İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Kadın Girişimciler Hakkında Yardımcı Olurmusunuz?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorumS
Üye360 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - izimani
Bütün bu yazdıklarının cevabını hiç cinsiyetini belli etmedende yazabilirdin. Yani aslında sen kendini başkalaştırdın. Bayanım dersen ister istemez börek muhabbetleri geçer bunda yanlış bir şey yok. Bayanım yerine yatırımcı adayıyım deseydin börek konusu açılmazdı :) Kısaca bu başlıkta olan herşey her cevap normal çünkü sen kendini farklılaştırdın. |
bayan diye otur evinde börek aç demek ayıp olmadı da, ben bayanım demek hata oldu... eğer birine trip yapacaksanız bu kadınlara "otur da evinin işine bak" diyenlere olmalı. eğer ortada bir hata varsa; bu kadını kendi hizmetine koşmaktan öte görmeyen erkeklerin yaptığı bir hatadır. yoksa ben bayanım demek hiçbir zaman yanlış olmaz. lütfen uyarınızı bu sözü çevirenlere yapınız.
S
Üye360 yazı
I
Üye238 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||||
Yazıyı gönderen - sennan
bayan diye otur evinde börek aç demek ayıp olmadı da, ben bayanım demek hata oldu... eğer birine trip yapacaksanız bu kadınlara "otur da evinin işine bak" diyenlere olmalı. eğer ortada bir hata varsa; bu kadını kendi hizmetine koşmaktan öte görmeyen erkeklerin yaptığı bir hatadır. yoksa ben bayanım demek hiçbir zaman yanlış olmaz. lütfen uyarınızı bu sözü çevirenlere yapınız. |
Ben bayanım diye belli eden arkadaşlar bu ülkenin bazı gerçeklerini bilmeli. Bu başlıkta o gerçekler mevcut. Avrupa'da yaşamıyoruz.
Ayrıca börek açma muhabbeti yapan arkadaşların yaptığına doğruda demedim.
Trip atacak olsam aynı arkadaşların dediği gibi "Elinin hamuru ile erkek işine karışma" "Kadının yeri kocasının yanı" falan filan derdim...
S
Üye360 yazı
(Bir başka yazınız.)
Bayanım dersen ister istemez börek muhabbetleri geçer BUNDA YANLIŞ BİR ŞEY YOK.
(yukardakiler sizin yazınızdan alıntı. bu yazınıza istinaden yazdım. sözleriniz kendi arasında bile çelişkili olmuş. )
Z
Üye129 yazı
FORUM KURALLARI
1- kadın olduğunuzu asla söylemeyiniz.
2- kadın olduğunuzu zinhar belli etmeyiniz.
3- unisex isimleri tercih ediniz.
4- sıkıştığınız zaman " ben erkeğim" diyerek sıyrılmaya çalışınız.
1- kadın olduğunuzu asla söylemeyiniz.
2- kadın olduğunuzu zinhar belli etmeyiniz.
3- unisex isimleri tercih ediniz.
4- sıkıştığınız zaman " ben erkeğim" diyerek sıyrılmaya çalışınız.
mmm...
I
Üye238 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - sennan börek açma muhabbeti yapan arkadaşların yaptığına doğruda demedim. (Bir başka yazınız.) Bayanım dersen ister istemez börek muhabbetleri geçer BUNDA YANLIŞ BİR ŞEY YOK. (bu yazınıza istinaden yazmıştım. çelişkili olmuş. yine de ilk yazdığınızın fikriniz olduğuna inanalım isterseniz.) |
Doğru değil çünkü cinsiyet ayrımcılığı.
Yanlış değil burası Türkiye, medeniyetin gelişmişliğin beşiği değil.
Israrla anlamamazlık yapma...
E
Üye138 yazı
Türkiye'nin ki; eğer öyleyse, medeniyetlerin beşiği değilse, sizin dediğiniz gibi...
bunun en büyük sebebi, medeniyetsizliğe normaldir diyenlerdir.
bunun en büyük sebebi, medeniyetsizliğe normaldir diyenlerdir.
E
Üye138 yazı
ayrıca Türkiye'de medeniyetlerin beşiğidir.
A
Yeni Üye17 yazı
bu memlekette ölmeyecek iki sektör
1. içi giyim don atlet
2. fast food
bu sektörler ölmez
1. içi giyim don atlet
2. fast food
bu sektörler ölmez
I
Üye238 yazı
Yazıyı gönderen - e.g.e.m.e.n Türkiye'nin ki; eğer öyleyse, medeniyetlerin beşiği değilse, sizin dediğiniz gibi... bunun en büyük sebebi, medeniyetsizliğe normaldir diyenlerdir. |
Şimdi %99 kişi yayaya yeşil ışık yanarken yol vermeyip birde üstüne küfrediyorsa, kalan %1 olarak arkamdakilerden küfür yiyen ben anormalim. Dolayısı ile yanlış olan benim azınlık olarak.
Çok basit bir örnek sadece ne demek istediğimi anla diye.
Öldürülen kadınlar, eğitim, yargı-hukuk, siyaset falan filan hiç girmiyorum.
Yani kısaca biz gelişmiş bir ülke değiliz, gelişmekte olan bir ülkeyiz. Dolayısı ile ben bayanım diye ortaya çıktığınızda çıkan için hoş olmuyor.
İngiltere'de bu tarz bir forumda bir bayan böyle bir mesaj yazsa börek muhabbeti, dizini kır evinde otur muhabbeti, kadının yeri kocasının yanı muhabbeti döner mi?
