Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bulgaristan'dan Türkiye'ye Saman Getirmek.

BaşlatanyurdalanTarih17/08/2012 20:25:43Yorum91

İlk mesaj
Üye170 yazı
Değerli arkadaşlar.
Bulgaristandan buğday,arpa ve yulaf samanı (rutubetsiz) ithal etmek istiyoruz.ama bulgaristanda saman ne kadardır.ton fiatı tr ye nakliye ve gümrük vergilendirmesi ne kadardır.bilgisi olan arkadaşların bu konu hakkında yorumlarını bekliyorum.bilgi ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.isteyen arkadaşlar Email atabilir.sağlıcakla kalın...
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
91 yorum
Üye170 yazı
Günceldir

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye170 yazı
günceldir....

Üye170 yazı

GÜMRÜKLEME KONUSUNDADA BİLGİYE İHTİYAÇ VARDIR.

Yeni Üye5 yazı
bu yıl olmaz o iş seneye

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye33 yazı
yurdalan arkadas, bu saman olayini birde polonyada arastirsan diyorum. benim kaldigim yere (Almanya) kamyonlarca saman getiriyorlar polonyadan. ama fiyat ve gümrük bakimindan birsey diyemem.

Bazi arkadaslarda hakli olarak soracaklar (bende dahil)... Türkiyede samanmi kalmadi ?? :-)

Selamlar

Yerleşim Türkiye / IzmiirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye28 yazı
Arkadaş Türkiyede saman kaldı da sizin pek güncel haberler den haberiniz yok sanırım yıl başında saman balyası 1 TL iken şu an 15 TL yi buluyor Dünyada en çok artan fiyata sahip ve bu kış oldukça zor geçecek et ve süt fiyatları açısından
s.algan

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Gyda
Üye979 yazı
sayın arkadaslar saman ıthalatında kdv sıfır yanı vergı olayı yok gumruk ıslemlerı ıcın ortalama 200-250euro masrafınız olur bır tıra 15 ton saman yuklenebılır naklıye trakya bolgesı ıcın bg den ortalama 600-800 eurolar bandında temın edılır.Burda tek sıkıntılı taraf samanın temın edılmesınde ve organızasyonda cunku burda herkes her ısı yaparım der bırsey yapamaz ulkenın kaderı bu.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye169 yazı
gunceldir
1234

Yerleşim / GugudaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2981 yazı
balya fiatı ve balyanın kaç kilo geldiği hakkında bilgi var mı?
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye151 yazı
alış veriş sitelerinde tonu 500 tl ye gördüm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bayburt
alış veriş sitelerinde tonu 500 tl ye gördüm

O türkiye fiatı olsa gerek. 10 kiloluk veya 15 kiloluk balyalar halinde hazırlanıyor.
Normalde bu mevsimde 0,30 kg/tl idi. Bu fiat 2-3 misline kadar çıktığı konuşuluyor.
Yurt dışından getirildiğinde bu fiatların neresinde fiat oluşacak ona bakmak lazım.
ismail karagülle

Yeni Üye16 yazı
Şu anda Almanyadayım ayın sonunda bulgaristana geçiçem bulgaristanda firmam var bu saman işini ciddi olarak araştırmayı düşünüyorum fakat internetten türkiye fiyatlarını araştırdığımda kg fiyatı olarak 40 kr a dahi bulunabiliyor biraz daha detaylı arama ve bilgi toplamanın faydası olacaktır.

Yerleşim Bulgaristan / SofiaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Demir Eu
Şu anda Almanyadayım ayın sonunda bulgaristana geçiçem bulgaristanda firmam var bu saman işini ciddi olarak araştırmayı düşünüyorum fakat internetten türkiye fiyatlarını araştırdığımda kg fiyatı olarak 40 kr a dahi bulunabiliyor biraz daha detaylı arama ve bilgi toplamanın faydası olacaktır.

Bu fiat güncel fiat olmayabilir. 30-40 KRŞ fiatlar eski fiatlar olsa gerek.
ismail karagülle

Üye170 yazı
Arkadaşlar yorum ve paylaşımlarınıza teşekkürler.tr.de saman ortalam 55krş la 65krş arası değişiyor.benim işim olmamasına rağmet bulunduğum yerdeki çiftçi arkadaşların istekleri doğrultusunda bu araştırmayı yapıyorum.eğer fiat ı uygun bulursam tr.ye saman getirmeyi düşünüyorum.nasip olursada 10 gün içerisinde b.g ye gideceğim ve oradada araştıracağım.araştırmaya devam ediyorum paylaşımlara tekrar teşekkürler...

Üye170 yazı
Günceldir...

Yeni Üye78 yazı
Bulgaristanda bu yaz saman balyasi 1,30 lv ile 1,5 lv civarindaydi balya agirli 10-13kg civarinda,bu sizin yazdiginiz Tukiyedeki fiyata nazaran burda bedava denecek derecede,ama malesef sezonu kacirdiniz.Seneye artik
Saygilar.
GSM: +359 884404392
Saygilar

Yerleşim Bulgaristan / SofiaMeslek Esnaf
Üye138 yazı
BİR GÖÇMEN ARKADAŞ KÖYÜNDEN TANESİ 0,10 KR A 10 KG'lık saman balyası buldu.3 tır doldurabılırız diyo
Kimestacagız

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf
Üye170 yazı
Allah kolaylık versin.kime niyet kime kısmet ::))

Üye170 yazı
Öle bi vatandaş varsa forma yazın bire bir görüşelim!!!!

Üye170 yazı
Arkadaşlar nasip olusa 10 güne kadar b.g ye gideceğim.eğer konuyla ilgili bilgisi olan varsa b.g de satıcı falan görüşebilirim....

