Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni İş Umutları

Başlatankhagi10Tarih27/03/2008 01:39:46Yorum54

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Arkadaşlar selamlar!.

Yaklaşık 10-15 gündür siteyi,forumları takip etmekteyim.Kendi iş fikirlerimide sizinle paylaşarak belki birkaç arkadaşın ilham meleği olabilmek vede sizin değerli yorumlarınızı dinlemek istedim.

Balıkesir’de büyüdüm. İşim sebebiyle küçük şehirlerde de yaşadım, 6 yıldır da İstanbul’da bulunuyorum.10 ülke gezdim. Gözlemlerime göre küçük şehirlerde kazanabilmek için o işi yapan ilk siz olacaksınız,veya çok farklı olacaksınız.Büyük şehirlerde ise aradan aracıları ve komisyoncuları çıkarıp direk satış yapacaksınız ayrıca yine yaptığınız işte ilk olacaksınız.

Mesela 6 yıl önce İstanbul’a geldiğimde Simit sarayı denilen dükkanlar dikkatimi çekti. O zaman aileme bu işin Balıkesir’de açarsak tutulabileceğini söyledim. Ancak tabi ki ailem tarafından gülünerek karşılandı “heryer simitçi dolu. kim alır ordan simit diyerek” geçiştirildi.Geçen sene annem bile işe giderken oraya uğrayıp simit aldığını itiraf etti.

Küçük şehirlerde yaşayanlar için ; İstanbul’da neler rağbet görüyor?Bu soruyu kendilerine sorup araştırmaları lazım. Şöyle kafamda kabataslak tasarladığım birkaç örnek verirsem;

Küçük şehirler için:

- Bardakta mısır = Eğer şehrinizde bulunmuyorsa günde 100 bardak satabilirim diyorsanız hemen şehrin güzel bir yerinde Belediyeden izni alın. İlgili firmadan da Franchising alarak bu işe başlayın. Birçok firmayla bu konuda yazışmalarımda en iyi teklifi CornCorn firması verdi. Franchising bedeli 5500 YTL (içinde standta var) mısır Kg:4 YTL. günlük 100 bardaktan Bir ayda yaklaşık 2000 YTL kar elde ediliyor.Diğer firmalar: Dailyfresh, Mısırane vb. Ayrıca firma ile ilişkiye girmeden kendi başıma bu işi yaparım diyorsan Pimaksan firması 3100YTL’ye stand kuruyor.yakında bardakta makarna çıkarıyorlarmış ancak tutarmı bilemiyorum.[Firmalarla hiçbir şekilde ilgim yoktur.güvenilirlik konusunda firmaları iyice araştırmanızı tavsiye ediyorum]

-Araç Muayene İstasyonu: Arkadaşlar bu iyi bir sermaye gerektiyor ama herşeye değer bence. Biliyorsunuz Araç Muayene İstasyonları özelleşti. Alan firma gezici ve sabit bayilikler açıyor. Eğer bulunduğunuz yer için bu hakkı alabilirseniz orada 20 yıl boyunca tek olursunuz. Firma=TÜVTURK
NOT:Balıkesir ilini almışlar bilgi.

- Biletix Bayi: Bu konuyu fazla araştırmadım ancak İstanbul’da artık nerdeyse otobüs biletleri bile Biletix tarafından satılacak. Bütün sosyal etkinlik biletleri buradan satılıyor.vede Büyükşehir statüsünde olupta Biletix bayisi bulunmayan olmayan iller var.(maç, sinema, konser vb.)

- Outlet mağaza: İstanbul’da herkes ünlü markaların outlet mağazalarına hücüm ediyor. Örneğin; bayram öncesi eşime Metrocity’de bir mağazada kaban alacaktık 130 YTL idi almadık, bayram sonrası gittik 90 YTL’ye aldık. 1 ay sonra bu mağazının Outlet mağazısına gittiğimizde kaban malesef 60 YTL idi. Markalı bir ürünün outlet bayiliği alınabiilinirse diğer marka satan bayilerin vay haline. Çünkü fiyat nerdeyse 2 katı oynuyor.