S
Üye360 yazı
küçük bir fikir ayrımına düşüyorum sizinle. doğru yolda ilerleyen hiç bir zaman doğru yapmakla yanlışa düşmez. inatla o yayaya yol veren yüzde 1 den olmak lazım. zira haklı olduğumuzu kimseye kanıtlamak zorunda değiliz. 3, 5 kişi sivrilip dikkat çekiyorsa bunun için "geneli böyle" dememek gerek. tıpkı kadınlar konusunda olduğu gibi. öldürülen kadınlar öldürülmeyenler kadar çok değil mesela. avrupada suç oranlarında yaş daha düşüktür. oranları da daha fazladır. ama bu avrupa için hiç bir zaman gelişmişlik göstergesi olmamıştır. bir büyüğün sözüdür. haksızlık gördüğünde sessiz kalmak, o haksızlığı yapmak gibidir. haklısınız bazen bayanım demek hoş olmuyor. ama bunun için bayanım diyene değil, hoş görmeyene kızmalı, tepki göstermeli. yoksa o haksızlığa sessiz kalarak haksızlığı yapan kşilerden oluruz.
I
Üye238 yazı
Yazıyı gönderen - sennan ne demek istediğinizi anlıyorum. fakat küçük bir fikir ayrımına düşüyorum sizinle. doğru yolda ilerleyen hiç bir zaman doğru yapmakla yanlışa düşmez. inatla o yayaya yol veren yüzde 1 den olmak lazım. zira haklı olduğumuzu kimseye kanıtlamak zorunda değiliz. 3, 5 kişi sivrilip dikkat çekiyorsa bunun için "geneli böyle" dememek gerek. tıpkı kadınlar konusunda olduğu gibi. öldürülen kadınlar öldürülmeyenler kadar çok değil mesela. avrupada suç oranlarında yaş daha düşüktür. oranları da daha fazladır. ama bu avrupa için hiç bir zaman gelişmişlik göstergesi olmamıştır. bir büyüğün sözüdür. haksızlık gördüğünde sessiz kalmak, o haksızlığı yapmak gibidir. haklısınız bazen bayanım demek hoş olmuyor. ama bunun için bayanım diyene değil, hoş görmeyene kızmalı, tepki göstermeli. yoksa o haksızlığa sessiz kalarak haksızlığı yapan kşilerden oluruz. |
O fikir ayrılığı bende yok olalı baya oldu. Çok daha bencilim artık :)
H
Yeni Üye4 yazı
arkadasim bence taki ve parfum isi yapiniz cunku bu tur islere bayilik veren cok bi arkdasim o ise girdi daha once mobilya dukkani vardi su an daha iyi kazandini soyluyorr
kar marjlarida cok yuksek bir arasitiriniz bencee tak takistir denen bir site varr oraya goz atinizz
kar marjlarida cok yuksek bir arasitiriniz bencee tak takistir denen bir site varr oraya goz atinizz
C
Yeni Üye11 yazı
Kadınlar çalışmasın diyen sivrizekalı arkadaşım. Hayat senin kafanda kurduğun gibi ilerlemiyor. Artık bu zamanda tek maaş asla yetmiyor, hele ki çocuklar da varsa. Kaldı ki hanımefendi evli bile olmayabilir, sen mi vereceksin parasını? Kimin potansiyeli ve yeteneği varsa o çalışır ve evel Allah tutturur. Senin gibilerin sözüyle potansiyeli olan kadınları eve tıkıp, potansiyeli olmayan erkekleri iş hayatında zorla tutacak değil kimse. Sen evde dizi izleme heveslisiysen, geç izle. Birileri ekmeğini kazanma derdinde olacak.
Sevgili gizemhayrettin, bu cinsiyetçi arkadaşı salla gitsin, biraz kafasını çalıştırsa ne kadar zırvaladığını idrak eder zaten. İş hayatında cinsiyetinin, dininin, ırkının bir önemi yok. Azminin ve çalışkanlığının önemi var. Nice adamlar var işlerini batırıyorlar, nice kadınlar var aslanlar gibi kotarıyorlar. Haticeye değil neticeye bakalım :).
Benim de size naçizane tavsiyem diğer arkadaşların da dediği gibi okul ya da bankaların bol olduğu bir mekana ev yemekleri dükkanı açmanız. Benim yaşadığım semtte bolca banka var, ev yemekleri satan bir dükkan var, işletmecisi de bir kadın. 3 yılda çalışan sayısını 3'ten 8'e çıkardı. Bayağı talep var.
Sevgili gizemhayrettin, bu cinsiyetçi arkadaşı salla gitsin, biraz kafasını çalıştırsa ne kadar zırvaladığını idrak eder zaten. İş hayatında cinsiyetinin, dininin, ırkının bir önemi yok. Azminin ve çalışkanlığının önemi var. Nice adamlar var işlerini batırıyorlar, nice kadınlar var aslanlar gibi kotarıyorlar. Haticeye değil neticeye bakalım :).
Benim de size naçizane tavsiyem diğer arkadaşların da dediği gibi okul ya da bankaların bol olduğu bir mekana ev yemekleri dükkanı açmanız. Benim yaşadığım semtte bolca banka var, ev yemekleri satan bir dükkan var, işletmecisi de bir kadın. 3 yılda çalışan sayısını 3'ten 8'e çıkardı. Bayağı talep var.
U
Yeni Üye87 yazı
Selamlar, Bayanlara ve çocuklara özel spor salonu açabilirsiniz. Ortalama 30 bin liraya kurarsınız, aylık 60 liradan 100 üyeniz olsa 6000 lira cironuz olur, bunun 3000 lirası masraf olsa bile geriye 3000 kalır ki bu sermayeye göre iyi bir kardır. Tek yapmanız gereken her işte olduğu gibi müşteri memnuniyeti sağlamak ve devamını getirmek. Firma olarak da Çilek Sporu tavsiye ederim , şartları cazip.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz