,, saygın ve kalıcı bir iş olsun,, mesela bir açık parfüm üreticisinin izmir ana bayii olayım,, ya da bir kırtasiye toptancısının izmir ayağı olayım,, ben kendime güveniyorum,, hem çalışkanım hem de analitik düşünen, problem çözme yeteneğine sahip biriyim,, sizde isteğim,, bu konuyu konuşalım, düşüncelerinizi yazın,, akıl verin bana, yol gösterin,, yahut sizin aranızda iyi bir iş fikri, ürünü olan bir arkadaşım varsa,, birlikte bir şeyler yapalım,, teşekkür ederim şimdiden
muratttt

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Yeni Üye78 yazı
muratım yazını yeni okudum. detaylandıracak vaktim yok. akşama inşaallah görüşelim burda.

şunu söyleyebilirim tabiri caizse ırkçılık ya da ayrımcılık olarak algılamayın lütfen, bu işin kaynağı istanbuldaki yahudi tüccarlar. yalnız şunu da yapmak lazım "ben açık parfümüm diyen o belirgin koku" olmamalı, kalite de ön planda olmalı.
çok detaylandırılabilcek ve ilk etapta verdiğin rakamlarla gayet makul görünen bir iş , sektör.
sana güvenerek şunu söyleyebilirim verdiğin rakamların yarısı dahi olsa, tüm giderlerden sonra, 2500 - 3000 tl net kâr gibi görünüyor. bu iş ilerletilir.
hatta sonrasında oda kokusundan kreme varan yolculuğu hayal eder gibiyim. araştırmam lazım.
Y.SEBAT

BU DÜNYA PAZARINDA SERMAYE ALTIN'DIR; ORADA İSE AŞK VE İKİ ISLAK GÖZ...

EY !!! ÖZ'DEN HABERSİZ GAFİL !!! SEN HÂLÂ KABUKLA ÖVÜNÜYORSUN...

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye78 yazı
şunu da atlamak istemedim. 100 - 1000 tl arası alıcı kitlesi olan orjinal parfümlerin yanında, açık parfümünde ayrı bir alıcı kitlesi var kesinlikle. değerlendiren arkadaşlarım bunu göz ardı etmesin ve tüm detaylarıyla değerlendirip yorum yapıp yön versinler bu sayfamıza.
Y.SEBAT

Üye200 yazı

sizin bir öneriniz var mı arkadaşlar,, ben izmirde,, fakat toplam 4 arkadaş,, 4 şehirde,, hangi ürün ya da ürünleri pazarlayalım.. nasıl bir iş planı ile? ithal mı edelim direkt,, üretelim mi,, ya da üreticiden çook uygun fiyata alıp ana dağıtıcı mı olalım.. tahminim 30 bin lira yatırabiliriz bu işe,,,? ne yapalım?
muratttt

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye125 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - murat__turkmen
sizin bir öneriniz var mı arkadaşlar,, ben izmirde,, fakat toplam 4 arkadaş,, 4 şehirde,, hangi ürün ya da ürünleri pazarlayalım.. nasıl bir iş planı ile? ithal mı edelim direkt,, üretelim mi,, ya da üreticiden çook uygun fiyata alıp ana dağıtıcı mı olalım.. tahminim 30 bin lira yatırabiliriz bu işe,,,? ne yapalım?

Murat bana şöyle bir mail gelmiş araştırmadım direk senle paylaşıyorum.Amacım sadece bilgine sunmak.

Almanyada Waffel fabrikamiz var ve Izmirde Waffel Imalati
Almanyadaki fabrikamizdan Waffel ithalati ve Türkiyede Piyasaya dagitmasini.
Ilginizi cektiyse bu konuda görüsebiliriz.
Su an Izmirdeyim.
GSM:0553 226 79 63
GSM:0049 176 63732050
Saygilarimla Özkan Öksüz

Murat son 3 gündür çok yoğunum,bayram trafiği malum...,yorgun gelip bir şeyler yazmaya çalışıyorum ama sana da arkadaşlara da net cümlelerle "şu" diyemiyorum.Bana da ( bir önceki yazımda belirttim) bayilik vs mailleri geliyor.Fakat yazışmalarda karşılıklı cevaplar ortalama 10 saat arayla gidip geliyor..
Sanırım bayram trafiğinden kaynaklanıyor.
Sana özelden özellikle yazmıyorum.Her şey genelde paylaşılsın istiyorum.
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye80 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - murat__turkmen

nacizane ben üreticiden çook uygun fiyata alıp ana dağıtıcı olmayı seçerdim...marka ve kalite önemli tabii...
http://birincieldenhalka.com

İsmail--0542 891 64 72

Yerleşim Türkiye / TurkeyMeslek Ymalat
Yeni Üye6 yazı
Merhaba arkadaslar ben Özkan Öksüz
gercekten ciddi bir sekilde is yapmak isteyenler
cebimden arasin veya mail atsin.
Ben su an Izmirdeyim Waffle üretimiyle ugrasiyorum .
Izmirde bir imalathane actim ve Almanyada Waffle Fabrikamiz var.
Almanyadan Ithalat icin islemlere basladim ve kendi malimizi Türkiye capinda pazarlamayi düsünüyorum.
Su an Izmir gaziemir Metroda ve Istanbulda baska Fabrikanin Waffleri satilmakta Almnanyadan Ithal ediliyorlar.
Sanirim beraber büyüyebiliriz.
Saygilar
Özkan Öksüz

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Gyda
Üye125 yazı
Sayın Özkan Öksüz,mailinizi okudum.yukmerman ada gönderdim.murat_turkmen e de özel mail attım.Sanırım size dönecekler olumlu /olumsuz..Ürün önce ilgimi çekmedi.Hatta ismini dahi duymadım.Google dan arattırdım.Şahsen ( eski işim gıda idi) arama sonucunda Türkiye için yeni bir ürün olduğunu,çok lezzetli ve bayilik için büyük bir fırsat olduğunu gördüm.Sanırım raf ömrü de uzun,donut bir ürün değil, hatta buzdolabında da saklamak gerekmiyor( yanlışım varsa düzeltiniz.).
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yeni Üye21 yazı
Merhaba Murat bey ve diger degerli koniks üyeleri

www.uniquetaki.com sitesindeki bulunanlar dan çok daha fazlası elimde var yeni ürünlerimizi ssitede yayınlamıyoruz
Bizde otantik takı ve swarowski gurubu olmak üzere 2 farklı çalışma bulunmakda

Pazarlaması kolay ve tatminkar olsun diye bileklikler için stand lı satmayı düşünüyoruz
Toptanda bildiginiz gibi kar marjı düşük olur ama adetli sattıgımız için rakam tatminkar kalır

Biz imalaçı oldugumuz için rakibimiz yok olsa bile bizim fiyatlarımız en uygunurdur

Pazarlama stratejisi olalak takı kırtasiye ve bildiginiz gibi marketlerde takıya baya ilgi göstermektedir

Kısacası takı sektöru hızlı sürekli yenilenen bir sektör olmakla beraber kazanç tatminkardır

saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye200 yazı
herkese iyi geceler ve hayırlı bayramlar... özkan bey ilginize teşekkür ederim.. fukara abi ile de şimdi özelden yazıştık bu konuda.. bakın yazıyı takip edebildiyseniz,, ben hep şunu diyorum,, HER ŞEYE AÇIĞIM,, İNANDIĞIM BİR İŞ OLURSA,, SAYGIN VE KALICI BİR YOL İSE,, BEN HER İŞE GİREBİLİRİM.. sadece istediğim bir iş planı sunulması.. yani,, ürünü,, kime ,, ne şartlarda satacağız,, ürünümüzün emsali ürünlerle kıyaslaması _kalite ve fiyat açısından _ nedir? bizden beklediğiniz nedir,, işler doğru giderse,, nereye kadar ilerleyebiliriz.. sizin desteğiniz nedir ne olacak... eğer buralarda iseniz,, bizim satıcı olarak yabancısı olduğumuz bu ürünü nasıl ne şekilde dağıtabileceğimizi anlatan bir yazınızı bekliyorum.. teşekkürler
muratttt

Üye200 yazı
herkese iyi geceler ve hayırlı bayramlar... özkan bey ilginize teşekkür ederim.. fukara abi ile özelden konu ile mesajlaştık az önce.. eğer bu başlığı takip edebildiyseniz,, ben hep şunu söyledim,, HER İŞE HER ÖNERİYE AÇIĞIM... kalıcı ve saygın bir yol ise,, ne olurda olsun denerim.. yeter ki, bana bir iş planı sunun.. bakın ben- ve diğer 3 arkadaşım da öyle- bu konuya uzağız.. yani pazarlaması nasıl,, ne şekilde, kimlere yapılır.. ürünümüzün kalite- fiyat durumu emsalleriyle kıyaslanınca ne durumda,, siz bizden ne bekliyorsunuz.. ne şekilde destek olacaksınız.. bize bunları anlatırsanız sevinirim.. bilmediğimiz bir iş kolu,, ayrıntılı bir şekilde öğretirseniz sevinirim..
muratttt

Yeni Üye49 yazı
bosuna yazmayin bu konuya bu kisi bisey yapamaz bilgilerimizi gonderdik goruselim dedik bir cevap vermedi bosuna zaman kaybetmeyin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye200 yazı
sevgili epal,, yorumunu okuyunca,, öyle bir saygısızlık yapmış olabilirmiyim diye, özel mesajlarıma baktım.. ilk önce bir mesaj atmışsın,, karşılık yazmışım.. sonra bir mesaj atmışsın yine,, ve ben onu okumamışım.. lütfen affet.. iş yapmayacak bile olsak, öyle saygısız bir adam değilim asla,, iş konusuna gelince,, bakın dostum,, özellikle kaç kere şunu yazdım ki, vaktinizi almayayım,, aynı şeyleri söylemeyeyim,, özelden yazan arkadaşlar, genele yazın, dediğimde kızıyorlar belki ama ,, böylece benimle iş yapmak isteyen diğer pazarlamacı arkadaşlara da ulaşabilirsiniz böylece,, bu yazının okunduğunu biliyorum.. ben olmasam bile,, başka bir arkadaşıma ulaşmış olursunuz böylece,, ve bilmediğim işler içinde, hep BİR İŞ PLANI ÖNERMENİZİ bekliyorum.. kime, nasıl, ne şartlarda satılır,, kar marjı,, kalitesi, fiyatı nasıldır? gibi,, tekrar affet,, teşekkür ederim
muratttt

Yeni Üye6 yazı
Arkadaslar önce kurban bayraminizi kutlarim ve saglikli bir bayram gecirmenizi dilerim.
Is konusuna gelince hangi Üretici kendini ve sartlarini acik acik buraya yazar .
Murat bey siz Izmirdeyseniz gelin konusalim ve nereye kadar hangi sartlar Karsi karsiya görüsülür.
Anca sunlari burda aciklayabilirim.
Almanyada Waffle üreten bir Fabrikamiz var ve Izmirde bir imalathane.
Sonucta Türkiyeye ürünümüzü en iyi sekilde piyasaya sunmak.
Ben kendim Almanyada yaklasik 40 yildir ikamet etmekteyim ve amacim imalathaneyi bir Fabrika haline getirmek.
Yani Türkiyede baslangictayim.
Arkadaslar ilginizi cektiyse gelin görüselim burda vakit kaybetmek istemiyorum ve sizlere bol sanslar diliyorum.
Saygilarimla
Özkan Öksüz

Üye200 yazı
günaydın ve hayırlı bayramlar.. özkan bey ben izmirdeyim.. bayram çıkışı konuşalım inşallah.. neler yapılabilir bir bakalım birlikte. ama üreticinin şartlarını açıklamaması durumuna katılmıyorum elbette.. asl bu şekilde vakit kaybı oluyor.. bizler de sizin vaktinizi çalmış oluyoruz aynı zamanda.. çünkü bakın, biz son 15 günde direkt yada dolaylı şekilde belki en az 0 toptancı-üretici ile görüştük.. eğer başta burda, ya da özel mesaj yolu ile şartlarımızı karşılıklı konuşmasaydık, yani hepsi ile yüz yüze görüşseydik, burayı zaman kaybı olarak görseydik,, şimdiye kadar sonuca ulaşmamız en az 20 görüşme yapmıştık,, hem bizim, hem de daha çok o arkadaşların zamanı asıl öyle çalınmış olacaktı kanaatimce,, ben size tabii ki, genel yazıya , tüm rakamları dökün demiyorum.. ancak en azından,, CAHİLİ olduğumuz , BİLMEDİĞİMİZ bir konuda, bizi aydınlatacak şeyler söyleyebilirdiniz,, ben mesela hala KİME satacağmızı bilmiyorum :) yazlık yerlerde mekanlar işlettim,, tek bildiğim eşimin waffle ı sevdiği ve her yazlık yerin çarşısında , bir waffle cının olduğu :)
muratttt

Yeni Üye80 yazı
hayırlı bayramlar...murat'ın söylediklerine katılıyorum, kafasındaki sorular benim kafamda da geziniyor.....izmir de görüşmeyi yapmasını ve haberlerini bekliyorum...
http://birincieldenhalka.com

İsmail--0542 891 64 72

Yerleşim Türkiye / TurkeyMeslek Ymalat
Yeni Üye6 yazı
Merhaba Murat bey.
Merhaba Oktay bey.
Bizim üretmis oldugumuz Waffler Türkiyedeki Wafflere benzemez.
Bizimkiler Orginal Softwaffleri yani türkiyede bundan 10 seneye kadar Waffle ne oldugunu bile bilmiyordu.
Bizim Waffler sade olarak da yenilebilir ve dogal hammadelerden yapilmaktadir.
Cay veya Kahvenin yaninda cok iyi giden bir tür.
Nerelerdemi satacagiz? bizim Waffeler tut Okul Kantinlerinden Dükkanlardan hatta Ikram Ürünü olarak Otobus Sirketlerine bile dagitilabilecek bir Ürün su an Denmarla görüsmedeyiz nasib.
Dedigim gibi asil is Almanyadan ithal etmeye baslayinca .
Ve sade Waffle de kalmak istemiyorum baska Ürünlerde var Avrupadan cok uygun sekilde alip Ithalatini gerceklestirebilecek.
Sayi olarak anca sukadar söyleyebilirim.
Türkiyede Metroda Gaziemirde 250 grammlik Waffle 4,99 TL ye satiliyor ordan Dükkan sahibleri alip devam satiyor.
Bizim fiyatlar daha cok uygun olacak bunlar gercekten burda yazilmaz.
Okuyanlara iyi Bayramlar

Murat bey zamaniniz var ise bayramdan sonra Bornovada ben size bizim Waffleri Imalathanede göstereyim.
Saygilarimla Özkan Öksüz

Üye125 yazı
Hayırlı Bayramlar Özkan Bey ve değerli Koniks camiası...yazınızı okudum.Gayet açıklayıcı bir yazı.Bu açıklamadan sonra yapılacak tek şey sanırım şu;
Murat Bey e Imalathanenizi göstermek ve netleşmek.
Sonuca hiç bu kadar yakınlaşılmamıştı.iNŞAALLAH her iki taraf için de hayırlı olur.

Yeni Üye91 yazı
muratim bak sen bi imalat haneye ben sana yine dönecem dükkanin telefon numarasini bana özelden yaz bi zahmet
adam gibi adam FATIH FIDAN

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Serbest meslek
Yeni Üye12 yazı
pazarlamada kendinize güveniyorsanız size bi teklifim var ben çinden kırtasiye oyuncak bujiteri hediyelik mutfak maLZEMESİ tekstil ürünleri vs ital ediyorum bana sizin gibi kendi aracıyla izmirde bu ürünleri pazarlıyacak biri lazım ha neden kendiniz yapmıyosunuz derseniz ben izmire yeni taşınıyorum hatta yeni dükkan bakıyorum yanlız olduğum için pazarlamayıda yapamıyorum evet derseniz karşılıklı güven içinde çok güzel işler başaracağımıza inanıyorum isterseniz ekleyin görüşelim ramazantulumtas@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / A?ryMeslek Esnaf
Üye125 yazı
Sayın empirecafe, sanırım şahsa özel yani murat a yapıyorsunuz bu teklifi .? , yukmerman kardeşimiz de düşünür bu teklifi.Ne dersiniz? İzmir dışı sizi ilgilendirir mi? Ya da İzmir e gelmiş olsa oraya yerleşse( mesela ) ona da bir imkan doğar mı?

Yeni Üye71 yazı
Yazinizi bastan sona okudum sonucunu bekliyorum umarim hayirlisi olur....