İstanbul için:

- Araba Reklam: Malum her yanımız reklamdan geçilmiyor, bu kirliliğe biz de ortak olsak. Mesela arabamız var ve hergün işe onunla gidip geliyoruz. Acaba arabamıza reklam vermek isteyen firma çıkar mı? En azından benzin masrafımıza ortak bulabiliriz diyorum.

- Manav Outlet: İstanbul iyi güzel de özellikle şu pazardaki meyve fiyatları insanı öldürüyor. Malum bu meyveler pazara gelene kadar 3-4 el değiştiriyor. Her gelen de komisyon koyunca 50 kuruşluk portakal oluyor 2 YTL. Hiç unutmam geçen yaz Balıkesirde köyde akrabamız bir traktör kasası kavunu 50 YTL’ye verdi. 1 hafta sonra İstanbul’da kavun pazarda 1 YTL idi. Örneğin portakal Antalya’dan direk kişilerden alınıp hiç aracı kullanmadan İstanbul’da satılamaz mı?

-Katalog Mağaza:İngiltere'de ürününü sadece katalogtan satan mağazalar vardı.Bizdeki gibi hiçbir şekilde ürünü mıncıklama şansın yok.Mağaza elindeki tüm ürününün bütün özelliklerini,fotoğraf,marka, model belirterek kataloğa yapmış bir form doldurup alıyorsun.özellikle yabancılar için turizm olan yerlerde bunun gibi bir mağaza açılabilir.

İnşallah bazı arkadaşlar için ilham kaynağı olabilirim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
ÇOK KAZANMAK İÇİN RİSK ALMAN,RİSK ALMAK İÇİN CESARET GEREKİR.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
54 yorum
Yeni Üye77 yazı
Öncelikle yazınız için teşekkürler.
Araç muayene istasyonu hakkında detaylı bilginiz varsa bana yollarmısınız adresim gulermust@gmail.com.
wolf_captain

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye13 yazı
slm.
araç muayene istasyonları hakkında firma pek bilgi vermiyor.Biz Balıkesir için 6,7 ay önce telefon ile bir fiyat araştırması yapalım dedik ancak buranın verildiğini öğrendik.yalnız diğer yerler konusunda ve fiyat konusunda ser verip sır vermiyorlar.tuvturk firmasına tekrar bir e-mail attım.cevap verilirse sizinle paylaşırım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye964 yazı

Arkadaşlar Beyoğlunu bilen bilir. Sabırtaşı içli köfteci ali Usta vardır. 70 küsür yaşında öğleden sonra saat beşte çıkar, sabaha karşı 04,00 te evine döner. Galatasaray YapıKredi Bankası Karşınıda Salsanat ın en üst katında Sabırtaşı Restaurant ınını ailece işletiyorlar. Memleketinde İflas edip İstanbul a gelen ve İstanbul da bildiği işi yapan Ali Bey den İçli köfte, eşinin yaptığı mantılardan alıp memleketinizde satabilirsiniz.
ama İnternetten araştırıp bu konuyu görüşmeniz gerekir derim..
http://www.sabirtasi.com.tr/anasayfa.html
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye90 yazı
goldenist bu hizmet sektöründeki istisnai durumlardandır anadoluda mantı yada içli köfteyi yiyecek fazla kimse olcağını ücretle düşünmüyorum ben
mozdogan

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Üye239 yazı
bence cok caplı bir arastırma yapıp bankadan kredi alıp kimsenin dusunmedigi derecede dahice bir fikir bulmak lazım.
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci
Üye964 yazı
Sahil kentlerinde, turizm sektörünün olduğu yerlerde sezonlukta olsa mantı ve içli köfte gider" derim ben.
Bugün Edirneli bir girişimciyle karşılaştım İstanbulda çocuklarıyla birlikte sergi kurmuş, bileklik örüyor. Renkli ipliklerle ördüğü bilekliklere Türkçede güncel tüm isimleri işlemiş. yani her bileklikte bir isim var.
Akşamüstü 5,5 ta açıyormuş sergisini gece 11,00 e dek. Günde en az 50Ytl kazanıyormuş
Hergün satılan isimler yerine aynı isimlerle yeni bileklikler hazırlıyormuş.

Elinden iş gelenler emek harcayıp üretim yapabilir.
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yeni Üye18 yazı
merhaba,
yazınızı İnsan okurken bile kafasında hemen bir elektriklenme hissediyor.Dar alanda düşünen arkadaşların kesinlikle bakış açıları yazınızda ki örnek işlerden sonra bir nebze olsun değişecektir.teşekkür ederim..
BEB

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
deleted12 yazı
Arkadaşlar merhaba,

İşim gereği sık sık Anadolu'ya seyahatler yapan biriyim. Mesleğim de gıda. Bu nedenle gittiğim yerlerde yediğim şeylere çok dikkat ederim. Biraz da özel lezzetleri ararım.

Benim çok dikkatimi çeken bir şey var. İstanbul'un 25 KM dışına çıktığınızda, ekmeğin de, yoğurdun da tadını alıyor ve İstanbul'da satılan herşeyin "plastik" olduğu gibi bir hisse kapılıyorsunuz.

Buradan yola çıkarak, İstanbul'daki bir şeyi Anadolu'ya ***ürmektense, birçok kişinin yaptığı gibi Anadolu'nun kendine has değerlerini bulup, büyükpazar İstanbul'da satmak bana çok daha mantıklı geliyor.

Örneğin Balıkesir'e her gittiğimde çarşıdaki gıdacılar arastasına girişteki satıcıdan "peynir tatlısı" alır getiririm. Kemalpaşa formundadır ama tuzsuz peynirden yapılır ve Kemalpaşa'ya göre çok daha lezzetlidir. Örneğin siz Balıkesir'li arkadaşım, İstanbul'a bu ürünü günlük olarak getirip satabilirsiniz diye düşünüyorum. Veya sizlerin bildiği güzel Anadolu'nun özel başka üretimleri olabilir.

İyi akşamlar.

MTG
mtg

Yerleşim / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye3 yazı
merhaba arkadaşlar
bende size birşey danışmak istiyorum..benimde bir iş projem var.el becerim oldukça fazla ama en çok yemekte başarılıyım sanırım.ankarada yaşıyorum.küçük bir dükkanla başlamak ve daha sonra büyütmek istiyorum..tabi bu durumda dükkanın konumu çok önemli..sizce bir hastanenin(özel)sokağında bir mantı dükkanı iş yaoarmı?yani çeşidi az tutup,lezzetli ve uygun fiyatlı bi yer var aklımda.hastanedeki öğrencileride düşünerek..ama bi sorun var..dükkanın hemen arka sında büyük bi cadde var..ne dersiniz..sizce bu iş olurmu..bu olmaz derseniz yeni önerilere açığımm..çünkü babamdan kalma felaket bi ticaret ruhum vardırda:))
insan,bir şeyi yürekten isterse yapar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ev kadyny
Yeni Üye3 yazı
merhaba,ben bu markaların outlet bayiliğini sorcaktım.detaylı bir bilgin varsa paylaşırsan sevinirim
insan,bir şeyi yürekten isterse yapar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ev kadyny
Üye964 yazı
Hastanelere gelenler öğle aralarında acele yiyip içecekleri yerleri tercih ederler. ama öte yandanda eğer mantı konusunda iddialı olursanız sadece Hastanede işi olanlar değil, mantının ünün duyanlarında tercih edeceği bir yer olursunuz. Önemli olan, temiz, leziz ve güvenilir olmak.
Kolay gelsin..

Mustafa Kemal Atatürk

Yeni Üye22 yazı
bu katalog mağaza olayını biraz daha açarsanız çok sevinirim yani genelde ne tür ürünler kullanılıyor ve satış sistemi nasıl işliyor en azından gördüklerinizden örnekler verirseniz çok sevinirim birde bu istanbul anadolu olayında şöyle düşünüyorum istanbulda yapılan veya satılan bazı ürün veya hizmetler anadoludaki şehirlerde bulunmuyor.İstanbuldaki yaşayan insanların birçoğunun anadoludan geldiğini düşünürsek istanbulda yapılan birçok iş diğer şehirlerde de tutar diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye13 yazı
Slm.
Katalog mağaza [grkngr] : Bizim ülkemizde gezerken,alışveriş yaparken üzerinize atlayan satıcılardan kurtulmak bir ölüm.Hele birde turistseniz vay halinize.Bu olay bize bile bıkkınlık verirken, o insanları düşünemiyorum.İnsanların şöyle rahat rahat alışveriş yapabileceği bir yer yok.İngiltere'deki mağaza'da aklınıza gelebilecek her türlü ürün mevcuttu.hediyelik eşya,elektonik eşya,saat,parfüm,ayakkabı,giysi vb.

Katalog haftalık/aylık çıkan dergileri düşünün.onun kalınlığında ve kuşe kağıda baskılı bir katalog.bizim büyük mağazalarında ürün tanıtımı için çıkardığı broşürler gibi ama dergi gibi kalını.Alıcı ürünü hiçbir şekilde görmüyor.Ürün depoda.çünkü herşey katalogda belirtilmiş.(örneğin saat : fotoğrafı, kodu:C1234, markası casio1234, gümüş rengi, 15x24 boyutunda pille çalışır vs.).Sadece 1 ambarcı 2,3 tezgahtar ile bu iş yürüyor.Gönürürde sadece bir tezgah var ve de müşterilerin rahat rahat katoloğa bakması için 3,4 tane masa.Her masada küçük bir formlar.Formun üstünde ad,soyad,malzemenin adı,kodunu dolduracağımız bir alan.Katalogdan malzemeyi seçiyorsunuz formu doldurup, ücretini ödeyip, görevliye veriyorsunuz oda size depodan malzemeyi getiriyor.İşlem 5 dakikada bitiyor.Ben buradan hediyelik eşya,spor ayakkabı,parfüm almıştım.Sonuçta ne satıcının nede alıcının yabancı dil bilmesine gerek yok, Binlerce ürün hakkında yalan yanlış detaylı bilgi bilmenize gerek yok,pazarlık yok,kavga gürültü yok.Alan memnun satan memnun.Gözlemlerim bu kadar inşallah yardımcı olmuşumdur.Sorularınız olursa cevaplamaya hazırım.

İş yönünden İstanbul ile Anadolu arasındaki fark daha doğrusu Avrupa ile bizim aramızdaki fark PAZARLAMA yöntemleri.Örneğin biz mısırı daha düne kadar el arabasında suyu aka aka satarken adamlar mısırı bardakta verip köşeyi dönüyor,Simit anadoluda mahalle aralarında simit tavası üstünde satılırken İstanbul'da 2,3 katlı restoranlar açılabiliniyor.

Outlet mağaza [deka] : Bu konuda fazla bir bilgim yok sizide yanıltmak istemem.sadece bir görüş olarak belirtmiştim.Yalnız outlet mağazalar, Üretici firmanın seri sonu veya fabrika hatası olan ürünlerinin pazarlandığı bir yer olduğundan sonuçta bu ürünler Firmanın elinde kalmış demektir, vede bunları az da olsa bir karla satmak isteyeceklerdir;yani herhangi bir yerde ürünlerinin satılması onlarında işine geleceği düşüncesindeyim.Örneğin xxxx marka kot satarken 45-50 YTL'ye mavi jeans de satsanız,veya xxxxx ayakkabı satarken 65-70 YTL'ye Nike ayakkabı da satsanız sizin içinde gayet karlı olur kanaatindeyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye30 yazı
bende diyorumki,son günlerde hızlı bir oluşum daha başladı,piyasa bardakta mısır işine doydu,,mısıra alternetif bir fikir olarak bardakta makarna cıktı şimdilik istanbulda sınırlı sayıda alışveriş merkezinde var,,
bu makarna bildiğiniz makarnalardan biraz faraklı hızlı 1.5 dakikada pişen yumurtalı erişteler,
ve bende şunu öneriyorum,bardakta mantı, üçrenkli italyan tarzzı tortellini ve tortelloni,bence bu da tutar,
ben başlangış olarak bir stant acıp durumu göreceğim,tam donanımlı bir stand maliyeti 8000ytl civarı,işlek bir yerde bu gayet iyi gider,,tortellinin kg fiatı 10 ytl ve bir kilodan 15 bardak cıkar,makarna 5 ytl den satılıyor mantıyı 5 ytlden satılırsa iyi kazandırır diye düşünüyorum,,benim avantajım mantıları kendim üretiyorum,,ilgilenen olursa ürün temini konusunda yardımcı olurum,www.pastadalfredo.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye6 yazı
Sayın tekne3 , çok güzel bir düşüncen var fakat bir şey dikkatimi çekti , depo kiralanacak, araçlar olacak satış elemanları olacak diye belirtiyorsun anladığım kadar büyük bir pazarlama işi , ve yazının ilk başında çek yok senet yok diyorsunuz , benim bildiğim kadarıyla bu gibi işlerde kesinlikle canlı para yok ve devamlı olarak çek ve vadeli ödemeler dönüyor, demiş olduğunuz nakit sistemi nasıl olacak nakit olması için kesinlikle son satıcı olmanız ve örnek:1 kilo yufka ve anında para ........ bunu biraz açarmısınız ? siz büyük bir sevkiyattan bahsediyorsunuz ve nakit diyorsunuz ? bunu anlayamadım.

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Üye243 yazı
Bu katalogda satış sistemi için maliyet nedir acaba?

kaç m2 dükkan lazım? elemanların maaşları ne kadar? ne kadarlık bir sermaye gerekir?
dükkanın cadde işlekliği nasıl olmalı?

saygılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye992 yazı
BUDA BENDEN
avrupanin cok ulkesinde bilinmeyen o kadar turk yemekleri varki inanin is yapar akdenizin her kosesinde,,karadeniz pidesini pizza olarak rahatlikla satar ve cabuk musteri tutarsiniz, , turk musakkasinin rakibi olmaz liste basi diyebilirim.burda bir kucuk baklava dilimi 4cm x 2cm x 2cm. 0,70 €.nerde benim karakoyde iskele karsisinda aldigim su boregi ve cesitli borekler, katmerin tanesini 1€ fasli kaveciler evinde hanimlari yapip kavede satiyorlar.bizim ramazan pidesi tipi ekmekler faslilar tarafindan 0,85€ satiliyo.kirmizi mercimeki bilen yok gibi, gul recelini bilen yok..... nerde iskembe corbasi ya kasimpasada yerdik eskiden bilmem dururmu..

ufak pide icindeki doner 3,50€ buna bisi demem araplar ve pakistanlidan yer kalmamis gibi. bide goruyomki tr de un yapmis makarna sekilleri ve renklileri ben biktim spagettiden ve makarnadan haa bide kokorec olayi hic gormedim ya.
yaprak dolmayi yunanlilar satiyo yunan mutfagi diye.obur dolmanin ismi aklima gelmiyo ,ve biber dolmalari
birazda turk mutfagini tanitalim tabi kavelerde degil guzel self servis tipi lokanta gibi hazir ve cabuk pesin para.daha akla gelmeyecek o kadar yemeklerimiz varki un ve servet yapilabilir ,tabi turklerin az oldugu bolgolerde sadece yabanciya .inanin tutulur dunyanin her yaninda,almanya ,holanda fransa gibi ulkeleri demek istemedim ,oralar dolmus fazladan. saygilarimla....

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye3 yazı
bende kendime ait bir iş düşünüyorum fakat bir türlü bulamadım yaptığım işin garantı olmasını istiyorum eğer bir fikriniz varsa yazın arkadaşlar gıttı gıdıyor ve çorapçı olması enayı değilim

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye60 yazı
sayın armando arkadaş size katılıyom bir çok konuda.siz ispanyada ne işle meşgulsunuz bilemiyorum ama ben geçen yıl tamamen türk kültürünü yansıtacak tüm yörelerimizin seçkin tadlarını sunabilecek büyük bir restoran hedfim var.geçen yıl yurtdışına gittik bu olayı gerçekleştirmek için.güzel vede çok sade bir yer .hiç böle bir işlletme yok var ama çok kalıtesiz yemekleri var .şimdi bir maliyet çıkardık biz toplam tabi birazda yedekte nakit olacak 100 bin dolar bir para gerekli idi ama olmadı paryı bir türlü denkleştiremedik.şu an bu projemiz askıda mecburen.t5abi bu resttoranı çevirecek ustalar tüm bu maliyetlerin içinde tabiki .girişimciliğimiz yurtdışında ilk önce gıdadan başlaması gerekiyo çünkü neden hem insanlarla diyalog ve tanışma sosyalleşme daha hızlı oluyo ve sonrası badeğişik yatırımlar tabi sırasıyla.sizden bir talebim yok yanlız yurtdışında iş yapmak için çok gerilerden geldiğimizin altını çizmişsiniz çok doğrusunuz.türkıyede parası olan cesaretinı toplayıp faklı bir diyarda iş yapmayı ikna etmek çok zor .ben her türlu ekibimi bile ayarladım yalnız yeterli param olamadığından beklemedeyım.size saygılarımla

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ticaret
Yeni Üye60 yazı
sayın armando arkadaş size katılıyom bir çok konuda.siz ispanyada ne işle meşgulsunuz bilemiyorum ama ben geçen yıl tamamen türk kültürünü yansıtacak tüm yörelerimizin seçkin tadlarını sunabilecek büyük bir restoran hedfim var.geçen yıl yurtdışına gittik bu olayı gerçekleştirmek için.güzel vede çok sade bir yer .hiç böle bir işlletme yok var ama çok kalıtesiz yemekleri var .şimdi bir maliyet çıkardık biz toplam tabi birazda yedekte nakit olacak 100 bin dolar bir para gerekli idi ama olmadı paryı bir türlü denkleştiremedik.şu an bu projemiz askıda mecburen.t5abi bu resttoranı çevirecek ustalar tüm bu maliyetlerin içinde tabiki .girişimciliğimiz yurtdışında ilk önce gıdadan başlaması gerekiyo çünkü neden hem insanlarla diyalog ve tanışma sosyalleşme daha hızlı oluyo ve sonrası badeğişik yatırımlar tabi sırasıyla.sizden bir talebim yok yanlız yurtdışında iş yapmak için çok gerilerden geldiğimizin altını çizmişsiniz çok doğrusunuz.türkıyede parası olan cesaretinı toplayıp faklı bir diyarda iş yapmayı ikna etmek çok zor .ben her türlu ekibimi bile ayarladım yalnız yeterli param olamadığından beklemedeyım.size saygılarımla

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ticaret
Üye239 yazı
rterzioglu beni arayın ..her türlü spor başarı buyur hocam...2012 de her branşta hemen hemen altın madalya getirecek bi sisteme sahibim..belki bunu kullanabiiriz..destek olun.
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci
Üye276 yazı
sayın khagi10 , katalog mağazada satışı yapılan ürünler neleri kapsamaktadır ve Türkiye de bu iş yapılabilir mi
saygılar
ERK4NS4N antiemperyalist girişimci

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye47 yazı
merhaba, gerçekten yazınız bi harikaydı ilgiyle okudum,özellikle qutlet magaza fikri son derece ilgimi çekti yalnız bu magazaları açmak için gerekli şartlar nedir bu konudada bilginiz varsa ve yazarsanız çok sevinirim bende bi işyeri açmayı planlıyorum şuan için aklımda olan iç giyim önerilerinizide bekliyorum..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aysu
merhaba, gerçekten yazınız bi harikaydı ilgiyle okudum,özellikle qutlet magaza fikri son derece ilgimi çekti yalnız bu magazaları açmak için gerekli şartlar nedir bu konudada bilginiz varsa ve yazarsanız çok sevinirim bende bi işyeri açmayı planlıyorum şuan için aklımda olan iç giyim önerilerinizide bekliyorum..

İç giyim için yaşadığınız bölgede uygun bir yer demişsiniz ; aklıma yatan yerler şatoform kavşagında eski teknosanın yeri boş yanındaki 1 dükkanda boş ama kiraları yüksek biraz ileride meram yeni yol kavşagında kıyanusun bitişiğindeki binanın altı köşe dükkan da kiralık. Atatürk müzesinin karşısında eski vestel bayiside dükkanı boşalttı. Buralar çok ayak altı görünen yerler. Fakat iç giyim konusunda tecrübeniz olması bu işi iyi biliyor olduğunuzu var sayıyorum. Dükkanı bir internetten satış sitesi ile desteklemek çok iyi sonuçlar verebilir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Size farklı bi öneri getirmek isterim arkadaşlar... Son zamanlarda artan bi organik tarım furyası var. diyelim ki çiftçi organik tarımını yaptı. peki organik ürünleri piyasaya sunabilecek kaç tane komplike yapılanma var. Ben bu sorunun cevabını emin olun araştırdım. Bi tarafta organik ürünlere ait bir restorant diğer tarafta organik sebze meyve satışı hemen karşıda organik üretimli piliç satışı ...

İlk başta düşündüğüm şeyi gözümün önüne getirdim. Masrafı yüksek olabilecek bi iş sonuçta organik piyasa pahalı bi piyasa ama afedersiniz benim gibi çatlak ama benim gibi züğürt olmayan bi girişimci bunu yapabilir. Ve piyasayı sallar bu sistem. organik üretimli sebzelerin bulunduğu tezgahın hemen kıyısında çerçeveli bi şekilde ürüne ait besin değerleri ve kullanılan maddelere ait oranlar gözümün önüne geliyor. Firmanın adı zaten hazır ORGANIC SHOP :)

Bunun yanına Oksijen Bar uygulaması da yapılabilir.
İş yok diyenlere inat kendi işini kuran arkadaşlar ; emin olun doğru yoldasınız

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Yleti?im
Yeni Üye23 yazı
250 Dolar İle Kazancli, Yasal Ve Profesyonel İs! başlıklı yazıma bakabilrsin. iyi günler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye6 yazı
başarılı işler uygulanmalı...
Gelecek kaygısı bir gün son bulacak...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Grafiker
Yeni Üye4 yazı
sayın necdet1974 ben izmir bornovada kafe işletiyorum menümde mantıda var çeşitleriniz çok güzel internet sitenizi inceledim. Ancak burada ev mantısı yapan yerlere kıyasla maliyet ve tat olarak karşılaştırmak isterim. Ancak bir mantının pişme süresi yaklaşık 12-15 dak. arası. Kendi menümüzdekiler öyle. Ancak stand açıldımı insanlar 10-15 dak. beklemek istemez. Ya daha öneceden yarım pişirilecek bekletilecek ya da pişme süresi bir şekilde aza indirelecek. Bu konudaki fikirlerinizi alabilirmiyim.iyi günler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis