Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mini Market Yada Bakkal Açmak.

Başlatanplacebo01Tarih31/08/2012 11:45:15Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Abilerim askerden yeni geldim. Adana'da 50 m2 dükkana bakkal yada mini market açmayı düşünüyorum.Dükkan apartmanların yani sitelerin arasında olucak.Yıllık kirası 5000 tl'dir. Şimdi toptancılardan ürün alırken peşinmi ödüyoruz parayı ve ürün satılmazsa, tarihi geçerse ürünü geri iade alıyorlarmı ? En önemlisi ise sizce bu işi kurmalımıyım. Tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden saolun.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye10 yazı
satın aldıgın yere bağlı iade sistemi
eğer ülker,eti,coco cola gibi firmalardan alırsan iadesi var.

peşin aldıgında daha ucuz vadeli aldıgında daha pahalı olur bazı firmalarda.

ürünü satın alırken kazanmalısın ve potansiyel görüyorsan denemelisin bence.
sermayen varsa sigarada almalısın iyi kâr getiriyor.bir sigarada 25-30 kuruş kâr ediyorsun ortalamada günde 100 paketten fazla satıyoruz biz.

not: yaşım 21 yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
çok tecrübesi olan biri değilim ama işine yarayabilir yazdıklarım.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Gyda
Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - unchange
satın aldıgın yere bağlı iade sistemi
eğer ülker,eti,coco cola gibi firmalardan alırsan iadesi var.

peşin aldıgında daha ucuz vadeli aldıgında daha pahalı olur bazı firmalarda.

ürünü satın alırken kazanmalısın ve potansiyel görüyorsan denemelisin bence.
sermayen varsa sigarada almalısın iyi kâr getiriyor.bir sigarada 25-30 kuruş kâr ediyorsun ortalamada günde 100 paketten fazla satıyoruz biz.

not: yaşım 21 yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
çok tecrübesi olan biri değilim ama işine yarayabilir yazdıklarım.

Zaten coca cola ve eti gibi tanınmış firmalardan alıcam. Elimde 5.000 tl var ona göre dükkana ürün alıcam. Apartmanların marketi veya bakkalı olucam riskli ama denicem.Bilgilerin için çok teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı

vergıye tabi olucaksın . açılış masrafı 200 civarı gitse, yazarkasa için 400 ,tekel ruhsatı alman için sicil kaydın olması gerekır 500 tl beledıye ruhsatın olması gerekır 1000 tl tahmınen tekel ruhsatı ıcınde 175 tl yatırıyorsun..bagkurlu olucaksın ödeme yapmasan bıle ayda 300tl o olucak.hdukkana raf yaptırman gerekır buzdolabı ayarlaman gerekır bırtane vs vs bu sekılde gıder.geçiş yolu uzerı degılsesadece sıtelerde yasayanlara hızmet verıceksen bır kere daha dusun derım.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Üye306 yazı
adananın neresinde düşünüyorsun bu işi ?

sana tavsiyem ekapici.com bunu hayata geçir orada. marketini aç ve bu sistemi yap.. sitedekiler aşağıda iken migros kipa gibi mağazalar varken bakkalları bıraktı artık. ama sen bunu yaparsan farklılık getirirsin. insanlar evden çıkmadan senden alışveriş yapar. ve fiyatlarını yüksek yapma avantajı sağlarsın kapıcı ücreti hesabı.
ve alternatifler sunabilirsin. kahvaltı tabağı evlere, tavuklu pilav vs dışarda yemek zevklidir sonuçta. şırdan vs de yapabilirsin..

gazipa tarafında, turgut özal tarafında tutar sarıçam yüreğir kaldrımaz bu fikri.. yer önemli..

