Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternetten Satış

BaşlatanenginintTarih22/09/2012 11:47:26Yorum35

İlk mesaj
Yeni Üye89 yazı
Merhaba
Ben bir firmada ssk lı olarak çalışıyorum ve akşam 6 da mesaim bitiyor. Kalan boş vakitlerimde ek iş olarak internetten bijuteri ürünleri satmak gibi bir niyetim var. Araştırdığım kadarıyla 300-400 lira gibi bir giderle bir yandan şahıs firması kurabiliyoruz.

bu iş için 5000 tl sermaye ayırdım. ilk etapta paranın yarısı ile ürün alıp başlamak istiyorum.
bununla ilgili aklıma takılan bazı sorular var.

* malum çok fazla çeşit var benim sadece bir kaç çeşit ile başlamam uygun olurmu. Başlangıç için bileklik kolye ve küpe çeşitlerinden alayım diyorum. eğer işler yolunda giderse diğer türlere de girebilirim
* toptancılardan nasıl mal alınır belli bir alt limitleri varmıdır. ya da diyelim bir çeşit küpenin aynısından 3-4 tane birden mi almak gerekir.

* bu işin Moda konusunu nasıl takip edebilirim.

* başlangıç için gittigidiyor da mı yoksa kendi sitemde mi satış yapmak avantajlı olur. ilk etapta reklama bütçe ayıramayacağım için gittigidiyor daha avantajlı göründü fakat 2. resim için bile ekstra para istiyorlar

*daha önce bu işi kendi dükkanında veya internetten yapanların fikirlerini duymak isterim

şimdiden eleştiri ve yardımlarınız için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
Yeni Üye2 yazı
Belirtmek istediğim diğer bir şey ise ürünün fotoğraflarını güzel çekmelisin. F. makinası + Ürün Çekim Çadırı + Tripod gibi malzemeler 1 kaç bin lirayı bulacak.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Yeni Üye58 yazı
Bende gittigidiyor da gümüş takı satmayı düşünüyorum. İlk başta bir-iki ay iş yeri açmadan satarak nabız yoklamayı düşünüyorum. Bir sakıncası olurmu acaba.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye9 yazı

Herkese merhaba,

Aslına bakarsanız Çılgın'ın biri bu konuların hepsine çözüm üretecek bir sistem bulmuş sanırım. Ben bu sistemi duydum, araştırdım ve hemen üye oldum. E-ticarete başka bir boyut kazandıran bu sistemi sizin de beğeneceğinizi düşündüğüm için buraya yazma gereği hissettim. Çok kısa olarak bahsedecek olursak e-ticaret ve network sistemlerini birleştiren bu firmanın ismi YNS GROUP. Ve sistem şu : Yakın zamanda 250.000 adet markalı ürün çeşidine sahip olacak bu firma tüm kapılarını bize açıyor.

Yapılması gereken şey sisteme Distribütör olarak giriş yapmak ve insanların bu siteye üye ücretsiz olarak giriş yapmasını sağlamak. Üye olan kişi Tc no yazarak girdiği için sisteme sadece bir kere giriyor ve ömrü boyunca sizin müşteriniz olarak kalıyor ve siz ömrünüz boyunca bu kişinin yaptığı alışverişten %5 ila %10 arası komisyon alıyorsunuz. Site dışarı reklam vermiyor, bütün tanıtım işlerini distribütörler network sistemi içinde ve sosyal medyanın tüm olanaklarını kullanarak yapıyor. İleride sitenin çok ciddi toplu alım ve indirimli satış projeleri bulunuyor.

Bunun haricinde sizler gibi e-ticaret yapmak isteyen başkaları da bu sistemi görüp yapmak isteyecektir. İşte bu noktada da network sistemi devreye giriyor ve siz onu alt üyeniz olarak sisteme dahil ediyorsunuz. Ve bundan da belli bir komisyon alıyorsunuz.

Alt distribütörleriniz belli bir sayıya ulaştığı zaman (Gümüş direktör) ise sadece sizin ücretsiz üye yaptığınız insanlardan DEĞİL, altınızda ki bütün ticaret hacminden %2 pay alıyorsunuz.

Sistem kendi ürünlerini satmak isteyenleri de düşünmüş: Gümüş direktör olduğunuzda site üzerinden kendi ürünlerinizi hiç bir komisyon ÖDEMEDEN satabiliyorsunuz.

Sisteme giriş bedeli bu ay sonuna kadar 350 tl. Ay sonunda ise 690 tl olacak. Düşünsenize 350 tl karşılığı 250.000 kalem ürün satışı yapabileceğiniz bir sistem sahibi oluyorsunuz. Bence çok mantıklı..

Burdan yazmaya kalkarsam sayfalar alabileceği için daha fazla uzatmıyorum. İsteyenler aşağıda ki web sitesi adresine girerek avm sitesine bakabilir.

www.ynsmagazacilik.com

Unutmayın ki site halen ürün yerleştirme aşamasında ve yakında yeni yüzüyle ortaya çıkacak.

Bunun haricinde ilk İstanbul iş fırsatı toplantısı bu Pazar saat 14:00 te Pendik Işılay Toplantı salonunda yapılacak. Gelmek isteyen herkes davetlimiz. Ayrıca bilgi almak isteyenler de bana mail atabilir.

Umarım hepiniz için yararlı olur. Görüşmek üzere.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Denizci
Yeni Üye3 yazı
int.satış yapan biri olarak tecrübelerimi aktarmak isterim..ürün alıp stok tutmanızı asla tavsiye etmem ,tüketici talepleri sürekli değişkenlik göstermektedir..bugun çokca sattığınız bir ürünü yarın satamayabilirsiniz ,dolayısıyla zarar edebilirsiniz..

stok tutmanın hem yararı hem zararı olabilir : yararı ,satılan ürünü hemen stoktan yollarsınız ,kargoya teslim olduğunu bilirsiniz ,takip numaranız elinizde olur ...ama zararı : ürün satılmazsa elinizde kalabilir..

farzedelim stok tutmadan tedarikçi kanalıyla çalışcaksınız bunun da hem yararı hem zararı olucak..çalışan biri olarak bu iş işinizi 2 kat zorlaştırıcak..çünkü bu işte sürekli sorun çözmek durumunda kalıyorsunuz..siz başka bir işte çalışırken bu sorunları çözmeniz çok kolay olmayacak..

ya yerınize bu işle ilgilenicek birisini ayarlıycaksınız yada geceleri bu işi yapıcaksınız ,ama siz geceleri çalışırken ürün alım yaptığınız yada dolaylı yoldan ilişkide olduğunuz firmalar o an çalışmıyor olucak.. (tedarikçi ,kargo ,alıcı vs )

yani sorundan haberdar olmanız 1 gün ,sorun çözmeniz en az 1 gün daha.. dolayısyla müşteri memnuniyetini sağlama açısıından , sürekli geciken kargolar ,sorunu çözulemeyn yada geç çözulen musterıler vs..bu listeyi daha da uzatabılırim..

dolayısıyla bu şekilde çok uzun vadede sürdüremezsiniz..ama yerinize bu işi yapabilecek kardeşiniz ,eşiniz vs .varsa ozaman kesinlikle deneyebilirsiniz..

farzedelim bu işleri tek başınıza siz yapıyorsunuz çıkabilecek olası sorunları yazayım :

*tedarikçi firma yanlış ürün göndermiş ,ürün değişimi
*tedarikçi firma eksik ürün göndermiş ,eksik ürün gönderimi ,tamamlanması
* tedarikçi firma anlaşmasız kargoyla ürün yolllamış ,çokça tutan bir kargo bedeli ile veryansın eden bir müşteri
* kargo halen adrese ulaşamamış ,geciken kargo nerde araştır bul ,müşteriye ilet..
*kargo adresi bulamamış ,ürün teslim edilmemiş ,şubede bekletiyor ,nasıl öğreniyorsunuz ,arayan kızgn müşteri ile :)
tabi size tel vasıtasıyla ulaşamzsa mail atıcak ama maillere gecikmeli cevap alacağından daha da bir köpürücek ve dolayısıyla
kızgın ötesi bir müşteri :) (gecikmeli cvp alıcak çünkü siz çalışıyorsunuz )
*ayrıca satın alım yapan müşteriler kargonun hemen yapılmasını isterler ,1 gün sonrasına bile tahammülleri yoktur onların :) sabırsız müşteri.
* ürünün sahte olduğunu iddia edenler olucak ,
* faturamı yollamadın diyenler olucak..
* üründen memnun kalmadım bunu alın diyenler olucak..
*anında mesajlaşmak isterler ,yazdıkları sorulara hemen cevap almak isterler ..

böyle sıralanır gider işte ,ben şahsen sadece bu işle uğraştığımdan ancak yetiişiyorum ,ürün alan olmasa dahı sürekli maıl cevaplıyorsunuz ,maıllere seri dönüş yaptığımdan bile satışım olmuştur ,düşünün..

saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny
Üye122 yazı
Firma,ürün, hizmet veya marka tanıtımlarınızda, en ucuz maliyetli ve en kısa sürede dönüş olanağı sağlayan toplu mail reklamları yapıyorsanız , Türkiye ve Avrupa genelinde aktif, tekrarsız ve hatasız mail datası yapan sitemize gözatmanızı tavsiye ederim. Meslek Gruplar, Genel Kullanıcılar, Sektörel Kategoriler ve Yabancı kitleler şuan sitemizde kategoriler halinde yayında ve satıştadır. | www.fmailing.net
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im