Yerleşim Fransa / AurayMeslek Di?er
Yeni Üye78 yazı
geçmiş bayramınız mübarek olsun arkadaşlar. cumhuriyet bayramınız da kutlu olsun.

waffle meselesine gelince, şimdilik türkiyenin yabancı olduğu bir tat. hele ki sakarya gibi gelişmekte olan bir şehirde rağbet göremsi çok zor; ki bu ispatlandı. kızkardeşimin eşi tarafından akraba olan, hollanda dan biri bu işe baya yatırım yaptı hamuruna o şekli veren özel parçayı cnc tezgahlarda işletti, üretimhane açtı, avm lerle anlaşıp stand noktaları kiraladı ve özel dekor için yurtdışından reklamcılar vs getirtti , 3D standlar hazırlattı, hollandadan bu işin ustası olan bir vatandaş dahi getirdi tüm masraflarını karşıla**** ve maaşlı vs vs vs vs kısacası olması gereken tüm yatırımları yaptı, fakat atladığı birşey vardı, yatırıma yanlış şehirden başladı. waffle şu an için ancak büyükşehirler için, damak tadı o tarz olan, değişiklik seven insanlar için olabilir. yani urfa da büyükşehir adana da büyükşehir ama oralarda dahi hem kültürel hem damak tadı vs vs açısından bu ürün gitmez.

diye düşünüyorum şahsen ben.

yani bu bir tatlı ya da pasta arası birşey. her çeşidi mümkün. çeşit çeşit sosları var. yani kendi waffle ını kendin yarat tarzı oyunları bile var.

düşünsenize; bir hamur var kare dikdörtgen daire vs vs büyük ya da 1 cm karecik alanlardan oluşan bir hamur. içine kivi çilek bonibon (yurtdışında m&m's deniyor) badem çkolata muz ceviz fındık böğürtlen vs çeşitli meyvelerden oluşan kıçı başı açık bir tatlı çeşidi ya da pasta çeşidi nasıl tabir ederseniz.

sonuç; tadı yadırganacak tarzda olmasa bile bize şu an için uygun değil kanaatindeyim...
Y.SEBAT

Yeni Üye6 yazı
Bir konuda haklisin tabiki büyük Sehirlerde bu tür Ürünler satilir tabiki sen gidersin Kebab agirlikli yerlerde satisa koyarsan bu isi unut .Türkiyede göstermis oldugun waffeleri dene ve Almanyadan,Belcikadan ve Horlandadan gelenleri dene.Bizim ürünlerin Raf ömrü 3 ay .
ve burdakilerle bizimkileri karsilastir,
Sade katkisiz sekilde dene .
Buradakiler Waffel formü almis bir hamur .
Bizimkilerle yaspasta alti olarak dahi kulanabilirsin ve nefis bir tadi vardir.
Yani arkadaslar isteyene numune gönderebilirim ve karsilastirin kendi fikrinizi kendiniz verin.
Afiyet olsun.
Her önüne gelen Araba tamircisi olamaz,her eline tornavida alan elektrikci olamaz ve sade Waffelin adini duyup Waffelci olamaz.
Ve biz bu isi Almanyada Fabrikada Üretici olarak calisiyoruz yani az bucuk tecrübemiz var.
Saygilarimla Özkan Öksüz

Yeni Üye12 yazı
bu konuda kendine güvenen herkese bu teklifim ama tabiki bu işler internetten iki yazışmayla olmaz kendine güvenen arkadaşlara duyrulur izmirde ben bu işin pazarlamasını toptan yapabilirim diyen arkadaşlar karşılıklı konuşup anlaşabiliriz
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fukara13
Sayın empirecafe, sanırım şahsa özel yani murat a yapıyorsunuz bu teklifi .? , yukmerman kardeşimiz de düşünür bu teklifi.Ne dersiniz? İzmir dışı sizi ilgilendirir mi? Ya da İzmir e gelmiş olsa oraya yerleşse( mesela ) ona da bir imkan doğar mı?

Yerleşim Türkiye / A?ryMeslek Esnaf
Üye200 yazı
arkadaşlar iyi akşamlar.. 3gündür yoktum.. özür dilerim.. özel ilerim sebebi ile giremedim siteye.. hemen yarın allahın izni ile,, özkan bey ve fukara 13 ile telefonda görüşeceğim.. tüm paylaşımlar için teşekkür ederim..
muratttt

Üye200 yazı
sevgili empire cafe ,, siz d hoşgeldiniz başlığımıza,,, sizinle görüşmek isterim,, yazıyı okudu iseniz tamamen,, benim bir kırtasiye dükkanım olduğunu biliyor olmalısınız.. umarım ürünleriniz sağlam ve pazarlaması mümkün ürünlerdir,,
muratttt

Yeni Üye78 yazı
HABERLERİNİ BEKLİYORUZ MURADIM :)

HAYIRLISI...
Y.SEBAT