iyi yerde olursan durma bence. tabelanıda xxxxxx.com olarak yaptır. gelen merak etsin. anlat farklı olduğunu görsünler..
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye122 yazı
Büyük oynama dostum, kendi çapında bişeyler dene. Elindeki paranın herzaman kıymetini bil. Askerde gelenler biraz tezcanlı oluyor :) Bende geçen aralık ayında geldim, iyiki şuana kadar beklemişim diyorum ve beklemeye devam ediyorum :) Herşey hakkında hayırlı olur umarım. Bol kazançlar.
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye21 yazı
Beklemek çözüm değil bence. Online satış adanada pek tutmaz gibi ve işi toros mahallesi tarafına kurmayı düşünüyorum. Siteler civarında olucak dükkan riski fazla ama başkada fikrim yok. Kafeterya açim merkeze desem o dahada riskli çünkü artık isim yapmayan yerlerden kimse yemek yemiyor.

Üye117 yazı
kötü mesleklerden biridir bence, bayramı seyranı yoktur. Millet cebinde para oldu mu buyuk markete avmye gider, parası olmadı mı kucuk bakkala markete gider yazdırır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye51 yazı
evlere servisi iyi yap.kazanırsın

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye1359 yazı
Butik çalışman daha mantıklı. Ekmek ağırlıklı yanında Tatlı / Çay / Poğaça satışı üzerine bir yer açman daha risksiz gibi.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bartoloucci
Butik çalışman daha mantıklı. Ekmek ağırlıklı yanında Tatlı / Çay / Poğaça satışı üzerine bir yer açman daha risksiz gibi.

Olabilir aslında simit sarayı gibi bir yerde düşünüyorum, Cadde üzerinde böyle bir yer açabilirim.

Üye277 yazı
AH BE KARDEŞİM BENDE ASKERDEN GELİNCE BAKKAL AÇICAM ÇOK PARA KAZANICAM DİYE TUTTURDUM 8 SENE OLDU MARKETİMİZ ÖYLE BUNALDIM Kİ NE BAYRAM NE CEMİYET NE Bİ SOSYAL HAYAT PARA KAZANSANDA EN FAZLA 2 SENEDE BIKACAKSIN SONRADA DEVRETMEYE UĞRAŞACAKSIN GEL ABİNİ DİNLE GİRME BU İŞLERE EN ZOR İŞ BEKLEMEK MARKET AÇIP MÜŞTERİ BEKLİCENE GİT SEN MÜŞİTERİ ARA PAAZARLAMA YAP BİŞEYLER AL SAT İNAN ÇOK PİŞMAN OLURSUN.
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nedimd
AH BE KARDEŞİM BENDE ASKERDEN GELİNCE BAKKAL AÇICAM ÇOK PARA KAZANICAM DİYE TUTTURDUM 8 SENE OLDU MARKETİMİZ ÖYLE BUNALDIM Kİ NE BAYRAM NE CEMİYET NE Bİ SOSYAL HAYAT PARA KAZANSANDA EN FAZLA 2 SENEDE BIKACAKSIN SONRADA DEVRETMEYE UĞRAŞACAKSIN GEL ABİNİ DİNLE GİRME BU İŞLERE EN ZOR İŞ BEKLEMEK MARKET AÇIP MÜŞTERİ BEKLİCENE GİT SEN MÜŞİTERİ ARA PAAZARLAMA YAP BİŞEYLER AL SAT İNAN ÇOK PİŞMAN OLURSUN.

Haklısın Nedim abi bu işte sosyal hayatın hiç yok zaten benide düşündüren bu ama mecbur bu işi yapıcam ben. Aklıma mantıklı gelen tek iş mini bir market açmak. Elimde fazla sermaye yok. Umarım mallar elimde kalmaz. Senin market cadde üzerimi ve 8 yıldır faal şekilde çalışması iyiymiş.

Üye277 yazı
MARKET- KURUYEMİŞ CADDE ÜZERİ AMA İNAN BIKACAKSIN BEN ŞUANDA HATTA KAÇ SENEDİR DEVRETMEYE UĞRAŞIYORUM OLMUYOR ÖYLE BİR MESLEKTİRKİ BİZİM İŞ SIKILDIM DİYİP CEKETİNİ ALIP BIRAKAMIYOSUN HA YİNEDE ÇOK İSTİYORSAN Bİ DENE HEVESİNİ AL MERAK ETME SPOT ALMASSAN Kİ ALSAN BİLE ONUDA FİRMALARINA VERİRSİN İADESİZ MAL OLMAZ ELİNDE KALMAZ YA SATARSIN YADA GERİ VERİİRSİN ALLAH YARDIMCIN OLSUN
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nedimd
MARKET- KURUYEMİŞ CADDE ÜZERİ AMA İNAN BIKACAKSIN BEN ŞUANDA HATTA KAÇ SENEDİR DEVRETMEYE UĞRAŞIYORUM OLMUYOR ÖYLE BİR MESLEKTİRKİ BİZİM İŞ SIKILDIM DİYİP CEKETİNİ ALIP BIRAKAMIYOSUN HA YİNEDE ÇOK İSTİYORSAN Bİ DENE HEVESİNİ AL MERAK ETME SPOT ALMASSAN Kİ ALSAN BİLE ONUDA FİRMALARINA VERİRSİN İADESİZ MAL OLMAZ ELİNDE KALMAZ YA SATARSIN YADA GERİ VERİİRSİN ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Fikirlerin yol göstericim olucak.
Allah senden razı olsun abi çok yardımcı oldun. Artık düşünüp karar vericem.Hayat zor ya.

Yeni Üye11 yazı
öncelikle açacağın yerin potansiyelini çok iyi gözlemlemelisin..araç güzergası, park yeri, etraftaki işyerleri, apartmanlar, okul, hastane, park vesayire vesayire.. yapacağınız işin adını bakkallık ama gerçekten nokta bir atışla harika bir iş çıkartırsınız.. arkadaşların dedikleri gibi büyük zincir marketlerin gözü artık küçük esnafın cebinde..heryere açılmaya başladılar, minisiydi, jetiydi doldu da doldu mahalle içlerine..yerel yönetimler sağolsun. bizi destekliyeceğine hep onlardan yana oldular. halkımızın çoğuda öyle gerçi. bütün alış verişi oralardan yaparlar, beş liralık şey için senden veresiye isterler... her işte olduğu gibi biraz da şans gerekir..
dükkanına gazete koymak zorundasın, meyve sebzeden anlarsan sana güzel getiri bırakır, bulunduğun ilin ilçenin durumuna göre ulaşım ücretleri( kent kart gibi) ilgil çalışmalar yapabilirsin. parça kontör iyi bir yerdesen güzel para bırakır.. güzel bir mahalledeysen ekmek satışından kiranı çıkartırsın. alkol koymak senin tercihin, bunda dükkan açacağın yerin mevkisi baya bi etkiler..kuruyemiş de alkolle bağlantılı iyi gider ama yinede bir sıcak kuruyemiş tezgazı iyi olur... kişi aslında kendi konseptini belirler. dükkanına koyacağın ürünler tamamen kendini zaman içinde belirler. hiç ummadığın bir üründen beklenmedik satışlar gerçekleşir.....millet basit sanar aslında, akşama kadar oturuyon der. bu iş gerçekten sabır ister. kendinle ve insanlar arasında iyi bir bağ kurmalısın.. bildiğin tiyatrocu olucan..her insanda farklı rollerin vardır. ne kadar iyi oynarsan o kadar iyi olur senin için.. para kazanırmısın dersen elbetteki kazanırsın..veresiyen mecbur olucak olmaz diye bir şey yok.. zaten en büyük veresiyeci sen olucan. firmaların yüzde 80 i cari çalışır yada cari imkankarı vardır. işte orda bir osketra şefi gibi hepsini idare etmeyi biecen.. ne kadar iyiysen o kadar dükkanı iyi döndürürsün.. evde alırısn arabada alırsın iş tamamen sende..he nedir kötü yanı zamanın çoğunu harcarsın dükkanda..ama eşin olur kardeşin olur güvendiğin biri olur sana yardımcı olan.. o zaman vakit olarakta kazanırsın

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Esnaf