Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur Ve Maliyeti Nedir? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur Ve Maliyeti Nedir?
 1 


onurtly
Üye

Toplam 291 yazı
13/02/2010 :  10:30:03 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba Arkadaşlar;
Şahıs şirketleri nasıl kurulur ve şahıs şirketi kurmak istersek ne kadar bir maliyeti olur bize.Ayrıca vergi yükümlülüğü nasıl oluyor şahıs şirketlerinin.Yani ben bugğn bir şahıs şirketi kursam ve 2 ay hiç satış yapamazsam yada hiç kar edemezsem devlete vergi ödüyor muyum?Bu konuda bir çok kişiden farklı farklı bilgiler aldım.Kafam çok karıştı.Sizlerden bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi alabilir miyiz?
Teşekkürler.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Sigortacı
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
13/02/2010 :  12:04:53 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Şirket kelimesinin cazibesine kapılan, kime neyi nasıl pazarlayacağını bilmeyen hatta yapacağı işten bile henüz emin olmayan bir çok borç harç içinde yüzme adayından biri imişsiniz gibi bir his doğdu içime.

Forumda şirket veya sahış firması diye aratırsanız bir dünya bilgiye ulaşır okursunuz.

Şahıs şirketi derken, şahıs firması ile şirket kavramlarını karıştırıyor olduğunuzu zannederim. Bazı şirketlerin şahışlarla ilgili bazı şirketlerin ise tamamen kendi başına bir varlık oldukları yanlış bir bilgi değilse de siz henüz bu noktada değilsiniz.

En ucuz şirketi en az 2 ortakla Ltd. olarak 2000-3000 lira gibi bir harcamayla kağıt üzerinde kurarsınız. Dükkan, büro, mal, eleman ve diğer masraflar hariç.

Bir sahış firmasının ise 250- 300 lira harca**** kağıt üzerinde kurulabilmesi mümkündür. Tek başınıza kurulabilir. Gene dükkan, mal, dekorasyon vs. masraflar hariç.

Bir Ltd. Şirket kurduğunuzda şirket sizden ve ortağınızdan ayrı bir şahış olur. Yani 3. bir kişilik. Bu kişiliği siz yönetirsiniz ama yapılan işlerden bu kişiliğin kendisi sorumludur. Özetle battığınız zaman şirket batmış olur sizin adınıza olan mal varlığına bulaşmaz kanunlar. Tabi imzaladığınız bütün evrakları şirket düzenine uygun düzenledi bütün kurallara uydu iseniz. Şirket adına imza attığınız bir senette kefil durumunda görünebilir ve şirketten ayrı sizinde geleceğinize ipotek koyulmasına sebep olma ihtimalizde epey yüksek.

Şahış firmasını işinize gelmediğinde bir günde kapatır müteakip bir yılda da beyannemelerini düzenli verirseniz ya da muhasebecinizin verdiğinden emin olursanız bir yasal bir sorun yaşamazsınız.

Fakat bir Ltd. şirketin kapanışı hakim kararına bağlıdır ve en az 2 yıl sürer.

Açtığınız bir firma 2 ay para kazanmazsa gene vergi ödermisiniz ? Ödersiniz. Olmadığı için kazancın vergisini ödemezsiniz ama ödemeniz gereken başka vergiler var. Bunlar çok yüksek rakamlar olmasa da ödenmediğinde şirketin borcu artmış olur. Hatta aralarında kritik bazıları sizin vergi borcu yapmanızdan başka bir de usulsüzlük cezası yenmesine sebep olur.

Şirket ya da şahış firması bir çok prosedürü bizzat kurucusununda muhasebecisi kadar haberdar olması gereken işletmelerdir. Ben bu işlerden anlamam demek ben işletmecilikten anlamam anlamına gelir. Bu durumda işletme kurulmaması gerekir.

Bir işletme kurmadan önce ne iş yapaılacağının kesin bir tespiti lazımdır. Sonra bu işi nasıl yapacağınızı planlamanız gerekir. Geriye ne alacağınızı kestirmeden para harcanmaz.

Ortada tespit edilmiş bir pazar, bu pazara sunulacak malın ucuza bulunmuş hali, işin yapılması için gerekli ekipmanlara yetecek para ve sıkıntılı 3- 5 aylık dönemlere ayrılmış yedek akçeler olmadan kuracağınız her işletmenin sonuçta ulaşacağı nokta, piyasaya sizin tarafınızdan sokulan ama size kaybedilmesinin yanısıra kendisinden büyük bir borcuda sizin hanenize yazan bir nokta olacaktır.

Bu durumun size bir hayrı yoksa da piyasaya vardır. Sonuçta sizin elinizde olan bir miktar para ve hizmet piyasaya girmiş piyasanın bir parça harlanmasını sağlamıştır.

Para sizdey di artık piyasada, ekonomiyi adeta bağış yaparak canlandırdınız. Bu süreçte piyasaya bedava hizmet verip bir çok kişinin işini gördünüz ülke tekamül etti.

Piyasamız tam olarak durmuyor ve sürekli para dönebiliyorsa bu durum sizin gibi yatırımcıların sayesinde oluyor. Hergün kapanacağı baştan belli yüzlerce işletme kuruluyor. Bu işletmeler piyasaya sıcak para sokuyor.

Aslında kuruluşundan 6 ay sonra kapanan ve bu sürede 20 bin liradan fazla harcama yaptığını belgeleyebilen bütün batak esnaflara bir madalya verilmeli, yenildiniz ama ülkeye hizmet ettiniz diyerek.

Hani şu durumuna çok üzülen çatlat testi var ya. Suyu yola döktüğü eve kadar ulaştıramadığı için çok üzülen kendini kötü hisseden çatlak kiremit su kabı . . .

Oysa suyun döküldüğü yol boyunca açan çiçekleri hiç hesaba katmamış. Sahibine dert yanında ben çatlağım suyu tutamadım diye, sahibi demiş bak sen suyu döktün ama sayende yolun bu tarafı çiçek bahcesi gibi oldu !

