İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Su Satmak İstiyorum
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorumM
Üye143 yazı
S
Yeni Üye20 yazı
20/02/2013 : 16:55:01#2
Web sitesi
Alıntı
ivirzivirci
Y
Yeni Üye52 yazı
paranla alıp satıyon kimse karışamaz unutma resmi ol fiş fatura
H
Yeni Üye6 yazı
24/04/2013 : 18:24:35#4
Web sitesi
Alıntı
D
Üye335 yazı
Bende bunu merak ediyorum
A
Üye574 yazı
alım_satım tarzı olacak yasal firmayım arkadaşlar, fiş, fatura var. Yani birisi şikayet edemez, vergi veriyorum, su işi diyede şikayet edemez, çünkü damacana satmayacam.
M
Üye643 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - ankara2929 alım_satım tarzı olacak yasal firmayım arkadaşlar, fiş, fatura var. Yani birisi şikayet edemez, vergi veriyorum, su işi diyede şikayet edemez, çünkü damacana satmayacam. |
mühendis7373=ankara2929
0,5 Litrelik, 1 Litrelik ve 5 Litrelik suları işyerlerine, okullara toptan koliyle verirseniz kazanırsınız. Yoksa evlere bir tane 5 Litrelik su dağıtmakla servis masrafını çıkaramazsın.
A
Üye574 yazı
yok mehmetustam;
evlere dağıtım yapsan yeter, işyerlerine veresiye işle uğraşmam ben
evlere dağıtım yapsan yeter, işyerlerine veresiye işle uğraşmam ben
A
Üye574 yazı
mehmet ustam evlere bir tane 5 lt değil, 5 lt lik su 4 adet tir kolide, 4 lü dağıtılacak, ben internetten sipariş toplayacam, yazılımcıyım, seo lu sistem yazarım, mesela 0,5lik sular 24 lü olarak satılacak tek değil, 1,5 lt lik sular 12 li olarak satılacak yani müşteriye damacana su getirmiş gibi olacağız, ortalama her müşteriden 2,5 tl kalırsa, ben konuştum gimattaki su satanlarla, günde 100 eve dağıtım yapsak, 250 tl eder, 50 tl sini yakıt artı masrafa çıksak ortalama 200 tl kalır, ayda 6 bin tl bırakır, en kötü ihtimal 5 bin temiz, şimdi başkası yapsa kazanır mı bilemem ancak ben iş hayatına seyyar satıcılıktan başlayıp bu güne geldim, 2 üniversite mezunuyum, demeye çalıştığım konu ankara'nın tanınmış bir semtini iyi tanırım, 18 sene bir semtte seyyar sebze - meyve sattım, 32 senedir ticaretle uğraşıyorum, tanıdıkların kapısını çalıp broşürü versem benden alırlar problem yok yani. İyi çalışmalar...
A
Üye574 yazı
D
Üye335 yazı
Yazıyı gönderen - ankara2929 mehmet ustam evlere bir tane 5 lt değil, 5 lt lik su 4 adet tir kolide, 4 lü dağıtılacak, ben internetten sipariş toplayacam, yazılımcıyım, seo lu sistem yazarım, mesela 0,5lik sular 24 lü olarak satılacak tek değil, 1,5 lt lik sular 12 li olarak satılacak yani müşteriye damacana su getirmiş gibi olacağız, ortalama her müşteriden 2,5 tl kalırsa, ben konuştum gimattaki su satanlarla, günde 100 eve dağıtım yapsak, 250 tl eder, 50 tl sini yakıt artı masrafa çıksak ortalama 200 tl kalır, ayda 6 bin tl bırakır, en kötü ihtimal 5 bin temiz, şimdi başkası yapsa kazanır mı bilemem ancak ben iş hayatına seyyar satıcılıktan başlayıp bu güne geldim, 2 üniversite mezunuyum, demeye çalıştığım konu ankara'nın tanınmış bir semtini iyi tanırım, 18 sene bir semtte seyyar sebze - meyve sattım, 32 senedir ticaretle uğraşıyorum, tanıdıkların kapısını çalıp broşürü versem benden alırlar problem yok yani. İyi çalışmalar... |
bende şöyle bir dükkanda , tadilat projesi yaparak alt kattaki depoyu siteye su servisi olarak işletmek istiyorum... damacana bayilerinin fiyatlarını biliyor musunuz ?
D
Üye335 yazı
Yazıyı gönderen - bülentt Darnglove..Ben bu sektörde 15 yılımı doldurdum.Çok iyi düşünerek hareket et.Piyasa çok zor.Saçma sapan rekabetler var.Aldığın fiyatın altında piyasaya mal satarlar.Samimi olarak söylüyorum bence hiç bulaşma derim.Yeni yönetmelikler vs.bir sürü şey çıkartıyorlar.Etrafındaki su satan bayilerle fikir alışverişi yapabilirsin.Faydası olur.Bu işin kurumsal dağıtımı bir dert,perakende dağıtımı ayrı bir dert. |
yeni yönetmelikleri okudum gerçekten iş dediğiniz kadar zor yeri geliyor malı aldığınız fiyattan daha ucuzuna verenler bile oluyor.Ancak site içerisinde bilindik yer diye çoğu dairenin alacağını düşünüyorum sonuçta sitenin altındaki sucu ne zaman istese gelecek ayağına...Ayrıca damacana bayiliği değilde sadece pet satmak istiyorum çünkü artık damacana kullananlar çok azaldı , Yanımda bir bakkal var şu anki dükkanımda ve bakkal su satışları olmasa halim harap diyor sürekli olarak su gönderiyor 10 luk 5 lik petlerden....
sizce hiç şans olmaz mı ?
A
Üye574 yazı
pet şişe su satmak çok avantajlı, yapan arkadaşlar bilir. Damacana bayiliği için hava parası filan vereceksiniz, derken yanınızda sigortalı dağıtıcı çalıştırmanız lazım, birçok su bayisi bayiliğini devrediyor. Nedeni ise adam çalıştırmak zordur. Dağıtıcı kişi sigorta ister, o da kabaca 400 lira oldu, hemen hemen böyle bir kişi için, düşünün işyerine de en az 500 tl verseniz, vergiler muhasebeci, elektrik,su ve telefon parası hariç 1000 tl ediyor, daha yazdıklarım hariç ,bir de asgari ücretten sigortalı işçi çalıştırsanız, eeeeeeeee ne kadar su sayılacak, bir sürü ankarada su bayisi var satılık, satan kişi tek başıma yapıyorum, adamım yok başka iş yapacam diyor, tek çalışırsanız bayilikte para kazanırsınız, o da çok olmaz, bayağıda hava parası verirsiniz, ortalama 60 ile 100 bin tl istiyorlar, ortalama brüt 5-6 bin lira kalan işyeri için, size para kalır mı? masrafları çıkınca, KALMAZ, ama pet şişe su satsan, bu işi bir işin yanında yapacaksınız, tek başına dağıtım yapsan, herşey sana kalır, daha az evvelki işte aracın yakıt parasını hiç yazmadım size. Mesela geri dönüşümsüz 19lt sular var ucuz çeşit yapabilirsiniz, bunun yanında evlere maden suyu, meyveli soda filanda dağıtırsınız,bunu yapan yok. Herkese iyi çalışmalar
M
Üye195 yazı
şimdi anlamadığım su satmaktan nasıl para kazanılır bir koli suyun fiyatı 4.00 tl satılıyor parakende üretici bunu kaça mal edip toptancıya veriyor toptancı ne kazanıpta parakendeciye veriyor parakendeci ne kazanıyor bu işten hala anlamadım
TURŞUCU ŞEVO
A
Üye574 yazı
sayın mduran;
sorunuzu yanıtlayım, su 4 tl ye nerde satılıyor, toptancı fabrikadan spot alır büyük alım yapar, toptancı paletle satar bunu market ve bakkallara, yani siz toptancıya gitseniz ben 5 lt su alacam diye onu size vermez, siz bunu satmanız için 5 lt lik sudan bir palet almanız lazım, misal 5 lt nestle su markette kaça satılıyor misal 2,5 tl diyelim, toptancıdan alır iseniz paletle size geliyor 1,75 tl, siz 5 lt lik suda ne kâr ediyorsunuz , 0.75 tl kâr ediyorsunuz, ben bu suyu müşteriye tek 5 lt olarak getirmiyorum 4 adet 5 lt pakettedir, bu bazı sularda 2 tane 5 lt paketlidir, öyle getiriyorum müşteriye, ben yani müşteriye 5 lt değilde 20 lt su satmış oluyorum, bu durumda ben 4 adet ,075 tl kazanıyorum yani 3 tl, bu da büyük kâr dır, bugün bütün damacana sularda da kar marjı budur, onlar bu işi yapabilmek için bayilik parası öderken ben hiçbirşey ödemiyorum, vergiye kayıtlıyım, seyyar satıcılıktan bugünlere geldiğim için ankaranın tanınmış bir semtini tanıyorum, satışlar böyle oluyor, tanıyan ondan alacağıma senden alırım sen kazan diyor, hepsi bu, mesela 0,5 litrelik suyu tek değilde 24 adet paketli olarak satıyoruz, zatende boy küçüldükçe fiyat artar ,sizde biliyor olmalısınız, mesela 0,5 lt lik su 50 kuruş iken, 1i5 lt lik su 1 tl dir. Halen anlamamış iseniz siz sorun ben yanıtlayım. Toptancılar trilyonluk mal çekerler fabrikalardan o yüzden fiyatı düşük gelir onlara.
sorunuzu yanıtlayım, su 4 tl ye nerde satılıyor, toptancı fabrikadan spot alır büyük alım yapar, toptancı paletle satar bunu market ve bakkallara, yani siz toptancıya gitseniz ben 5 lt su alacam diye onu size vermez, siz bunu satmanız için 5 lt lik sudan bir palet almanız lazım, misal 5 lt nestle su markette kaça satılıyor misal 2,5 tl diyelim, toptancıdan alır iseniz paletle size geliyor 1,75 tl, siz 5 lt lik suda ne kâr ediyorsunuz , 0.75 tl kâr ediyorsunuz, ben bu suyu müşteriye tek 5 lt olarak getirmiyorum 4 adet 5 lt pakettedir, bu bazı sularda 2 tane 5 lt paketlidir, öyle getiriyorum müşteriye, ben yani müşteriye 5 lt değilde 20 lt su satmış oluyorum, bu durumda ben 4 adet ,075 tl kazanıyorum yani 3 tl, bu da büyük kâr dır, bugün bütün damacana sularda da kar marjı budur, onlar bu işi yapabilmek için bayilik parası öderken ben hiçbirşey ödemiyorum, vergiye kayıtlıyım, seyyar satıcılıktan bugünlere geldiğim için ankaranın tanınmış bir semtini tanıyorum, satışlar böyle oluyor, tanıyan ondan alacağıma senden alırım sen kazan diyor, hepsi bu, mesela 0,5 litrelik suyu tek değilde 24 adet paketli olarak satıyoruz, zatende boy küçüldükçe fiyat artar ,sizde biliyor olmalısınız, mesela 0,5 lt lik su 50 kuruş iken, 1i5 lt lik su 1 tl dir. Halen anlamamış iseniz siz sorun ben yanıtlayım. Toptancılar trilyonluk mal çekerler fabrikalardan o yüzden fiyatı düşük gelir onlara.
M
Üye195 yazı
şimdi burda palet bazında çalışan bir tane esnaf abimiz var dükkanın önüne devasa bir tabela yaptırmış bütün ambalaj çeşitlerinin paketi 4.00 tl diye yazmış şimdi bu ürün için ambalajcı para kazanıyor suyu dolduran para kazanıyor nakliyeyi yapan kamyon para kazanıyor toptan satışını yapan para kazanıyor demekki üretim maliyeti çok düşük bir iş.bu arada sanırım Yenimahalle de satış yapıcaktınız çok büyük bir alana sahip bir mahalle nasıl dağıtım yapıcaksınız
TURŞUCU ŞEVO
D
Üye335 yazı
Yazıyı gönderen - ankara2929 pet şişe su satmak çok avantajlı, yapan arkadaşlar bilir. Damacana bayiliği için hava parası filan vereceksiniz, derken yanınızda sigortalı dağıtıcı çalıştırmanız lazım, birçok su bayisi bayiliğini devrediyor. Nedeni ise adam çalıştırmak zordur. Dağıtıcı kişi sigorta ister, o da kabaca 400 lira oldu, hemen hemen böyle bir kişi için, düşünün işyerine de en az 500 tl verseniz, vergiler muhasebeci, elektrik,su ve telefon parası hariç 1000 tl ediyor, daha yazdıklarım hariç ,bir de asgari ücretten sigortalı işçi çalıştırsanız, eeeeeeeee ne kadar su sayılacak, bir sürü ankarada su bayisi var satılık, satan kişi tek başıma yapıyorum, adamım yok başka iş yapacam diyor, tek çalışırsanız bayilikte para kazanırsınız, o da çok olmaz, bayağıda hava parası verirsiniz, ortalama 60 ile 100 bin tl istiyorlar, ortalama brüt 5-6 bin lira kalan işyeri için, size para kalır mı? masrafları çıkınca, KALMAZ, ama pet şişe su satsan, bu işi bir işin yanında yapacaksınız, tek başına dağıtım yapsan, herşey sana kalır, daha az evvelki işte aracın yakıt parasını hiç yazmadım size. Mesela geri dönüşümsüz 19lt sular var ucuz çeşit yapabilirsiniz, bunun yanında evlere maden suyu, meyveli soda filanda dağıtırsınız,bunu yapan yok. Herkese iyi çalışmalar |
Tam olarak dediğini şekilde bir satış yapma işi vardı benimde aklımda , artık damacana kullanan sayısı azaldı çünkü haberler filan sürekli kötülüyor damacanayı ben ileriki yıllarda iyice azalacağını düşünüyorum.Ama pet sular böyle değil en azından kısa bir süre bekliyor yıkama derdi yok kullanıp atıyorsun çok ama çok daha hijyenik..Burada önemli olan alan müşteriye dediğniz gibi 5 lt likse 4 tane 10 luk ise en az iki tane servis yapmak o zaman zaten bir damacananın bıraktığı karı bırakıyor....
Bende bu işi 500 konutlu lüks bir sitede olan 65 m2 giriş 110 m2 deposu olan dükkanımda yapmak istiyorum. girişteki yer eczane olacak işimiz bu yıllardır , tadilat projesiyle dükkanı aşağı inebilecek şekilde ayıracam aşağısı komple su deposu olacak....Siteyi bağlamak çok kolay önemli olan etrafı da bağlamak bunun için promosyonlar yapmak gerekli onun için fikirler bekliyorum bakalım inşallah site dışında mahalleyi de alıştırmam gerekiyor.Diğer bir sorum ise bizde bu malı direk fabrikadan çekmek istesek min. ne kadarlık almak gerekli ve o zaman 1.75 e bize gelen su kaça gelmiş olur bilginiz var mı ?
A
Üye574 yazı
fabrika direk size satmaz, sizi tanımış olması lazım, zaman zaman fabrikaların nakte ihtiyacı olduğu anda büyük toptancılara derki 5 lt lik su misal toptancı 1,25 tl ye geliyor ise, derki toptancıya sana 75 kuruştan veririm, ancak nakit ödeme yapacaksın misal 500 bin lik alacaksın, her zaman bu fiyata olmaz, bu kerelik der, bu bir örnek, ayrıca, 500 bin tl, yada daha üstü alımlar filan yapmanız lazım, sonuçta siz toptancı yada distribütör değilsiniz, sıradan bir satıcısınız, toptancıdan alın, hatta bu işe küçük adımlarla da başlayabilirsiniz, ankarada gross marketler var istanbuldada vardır eminim, toptancıdan biraz fazla ama piyasa fiyatlarına göre satış yaparsanız yine size kâr bırakacak, küçük market ve bakkalların aldığı gross marketler vardır ordan bir tanede alsanız aynı fiyatttadır, ordan küçük alımlarla başlayabilirsiniz iyi çalışmalar...
G
Üye118 yazı
Ben evime pet şişede su alıyorum arkadaşın fikri çok mantıklı. Umarım hayırlısı olur.
Bim'den 0.5 lt'lik Sırma pet şişelerden alıyorum 0,25 TL aslında ucuz değil ama pet şişe çok iyi oluyor.
Metro'da daha ucuz Rioba su var o mesela 0,17 TL'ye geliyor fakat oraya gidip gelmesi derken Bim'den almak daha iyi benim için inşallah hedeflediğiniz gibi kar edersin.
Ayrıca nakit alım şansın varsa fiyatları daha da aşağı çekebilirsin neticede peşin çalışacaksın.
Bim'den 0.5 lt'lik Sırma pet şişelerden alıyorum 0,25 TL aslında ucuz değil ama pet şişe çok iyi oluyor.
Metro'da daha ucuz Rioba su var o mesela 0,17 TL'ye geliyor fakat oraya gidip gelmesi derken Bim'den almak daha iyi benim için inşallah hedeflediğiniz gibi kar edersin.
Ayrıca nakit alım şansın varsa fiyatları daha da aşağı çekebilirsin neticede peşin çalışacaksın.
A
Üye574 yazı
konumuz halen güncel olup, fikir almak isteyenlere bilgi verilebilir bu konuda.
D
Üye335 yazı
konu hala günceldir....Bende damacana bayilerine dünyanın parasını verip açmak istemiyorum onun yerine kendi dükkanımda 5-10 lt lik petler yanında talebe göre 1,5 lt lik petler ve soda satışı düşünüyorum , bu suların en ucuzunu nereden bulabilirim istanbulda nerede satarlar?
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz