Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İzmir'de Kendi Aracımla Pazarlamacılık,,,

Başlatanmurat__turkmenTarih11/10/2012 19:44:46Yorum100

İlk mesaj
Üye200 yazı
merhaba,, ben murat türkmen,, 31 yaşındayım.. 12 yıllık bir kırtasiye dükkanım var,, ve 15 yıllık turizm tecrübem.. bedelli askerlikten yararlanıyorum.. aralık ayında ikinci 15 binlik ödemeyi de yapınca, allahın izni ile bitiyor.. ben tüm donanımıma ve potansiyelime rağmen, askerlik problemim nedeni ile şimdiye kadar KENDİ SEVİYEME UYGUN,KALICI bir iş yapamadım,, bunu açmam gerekir, bakın zaten kendi kırtaisye dükkanım var,, sezonluk ve dönemsel olarak da turistik yerler işlettim senelerce,, zaten bir düzenim var yani,, ama ben askerlik problemim olduğu için DAHA BÜYÜK SEVİYEDE ve KALICI bir yol çizemiyordum,, şimdi artık arayıştayım.. acelem yok,, zaten bir düzenim var,, en iyi en saygın yolu arıyorum,, bu ara, şu düşünceye meyillendim,, ben bir hafif ticari araç alayım,, ve çok iyi bir ürün bulayım- ya da ürünler-, ve bunun izmirde pazarlamasını yapayım,, ama karlı,, saygın ve kalıcı bir iş olsun,, mesela bir açık parfüm üreticisinin izmir ana bayii olayım,, ya da bir kırtasiye toptancısının izmir ayağı olayım,, ben kendime güveniyorum,, hem çalışkanım hem de analitik düşünen, problem çözme yeteneğine sahip biriyim,, sizde isteğim,, bu konuyu konuşalım, düşüncelerinizi yazın,, akıl verin bana, yol gösterin,, yahut sizin aranızda iyi bir iş fikri, ürünü olan bir arkadaşım varsa,, birlikte bir şeyler yapalım,, teşekkür ederim şimdiden
muratttt

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Üye200 yazı
genelden , yani burdan konuşalım arkadaşlar,, buraya yorum yapalım, olur mu,,, teşekkürler
muratttt

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye13 yazı
Kırtasiye dükkanınızın bir köşesinde Tur satabilirsiniz... Hoş olur
Olması Gerekenler Oluyor.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye47 yazı

danışmanlık şirketi kur ilk önce egitimine git tut bir büro göreceksin neler olcak:))

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Üye200 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - asxes
Kırtasiye dükkanınızın bir köşesinde Tur satabilirsiniz... Hoş olur
iyiymiş, ama ben kırtasiye dükkanımdan çıkıp, hayatın içinde, piyasanın içinde bir iş, bir düzen kurmak istiyorum dostum... teşekkür ederim ama önerin için...
muratttt

Üye200 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aysu
danışmanlık şirketi kur ilk önce egitimine git tut bir büro göreceksin neler olcak:))
merhaba aysu,, şirketi kurayım , anlaştık ama,, ne danışmanlığı,, konu ne,, hangi alanda olacak,, pratikte iş tanımı nedir,, bir şey söylememişsin :)
muratttt

Yeni Üye51 yazı
MADEM BU SEKILDE GUVENLI VE SAGLAM ILERLEMEK DUSUNCESINDESINIZ, BENCE KUCUK CAPLI BIR URETIM DUSUNMELISINIZ, YANI HEM URETIP, HEMDE TEK SATICISI OLACAKSINIZ; ZAMAN ICINDE SIZIN BAYILERINIZ OLUSACAK;

SEKTORUNUZDE DEVAM ETMENIZ AVANTAJINIZA OLUR; YANI DEGERLENDIRIN BIR URUN SECIN VE VAROLANDAN AZ DAHA FARKLI VE KALITELI OLARAK BASLARDA FASON URETIM YAPTIRIN KENDI PATENTLI MARKANIZLA;

ORNEGIN POST-IT URUNUNUN BIR VERSIYONUNU YAPIN, SEKIL FARKLI OLABILIR, YADA UZERINDE FARKLI MESAJLAR OLAN; MESELA (UNUTURSAN ÜZERÏM) YA DA (ALOOOO BUNU UNUTMA) GIBISINDEN OFISLERDE BIRAZDA SAKA YOLLU KULLANIMA YONELIK BIRSEYLER;

YADA KAGIT BARDAK AMA UZERI RESIMLI YADA YAZILI, GIBI SEYLER YANI

AMA ASIL ONEMLI OLAN, SU ANDA SAHIP OLDUGUNUZ VE BIR GIRIMCI ICIN ASLINDA BULUNMAZ BIR FIRSAT OLAN; SAKÏN BIR KAFA YAPISIYLA YENI YOLUNUZU CIZEBILECEK BIR POZISYONDA OLMANIZDIR; ISTE BUNUN KIYMETINI BILIN VE ONA GORE UZUN SOLUKLU VE URETIME DAYALI BIR OPERASYON TERCIH EDIN;

Yerleşim Belçika / DynantMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye63 yazı
murat benim yazıma cevap atmışsın bende senin yazını okudum. İkimizde aynı düşünceler içersindeyiz. benim adım berkay karşıyaka da oturuyorum msn adresimi ekler misin sohbet edelim benim kafamda 3-4 tane iş var bunları paylaşıcam senin fikirlerini de alayım. turkadam@hotmail.com eklersen sevinirim.
streç saralım

Üye200 yazı
günaydın arkadaşlar,, ciarillos ve berkay,, teşekkür ederim yorumlar için.. nerkay - tabii ki görüşelim dostum,, ben özelden yazanlardan sürekli buraya yazmasını rica ediyorum ki, bu forumun kuruluş amacına ulaşalım.. yani konuşalım - paylaşalım- ve nihayet tanışalım..
muratttt

Üye200 yazı
sevgili cigarillos,, fikrin çok hoştu gerçekten.. ama sanırım şimdilik uygun değil bana,, sektöründe devam et, tavsiyende makul bir tavsiye,, aslında benim kırtasiye sektörüne dair, fikir bazında kalmış bir projem vardı,, fakat az sermaye isteyen bir iş değildi,, 2 karakter yaratıp - bir kız, bir erkek-, patentini alıp,, çinden orta kalite ürünler getirip,, kendime ait bu 2 markanın etiketini basıp,, bir stand içinde satmak,, önce izmir de, sonra tüm ülkede, yaklaşık 1.5metre yükseklikte bir stand düşün,, eni de 80- 100 cm,, bir mavi bir pembe,, 2 stand yani,, ilk öğretim öğrencilerine yönelik,, mavi stand da erkek kahramanımızın ürünleri,, kurşun kalem, kırmızı kalem,, uçlu kalem, simli kalem,, silgi, kalemtraş, blok not matara,, kalem kutusu vs... pembe stand dada kız karakterin ürünleri,,, kalitesi fena değil,, faber değilse de,, adel ya da fatih kalitesinde ürünler,, boyama ve hikaye kitapları ile de desteklenecek ..bir standın kırtaiyeci arkadaşa girişi,, kdv hariç,, 400 lira gibi olacak,, satış fiyatı ise minimum 800-1000 lira,,, bir dükkana iki stand ,,, 800 lira demek... ödeme de bir takım kolaylıklar sunulunca, bunu hemen her esnaf alacaktır,, kısa sürede bunun izmir dışı pazarlaması da yapılabilir,, bu bence yüzde yüze yakın garantili bir proje ancak,, başlangıç maliyeti yüksek,, en az, 200 stand hazır olmalı ki, süreç doğru yürüsün.. bir standın malilyeti bize 250 lira gibi olacaktır,, 200 stand demek,, minimum 50 bin lira,, artı kurulum, patent ve ofis maliyeti,, ve bir giydirilmiş araç,, bunlarada minimum 30 bin harcansa,, minimum 80 bin lira gerekecektir,, ve benim 80 binim yok :)
muratttt

Yeni Üye51 yazı
SEVGILI MURAT,
ISTE ZATEN SENDE, BENIM SANA ONERDIGIM TARZIN BIRAZ DAHA GELISTIRILMISINI PLANLAMISSIN; MALIYETLER KONUSUNDA ISE; PATENT COK TA FAZLA TUTMAZ; OFIS VE ARAC BASLANGICTA (BIR MEKANIN HALIHAZIRDA VAROLDUGU ICIN) GEREKMEYEBILIR; E SON OLARAKTA 200 YERINE 100 STAND HEDEFLERSEN 20-25 BIN GIBI BIR RAKKAM SANA YETECEKTIR; EGER O DA YOKSA; O ZAMAN BENIM DEDIGIM GIBI, BURADA BIR YADA IKI URUNU FASON YAPTIRARAK BASLAYABILIRSIN;
AMA NE OLURSA OLSUN, B A S L A M A L I S I N, GECEN YIL BU ZAMANLARDA HAREKETE GECSEYDIN; BUGUN ILLAKI BELLI BIR YOL ALMIS VE TECRUBE KAZANMIS OLUCAKTIN;
BIR URUN SEC;
O URUNU KENDINDEN BIRSEYLER KATARAK FARKLILASTIR;
BUNU BELGELE;
KUCUKTE OLSA URETIMINI ORGANIZE ET;
FASON OLARAK URETTIR;
FASON URETIMI DE PARCALI OLARAK YAPTIR;

NE KAYBEDICEKSIN, COK COK 5-10 BIN; AMA EDINDIGIN GIRIMSICILIK TECRUBESI; ISTE ONUN DEGERI OLCULEMEZ; HELE BIRDE BIRAZ DA SANSIN YAVER GIDERDE TUTUNMAYI BASARABILIRSEN; HAYALLERIN SONU YOK O ZAMAN:

SEVGILI ARKADASIM; FIKIRLER CAMURA DUSMUS ALTINLARDIR; GIRISIMCILIK ONU BULUP TEMIZLEME SANATIDIR; SEN AL BIRINI CAMURDAN, SIL TEMIZLE; ILLAKI MUSTERISI CIKICAKTIR;

SEVGILERIMLE

Yerleşim Belçika / DynantMeslek Saty? / Pazarlama
Üye200 yazı
haklısın cigarillos,, belki öyle,, mantıklı önerilerin ve tespitlerin için teşekkürler.. hayırlısı ile bir yol bulacağız.. forumda başka önerileri, iş teklifi olan arkadaşlardan da fikir almak isterim.. belki birden fazla ürünün toptan pazarlamasını yaparım izmirde,, ürün önerisi olan,, üretici, yada ithalatcı olan arkadaşlardan da yorum bekliyorum
muratttt

Üye200 yazı
iyi akşamlar arkadaşlar,, özelden yazan arkadaşlarım buraya da yazarsa sevinirim...
muratttt

Yeni Üye90 yazı
madem kırtasiye işinin içindesin bence bildiğin işte daha da büyümeye çalış bilmediğin iştense bildiğin iş her zaman için daha iyidir.anladığım kadarıyla kırtasiye işini perkande olark yapıyorsun ee neden bunu toptan olarak yapmayı düşünmüyorsun pazarlama yeteneğinde var madem.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Tekstil
Üye200 yazı
merhaba GKC,, bunu düşünebilirim elbet,, zaten yazıda da belirttim,, BÜYÜK BİR KIRTASİYE TOPTANCISININ İZMİR AYAĞI OLABİLİRİM,, diye,, fakat kendi başıma , toptancılık yapmam kolay görünmüyor,, çünkü gerçekten çok zor ve büyük bir iş,, zorluğu mühim değil,, fakat işin maddi boyutu benim seviyemin çok üstünde,, çünkü kırtasiye sektörü bir okyanus ve toptancısı olmak demek minimum 500 bin liralık bir bütçe demek,, tabii yarım yamalak yapmak istemiyorsak,, mesela bir kırtasiye toptancısı isem,, defter olacak değil mi bende,, ama sadece defter için benim 20 bin liranın çok üstüne çıkmam gerek,, sadece defter için,, daha diğer kalemlere hiç girmedim bile,, çeşit o kadar çok ki,,, yani en az 100 bin lira nakit ve 200-300 bin teminat gerekli bu iş için
muratttt

Yeni Üye91 yazı
selam murat bey bir iki gündür özelden yazisiyoruz burayada bir yazarmisinniz demissin burayada yazalim bakalim bu yazacim fikir ve bu fikirin üzerinde bizde calisiyoruz sizinlede paylasmak istedim gerci biyasada cok kopyaci var ama herkesin rizkini allah cc veriyo bu sizin yapmis oldunuz turizim sektörü ile ilgili yabanci turizler icin avcilik bunun üzerinde biz ciddi ciddi calisiyoz söyle bahsedeyim ben balikesir körfezinde dogoup büyümeyi 10 seneden beri yurt disindayim bizim orda akcay altinoluk cok sayida otel var ve sezon cok kisa geneldede 45 günlük ondan sonra her otel bos da kaliyo bir ufak sirketle yurd disinda domuz avi icin gelen turizler bunlar burdaki reise börolarda yok kisi basi 1000 1500 euro haftalik yeme icme ve av yapma imkanlari kendine has güzel bi müsteri kapasitesi var koskoca almanyada senede 30 40 kisi yakalasaniz yeterli bunu sizinle paylasdim fazla yatirim istemeyen bir brans bir yandanda kirtasiye isine devam edersiniz bu isi icin otel qalmanisa gerek yok sadece yasal izinler ve konaklama ama bulundugunuz yer buna everislimi ben bunu akcay kaz daglari icin düsündüm oralar icin cok güzel cografi olarak müsteriyi havaalanindan al tekrar hava alanina birak ne olursa olsun müsteri kalitesi önemli size biseyler birakabilmeli
adam gibi adam FATIH FIDAN

