Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternetten Satış

BaşlatanenginintTarih22/09/2012 11:47:26Yorum35

İlk mesaj
Yeni Üye89 yazı
Merhaba
Ben bir firmada ssk lı olarak çalışıyorum ve akşam 6 da mesaim bitiyor. Kalan boş vakitlerimde ek iş olarak internetten bijuteri ürünleri satmak gibi bir niyetim var. Araştırdığım kadarıyla 300-400 lira gibi bir giderle bir yandan şahıs firması kurabiliyoruz.

bu iş için 5000 tl sermaye ayırdım. ilk etapta paranın yarısı ile ürün alıp başlamak istiyorum.
bununla ilgili aklıma takılan bazı sorular var.

* malum çok fazla çeşit var benim sadece bir kaç çeşit ile başlamam uygun olurmu. Başlangıç için bileklik kolye ve küpe çeşitlerinden alayım diyorum. eğer işler yolunda giderse diğer türlere de girebilirim
* toptancılardan nasıl mal alınır belli bir alt limitleri varmıdır. ya da diyelim bir çeşit küpenin aynısından 3-4 tane birden mi almak gerekir.

* bu işin Moda konusunu nasıl takip edebilirim.

* başlangıç için gittigidiyor da mı yoksa kendi sitemde mi satış yapmak avantajlı olur. ilk etapta reklama bütçe ayıramayacağım için gittigidiyor daha avantajlı göründü fakat 2. resim için bile ekstra para istiyorlar

*daha önce bu işi kendi dükkanında veya internetten yapanların fikirlerini duymak isterim

şimdiden eleştiri ve yardımlarınız için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
Üye420 yazı
merhaba gittigiyordan satış yapmanız için şirket olmanıza gerek yok kişi olarakda vergi karnesi çıkarıp fatura kesebilirsiniz

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mühendis
Üye639 yazı
selamlar
sahibinden.com da da iyi satışlar yapabilirsiniz.
saygılar
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye109 yazı

Sahibinden.com'da garantisiz ürün satışı yapamıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Öncelikle kendi siteni kurup satış yapmak öyle kolay bir prosedür işi değil hatta böyle bir fikrin varsa vazgeç bundan yorma kafanı boşu boşuna. E-ticaret sistemleriydi, sanal postuydu şirketiydi 3-5 bin sermayeyle olacak iş değil, tabi bu söylediklerim kredikartı ile satış yapabilmek için gerekli olanlar onun dışında sıradan bir web sitesi açarsın havale ve paypal ödeme ile satış yaparsın bu çok karmaşık bir iş değil.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye89 yazı
cevaplarınız için teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye37 yazı
yapman gereken ;

1. sahibinden.com dan bir mağaza satın almak yıllık ücreti 1200 tl civarı yanılmıyorsam.
2. Satıcağın ürünlerin resimlerini çok profosyonel çekip çeşidin bol olması lazım
3. Meblağ önemli değil alış seçeneklerinde her kargoyla çalışmanı ve taksit seçeneğini koyman lazım
4. Vergi dairesine başvurup ben böle bir iş yapıyorum kendi adıma bir vergi karnesi çıkartıp fatura kesmek istiyorum ilerde ceza yememek için
5. İlk 3 ay büyük şeyler bekleMe sabırlı ol mağazanın ismi tıklandıkça akılda kalıcaktır yavaş yavaş meyvesini yemeye başlarsın sabır sabır sabır.

Yok ben kendi websitemi kurim gibi hayalin varsa o sermaye yetmez bir sürü ek masrafın çıkıcak hatta sitenin güvenliğini sağlayan şirkete bile ödeme yaparsın vs vs vs çok ince iş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye89 yazı
@mavihayal teşekkürler bilgiler için.
vergi karnesi için yine bir muhasebeciyle çalışmam gerekiyor değilmi.

Yeni Üye37 yazı
teknik yardım alabilirsin çok zor şey değil vergi dairesinin verdiği faturadan fatura kesmek....manuel :)

Üye639 yazı
selamlar.
o kadar zor değil sahibinden.com.2007 den beri kullanıyorum.
sıfır ve ikinci el istediğini gibi kulanabilirsiniz.
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye109 yazı
Yukarıdaki yazımı düzeltmek isterim hepsiburada.com'da garantisiz satış yapılmıyordu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye89 yazı
gittigidiyor hakkında kimse bişey yazmamış kendi görüşüm orası listeleme açısından biraz pahalı ama satış daha fazla oluyor gibi sizler ne düşünüyorsunuz

Yeni Üye90 yazı
bak arkadaşım sakın mavihayal arkadasın dediği gibi yıllık üyeliğe falan girme gerek yok.üstelik sahibinden.com da dükkan satın almana gerek yok ücretsiz listelersin.sahibinden.com da satıs olur ewet ama gittigidiyor kadar cok olmaz bunu bil öncelikle.ikincisi bir kac ürün alayım başlayım dersen baştan bitersin .ürün çeşitliliği ve satıs birbiriyle doğru orantılıdır bunu aklından cıkarma .takı konusunda bilgim yok sadece sana önereceğim ne satarsan sat ürün çeşitliliğin bol olsun,ben senin yerinde olsam mesela atıyorum 100 farklı ürün alırdım hepsinden de azar azar alırdım,çünkü satıs öyle bir şey ki bir üründen sat sat yetiştiremezsin bir diğer üründe öyle bekler de bekler ay gecer yıl gecer hala bekler,rağbet gören tarzlar ne bunları öğrenmiş olursun.gittigidiyorda listeleme ücretli evet ama buna takılma en cok satıs gittigidiyordadır.bence g.g 'ye gir takı satanlara bak ,takı satanların profillerine gir bakalım orada son 1 ayda yaptıkları satıs yazar sen onu ikiyle carp bu yaptıkları satıstır,buradan az cok bir fikrin olur,ürünlerine bak.kısaca G.G 'de bir takı piyasası araştırması yap karambole başlama.ayrıca satısa firmanı kurmadan önce başla.ilk 3 ayda pek satıs bekleme çünkü g.g de yeni satıcısın ve alıcı için tehlike arz ediyosun.ilk 3 aydan sonra baktın satıs olacak firmanı kurarsın. soracağın sorular olursa yardımcı olmaya calısırım.Allah rast getirsin.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Tekstil
Yeni Üye90 yazı
bu arada sana acizane önerim önce bu tür bilinen sitelerde satıs nasıl yapılır,neler gerekir,neler yapılmamalı ya da neler yapılmalı onu öğrenmen.bunları öğrendikten sonra reklam için gerekli bütcende varsa kendi web siteni kurarsın.web sitesi kurmak kolay önemli olan web sitesinin amaca hizmet etmesi yoksa etraf bir sürü kurulmus ama iş yapmayan web siteleriyle dolu.

Yeni Üye90 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mavihayal
teknik yardım alabilirsin çok zor şey değil vergi dairesinin verdiği faturadan fatura kesmek....manuel :)

mavi hayal arkadasım vergi dairesi fatura falan vermez sen sahıs firması kurduğun zaman bir muhasebeciyle calısmak zorundasın o da fatura için maliyeye bildirir ondan sonra bir matbaa ya faturanı muhasebecin bastırtır kac adet istiyorsan faturanın parasını da sen verirsin .vergi dairesi fatura falan vermez.ayrıca her kargoyla calısmana da gerek yok,büyük firmaların bile calıstıkları belli bir kargo şirketi var.gittigidiyor yurtiçiyle anlaşmalı mesela %35 indirimli gönderiyosun.

Yeni Üye89 yazı
bilgiler için çook teşekkürler hocam

Yeni Üye37 yazı
onu demek istemedim koçandan fatura bilgilerini doldurup ürünle birlikte göndermek çocuk oyuncağı ayrıca koçanı alabilmek için muhabeci şart değil kendide başvurup alabilir.çok zor birşey değil masrafa gerek yok

Yeni Üye37 yazı
merhaba
şirketimizin hazır hali ve şuan ki pörtföyü ile satışını yapabiliriz.
saygılar
modaikonu.com
www.modaikonu.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Yeni Üye95 yazı
www.hepsiburadaistanbul.com mantıklı ürünlerinizi burada satabiliriz

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
Üye143 yazı
Arkadaşım ben yazılımcıyım,

-size yardımcı olmak için yazıyorum, öncelikle 5000 tl ile çok fazla çeşit yapamazsın, eğer bu iş yapacak iseniz ek iş değilde ailenizde size yardım edebilecek birisinin adına bir dükkan açıp hem dükkandan hemde netten satma yoluna gidin, çünkü anladığım kadarıyla sizin programlamadan web reklamdan SEO'dan filan haberiniz ve de bilginiz yok, ne yapabilirsiniz bu durumda siz bir dükkan açarsınız, hem dükkanda hemde e-ticaret olarak satarsınız, zaten ilk etapta netten satış yapamazsınız, reklam gerekli, google, seo filan... Zaten diğer arkadaşlarda belirtmişler fatura kesmeniz gerekiyor, dükkan açtığınızda fatura olayı kalkar neden çünkü vergiye kayıtlı olacaksınız, hem dükkanda satış olur bu durumda ayakta kalırsınız, modayı nasıl takip ederim demişsiniz, sürekli aynı kişilerden toptancılardan alırsanız o zaman onlar söyler size hangi takıların yoğun satıldığını böylelikle işe başlarsınız, yazılım konusuna gelince anladığım kadarıyla yeni girişimcisiniz OPEN_CART sistemi ile ucuz e-ticaret paketleri var alan adı+hosting parasına 100 tl gibi rakamlara kurulur. Size tavsiyem vergiye kaydınız olmadığı halde evinize takı vs alıp yığmayın, böyle iş yapılmaz sonra satamazsınız geri, netten de bu işi yapamazsanız, neden diyecek olursanız bugün aldığınız takıyı netten satmaya kalksanız yarın satamazsınız sizin site duyuluncaya kadar o takının modası geçer. İyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye89 yazı
@mühendis7373 yorumların için teşekkürler.

şöyle yapmayı planlıyorum
*öncelikle bir muhasebeci bulup şahıs firması kuracağım (maliyeti 300-500 tl arası gideri var ). Hiç dikkat ettinizmi bilmiyorun bir lokantada bile yemek yiyip kredi kartından çektirdiğinizde parayı alan hemen fiş keser :) yani kayıtlı paranın belgesi olmak zorunda. muhasebe gideri aylık maksimum 150 TL. ssk lı çalışan oldugum için bağkur giderim de olmayacak. her satışa mecburen fiş/fatura keseceğiz.

* toptancılarla görüşmeler yapıp ürün gruplarını inceliyorum. genel bilgi toplayacağım her birinden ne kadarlık mal alınır ne satılır ne sıklıkta değişir gib konuları öğreniyorum. sonuçta konuşmakta parayla değil :))

* ilk etapta en uygun 1-2 toptancı ile düzenli alışveriş için anlaşma yapmayı planlıyorum.

* Öncelikle maksimum 2000 TL lik 100-200 adet tek tek seçilmiş :) ürün satınalacağım. Bu ürünlerle ilgili bilgileri toptancılardan alacağım.

* Gittigidiyor da dükkan ve listeleme işlemlerini yapacağım (site kurulum, reklam sanal pos vb ıvır zıvırla uğraşmak gerçekten kolay değil ilk etapta en mantıklı seçenek gibi görünüyor)

* Burdan sonra kısmet diyip satış için beklemek kalıyor

* Nakit akışı sağlayabilirsem gerisi gelir diye düşünüyorum.
Herkese tekrar teşekkürler.

Yeni Üye12 yazı
arkadaşım

güzel düşünmüşsün. ben de bu aralar sanal mağaza ile dropship işini araştırıyorum.
senin anlattığına yakın bir işleyiş var. ancak satacağın ürünleri satın alıp gg de satılmasını beklemek yerine, iyi bir kaç tedarikci toptancı site ile anlaşarak, ürünü sattıktan sonra tedarik ederek, direk müşteriye yönlendirebilirsin. bu şekilde belli bir ürüne para bağlamak zorunda kalmassın.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye12 yazı
sanal mağazalarda satış yapan satıcıların stoksuz çalışabilecekleri, güvenilir tedarikci siteleri hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye122 yazı
arkadaşım bu işin en güvenli yolu riske girmeden tedarikçileri bulmaktır tedarikçileri bulduktan sonra ürünlerin fotolarını çeker ve ürün bilgisini girersin ve gitti gidiyor'a koyarsın sipariş geldikçe tedarikçiden satın alır karını koyar satarsın sakın ilk başta peşin parayla mal alıp elinde bulundurma satılmazsa zarar edersin

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye89 yazı
dediğiniz gibi stok tutmak zorundayım.

Yeni Üye74 yazı
Benim şahsi düşüncem eğer e ticaret yapacaksanız stok tutmadan çalışmalısınız. Fakat stok tutmadan satış yapmak gerçekten işin en zor kısmı çünkü bu anlaşmayı herkes yapabilse herkes büyük paralar kazanabilir. İyi fiyata iyi ürünü stoksuz bulmak zordur. Eğer stok tutmadan yapamam diyorsanız bence ayını zamanda ufak bir dükkan açın dükkan kendi kendini çevirirse zamanla e ticarette başarı yakalayabilirsiniz. Tabi bunların hepsinde ne yazık ki risk var.

Ayrıca gittigidiyor üzerinde satış yapmış biri olarak bir açıklama yapmak isterim. Eğer kilit ürünlerin varsa yani piyasada talep görülüp gittigidiyorda olmayan yada daha ucuza satabileceğiniz ürünler bulabiliyorsanız gittigidiyor üzerinden çok güzel satış yapılıyor. Bu ürünleri satarken insanları elinizdeki diğer ürünlere de yönlendirebiliyorsunuz.

Yeni Üye77 yazı
gittigidiyorda dükkan sahibi olmak aylık 250 tl sahibinden de ise 100 tl civarı bazı mağaza sahiplerinin yorumlarına bakıyorum aylık 4-5 satış yapmışlar yani bu cirolarla o giderleri çıkartması oldukça zor gözüküyor. birde ebayde satış yapan arkadaşlar var uluslararası mecrada orası daha büyük bir şans ama ordan alışveriş yapan arkadaşlar gümrükde bir istisna varmı? mesela ebayden 100 $ lık bir ürün aldık gümrük ödüyormuyuz? Bilgisi olan arkadaşlar varsa fikir verirse sevinirim

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye74 yazı
Gümrük olayı değişkenlik gösterebiliyor. Yurtdışı tatil dönemlerinde (paskalya,noel vb) gönderimler daha zorlaşıyor. Normalde 100$ altı için gümrük ödenmiyor. Fakat değişken dediğim gibi. İyi araştırıp öyle alım yapmak gerek.

Yeni Üye5 yazı
İşinde var , maaşında var . Yetiyorsa sana yat otur bak keyfine. oyun oyna eğlen gez dolaş. Fakat aldığın maaş yetmiyorsa o zaman başka.

Ama bir insanın işi varken başka iş yapması ondan para kazanması inan kolay değil.Alırım satarım diyorsun ama bu işin sattığın malın arkasında durması var . Geri bildirimleri cevaplaması var. Bozulanlarla ilgilenmesi var. Kargo gitti geri geldisi var. Vergiye tabi olması var. Vergiye tabi olmadan tabiri caiz ise iğne bile satamazsın.

Bir işin var zaten onunla uğraşıyorsun birde üstüne daha başka insanlarla uğraşmak istiyorsun. Belanımı arıyorsun :)
Çok genç birisisin herhalde ?

parmak

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Politikacy
Yeni Üye89 yazı
Yorumların için teşekkürler hocam. Maaşım yetiyor çok şükür. Ben biraz daha fazlasını istiyorum sanırım. Örneğin bir araba almaya kalksam alamıyorum. Bİlmem kaç ay taksit ile arabanın üçte biri kadar faiz ödeyip almam lazım. Hadi arabayı geçtim, ev almaya kalktım diyelim ölene kadar taksidini ödemem lazım mevcut durumda. Faizi desen aldıgın paranın nerdeyse iki katı. Her şeyi geçtim yaptıkları taksidin en azı bile 1500 liradan başlıyor. (ev kiramın yaklalık üç katı ) Aşağı yukarı maaşlı çalışanlar için durum böyle. Çalış çalış çalış sonra git kredi çek bütün paranı faize ver.

İş yaptığınız da Vergiyi zaten vermek zorundasınız herşey kayıtlı olmak zorunda eticarette. Bu normal ticarette de böyle zaten ama devlet kontrol edemediği için vergi kaçırmak kolay oluyor. ama bir şekilde de az vergi vermek için hesap yapmam gerekiyor bunun farkındayım.

Son olarak işin, para kazanmanın, birşeyleri daha fazla istemenin gençlikle yaşlılıkla ilgisi gerçekten yok.

Umarım anlatabilmişimdir

Yeni Üye90 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tim1572
gittigidiyorda dükkan sahibi olmak aylık 250 tl sahibinden de ise 100 tl civarı bazı mağaza sahiplerinin yorumlarına bakıyorum aylık 4-5 satış yapmışlar yani bu cirolarla o giderleri çıkartması oldukça zor gözüküyor. birde ebayde satış yapan arkadaşlar var uluslararası mecrada orası daha büyük bir şans ama ordan alışveriş yapan arkadaşlar gümrükde bir istisna varmı? mesela ebayden 100 $ lık bir ürün aldık gümrük ödüyormuyuz? Bilgisi olan arkadaşlar varsa fikir verirse sevinirim

arkadaşım bilmiyorsan yanıltma insanları gittigidiyorda dükkan için 100 ürüne kadar 25 tl dir kiralamak 100 üründen fazlası 50 tldir.sahibinden.com dada aynı şekilde belirttiğin rakam değildir üstelik sahibinden.com da dükkan kiralmadan listelemeni ücretsiz yapmak en mantıklısı dükkana gerek yok para ödemezsin.ebay de satıs yapmak için çin gibi cok ucuz kargo firmaları olması lazım ülkende.adamlar 10 dolarlık malı ücretsiz kargoyla gönderiyor.bizim burada en yakın dediğin yunanistana bile kac 10 dolar ödersin arkadaşım.gümrük konusuna gelince diğer arkadaşların dediği gibi tamamen memurun insiyatifine kalmıs gümrük vergisi alması ya da almaması.elektronik eşyalar problem oluyor genelde.onun dısında gümrük eskisi gibi değil maymun gözünü açtı yani.diğer illleri bilemem ama özellikle izmirde ciddi sıkıyorlar sadece gümrük vergisi ödetseler sana iyi gümrük müşaviri tutman lazım yoksa alamazsına kadar gidiyor.

Yeni Üye2 yazı
Öncelikle merhaba, sırf bu konuya mesaj yazmak için üye oldum. Enginint, 2000 lira nette ürün satışı yapmak için çok fazla bunu bilmelisin, pahalı ürüne sakın girme pahalı ürünü bilinmiş sayfalardan ve mağazalardan alırlar. Toptancılar parasını alır malını verir, iade kabul etmezler ve sana 500 TL den aşağısını toptan veremiyoruz diyecekler. İster her modelden 1 tane al istersen her modelden 1 düzine al diyecekler ama fos 200 liralık üründe alsan verirler biraz ısrarcı olmalısın.
Ben 3 ay önce bir siteden satışı ürün satışına başladım, ilk ay 2-3 tane ürün sattım. Şuan bir küpe tutturdum küçük ve büyük boyunu satıyorum son 20 günlük cirom 1700$. Ama satış yaptığım site yurtdışında bir site. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er