Üye170 yazı
GÜNCELDİR

Üye2981 yazı
Türkiye'de kilosu,( 55 kuruş 65 krş) *20 kilo gelse balyası= 11 tl - 13 tl eder.

Bulgaristan'da kilosu10 krş *10 kilo=100 krş fark çok gibi geldi .Yanlışlık yoksa.

Başka bir yazı da balyası 1,5 leva deniyor. yaklaşık balyası , 2 tl ye yakın

Bulgaristan fiatlarında söylenen fiatlar arasında çok önemli fark var.

Bulgaristan fiatları iyi öğrenilmeli. Türkiyede geçen sene fiatlarına satabilmeyi düşünmeli.
Geçen sene fiatı kilo 30-35 krş
ismail karagülle

Yeni Üye38 yazı
slm arkadaslar ben yunanistanda yasiyorum bgye sik sik gidiyorum, eger ciddi anlamda bu isi dusunen ve nakit parasi olupta ciddi anlamda alici kisiler bulabilirse Turkiyeden ben bulgaristandan arastirip bulabilirim, ve istenilen miktari karsilaya bilirim tabiki cok talebe karsilik ordaki fiyatlar ne olur ve nasil degisir, gecen yil yunanistana yuklu odum alindi bgden oyuzden bu yil odun fiyatlari 50 ila 60 evrodan 80ila 90 evro arasina cikti ayni durum olabilir, ama ciddi anlamda alici ve yuklu is yapmak isteyen arkadaslarla gorusursek ben temin edebilirim, carsamba yine bgye gidicem, israrla ciddi anlamda diyorum sebebi bu sitede cook arkadaslara arastirma yapip yari yolda kaldik, ilgilenen varsa bana yazabilir taleplerini, saygilarim herkese hayirli ve bol kazanclar,.

Yerleşim Yunanistan / Komotini
Yeni Üye38 yazı
ayriyetten yeni aciklanan ulkelere gore bulgaristandan alimlarda problem veya bazi testlerden gecme sarti olabilir osekilde zorluklara karsilik yunan uzerinden aktarma yapilabilir.

Yerleşim Yunanistan / Komotini
Yeni Üye26 yazı
Sap ve samanda ithalat yolu açıldı23 Ağustos 2012Sap ve saman miktarındaki azalma ve saman fiyatlarının yükselmesinin ardından, üreticilerin kaba yem ihtiyacını karşılamaları için ithalatın önü açıldı. 67 ülkeden hiçbir şart aranmadan sap ve saman ithal edilebilecek.
Arzın düşmesi sonucu daha çok samana dayalı beslenme alışkanlığı uygulayan hayvan yetiştiricilerinin saman bulmakta zorlanması ve yükselen fiyatlardan dolayı mağdur olmasını önlemek amacıyla ithalatla ilgili karar alınırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, sap ve saman ithalatının yapılabileceği ülkeler ve sağlık şartlarını belirledi.

Buna göre, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü tarafından şaptan ari ülkeler/bölge olarak kabul edilen 67 ülkeden hiçbir şart aranmadan sap ve saman ithal edilebilecek.

Herhangi bir şartın aranmadığı ülke ve bölgeler şöyle:

“Almanya, ABD, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belarus, Belçika, Belize, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Brezilya (Santa Catarina, Rio Grande do Sul, Rondonia, Acre, Para, Espirito Santo, Minas Eyaletleri), Brunei, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Endonezya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Guatemala, Guyana, Haiti, Hırvatistan, Hollanda, Honduras, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Japonya, KKTC, Kanada,Karadağ, Kolombiya (Choco Bölümünün Northwest Bölgesi, Archipelago de San Andres ve Providencia), Kosta Rika, Küba, Lesoto , Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Madagaskar, Makedonya, Malta, Mauritius, Meksika, Nikaragua, Norveç, Panama, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, Şili, Ukrayna, Uruguay, Vanuatu, Yeni Kaledonya, Yeni Zelanda, Yunanistan.”

Yerleşim Yunanistan / KomotiniMeslek Ticaret
Üye138 yazı
selam
0.10 kr diyen arkadaş piyasada bu kadar saman sıkıntısı oldugunun farkında değilmiş alıcı olarak köyde sorunca aslında bu fiyatlara artık saman kalmadığının farkına varmış ama yine de araştırıyor.
Kusura bakmayın ben de hemen yükleyelim falan diye yazmıştım...

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf
Yeni Üye24 yazı
ilgilenen arkadaslar icin Makedonyada arastirma yapabilirim burdaki 2 ay onceki fiyati 1 - 1,5 euro civari balyasi. Bugunlerdeki fiyatini arastiririm ilgilenirseniz yani fiyat cok dalgaliymis diyorlar yani 1 euro nun altina dustugude oluyomus 1,5 euro nun ustune ciktigida oluyormus.
Eger ilgilenirseniz mail atin arastiriym, Makedonyadan Turkiyeye serbestmis saman ithalati , burasi Turkiyeye 900 km yani mesafe cok degil.

Yerleşim Makedonya / GostivarMeslek Ö?renci
Üye170 yazı
B.g den nakliyede tır başı 2500 tl veya biraz daha fazla tutar dediler.

Yeni Üye78 yazı
Bulgaristan /izmir tir nakliyesi 850 ile 1000 evro arasinda degismekte izmirden geri yuk bulmakta zorlandiklari icin biraz kaciniyolar transport firmalari ama yinede bulunuyor.
GSM: +359 884404392
Saygilar

Yerleşim Bulgaristan / SofiaMeslek Esnaf
Üye170 yazı
günceldir.