Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Üretim Üretim Üretim. . .

BaşlatanercandoTarih23/08/2012 17:31:23Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun süredir koniks'i takip ediyorum, çok güzel fikirler de var ancak ağırlıklı olarak biz Türk İnsanı olarak sadece Frenchasing, bayilik gibi işler düşünüyoruz. İlla yurtdışında yapılan hazır bir düzeni Türkiye'ye getirme, burada satılmayıp "ne satabilirim" gibi konular.

Maalesef çok az insan üretimle ilgili bir şey paylaşmış. Üretmiyoruz, üretmedikçe de dışa bağımlı oluyoruz. Zaten ekonomimiz yerlerde sürünüyor. Allah sonumuzu hayır etsin...

Geçenlerde oğlumun doğum gününde kullanmak için parti malzemeleri bakmak istedim ve İzmir Gıda Çarşısına gittim. Çok güzel kağıt tabaklar var. Her renkten pembe, mavi, yeşil vb...
Alt tarafı daire şeklinde mukavvayı kalıba basmışlar ve daire şeklinde mukavva tabak şeklini almış. Üstelik 6'lı paketlerde fiyatı 5 lira!
Arkasını okuyunca çok oldum. MADE IN USA
Biz Türkiye'de neden üretemiyoruz, bu kadar olmasa gerek diye düşünüyorum...

Kusura bakmayın, benimki sadece bir yorumdu... :)

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Sağlık hizmetleri
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye163 yazı

Sende üret neden şoka giriyorsunki ?
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
Yapmak değil satmak sorun sanırım iş pazarlamada
Ne Kaaa Ekmek O Kaaa Köfte..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Üye628 yazı

ercando sözleriniz siyasilerin konuşmalarına benziyor , '' üretelim ülke kazansın , paramız dışarıya gitmesin,'' v.s siz ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum, ama çok uygun rakkamlarla çok güzel üretimler yapılabiliyor , illa milyon dolarlık yatırımlara gerek yok.

Bütün mesele ürettiğiniz malı da aynı üretkenlikle satma becerisinede sahip olmakta , eğer bu beceri ye de sahip değilseniz, ay sonunda makina ödemeleri, içşi maaşları, sigortalar hammadde ödemeleri v.s v.s başa çıkabilmek için sıkı bir sermaye hazırda olmalı, hiç imalat yaptınızmı bilmiyorum ama fantezi sini bile uzaktan yapmak çok güzeldir,

Bu arada sen iyi bir üretim yapar , kaliteli bir mal yaparsın, ben senin yaptığın malı ithal eder tamda karşında bir dükkan açar senin yaptığın aynı kalitede malı senden daha ucuza satarım, şimdi burada sen vatansever bende vatan hainimi olacağım .

Ticareti kurallarına göre oynayalım lütfen

Allah sizi onlarca hatta yüzlerce işçinin çalıştığı bir fabrika sahibi yapsın :-)
Allah sizi onlarca hatta yüzlerce makinanın arasında elinizde anahtar takımı ile fıldır fıldır gezdirsin inşallah :-)
Allah sizi Bankaların kredi vermek üzere kapınızda köpek olduğu , fabrikatör yapsın inşallah :-)

Bu kadar çalışıp bukadar memlekete istihdam yarattıktan yukarıdaki Vatansever iş adamı örneğinden sonra geciktirdiğiniz bir vergi yada sigorta primi yüzünden hacizlerle tepene binmezler İNŞALLAH

Makina ödemelerindeki gecikmelerden ötürü önceden kapında KÖPEK olan bankalar ( ki her zaman köpektirler ) milyon dolarlık tesisini bir kaç yüzbin liraya alıp bir başka günümüz zenginlerinden birine satar.

Ben nemi yapıyor olacağım senin karşındaki dükkanda Çinden yada Amerikadan getirdiklerimi satmaya devam edeceğim

PARA .....PARA.....PARA.....PPAARRAA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat