Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yazılım Home Office Şahıs Şirketi Kurulabilir Mi?

BaşlatanerqademiaTarih31/07/2012 01:59:35Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhaba sayın site sakinleri,
Kısaca kendimi tanıtmak istiyorum izninizle. 23 yaşındayım Bilgisayar programcılığı mezunu ve halen bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Yaklaşık 10 yıldır bilişim sektörü içindeyim. Sektörde öğrenciliğim devam ederken tam zamanlı ve home office olarak birkaç firmada çalıştım. Yaklaşık 5 ay önce işten ayrılıp home office proje bazlı olarak firma ve şahıslara yazılım desteği vermekteyim. Sattığım/ürettiğim yazılımların faturalandırmasını anlaşmalı olduğum bazı firmalara % kar payı bırakarak kestiriyorum.

Asıl danışmak istediğim konu ise, şahıs şirketi kurup iş yaptığım firmaların karşısına öğrenci olarak çıkmaktansa kurumsal kimlikle çıkmak istiyorum. Üretilen iş sanal olduğu için sermaye, ofis, vitrin gibi masraflarımız olmayacak. Sadece bir bilgisayar internet bağlantısı masa ve sandalye üretebilmek için yeterli. Hammadde gibi bir kavram da yok.

Ofis kesinlikle şartmıdır?
Ailemin yaşadığı ev kendimizin bu ev ofis olarak gösterilebilir mi?
Tabela vitrin gibi meteryaller olmazsa olmaz mıdır?
Yaptığım işlerin faturasını kendim kesebilirmiyim?
Hiç iş yapılmadığı aylar da da vergi verme durumu ortaya çıkar mı?
Şahıs şirketi benim ihtiyaçlarımı ne denli karşılar?

Değerli bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Saygılarımla
Erdem KAYA

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye47 yazı
1-Ailenin yaşadığı ev kimin üzerineyse onlara kiracı gibi görünerek belirli bir miktar kira ödüyorsun gibi gösterir muhasebecin ve sende bu kira üzerinden stopaj verirsin. stopaj verdiğin kiranın %20'si kadardır. kiranı 100-150 lira gibi bir rakamla evin ufak bir odasını gösterebilirsin (gelip odana bakıcaklar)
-tabela vitrin felan gerekli değil, odanda yatak bile olsa, sen şirketim için bilgisayar ve yazıcı aldım dersin gerisine bakmaz karışmazlar.
3-faturalarını kendin kesebilirsin ister el ile yazarsın ister pc'den çıktı alırsın
4-vergi vermezsin ancak vergin olmadığına dair devlete beyanda bulunurken belirli masrafların birde muhasebeciye ödemen gereken belirli bir miktar olacak, dükkan gösterdiğin odanın kirası üzerinden stopaj ödemek zorundasın, toplamda bunlar 150-200 lira arasında değişir. birde bağkur yatırmak gerek aylık 315 lira. ama sende her yeni girişimci gibi bagkur kısmını es geçebilirsin çok önemli bir yaptırım söz konusu değil bu konuda.
5-şahıs firması senin için tüm resmi işlemlerini karşılar. hatta senin gibi gerçekten evde çalışarak işlerini yürüten herkes homeoffice kurar.

Başarılar dilerim...
imzasız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
Merhaba

1.) Ofis şart değil Evinin bir odasını ofis olarak gösterebilirisin Eğer eviniz aile bireylerinden birine aitse kira gösterme mecburiyetin yok Dolayısıyla stopaj ödemezsin
2.) Tabela vitrin zorunlu değil yani gerek yok
3.) Firmanı kurduktan sonra faturalarını kesebilirsin.
4.) Mükellef olduktan sonra aşağıda yazacağım vergilerden sorumlu olacaksın
KDV: Her ay beyanname verilir Faaliyette olmasan dahi minimum 22,85 TL Ödemek zorundasın Faaliyette olduğun dönemler için Eğer kestiğin faturaların KDV si aldığın faturalrın KDV sinden fazla ise aradaki farkı devlete ödersin
Stopaj : En sık olanı kira stopajıdır 3 ay da bir verilir Eğer evin aile bireylerinden birine aitse stopaj ödemene gerek yoktur Sadece KDV de olduğu gibi 3 ayda bir 22,85 TL ödersin
Gelir Vergisi : Seneliktir Bir yıllık elde ettiğin karın %15 i dir (Karın yükseldikçe oran yükselir) Zarar ettiğin takdirde sadece 40 tl ödersin
Geçici Vergi : Gelir vergisinin yıl içerisinden 4 e bölünmüş halidir 3 ayda bir çıkar karının %15 ini ödersin Zarar edersen 3 ayda bir 35 tl ödersin Geçici vergilerini düzgün ödediğin takdirde yukarıda yazdığım gelir vergisini ödemene gerek yoktur
5.) Şahıs firması senin için şu anda en uygun olanıdır

Daha fazla bilgi almak için

www.prestijmuhasebe.com
www.sirketkuruyorum.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye122 yazı

Konu benide yakından ilgilendiriyor. Öncelikle konuya açıklamalarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim. Gerçekten detaylı açıklamalar var.
Şimdi benim sormak istediğim diğer bir konu ise şu ;

- Bende konu sahibi arkadaş gibi yazılımcıyım ve internet üzerinden özellikle kendi projelerimde üyelik satımları yapıyorum. Örneğin ; bir aylık üyelik bedeli 29 TL. Ben sattım üyelikler karşılığında her üyeye fatura kesmek zorunda mıyım ? Bu konuda fikir verirseniz sevinirim.

Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye317 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - efeince
Konu benide yakından ilgilendiriyor. Öncelikle konuya açıklamalarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim. Gerçekten detaylı açıklamalar var.
Şimdi benim sormak istediğim diğer bir konu ise şu ;

- Bende konu sahibi arkadaş gibi yazılımcıyım ve internet üzerinden özellikle kendi projelerimde üyelik satımları yapıyorum. Örneğin ; bir aylık üyelik bedeli 29 TL. Ben sattım üyelikler karşılığında her üyeye fatura kesmek zorunda mıyım ? Bu konuda fikir verirseniz sevinirim.

para kazandığına göre bunu vergilendirmen gerekir.
yani fatura kesmelisin. Sonuç itibariyle mal veya hizmet satıyorsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er