İşte bu işi bilmeden piyasaya para döken hatta şirket kurdum artık bir şirketim var hissiyatını en azından 6 ay yaşamaya meraklı bu müteşebbisler sayesinde ne çiçekler açıyor piyasada. Eksik olmasınlar bu da ülkeye yapılan bir hizmettir dolaylı ve bilmeden yapılsa da . . .
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
arzuu
Yeni Üye

Toplam 95 yazı
13/02/2010 :  12:08:27 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
İşletmeler, tek bir girişimci tarafından oluşturulabildiği gibi (Hakiki Şahıs İşletmesi) iki veya daha fazla girişimcinin ortaklığıyla da (Şirket) oluşmaktadır. İki veya daha fazla girişimcinin ortak iktisadi bir gayeye erişmek için emek, para ve mallarını bir sözleşme ile birleştirerek meydana getirdiği ortaklığa
şirket denir. Şirketler, sorumlulukları bakımından ikiye ayrılır.

1. Sermaye Şirketleri (ortakları sınırlı sorumlu olan şirketler, sermaye payları bölünmüş komandit şirket, anonim ve limited şirket) Bu tür şirketlerde sermaye ön plandadır.

2. Şahıs Şirketleri (ortakları sınırsız sorumlu olan şirketler: adi, kollektif, adi komandit şirketler). Bu tür şirketlerin kuruluş ve devamı için ortakların birbirini iyi tanımaları ve güvenmeleri gereklidir.

ADİ ŞİRKET

İki ya da daha fazla kişinin ortak bir amacı gerçekleştirmek için mal ve emeklerini koydukları şirket türüdür.
#61472;Kuruluşu belirli bir şekle tabi tutulmamıştır.
#61472;Sözlü veya ispat güçlüğü bakımından yazılı sözleşme ile kurulabilir. Sözleşme Notere onaylatılır.
Sözleşmede aksi belirlenmemişse:
- Sermaye tutarı farklı olsa da ortakların kar ve zarar payları eşittir
- Kararlar ortakların oybirliği ile alınır.
- Şirketin yönetimi ortakların tümüne aittir
- Şirketin borçlarından dolayı ortaklar birlikte sorumlu olurlar
Şirketin Ticaret Siciline tescil ve ilanı zorunlu değildir.#61472;#61472;#61472;#61472;
#61472;Adi Şirket kuracak kişi tüccar ise, bağlı bulunduğu bölgenin Ticaret Odasına fert olarak kayıt olmak durumundadır.
#61472;Asgari bir sermaye öngörülmemiştir. Hangi ortağın ne kadar sermaye koyacağı konusu isteğe bağlıdır. Alacak sermaye olarak konulmuşsa, sermaye koyan ortak bu alacağı şirkete devretmiş ve ödenmesini taahhüt etmiş sayılır. Emeğin sermaye olarak konması halinde, bu ortak zarara iştirak ettirilmeyebilir, ancak kardan pay alır. Bu ortak sorumluluktan muaf olamaz.

Ticaret unvanı kullanmak zorunda değildir.

#61472;Sermaye olarak getirilen her şey üzerinde “iştirak halinde mülkiyet” söz konusudur. Her ortak belli bir oranda katılır ve kendi payı üzerinde tasarruf hakkı yoktur.

Adi Şirket daha çok geçici ortaklıklarda kurulmalı, sürekli işlerle ilgili olarak bu yola gidilmemelidir

Kuruluş ve bütün yasal bildirim detaylarını aşağıdaki adreste bulabilirsiniz.

http://www.kagim.org.tr/dosya/s_h.doc

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Muhasebe
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
13/02/2010 :  12:10:32  Alıntı


Sayın editörüm ağzına sağlık:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."


ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem


Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....


Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
CLP PROMOSYON
Yeni Üye

Toplam 18 yazı
13/02/2010 :  12:20:12 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
ŞAHIS 200-250 ye 2 gunde kuruluyor arkadaslar...
www.clppromosyon.com
info@clppromosyon.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ticaret
onurtly
Üye

Toplam 291 yazı
13/02/2010 :  13:15:38  Alıntı
Merhaba akinselcuk;
Öncelikle verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim.Fakat bir şahıs firması yada şirketi kuracak değilim.Sadece arkadaşlarla bu konuda konuşurken birisi farklı bir bilgi diğeri farklı bir bilgi verdi.Herkes herşeyi bilecek diye bir kanunda yok zaten.Kelimeler üzerinde durursak ohh ohh.
Ama verilen bilgiler soğru,size katılmamak elde değil.

Teşekkürler herkese

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Sigortacı
pasha001
Yeni Üye

Toplam 77 yazı
13/02/2010 :  17:02:42  Alıntı
sayın editör sitenin ruhuna uymayan bir yazı yazdığınızı düşünüyorum neredeyse şirket kurmak için sizden icazet almak gerektiğini düşündürdünüz iyi günler

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Öğretmen
mterdem
Yeni Üye

Toplam 13 yazı
13/02/2010 :  17:44:40  Alıntı
özel sektörde maaşlı olarak çalışırken kendi adımıza şahıs firması kurabilir miyiz?

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Ticaret
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
13/02/2010 :  20:24:30 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pasha001
sayın editör sitenin ruhuna uymayan bir yazı yazdığınızı düşünüyorum neredeyse şirket kurmak için sizden icazet almak gerektiğini düşündürdünüz iyi günler


Batmanızdan iyidir değil mi ? Sitenin ne olursa olsun mutlaka işe girişin diye bir ruhu yok.

İşe girişmek için sanal ortamda taltif ihtiyacı içindeyseniz, gerekirse onada destek olacak bir yazı yazarız. Ama samimi olmaz.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
ercan_ercan
Yeni Üye

Toplam 71 yazı
13/02/2010 :  20:27:17 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
sayın akın selçuk verdiğiniz bilgiler gerçekten çok güzel, ama yazınız bir o kadar karamsar.
Herşeye kötü tarafından bakmak sanırım bizim milletimizin bir özelliği. Her işte zorluklar sıkıntılar yaşanır. Önemli olan o zorluklarla nasıl mücadele edileceğini bilmek ve öğrenmektir. Bence siz insanlara "girişim yapmayın batarsınız, bu işler zor boşver otur evinde, bir iş bul çalış napcan iş kurup" (yazınızdan bunu anladım ) demek yerine onlara yine bu sıkıntılardan bahsedip sıkıntılarla mücadele etme yollarını öğretseniz emin olun daha faydalı olur. Böylece bizlerde sizin engin bilgilerinizden faydalanmış oluruz.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Tekstil
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
13/02/2010 :  20:47:41 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Sayın Ercan,

Aslında haklısınız. Otur yerinde batma sonucu çıkıyor. Karamsar ve hatta yeni girişimcinin bütün hayalini yerle bir eden bir yazı.

Ben Üniversitenin ilk yıllarında kendi başıma işler yapmaya başladım. Resmi , gayri resmi, çeşit çeşit. O zamanlar biri bana uyarıda bulunduğunda dinlermiydim. Asla !!!

Dinlemezdim çünkü zaten hiç kimseye tek kelime bahsetmemiş olurdum. Aklıma çok yatan bir iş hakkında tek kelime olumsuz bir şey işitmeye tahammülüm de olmazdı.

Fakat burada basit bir ayrıntı var. Onurtly nin yazdıklarını okuduğumda önümüzdeki ilk yılda neler yaşanabileceği çok net görünüyor. İşletmecilik bilgisi , prosedür bilgisi çok şart değil belki başta. bazen hiçbir şey bilmeden girilen bir işte içgüdüler yolunu buldurur insana. Kalben inanmışlık, içine sinmişlik, aklına yatmışlık, nasıl yapacağını biliyor olmak insana kimseyi dinleme işine bak der. Sonuçta pek zararlı da çıkılmaz. Akıl sağlıklıysa eğer. . .

Bana sırf şirket hevesi ile bir şeyler yapmak istiyor kannati uyandırdı yazısı. Bu yüzden tavsiyem olumsuz oldu.

Belki de yanılmışımdır.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
emekop
Yeni Üye

Toplam 96 yazı
13/02/2010 :  21:10:21 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
sayın editör yazdıklarınız benide karamsarlığa itti ancak bilglerinizden yararlanmak isterim. bende yeni bir işe başladım ve sizin gibi bir internet sitesi kurdum. bu sitede işletmecilere hizmet vermeyi amaçlıyorum. siteme para ödeyerek üye olunuyor ayrıca reklam ve sponsorluk gelirlerimde olacaktır. bu işleri kredi kartıyla ödeme şeklinde yürütmek istiyorum. acaba şahıs firması olarakmı hareket etsem, yoksa bir şirket kurarakmı bu işi yapsam. yani özeti şu kredi kartıyla ödeme için bir banka hesap numarası ve vergi no su gerekiyor ya bu vergi nosu ve banka hesabı için şirket olmak şartmıdır sizce. şimdiden teşekkürler.
e.ylmz

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
emekop
Yeni Üye

Toplam 96 yazı
13/02/2010 :  21:12:16 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
site adresi www.emekop.com
e.ylmz

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
13/02/2010 :  21:13:35 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - onurtly
Merhaba akinselcuk;
Öncelikle verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim.Fakat bir şahıs firması yada şirketi kuracak değilim.Sadece arkadaşlarla bu konuda konuşurken birisi farklı bir bilgi diğeri farklı bir bilgi verdi.Herkes herşeyi bilecek diye bir kanunda yok zaten.Kelimeler üzerinde durursak ohh ohh.
Ama verilen bilgiler soğru,size katılmamak elde değil.

Teşekkürler herkese


Sayın Onurtly,

Yazdıklarımda samimiyim. Ama ben kayıtlı bilirkişi veya şirket uzmanı değilim. Fakat gerçek piyasada irili ufaklı çok iş yaptım. Özellikle en cahil, en *** dönemimde bir çok girişimim oldu. Şimdi dönüp baktığımda bazı işlerde bu cahillikle nasıl olupta batıp yerin dibine girmediğime çok şaşırıyorum. Bazen şanş çok yardımcı olmuş.

Lisenin bittiği ilk yıl bir arkadaşla pazarda tişört satmaya kalkıştık üç kuruşumuzu kurtaracağız diye canımız çıkmıştı.

Sonra bir gün şirket kurmaya kalkıştım bütün akraba bir oldu bana bunun asla olamayacağını batıp perişan olacağımı anlatma yarışına girmişlerdi. O yıl o işi yapmadım. Aklıma çok yatsa da bu kadar fazla olumsuz bakan varken bu işin olacağı varsada olmaz artık diye düşünmüştüm.

Çok fazla bilgi sahibi değilken işe direk şirketle başlamak çok sıkıntı doğurabilir. Başlangıçta geri dönüşü kolay olan sahış firması kurmak daha iyidir.

Birinci yazında samimi bir soru sormuşsun ama ikinci yazın samimi değil. Yazdıklarım seni ürkütmüş kendini sanki suçlu hissetmişsin. Bir iş sahibi daha doğrusu kendi işinin sahibi olmak istiyorsun. Benim idrak ettiğim bu.

Şundan emin ol. Bilmediğin bir çok şeyi insanlara sorarak öğrenmek çok güçtür. Şirket kurmayı en güzel muhasebeci bilir. Çünkü şirketi senin namına kuran o. Fakat sorarak muhasebeciden kesin net bilgileri her zaman alamazsın. Söyler geçer üzerinde durmaz. Hatta pek fazla bilmediği şeyler üzerinde bile biliyormuş gibi konuşan çok insan vardır.

Şirket ya da başka bir yol ama mutlaka para hesabını iyi yapmalısın. Ne yatıracağım ne geri alacağım.

İşe başladın, üç beş ay geçti tık yok. İşlerin pekde iyi gitmeyeceğini anladın hiç uzatmadan bitirmeyi bilmelisin. Sermayeni kaybetsen de borça girmemiş olursun.

Bir esnafın çocuğu değilsen, piyasanın içinde yetişmemişsen, öğrenmenin tek yolu ufak ufak işe girişmek uygula**** pişmektir.

Üç kere kaybeder ama en sonunda kazanırsın.

Başarılar dilerim.

tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
14/02/2010 :  01:19:46 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - emekop
sayın editör yazdıklarınız benide karamsarlığa itti ancak bilglerinizden yararlanmak isterim. bende yeni bir işe başladım ve sizin gibi bir internet sitesi kurdum. bu sitede işletmecilere hizmet vermeyi amaçlıyorum. siteme para ödeyerek üye olunuyor ayrıca reklam ve sponsorluk gelirlerimde olacaktır. bu işleri kredi kartıyla ödeme şeklinde yürütmek istiyorum. acaba şahıs firması olarakmı hareket etsem, yoksa bir şirket kurarakmı bu işi yapsam. yani özeti şu kredi kartıyla ödeme için bir banka hesap numarası ve vergi no su gerekiyor ya bu vergi nosu ve banka hesabı için şirket olmak şartmıdır sizce. şimdiden teşekkürler.


Bunun için şirket olmanız şart değil. Vergi mükellefi olmak yeterli. Bir bankaya gidip görüşün onlar size sanal pos kurulumu verirler. ama eğer gözleri kesmezse olumsuz da konuşablirler. Yüksek para hacimlerinden bahsedebilirler. Önceden bankada yüklü devridaim etmiş bir hesabınız varsa çok kolayca verirler. Ama ilk defa gittiğiniz bir bankaysa konuşup ikna etmeniz lazım.

Direk siteye sanal pos kurulumu yapmak zorunda değilsiniz bankanın size vereceği linkten müşteri bankanın ödeme sayfasına gider. Orada sizin hesabınıza ödeme yapar bankanın güvenli sayfasında. Sizin sitede ssl bile olması gerekmez bu durumda. ama buna rağmen banka ssl veya başka güvenlik ekipmanlarını prestij için sizden isteyebilir.

Bir de sanal ortamın bankası diyebileceğimiz ebay var. İnsanlar ebayda hesap açtırırlar. Sizde ebayda hesap açtırırsınız ödeme ebayda sizin hesabınıza yapılır. Ödeme sayfası ebayın güvenilir sayfasıdır. Şu an en yaygın yol budur.

Postane ile anlaşıp kapıda ödeme seçeneği sunulabilir. Ama bir malın gönderilmesi durumunda uygun bir yol. Sizinki kapıya giden bir mal değilse bu seçenek işler mi bilemiyorum. Ama burada da mal müşteriye gider postacı kapıda tahsilatı yapar sizin paranız postane hesabınıza yatar. Elinizdeki postane bankamatiği ile çekebilir veya postaneye gidip banka gibi işlem yapabilirsiniz.

Bir diğer yaygın yol ise ; Hiç bir anlaşma yapmadan sitenizde yayınlayacağınız bir havale numarasına paranın yatırılmasını talep edebilirsiniz.

Siteden yaptığınız satışa fatura kestiğiniz sürece sitenin bir yerlere kaydı gerekmez. Bu konuda belki ileride bir gelişme olabilir zira internetten satış işi aldı başını gidiyor. Hiç bir denetim yok. Yakında sanal magaza veye internetten bireysel satış için bir kayıt gerekli olabilir.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
ercan_ercan
Yeni Üye

Toplam 71 yazı
14/02/2010 :  02:18:34 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Sayın selçuk, tabiki sadece bir heves ile şirketim olsun edasında, bir bilgi birikimi olmadan bir hayalin peşine düşmek çok büyük yanlış. Orada size sonuna kadar hak veriyorum. Ancak, hani biz insanlara desek ki ;
gerçekten inandığınız bir projeniz varsa, ilgili alanda birkaç uzmana danışın, yapılabilirliği konusunda bilgi alın, iş yönetimi konusunda mümkünse eğitim alın veya araştırın, deneyimli muhasebecilerden , mali müşavirlerden yararlanın, iş yapacağınız piyasayı araştırın ondan sonra eğer hala ben bu işi yapabilirim diyorsanız şirket kurma aşamalarına geçelim gibi yaklaşsak daha yapıcı olur kanaatindeyim.
Sonuçta hayal kurmak kolay, yürütmek zor , bitirmek acıdır. Bu aşamalara gerçekten hazırsa bir kişi söylenecek fazla da bir şey kalmıyor sanırım.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Tekstil
Akdizayn Bilişi
m

Yeni Üye

Toplam 7 yazı
14/02/2010 :  20:18:19 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Yeni kurulacak şirketlere (şahış yada limited) teknoloji tarafında yardımcı olabilirim.

Detaylı bilgiyi www.akdizayn.com adresinden alabilirsiniz.
http://www.akdizayn.com | Bilişim adıne ne varsa...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Yöneticilik
seanone
Yeni Üye

Toplam 73 yazı
15/02/2010 :  23:28:21 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Sayın Akın Selçuk ve Sayın Arzuu;
öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Böylesine tecrübeye ve birikime sahip ortamda
sizlerin değerli tecrübelerinden faydalanmak inanınki sanal ortamın belkide bizlere yansıyan en olumlu yanları...

Ben 25 yaşındayım,üniversiteyi bazı iş tecrübelerimden dolayı henüz bitiremedim. Bir arkadaşımda kısa dönem askerliğini bitirmek üzere.
Bu arkadaşımın babası Gümrük müşaviri fakat tüm zorlamalarımıza rağmen gelenekçi ticaret düşüncesini ne yazıkki hala üzerinden atamadı.
30 yıldır sadece tekstil işiyle uğraşıyor yani sadece tekstil ürünlerinin ithalat ve ihracatında aracılık yapmakta. ve şu an emeklilik arifesinde.

Ben dış ticaret eğitimimi tamamladım , ve askerdeki arkadaşım özel bir üniversitenin işletme bölümünden mezun.
Şimdi sadete geleyim ve sizin başınızı daha fazla şişirmeyim;

Biz 3 orta yaş adayı kişi olarak ithalat ihracat işiyle uğraşmayı düşünüyoruz. Belki ülkemizde gençlerin %50 si bunu düşünüyor fakat biz biraz daha hayalci olmamak için işe girişmeden önceden eğitimlerimizi tamamlıyoruz. internet üzerinde teorik olarak bir ithalat-ihracat firmasının kurulması için gerekli tüm bilgiler
yazıcıdan çıktı alınmış olarak elimizde, sabit giderleride hesapladık. onlarıda bir kenara atalım. bunların dışında sizden öğrenmek istediğim pratik olarak önerileriniz ve tahmini olarak bu firmanın kapılarını açmamız için sermaye dışı sadece devlete ödememiz gereken ücret.
bunlar hakkında beni bilgilendirirseniz , beni çok mutlu edersiniz.

