Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İmar İzni Olmayan Yerde Halısaha Kurmak. .

BaşlatanhemperiTarih08/09/2012 11:08:39Yorum13

İlk mesaj
Üye508 yazı
Arkadaşlar merhaba,

Adanada göl kenarında imar izni olmayan arsalar var ister istemez fiyatlarıda normale göre ucuz oluyor, bu arsalarda genelde insanlar içkili lokanta işletiyor.

İmar izni olmayan bu arsalara lokanta yapılabiliyorsa, bizde satın alıp halısaha açmayı planlıyoruz. İmarla ilgili bilgisi olan arkadaşlarlar bu konuda fikir almak istedim.

Bu konu zormudur, başımız çok ağrırmı vb.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye61 yazı
hocam halı sahanın maliyetinden bahsetmemişsin hiç,haberin var mı rakamlardan?
6 metre kare halı fiyatından yola çıkmamışsındır inşallah.

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Tekstil
Üye241 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - haturka
hocam halı sahanın maliyetinden bahsetmemişsin hiç,haberin var mı rakamlardan?
6 metre kare halı fiyatından yola çıkmamışsındır inşallah.

Hocam süpersin güldürdün beni :)

Şaka bir yana inşallah halı saha projeni gerçekleştirirsin... 2008 yılında ciddi anlamda bu iş ile ilgilenmiştim ama imarsız arsada değil. Bir halı sahanın ( sadece sahanın soyunma klubesi falan yok ) maaliyeti 80,000 liradan başlıyordu 4 sene önce şimdiki fiyatlarda suni çimin fiyatının dövizle endeksli olduğunu düşünürsek rakam oldukça yukarıdadır.

Saygılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı

Benim bildiğim kadarıyla imara açık olmayan bir arazide çivi dahi çakamazsınız. Varsa emsalleri (ki siz olduğunu söylüyosunuz) bunlar gösterilerek belediyeden dengi bir izin alabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye72 yazı
İmara açık olmayan bir yerde baraka bile kuramazsın. Bu nedenle öncelikle belediye ile görüş (imar müdürlüğü) geçici ruhsat alma imkanın varsa olabilir. Yanlış bir uygulama emsal gösterilemez.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Üye508 yazı
Fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim

Yeni Üye72 yazı
Köy muhtarından izin almak eskidendi. Şimdi İl Özel İdareler var. Oradan izin almadan bir şey yapamazsın. Tarla vasfı olan yerlerde de sadece bağ evi yapabilirsin. Lütfen bilmeden konuşmayalım.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye25 yazı
hocam ben eskiden halı saha anahtar teslimi olarak yapıyordum. şimdi farklı bir sektördeyim. şu anda sanırım 50 - 80 euro civarında metrekare fiyatı. demir branda halı tel file ve elektrik panoya kadar. düşünürseniz yardımcı olmaya çalışırım.
yeni yönetmelikleri bilmiyorum ama halı sahalar demonte olabildikleri için kamelya sıfatını taşır. kesin cevabı belediyelerden alabilirsin. bir tanıdığım çok uzun uğraştan sonra doğal afet dönemlerinde hastahane vb statüde kullanılabiir ibaresinden sonra yapabilmişti. tabi ne alaka diyenlere de kocaeli de deprem zamanında 5*5mt ebatlarında her yerde (çadır) seyyar hastahane vardı.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı
öncelikle bu işi yapan biri olarak hiç düşünmeden gir derim. yanlız bence bu işin püf noktası halı sahayı yapacagın arsanın,10 ila 20 yıl sonraki konumu ve istikbali.çünkü insanlar sadece yatırım için arsa alıp 10 15 yıl unutup sonrada degerlendiriyor. sen yada bu işi düşünen arkadaşlar hem halı sahası para kazanacak hemde arsası para kazanacak. ve yine bence bu parayı kazanırken riskin neredeyse sıfır olacak. düşünen arkadaşlarada her konuda yardımcı olabiririm.

Üye508 yazı
YArdımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim.

Arsa'nın ilerde değerlenecek olması benim içinde çok iyi bir fırsat olacaktır,

SOn zamanlarda kafama en çok yatan halı saha kurmak. Umarım bizim için hayırlı olur..

Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar ben Restaurant açmayı düşünüyorum tam manzaralı falan yer 600m² 2 milyon kadar birikimim var ama imar yok sizce nasıl açabilirim ne yapmam gerekiyor
Ahmet

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye31 yazı
yüzde 5 oranında imar yapma hakkınız var diye biliyorum ve en fazla 250 m2 oluyor.yani 5 dönümde olsa 15 dönümde olsa sadece 250 m2 yapı izni veriliyor.(elektrik su veriyor belediye)

600 m2 yaparsanız imar izniniz olmadan açtığınızı bilenler sizi şikayet ederse yada maliyeden insanlar gelirse denetim için.yeriniz hemen yıkılır.affetmezler.
denizliden dünyaya selamlar

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Gyda