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Serbest meslek
Üye200 yazı
fatih bey,, iyi akşamlar,, lütfetmiş, buraya da yazmışsınız,, ALLAH RAZI OLSUN,,, dediğiniz işe gelince,, tam anlamadım durumu,, ne yapmamı öneriyorsunuz? ben müşteriyi nereden bulabilirim, almanyadan? ya da yurt dışından anlamadım,, bu arada ben turizmde 15 yıllık bir geçmişten sözetmiştim,, bunun 3- 4 yılı sizin oralarda idi,, altınolukta ve küçükkuyuda toplam 3 yıl bulundum .. fikriniz için teşekkür ederim,, ama sanırım ben uygun değilim bu iş için
muratttt

Üye200 yazı
toptancılar,, üreticiler,, ithal edenler,,, sizin öneriniz yok mu arkadaşlar,,, ya da izmirde buna benzer bir sistemi olup işi büyütmek isteyen bir arkadaş yok mu? hazır kurulu, işleyen bir sistemi varsa izmirde,, ben ikinci araç olarak katılabilirim,, izmiri ikiye bölüp,, altını üstüne getirebiliriz
muratttt

Yeni Üye91 yazı
murat ben sizi musait bir zamanda arayacagimm daha saglikli olacakk
adam gibi adam FATIH FIDAN

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Serbest meslek
Yeni Üye98 yazı
murat bey, İyi hafta

üretici firma olarak Eşofman konusunda yardımcı olabiliriz düşünür iseniz.
Bayar Collection

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye345 yazı
murat bey küp şeker dağıtımını düşünürmüsünüz
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Üye200 yazı
selamlar,,,, bayar collection ve eseslix,, eşofman konusunu da küp şeker konusunu da düşünürüm elbet,, en iyisi ne olacak ise düşünmeye hazırım,,, sizden ricam , bana ayrıntılı bir iş planı anlatın,,, özelde ya da burda,, benden tam olarak beklentiniz nedir,, mesela eşofman ise konu,,, firmanızın adı ne,, kaç yıllık bi firmasınız,, hangi şehirdesiniz,, ağırlık verdiğiniz tek alan eşofman mı,, kaç model eşofman var,,, ben bunu kimlere satabilirim,,, sizinle iş birliğimiz nasıl olacak,,, sattığımız dükkanlara , ödeme konusunda nasıl yardımcı olacağız,, mesela bir dükkana,, kaç çeşit ürün vereceğiz,, ödemesini nasıl alacağız,, ürünlerimizin kalitesi ve fiyatları nedir,, ben ne kadar kazanacağım,,, ayrıntılı bir iş planı yazarsanız sevinirim,, ben dediğim gibi CİDDİ, SAYGIN VE KALICI BİR YAŞAM YOLU arıyorum,, yoksa, ben üreticiyim, size toptan eşofman satayım diyen biri ile çalışma şansımız yok,, kalıcı bir birliktelik arıyorum,,, teşekkür ederim
muratttt

Üye345 yazı
sayın murat_türkmen küp şeker konusunda proje gayet basit tek sargılı ve çift sargılı ister müşterinin kendi ismi ile kendi ismi ile istemeyenlere sizin oluşturacağınız marka isminizle sargılı küp şeker satışı yapmak yani her şehirde herkesin yapabileceği ve uygulanan bilinen bir konu

önemli olan gerekli müşteri potansiyelini oluşturabilmek

bunun için ilk önce al-sat yani pazarlamacı olarak işe başlamak müşteri potansiyeli oluşturulduktan sonrada kendi makinalarınızı alıp paketleme imlathanesini oluşturup işi büyütmek bu çay içinde geçerli kendi markanızla firmalara çay satışıda yapabilirsiniz çayda kar oranı daha yüksektir

turizim çevrenizinde olması işinizi dahada kolaylaştıracaktır
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye80 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - murat__turkmen
selamlar,,,, bayar collection ve eseslix,, eşofman konusunu da küp şeker konusunu da düşünürüm elbet,, en iyisi ne olacak ise düşünmeye hazırım,,, sizden ricam , bana ayrıntılı bir iş planı anlatın,,, özelde ya da burda,, benden tam olarak beklentiniz nedir,, mesela eşofman ise konu,,, firmanızın adı ne,, kaç yıllık bi firmasınız,, hangi şehirdesiniz,, ağırlık verdiğiniz tek alan eşofman mı,, kaç model eşofman var,,, ben bunu kimlere satabilirim,,, sizinle iş birliğimiz nasıl olacak,,, sattığımız dükkanlara , ödeme konusunda nasıl yardımcı olacağız,, mesela bir dükkana,, kaç çeşit ürün vereceğiz,, ödemesini nasıl alacağız,, ürünlerimizin kalitesi ve fiyatları nedir,, ben ne kadar kazanacağım,,, ayrıntılı bir iş planı yazarsanız sevinirim,, ben dediğim gibi CİDDİ, SAYGIN VE KALICI BİR YAŞAM YOLU arıyorum,, yoksa, ben üreticiyim, size toptan eşofman satayım diyen biri ile çalışma şansımız yok,, kalıcı bir birliktelik arıyorum,,, teşekkür ederim

konya da ikamet ediyorum, öğretmenim,,,, aynı konuyu bende yapmak istesem aynı soruları sorardım...özelden ya da burdan cevap yazarsanız düşünebilirim...
http://birincieldenhalka.com

İsmail--0542 891 64 72

Yerleşim Türkiye / TurkeyMeslek Ymalat
Üye200 yazı
sevgili yukmerman, sen, bana değil, bu tekliflerin sahibi arkadaşlara attın değil mi mesajını,, yorumunu? yanlış anlamadım değilmi?
muratttt

Üye200 yazı
arkadaşlar içinizde açık parfüm üreticisi var mı acaba? ama öyle merdiven altı değil,, gerçekten ciddi bir firması olan? izmirde yayılmak isteyen,, sağlam bir bayii arayan,, var ise eğer,, şartlarını iletebilir mi acaba?
muratttt

Yeni Üye80 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
sevgili yukmerman, sen, bana değil, bu tekliflerin sahibi arkadaşlara attın değil mi mesajını,, yorumunu? yanlış anlamadım değilmi?

evet doğru anlamışsın murat...teklif eden arkadaşlara attım...çünkü aklıma yatarsa bende bulunduğum ilde yapabilirim diye düşündüm...
http://birincieldenhalka.com

İsmail--0542 891 64 72

Yerleşim Türkiye / TurkeyMeslek Ymalat
Üye343 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
arkadaşlar içinizde açık parfüm üreticisi var mı acaba? ama öyle merdiven altı değil,, gerçekten ciddi bir firması olan? izmirde yayılmak isteyen,, sağlam bir bayii arayan,, var ise eğer,, şartlarını iletebilir mi acaba?

Benim hanım ın kozmetik fabrikası var.
Sana ne istersen üretir. Barcode lu. Patentli.
Ama Tayland da. İsteiğin bir şey varsa yardımcı olurum.

Yerleşim Tayland / BangkokMeslek Gyda
Üye200 yazı
nasıl yapalım fatih? ben sana liste vereyim,, sen o listeyi bana sat ,? değil mi? ben de parasını yollayım sana? olsun bitsin,, değil mi fatih
muratttt

Üye200 yazı
arkadaşlar,, rica ederim,, makul ve iyi niyetli olalım.. ben açıkca durumumu anlatıyorum olduğu gibi,, tam hatları ile,, ama hala,, kendini akıllı diğer herkesi *** sanan tipler,, ne anlatıyorum dinlemeden bana malını satmaya çalışıyor.. bana değil, hepimize aslında,, kopyalayıp aynı mesajı yazıyor her siteye,, özele,, adamı insan yerine koyup burda bir sürü ayrıntı anlatıyorum,, adam hala,, özür dilerim ama gerzekçe, çirkince,, DÜŞÜNÜRSEN BEN DE ŞU VAR, BU VAR DİYOR,, yahu ben bana mal satmanızı istemiyorum,, bir pazarlamacılık, bir bayiilik, bir çözüm ortaklığı arıyorum,, yoksa *** değilim,, derdim sadece mal bulmak olsa, en iyisini bulurum zaten,, ben KALICI BİR YOL arıyorum.. vaktinizi bu yazıyla aldığım için özür dilerim
muratttt