Tüm forum kullanıcılarına mutlu günler diliyorum
Sinan Başlar
seanone.co@gmail.com


Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Ticaret
arzuu
Yeni Üye

Toplam 95 yazı
16/02/2010 :  09:14:29 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Merhabalar

Çok genel bilgi verilmiş olsa da işinize yaradığına sevindim.Ben interneti çok yoğun olarak her konuda kullanan birisiyim .En üzüldüğüm konu ise ülkemizde oluşturulan blog ve sitelerin ya tamamen eğlence ya da ticaret amaçlı olması.Tabi ki bu kötü bir şey değil fakat yurtdışındaki gibi tecrübelerinden diğerlerinin yararlanması için döküman hazırlayan çok az kişi var.Ne acıdır ki ne zaman bir bilgiye ihtiyaç duysam Türkçe içerikli sitelerden değil de yabancı sitelerden faydalanıyorum.Bu sebeple de elimden geldiği kadar bildiğim konularda açıklama yapmaya çalışıyorum.İleriki günlerde de uzmanlık alanımla ilgili hem bilgi veren hem de kullanılabilecek dökümanlardan yararlanılabilen bir site oluşturmayı düşünüyorum.

Konuyu uzattım galiba.. Sorunuza gelince; daha detaylı bilgi verirseniz birebir cevaplamaya çalışırım.Mesela ;

1- şirket mi kuracaksınız, şahıs üzerine mi yasallaşacak,
2- büronuz olacak mı, home ofis mi çalışacaksınız ?
3- Büro ya de home ofisiniz kira mı?
4- çalışanınız olacak mı?

İlk aklıma gelenler bunlar.Siz planlarınıza göre detaylandırılabilirsiniz.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Muhasebe
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
16/02/2010 :  13:49:56 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Sayın Seanone,

Teşekkür ederim. 25 yaşında orta yaş adayı olmak belki teoride yanlış değilse de pratikte kurulması yakışık alır br cümle değil sanki . . . : ) 25 yaşa taş gibi genç denir ! Başka da bir şey denmez.

İthalat ihracat güzel iş. Herşeye açık. Zenginleme ya da çok harika fırsatlar yakalama bölgesi.

Hangi işe girerseniz girin mutlaka bir acemilik dönemi olacaktır. Bu dönmede yapılacak yanlışlıklara hazırlıklı olmalı ve aşırı pahalıya patlaması önlenmelidir. Yapacağınız iş sular gibi ingilizceyi şart kılan bir iş. Başka diller de olur ama ingilizce en lazım olanı heleki genel giriyorsanız işin başındaysanız.

Ana dilinizdeki hissiyatlarla yabancı dilde cümle kurabilmek pazarlama yeteneğinizden optimum faydayı sağlamanıza yarar. Devlete ödenecek vergi derken ne amaçladınız bilmem ama işin mükellef boyutunda soruyorsanız bir ltd kurmanın masrafı haricinde zorunlu masrafınız yok. Ama büronuz jan janlı olcakmış, siteniz dünya standartlarında olacakmış, malı buldunuzm bağlayacakmışsınız onlara siz karar verecek cebinizdeki para kadar işi ileri ***üreceksiniz. Bir Ltd. 2-3 binliraya kurulur kağıt üzerinde. Bunu en iyi bir mali müşavir söyler. Dış ticaret sahış firması ile de yapılır ama en az ltd. tavsiye edilir.

Kazancın vergisini ödeyeceğiniz aşikar fakat hangi işte ne kadar vergi o satmaya başlayınca ortaya çıkar. Ucu bucağı yok. Aracı olursanız komisyon kazancının vergisi başka, maldan kar etmenin vergisi başka çıkacak ortaya.

Kıt kanaat bu işlere girilir mi ? Girilir bu saatten sonra. Artık evinden ithalatcılar türedi. Akşam üstleri mahallenin bakkalı ile geyik yapıp sabahları internetten mail yoluyla dış ticaret uzmanlığına soyunanlar epeyce çok. Cepte para yok ama hissiyat zengin ! Onunla tatmin bulan epey delikanlımız var artık. Alibaba ile başlayan macera bir çok diğer site ile bazı arkadaşları uzman yaptı çıktı. Elde bir de hasarlı eski şirket varsa yemede yanında yat.

Sonuç olarak siz bu işi ciddi olarak yapacağım ve arkadaşımla ilerideki işimiz bu olacak bu işin kazancı ve prestiji ile evleneceğim çocuklarımı doyuracağım diyorsanız, size şu vasıflara sahipmisiniz ki diyemem.

Temel şartlar tamamsa, bir firma en azından ltd. ve telefon faks internet ile ingilizce bu işe başlamaya yeterlidir. Üç beş kuruş da lazım olur. Aama kumar masası gibidir.İpin ucunu paranıza göre kaçırırsanız geri dönmeniz pek zordur.

Allah yolunuzu açık etsin.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
seanone
Yeni Üye

Toplam 73 yazı
16/02/2010 :  16:29:06 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
daha öncede teşekkür ettiğim gibi bu teşekkürü verdiğiniz yorumlarla pekiştirerek daha fazla bir şekilde tekrar ediyorum...
Öncelikle sayın akınselcuk;

ben dış ticaret eğitimine başladığımda sınıfımzda 12 kişi vardı.her akşam saat 7-9 arası eğitim gördük. ilk günlerde herşey güzel tabi yeni insanlar,benden yaşça büyük farklı tecrübeler, yılların deneyimli eğitmenleri... ve en önemlisi amaç bir sınava hazırlanmak yada zorunlu bir eğitime katılmak değil...
bunun bizim yaşlarımız da bir insanda nasıl bir heyecan bıraktığını az yada çok tahmin edebilirsiniz.
fakat günler geçtikçe eğitim gördüğümüz sınıftaki katılım oranı çok alt seviyelere düştü. ve biz eğitimi 4 kişi olarak tamamladık...

Hemen hemen bütün yazılarınızı okumaya çalışıyorum. Pollyanna' cılık oynamamayı da gösteriyorsunuz , karamsar olmamanın gerektiğinide. Fakat ülkemizde öle bir psikoloji hakim ki ; sanki tüm dünyada yapılabilen şeyler , ülkemizde becerilemeyecek durumda. Bizim ülkemizin öz sermayesiyle otomobil üretimiyle ilgilenmiyor, ülkemizde cep telefonu kullanıcı sayısı 30milyona ulaşmışken kendi teknolojimizle ürettiğimiz cep telefonu varmı? Aselsan yıllar önce ürettiği telefonlara birileri "yurt dışında daha uygunfiyata üretiliyor" diye köstek olursa , bizler muhtaç olmaya mahkum bireyleriz. Söylediklerinizde haklısınız, kumar masasına oturup kaybetmeye başlayan insan, yeni elde ya korkak davranıp oyunu kazancağı elde oyuna girdiği potu kaybeder; yada herşeyini ortaya koyup blöf te kaybeder. Tabi şans faktörünü saymıyorum.

şimdi Sayın Arzuu Hanım ada yardımcı olmaya çalıştığı için teşekkürlerimi sunuyorum...

Üstün körü ve samimi olarak içinde bulunduğumuz durumu anlatmak istiyorum;
senelerdir bende piyasanın içerisindeyim.Her işte çalıştım sayılır ve biraz birkimim oldu ve kendime bir otomobil aldım. Arkadaşımında hemen hemen okadar sermaye koyması mümkün.yani dediğimiz sermaye durumu 25000-30000 tl arası bişey.
Bu parayla belki birçok kişi gülücektir üstümüze, ithalat ihracat için çerez parası olduğunun farkındayım. Fakat ben kimseye birşeyler ispat etmeden ev sattıramam kredi çektiremem. Somut birşeyler yapmalıyım ki insanlar görüp benim içinde bulunduğum işten öncelikle haz aldığımı hissetmeliler. Paranın çok zor kazanılıp kolay kaybedildiğinin ,babamın işlerinden dolayı farkındayım.
2010 yılı için ülkemizde ne gibi trendler olacağı, hangi ürünlerin satışının patlama yapacağı, piyasanın hangi ürünlere doyduğu hakkında 2009 yılı sonunda bir dosya hazırlamıştık. Çok profesyonel olmamıştı fakat bu dosya bizi mutlu etmişti. Arkadaşımın ani askerlik durumu bizim planlarımızı biraz ileri tarihe attı.

Şimdi danışmak istediğim konuya geleyim;
biz yaptığımız tüm ithalat işlerinin yönetmeliğe uygun olmasını ve kazancımızı sonuna kadar vergilendirmek istiyoruz. yasadışı birşey yapıp daha işe başlamadan herşeyden soğumak en istemediğimiz durum.size sormak istediğim, şahıs şirketimi kurmamız daha uygun yoksa ltd. ile mi başlıyalım. Bu derecede bizim ilk büyük girişimimiz olacak. Bunlar dışında ofis hazır , işlerimizi arkadaşımın babasının ofisinde yürütmek istiyoruz.Fakat bu konuda kendisine ne zaman danışsak bize bilgi vermek yerine işten uzağa itmeye gayret gösteriyor kendisi :)
Ürün yelpazesi olarak geniş bir düşüncemiz var fakat bizim bir yakımlık ateşimiz olduğunun da farkındayız. Yani kar marjı düşük , toplu alım yapmak niyetindeyiz. Şu an tek başıma yönlendirdiğim için olayları kendi açımdan konuşuyorum.

Ben hayalperest bir insanım.Gece yastığa kafasını koyup, karanlık odanın tavanını izleyerek tebessüm içinde bulunan biriside değilim. Bir insan nişanlanınca, Başka insanların içine girince , ve o kişiye birçok insan güveniyorsa ; bu kişininde boş tavana bakmak yerine biraz realist düşünmesi gerekiyor.

Belki başarılı olamayız, belki elimizdekileri kaybederiz, belki birçok insanın olmaz dediği hiçbir şey olmayabilir,yada beceriksiz diye sıfatlar koyulur üstümüze, işbilmeden işe girerlerse böyle olur replikleri cabası. Bunların olma ihtimali olmama ihtimalin düşük te olsa, ben hayatım boyunca "denemedim" dememiş olurum.
En kötü ne olur; sizinde dediğiniz gibi ekonomiye can veririz, paramızı bağışlarız.Ama denemiş oluruz ve çocuklarımıza bizler pasif insanlar değildik denedik diyerek en büyük mirası bırakmış oluruz.

Bu konuyu başlatan sayın onurtly ve olumlu olumsuz tüm yorum yapan saygıdeğer insanlara teşekkürlerimi ileterek son bir şey söylemek istiyorum.
Bu ülke bizim, ve bu ülkenin girişimcilere ihtiyacı var. Başarılı olanlarada başarısız olanlarada...
İyi günler dilerim...

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Ticaret
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
17/02/2010 :  09:53:03 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Sayın Seanone,

Dünyada hayalperest olmak gibisi yoktur. Bunu herkes anlayamaz. Hiç hayal kurmam diyen insanlarala karşılaştığımda şok olmuştum 8-10 sene evvel. hep bütün insanlar hayal kurar sanırdım. Bunu yapmayan ya da yapamayan insanlar da var. Bence dünya hayal kuran insanların üzerinde duruyor. Başka türlüsüne aklım ermiyor. Aya gitmeyi hayal etmeyenler aya gidemezler. Aklın yolunu izlerseydi bütün insanlar her zaman aya hala gidilememiş olurdu. Ya da ne bileyim İstanbul alınamamış olurdu.

Bu dünya da sizden sadece bir tane var olduğunu bilin derim size. Hayalperest insanların önü açıktır. Kimsenin ummmadığı şeyleri yapmaya daha yakındırlar.

Fakat bir de olumsuz yanı var. Beyin çok hareketli olunca tek bir şeyde uzmanlaşamaz. Hata yapmaya da çok yatkındırlar. Bir işi başarmak için diğer bir çok insandan biraz daha fazla dikkatli olmak zorunda kalırlar.

Dış ticaret için en azından Ltd. olmak gerekir, hele ki sizin başlayacağınız durumda. Arabayı ehliyetin sürmediği gibi dış ticareti uzmanca yapmayı da sertifiklar sağlamıyor. Semt pazarında fiyatı pazarlığa açık bir mal satın, önünüze gelen 10 kişiden 6- 7 sine malı karlı biçimde satabiliyorsanız dış ticareti de başarabilirsiniz demektir. Bunu yapamıyorsanız daha çalışmalısınız. Kişisel özellikleri daha fazla geliştirmelisiniz. Teknik detayları bilmenin yabancı dil konuşabilmenin yanı sıra bir çok kişisel özelliğinizin de işe uygun olması gerekli. Bu durumu hiç gözardı etmeyin.

En kötü ne mi olur ? Ölümden öte bir şey yok. En kötü bütün paranızı kaybeder üzerine 10 katı kadarda borçlanırsınız. Bunu düşünerek ticaret yapamazsınız.

Yenildik ama ezilmedik demeyi göze alarak işe başlamayın. Çok zor oldu, perişan olduk para da kazanamadık ama biz bu işi öğrendik demek için başlayın. Mucize beklemeyin, bir iki işte köşe dönmeyi umut etmeyin. Hiç bir hesabın kağıt üzerinde yaptığınıza uymayacağını bilin. Ama herşeyi ince ince hesaplamaya da devam edin.

Şunu söylemeliyim ; Hissiyatım çok riskli bir giriş yaptığınızdır ticari hayata. Yani bu işe bu tecrübesizlik ve duygusallıkla başlayıp hiç bir sıkıntı yaşamadan hemen para kazanmaya başlamanız uzak ihtimal. Ama ihtimal !
Dilerim ki çok sabırlı ve azimli olabilir ve sizi hep hazırlıksız yaklayacak sert dalgaların içinden nefesinizi tutup geçmeyi her seferinde başarabilirsiniz. Bu azmi gösterebilen gün gelir o denizin üzerinde yürümeye başlar.

Saygılar sunuyor başarılar diliyorum.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
slowmotion
Yeni Üye

Toplam 4 yazı
02/10/2010 :  13:56:08  Alıntı
Merhaba,

Forum içerisinde çok faydalı bilgiler buldum. 24 yaşındayım, üniversite öğrenimim boyunca pazarlama ve organizasyon başta olmak üzere birçok değişik işte çalıştım. Maddi ihtiyaçlarımı büyük ölçüde kendi başıma karşıladım. Bu nedenle okul uzadı vs., 6 sene sonunda, bu sene kimya ve dış ticaret bölümlerini bitiriyorum. Fakat çalıştığım işlerin etkisi ile bitirdiğim bölümler dışında beceriler kazandığıma inanıyorum. Beceri derken, iyi işler yaptım çok para kazandım anlamında değil. Güzel ve başarılı işler yanında başarısız olduğum kötü deneyimlerin daha büyük etkisi olduğunu düşünüyorum, bundan sonra atacağım adımlarda önceki hataları tekrarlamamaya özen göstereceğim.

Daha çok yaşıtlarımda gördüğüm iş kurma, kendi işine sahip olma isteğinin hayal olmadığını, altından kalkıp kalkamayacağımın kararını ancak deneyimli insanların tavsiyeleriyle verebilirim.

Daha önce birçok festival,konser, şenlik organizasyonunun sahne, kulis bölümünde de, yiyecek içecek ve hediyelik eşya standlarının pazarlanması ve satışında, sponsorlukların alınmasında da çalıştım. Genelde muhattap olduğum kişiler esnaflar veya ilgili şirketlerin kurumsal satış-pazarlama departmanlarıydı. Bir organizasyonda mali ve hukuki konularda üstün körü bilgi sahibi oldum(Bir hukukçu, mali müşavir, muhasebeci kişler ile konuşurken konuya yabancı kalmayacak kadar..)
Ayrıca uzunca bir süre Devremülk pazarlamasında çalıştım. İnsan ilişkileri ve pazarlama teknikleri konusunda deneyimim oldu.
Tabi ki bu deneyimler "alaylı" diye tabir edilecek şekilde..

Şimdi kendi işimi yapmak istiyorum. Şuana kadar gördüğüm hukuki hatalar, mali sorumsuzlukları kendi işimde yapmamak için yaklaşık 1 yıldır araştırma sonucu şahıs işletmesi kurmayı uygun buldum. Bazı mali müşavirlrden danışmanlık aldım fakat bir de burada paylaşmak istedim.

Elimde olan işler ve yakın gelecekteki planlarım net çizgiler ile belirli fakat kuracağım şahıs işletmesi ile yasal olarak bu işleri yürütebilir miyim emin değilim.

Yakın zamanda albüm lansmanını yapacak olan bir müzik grubunun Türkiye turnesini düzenleyeceğim(birkaç grup ile sözlü anlaşarak işin devamlılığı söz konusu). Bu işte gelirim, sponsorluklar ve konser verilen mekandaki bilet ücretleri. Giderlerim, grubun sahne alma bedeli, ulaşımı, konaklaması gibi ihtiyaçları. Genel olarak "ulusal organizasyon" olarak değerlendiriyorum. Fakat grup ile mekan arasında aracı konumundayım.

SORU1:Bu koşulda kuruluş giderlerim ve vergilendirmelerim organizatör mü, yoksa aracı olarak mı yapılacaktır?

Vergi mükellefi olduğumda yapacağım diğer iş ise vending.(çay, kahve, kola, çikolata otomatlarının işletmesi).
Kısa vadede başkasına ait makineleri belirli bir teminat karşılığı işletme veya kendi makinelerimi alıp kendi belirlediğim yerlerde işletmek gibi iki seçeneğim var.
Uzun vadede ise yurtdışındaki bağlantılarım sayesinde ilgili makinelerin ithalatını yapmayı planlıyorum.

SORU2: Vending ile ilgili fazla yasal bilgiye ulaşamadım. Bu otomatları işlettiğimde bir bakkal-market ile aynı şekilde mi değerlendirilirim?

SORU3: Kuracağım şahıs işletmesinde organizasyon, aracılık, vending, dış ticaret işlerinin tamamını yapabilir miyim?Yoksa şahıs işletmesine uygun değil mi?
Yakın zamanda organizasyonun saha kısmı hariç herhangi bir çalışanım olmayacak.
Adres olarak şuan bulunduğum(yaşadığım) şehir yerine ikametgahımın bulunduğu ailemin evini göstermeyi düşünüyorum.
(evin bir odası işlerin yürüyeceği bölüm olarak gösterilip ev-ofis oluşturmayı plalıyorum, ev babamın üzerine)
SORU4: Yaşadığım şehride kirada oturduğum adresimi şube olarak göstermem mümkün mü?Ek maliyet çıkartır mı?
Muhasebe işlerimi aynı adreste bulunan güvendiğim bir akrabam yürütecek.

Bahsettiğim işleri gayrimeşru şekilde düzenli olarak yapan birçok kişi tanıyorum fakat ben işerimi yasalara uygun şekilde yapmak istiyorum.Kuruluş ve yaklaşık 1-1,5 yıllık sabit aylık gidereri karşılayacak bütçem var.
Müşterilerim, müstecirlerim ve diğer ticari muhattaplarım, yani iş-çalışma planım-kazancım hazır fakat aklımdakileri netleştirmeden yanlış bir girişimde bulunmak istemiyorum.

Umarım bahsettiklerim ve önerileriniz diğer arkadaşlara da yardımcı olur.

Saygılar.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Öğrenci
ozgesahin
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
23/12/2010 :  13:49:51  Alıntı
merhaba sahıs firması kurmakla ilgili bir cok bilgi edindim ancak aklımda kalan bir kac tane soru var.yardımcı olursanız sevınırım.
1.esım mühendis, firma mühendisliğin bir dalı ile ilgili olacak ama esim maaslı calısıyor bu yuzden benım üzerime kurmak istiyor ama ben mühendis degilim bu olabilir mi?olamaz ise maaşlı çalısan bırısı kendi adına firma kurabilir mi?
2.faaliyet konusu sebebiyle mutlaka mühendisler odasına kayıt yaptırılması gerekiyor mu?
3.home office olabilir mi?kendi ev adresimizi verebilir miyiz?
4.belgeler verildikten sonra kac gun icerisinde acılmıs olur?
5.belgeler bir kac yere verilecek sanırım fotokopi seklinde olabilirmi yoksa heryer için ayrı mı olmalı?belgelerin verilecegi makamların sırası nasıl olmalı?
6.mutlaka calısan olmalı mı?yani ssk ve bagkur işlemleri yapılmalı mı?
acilen yardımcı olursanız sevınırım.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bankacılık-Finans
hakankaya2020
Üye

Toplam 347 yazı
24/12/2010 :  10:03:56 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
ssk ile çalışan birisi şahıs şirketi kurabileceği gibi ltd şti ye ortak da olabilir. ssk primleri ödendiği sürece bağkur primi ödemesi de gerekmez.
şirket kurmak ile ilgi sıkıntı yok ama mühendislik işi dediğiniz tam olarak nedir?
eğer odanın verdiği yetki belgesi ile yapılacak bir iş ise odaya üye olmak, gerekli yetki belgesine sahip olmak ve büronuzu serbest mühendis olarak kaydettirmek gerekecektir. Şahıs işletmeleri ev adresini kullanarak home office çalışabilir, ama şirketler ticari bir mekanda çalışmalıdır.
çalışan olup olmaması sizin tercihiniz, bu konuda zorunluluk yok, zaten şahıs işletmeleri genel mantığı ile ben kendi emeğimle iş yapacağım demektir.
şirket kuruluşu süresi türüne göre ve bulunduğunuz bölgedeki ilgili kurumların performansına göre değişir. Bu konuda en iyisi güvenilir bir muhasebeci ile görüşmeniz. Ayrıca imza yetkisi ile kurulacaksa oda ile görüşmeniz. ki burumda işletmenin eşiniz adına şahıs şirketi yada şirket ise ortak olması zorunluluğu gibi gereklilikler olabilir.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim : Türkiye / Denizli  |  Meslek : Danışmanlık
zozi
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
23/03/2011 :  00:33:11  Alıntı

Akinselcuk Bey Merhaba,

Dış ticaret için Ltd tercih edilir demişsiniz ama nedeni nedir?
Ben sadece ihracat yapmak istiyorum. Çok küçük çaplı ama kendi masraflarımı ve maaşımı çıkarabileceğim bir iş. Müşterim hazır, zaten üretimimi (takı) kendim yapıyorum. Tek çekincem yasal olarak bir hata yapıp, maddi-manevi başıma iş almak, 3 kuruş için 5 kuruşluk derde girmek.
Şahıs firması ile ihracat yaparsam bazı kısıtlamalar var mı, bu mu Ltd önermenizin sebebi acaba?
Sizin ve bütün arkadaşlarımın yazıları çok faydalı oldu, bu konuda da fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler herkese!!!

Yerleşim : Türkiye / İSTANBUL(ASYA)  |  Meslek : İletişimci
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
23/03/2011 :  12:08:45 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
hayir hic bir kisitlama yok. sahis firmasi ihracat yapabilir.

tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
masterattack
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
29/03/2011 :  19:50:48  Alıntı
Merhaba sormak istediğim bişey var şahıs firması olarak kestiğimiz faturada adımızın soyadımızın yazması zorunlu mu yoksa örneğin ( X dış ticaret ve pazarlama )olarak yazılması yeter limi ? Yani sadece ticaret ünvanı kullanabilirmiyiz. Şimdiden teşekkurler..
!-!

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ticaret
refik
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
12/04/2011 :  12:23:11  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masterattack
Merhaba sormak istediğim bişey var şahıs firması olarak kestiğimiz faturada adımızın soyadımızın yazması zorunlu mu yoksa örneğin ( X dış ticaret ve pazarlama )olarak yazılması yeter limi ? Yani sadece ticaret ünvanı kullanabilirmiyiz. Şimdiden teşekkurler..


şahıs işletmesine kesilen fatura da ismin yazılması gerekir.örnek vermek gerekirse 8.000tl lik fatura kestiniz bunu ba-bs de bildirilmesi lazım ama vergi dairesi açısından sahıs işletmesin de ünvanın önemi yoktur.hatta t.c. no da yazılmalı.bu arada mesela cemil ticaret- cemil cemiloğlu diye ikisini de yazamanız da bir sakınca yok
çılgın

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
wordsman
Üye

Toplam 150 yazı
12/04/2011 :  13:41:50  Alıntı
şahıs şirketi kurduğumuzda, ödediğimiz bağkur primini gider olarak gösterebilir miyiz?

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Memur
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
12/04/2011 :  20:38:04 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Defter tutan mükellefler bağkur primlerini ödemiş olmak kaydıyla gider gösterebilirler. Şirket olan bir işletme ortaklarının bağkur primlerini gider gösterebilir. Ödenmiş primleri, ödemediklerini değil.

Şahış şirketi derken şahış firmasını mı kasdediyorsunuz anlamak zor. Şahıs firmalarından eski gotürüler, yeni basit usüller bağkur primlerini gider gösteremezler.

Basit usül değilseniz yani defter tutuyorsanız yani muhasebeciniz her yıl sonunda sizden notere vermek üzere defter onaylatma parası istiyorsa bağkur priminizin ödediklerinizi dönemine uygun olarak gider gösterebilirisiniz.

tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

13.7 saniye.
21:43:43, 5 Aralık 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım