Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Istakoz Restaurantı

BaşlatanseikottTarih22/09/2012 14:50:54Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Merhabalar, bir sahil ilinde ıstakoz restaurantı açmak istiyorum.Ana konsept ıstakoz üzerine olacak ancak deniz ürünleri satılacak.Istakozun yanında istirdyede sunacağım.Mekan konsept olarak sadece A+,A değil B sınıfı müşteriyede hitap edcek çok büyük değil ama zarif bir mekan olacak.Bu işte önemli olan diğer nokta AHçı bunun için iyi deniz ürünleri ahçısı bulacağım.Benim bu düşüncemle ilgili bilgileri olan arkadaşlar olumlu ,olumsuz görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.Amacım lüks restaurant açıp büyük paralar kazanmak değil kaliteli sınırlı sayıda müşterisi olan tabiki zarar etmeyen bir mekanım olsun istiyorum.Bulunduğum il buna çok müsait.Istakozu başta kanada veya amerikadan getirtmeyi düşündüm ama orada irtaibat meselesi ve gümrük var.Ancak bu işi yapan kaliteli bir gümrük firması buldum.Bakalım artık

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye2 yazı
merhaba bende düşünmüştüm zamanında bu fikri az olan değerli olur düşüncesiyle tutar demiştim düşüncede kaldı sadece yapmadım.ahçı konusuna gelince ıstakozu suda haşlıyosun çok bi atraksiyon gerektiren bişey değil.kırma yeme işlemini müşteri yapıyor zaten.hayırlısı şimdiden kolay gelsin :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye762 yazı
Hatayda bu tür mekana devamlı gelecek İstanbul sosyetesi gibi bir üst sınıf varmı?
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye94 yazı

arkadaşım işi hangi ilde yapacaksın?
mekanda alkol olacak mı?
kaç kişi çalıştırıyorsun? yada çalıştıracaksın? kaç metrekarelik bi dukkan senin işini gorur? mekanın behçesi, dışarda oturacak yeri olacak mı?
ıstakoz ve istiridye ile karın doyar mı? yanında ne vereceksin?
bi kişi doymaya gelse ne kadar öder?
bence bunları burdan cevapla tekrar fikrimizi soyleyelim,
kolay gelsin
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye5 yazı
Merhabalar , hatay ilinde yapmayacağım.Deniz kenarında bir ilde.Şİmdi mekanda alkol olacak daha çok şarap olacak ama diğer klaik olan içkiler bulunacak.Açıkcası elbette istiridye ya da ıstakoz üzerine kurulu değil zaten iç piyasada bulunan deniz ürünleri olacak onu ayrıca belitrmedim.Ancak dış piyasadan ürünler de olacak.Sözünü ettiğim ahçı deniz ürünleri konusunda bilgili olursa farklı lezzettler verebilir.Çünkü restaurantlarda klasik şekilde servis ediliyor.(levrek,çipura,lagos vs) Normalde zaten yapmayı düşündüğüm yerde bahsettiğim restaurantlar yaz kış iyi müşterilere sahipler ben farklılık yaratmayı düşünüyorum.Bir balık restaurantına gittiğinizde doyuyorsanız benim yerdede doyacaksınız bu kolay.Ne kadar ücret ödeyeceğini şöyle söyleyeyim biz geçen gün 4 kişi gittik iyi bir yere bahçesinde oturup 2 pors kalamar bir levrek birde biftek içki yok yaklaşık 200 tl verdik. şimdi zaten insanlar belirli bir tutarı gözden çıkarıyorlar böyle yerlere giderken yani bu döner,kebap değil doyamak derken bir levreklede doyasınız çupraylada ya da yarım ıstakozlada ama aşağı yukarı tek kişi 75-150 arası değişir.
Mekan elbette önemli uygun yerler var zaten.Benim için önemli olan benzer konsepte iş yapan veya fikirleri olanlardan gözden kaçırdığım noktalarda bilgi paylaşmak..

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er