Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bim Yanında Hangi İş Gider

Başlatanonur652Tarih09/10/2012 15:55:13Yorum20

İlk mesaj
Üye468 yazı
arkadaşlarım benim sizden yardımcı olmanızı istedigim bir konu vardı fikir bahabında caddeye yakın bim marketin hemen yanında yeni bir dükkan yapılıyor yanına fırın açıldı şimdiden sizce diğer yanına ne gibi bir iş yapılır bildiginiz gibi bim her sektörü engelliyor saygılar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye56 yazı
biraz geç bir cevap ama, (başka arkadaşlara fikir olur enazından) Anlıyorsanız kesinlikle MANAV

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Hımm BİM'i fırsata çevirebilmek gerekiyor.Sonuçta müşteri ayağıyla oraya kadar geldiğine göre fırından mis gibi ekmek kokusu çıktığına göre yemek üzerine olabilir gibi.Mesela çiğ köfte,döner tarzı olabilir.Galiba ben çok acıktım aklıma yemekden başka bir şey gelmiyor hayırlı geceler :D

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye39 yazı

manav-fırın-çiçekçi

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Dekoratör
Yeni Üye99 yazı
evet neredeyse tum bimlerin nedense yaninda firin var.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Yeni Üye50 yazı
Ticaretle uğraşmış ve birisi olaraktan size BİM yanında manavın uygun olacağını söyleyebilirim.

Tüm masrafları çıkartmayı hedefinize koyun ve hesaplamalarınızın neticesinde en fazla %35 kar marjı ile bu işi yaparsanız BİM in manav reyonu gibi olursunuz gelen sizden manav malzemelerini alır. Ama bu işi yaparken vatandaş pazara gitmeyecek derecede yapın. Çeşidinizi piyasada araştırma yaparak koyun en çok sürümü olan ve ihtiyaç olanlardan.

Dükkanınızın büğk ve ferah olmasıda size avantaj olur market gibi manav yapın yani... ayrıca kiranız çok yüksek olmamalı 2 günlük cironuzun altında olmalı.

Bim in kapanış saatine yakın siz girin ve küçük bir malzeme alınız gelen müşteri sayısı=fiş numarasıdır. Ona göre gelen sayının %10 unun kendinize çekerseniz yaklaşık BİM den gelen müşteri sayınız 30 veya 40 kişi olur 30 diyelim X 7 lira =210 lira X2 gün = 400 en fazla 500 kira seni kurtarır.

Yani arkadaş hesap çok kolay gelsin... Allah denk getirsin.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Emekli
Üye217 yazı
başlığı görünce direkt manav dedim. ama üstteki arkadaş on numara hesap yapmış helal olsun. manav aç üsttekinin de geçmişine bi fatiha oku.bizimkilere de okursan ne mutlu :)

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ö?renci
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - onur652
arkadaşlarım benim sizden yardımcı olmanızı istedigim bir konu vardı fikir bahabında caddeye yakın bim marketin hemen yanında yeni bir dükkan yapılıyor yanına fırın açıldı şimdiden sizce diğer yanına ne gibi bir iş yapılır bildiginiz gibi bim her sektörü engelliyor saygılar.

Bence BİM yanına gidecek en güzel iş Kasaplıktır. :) Nihayetin Bim tarzı yerlerden insanlar tavuk haricinde kolay kolay kıyma filan almazlar :)
Bunu yanında kasaplar genellikle beyaz önlük giyerler bu da onlara ayrı bir hava verir. Tezgahın arkasındaki duvara yayla; dağ; bayır; kır görüntüleri içeren manzara resmide asarsanız kazancın tadından yenmez.
Velhasıl ben yakın zamanda bu mesleğin tekrardan para kazandıran, sağlam bir meslek olacağına inanmaktayım. Bence gıda sektörünün Kuyumcusudurlar .
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye70 yazı
Gözlemeci de olur,marketten çıkmış yorgun öğün atlatırım der

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?retmen
Üye217 yazı
kafkaskartalı sen iyiki öğretmen olmuşsun.yoksa aç kalırmışsın :D

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ö?renci
Yeni Üye3 yazı
kesinlikle manav olmalı,hatta insan trafiğinin yogun olduğu biryerde manavın yanında + taze sıkma meyvesuyu da olur.
satış uzmanı

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye468 yazı
arkadaşlar 20 ay oldu dükkan yıkıldı ben burada bu konuları yazarken sizden aldığım fikirlerle manavlık yerine çiğ köfteyi tercih kıldım fakat sadece 6 ay kadar işletebildim malsahibimiz komple iş hanını sattı yeni alanda ben yıkacam dedi çıkın aynı caddede yeni bir yerde bulmadaık 20 aydır bir yerde çalışıyorum inanınki hevesimde kırıldı tekrar bi iş yapmak istiyorum ama cesaretimi toplayamadım ne yapayım nereden başlıyayım bilmiyorum. işim 3 vardiya çalışırken biryer açsam işletmek zor işten çıksam ya tutumazsa işimde kötünün iyisi kurumsal bi yer.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye381 yazı
geçmiş olsun, üzüldüm.
158

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye31 yazı
geçmiş olsun adına çok üzüldüm
denizliden dünyaya selamlar

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Gyda
Üye844 yazı
çikofte tuttuysa yıne oralardan bulun bı yer devam edın kıra bıraz fazla olsada dert etmeyın musterılerınız artmıstır sonucta.
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye468 yazı
allah razı olsun kardeşlerim allah hepimizin rızık kapısını çoğaltsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye5 yazı
Kersinlikle milyoncu..
Oyanik

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Grafiker
Üye1359 yazı
Manav açıldı bizim burada.. 1,5 senedir işletiyor adam... Sonuçta BİM'in en zayıf reyonu manav reyonu...
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı
bim in 3 dükkan yanında manav var adamlar rahat 10 kişi birden çalışıyorlar. iyi kar marjı olmasa o kadar adam çalıştırmazlar. bahsettiğim lokasyonda bim şok carrefoursa ve a101 hepsi aynı cadde üzerinde. manyak bi yaya trafiği var ve esnafı çok güzel iş yapıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kamu sektörü