Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kadın Girişimciler Hakkında Yardımcı Olurmusunuz?

BaşlatangizemhayrettinTarih25/06/2012 16:44:31Yorum45

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
arkadaşlar merhaba . ben genç bayan bir girişimci adayıyım. eylülde kosgeb egitimine başayacagım. kenardada 40 bin tl gibi bir rakamım var. aslında kafamda tam bir sektör belirlemedim ama cafe tarzı bir yer düşünüyorum açıkcası içinde gıdanın da agırlıkta oldugu. yalnız az kira verip belki işler demek mi daha iyi sizce yoksa cok kira verip büyük ihtimalle işler ama belki zorlar demek mi ? çoook kafam karışık ayrıca girişimci bayan arkadaşlar varsa konusabiliriz

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
Yeni Üye26 yazı
kimsenin bana yardımcı olası yok herhalde :(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye58 yazı
ablacım bence kafe tarzı bi yer acabilirsin.özellikle üniversite öğrencilerinin fazla gezdiği yerlerde.dekorada biraz özen gösterirseniz süper bi iş çıkar bence.kafamda çok güzel bi kafe şekillendi mesela şu an:)

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ticaret
Yeni Üye26 yazı

bende cafe düüşünüyorum aslındaa yalnız üni yakınlarında ana caddelerde kira cok pahalı cok sıkıntı oluyor malesef

Yeni Üye58 yazı
ablacım büyük gelir istiyosan büyük gideri göze alacaksın.1000 lira kiran olur 5bin ciro yaparsın 5 bin kiran olur 20 bin ciro yaparsın.bugün bi nargile 10 tl iken maliyeti 1 tl bile değildir belkide.iki tane abla da koyacaksın görünen bi yere ellerinde oklava krep,katmer türü yiyecekler yapacaklar.süper iş olur bence

Yeni Üye26 yazı
kesinlikle sercancım yalnız 5000 bile malesef dukkanlar yok nerdeyse 20-25 bine dukkanlar var

Yeni Üye31 yazı
4000 tl ye bir çok iş yapılır oturduğunuz şehir kaç nüfuslu herhangi bir markanın bayiliğinide alabilirsiniz iyi bir fizibilite çalışması yapmak gerekli selamlar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Foto?rafçy
Yeni Üye58 yazı
fizibilite çalışması olmadan olmaz zaten ablacım yunus haklı.ama üniversite öğrencisi olarak bana sorarsanız mütevazi bir yer olsa hizmet kalitesiyle birlikte çok tutulur.aslında ablacım yemek işinede girebilirsin bence.şirketlere günlük yemek yapabilirsin ve gayet iyi kazanabilirsin:)

Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yunus456
4000 tl ye bir çok iş yapılır oturduğunuz şehir kaç nüfuslu herhangi bir markanın bayiliğinide alabilirsiniz iyi bir fizibilite çalışması yapmak gerekli selamlar

merhabalar sağolun yorum için istanbuldayız nüfüs bayagı kalabalık

Üye122 yazı
Sizi çok heyecanlı, kararlı ve istekli gördüm :)

Şöyle bi tavsiyem olabilir;

* Şayet yemek marifetiniz varsa; işletmeyi açacağınız çevrenin tatil bölgeleri olmasına özen gösterin ve yöreye özgü katkısız ev yemekleri için bir mekan düşünün.
Emin olun, o tip mekanlarda dükkanın boyutu hiç önemli değil. İlklerde belki sorun çekersiniz ama yemeklerinize güvendiğinizi varsaydığımda orta vadede kesinlikle vazgeçilmez mekanlardan biri olabilirsiniz. Ben bu tip bölgelerden birinde yaşadığım için; sıfırdan hiç beklemeyecekleri yerlere gelen bayanlara bizzat şahit oluyorum :)
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye26 yazı
gerçekten cok heyecanlı kararlı ve istekliyim açıkcası. yalnız o derece yemek yapmakta cok iyi degilim malesef

Yeni Üye35 yazı
Gizem Hanım, İstanbulda, özelikle banka şubelerinin yoğun şekilde bulunduğu bir yerde ev yemekleri yapan cafe tarzı bir işletme açarsanız başarılı olacağınızı düşünüyorum. Hatta, bir tane servis elemanıyla birlikte iş yerlerine servis yapabilirsiniz.

Şimdiden başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye345 yazı
ev yemeklerini sefer tası ile paket servis yaparsanız başarılı olabilirmi?
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye19 yazı
merhaba öncelikle size kosgep ayağı hakkında bilgi vereyim.

Önce bireysel girişimcilik başvurusu yapacaksınız. sonra başvurunuz kabul edilince ki cafe tarzı şeyleri kabul etmiyorlar. olurda kabul edilirse ticaret odalarında 1 aylık eğitim alacaksınız aralıklı günlerle sonra bir rapor hazırlatacaksınız yüzdeli hazırlayanda var peşin para ile yapanda raporunuz kabul edilirse size 1 ay sonra 27 milyardı 30 milyara yükseltildi. hibe çıkacak çıkan bu hibe hesabınıza 1 ay sonra geçecek ve bu süre zarfında kesinlikle fatura fiş kesemiyorsunuz ama masraflar devam ediyor. bu kısma kadar gelirseniz ulaşın geri kalanınıda size anlatayım ben 400 milyarlık krediyi almaya yaklaştım :)

üretim esaslı bir yer açmaya gayret edin eğer kosgep kredilerine bel bağlayacaksanız
tecrübeliyim çünkü 4 defa iş batırdım :)

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Otomotiv
Yeni Üye26 yazı
cafeleri kabul etmiyorlarmı yaniii

Yeni Üye3 yazı
kosgeb'e bir projeyle gitmeniz gerek bu projede türkiyede olmayan yapılmayan bir proje olması kaydıyla kabul ediliyor bilirkişi işi araştırıp bu işi türkiyede yapan varmı detaylı bir araştırmadan sonra size onay veriyor veya vermiyor onay verirse 400.000 tl ye kadar kredi verdiğini biliyorum yanlış hatırlamıyorsam ödemesini 1 sene sonra başlıyorsunuz 18 aya bölüyor onuda 2 ayda bir ödüyorsunuz ve vermiş olduğu paranın %40 ını geri almıyor yani kısacası ödeme kolaylığı var ancak projeniz çok önemli.ben yemek yapıcam derseniz çay ısmarlarlar biz size haber vereceğiz diyip yolcu ederler.bu işleri yapan firmalar var sizi yönlendiriyor onlardan bilgi alırsanız daha sağlıklı olur.bol şans

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye58 yazı
bende katılmak için kosgep çağrı merkezini aramıştım.üretim odaklı bir iş fikriniz olursa destek alabilirsiniz dediler.ayrıca harcamalara kesilen faturaları kosgep ödüyor.yani 5000 tl lik bir faturanın %60 ını kosgep ödüyor.dolayısıyla cebinizde para olmasıda gerekli.

Yeni Üye26 yazı
inşallah banada çıkarrr

Üye238 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gizemhayrettin
cafeleri kabul etmiyorlarmı yaniii

Ediyorlar. Adana'da bir AVM'de kosgeb destekli bir kafe var.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye15 yazı
yorumların hepisini okudum.cok hayalperst yorumlar bana göre cünkü eldeki bütce 40bin tl birisi 5bin tl kira demiş ben esnaf bir insanım 2 kira peşin alır mal sahibi 10 bin dolarda depozito sonucta istanbulda işlek bir yerden bahsediyorsunuz.paranın 30 bini gitti cafede kullanılan ısıtmalı raf sistemi fiyatlarındanda pek haberiniz yok galiba.gizem hanım bana soracak olursanız cok iyi sizi yarı yolda bırakmayacak bir börek ustası bulun ama cok iyi bir usta olsun.börek ve poğca salonu olsun cok merkesi bir yerde gerekmiyor.işyerleri ve atölyelerin yoğun olduğu bir mahalle olabilir mesela ben imes sanayi sitesine yakın bir yerdeyim burda işyeri kiraları 500 ve 1000 tl arası ama cay ocagımız bile günde 200 tl ciro yapıyor pastenemiz 750 ciro yapıyor kirasıda sadece 850 tl

Yeni Üye17 yazı
hanımefendi size çok uçuk bir şey önericeğim ama 40 bin lira ile ZATEN herhangi bir iş yapamassınız boşuna heves yapmayın zaten iş açsanızda aceyip büyük risk açar ve batarsınız bu parayla çünkü 0 dan başlamak bir 100 bin tl olmak şart '' BENCE '' ..

şimdi : madem ben risk alıcam diyorsunuz günlük piyasayı takip edin .. gidin bankadan internet bankacılığı alın , döviz ve altında uygun fiyattan alıp uygun fiyattan satın en güzeli bu yada hisse senedi alın . ama borsayı cok ama cok takip etmelisiniz ve dalgalanmaları çok iyi çözmelisiniz . borsada kazanmanın büyüğü küçüğü olmaz. 200 tl ile de başlayabilirsiniz 200 bin tl ile de. ama yeni başlayacaksanız sistemi öğrenesiye kadar en az 1 sene boyunca 5000 tl yi GEÇMEDEN oynamanızı tavsiye ederim . ve asla BORÇ para ile oynamayın. ihtiyacınız olmayan para ile borsaya yatırım yapın. hisse düşerse asla paniklemeyin. hisse senedini asla zararına satmayın. bu işte bekleyen kazanır ve Hisse senetleri alırken mümkün olduğunca iş bankası, garanti bankası, türkcell, türk telekom, akbank, gibi büyük şirketlerin hisse senetlerini tercih edin .

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Muhasebe
Yeni Üye71 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - example_381
hanımefendi size çok uçuk bir şey önericeğim ama 40 bin lira ile ZATEN herhangi bir iş yapamassınız boşuna heves yapmayın zaten iş açsanızda aceyip büyük risk açar ve batarsınız bu parayla çünkü 0 dan başlamak bir 100 bin tl olmak şart '' BENCE '' ..

Konuya müdahil olma zamanı, bu yorumu okuyunca;

Benim en zevkle yaptığım işlerden biri neydi biliyor musunuz çok seneler evvel ki o dönem vekil öğretmenlik te yapıyordum arta kalan zamanda bu işe vakit ayırıyordum.

Bildiğiniz basit ''karınca yemi''.... evet karınca yemine çok şık bir poşet yaptırdım Adanada ve tüm pazarcılara, çevredeki tanıdık bakkallara ve hatta bazı küçük ölçekli marketlere bile sattım. Bunun yanında apartmanımdaki gençlere ve tanıdık ev hanımlarına sattırdım hem de % 50 kar ortaklığı ile.

Ben bu işi şimdinin parası sadece ve sadece 500 lira gibi bir rakam ayırarak yaptım.

Bu yüzden az para ile yapılabilecek çok iş var hem de belki hergün görüyorsunuz ve farkında değilsiniz...

Bi iş yapmadan evvel önce düşünün.

Albert Einstein demiştir ki;

''Ben bir problemi çözmek için 60 dakikaya sahipsem bunun 50 dakikasında sadece düşünürüm...''
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yerleşim Türkiye / Adana Ve AksarayMeslek Mühendis
Yeni Üye26 yazı
hisse senetlerinde büyük paralar kaybeden insanları duyunca biraz ürküyorum açıkcası.

herkese yorumlar için çok teşekkür ederim çok sağolun

Üye360 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - insaatamelesi
Kadınlar çalışmasın. Erkeklerin işlerini engelliyorlar. Oturun evinizde hamur açın, yemek yapın ,bulaşık , çamaşır yıkayın ,dizi seyredin.

inşaat amelesi sen ameleliğe devam... bırak kadınlar ne istiyorlarsa yapsınlar. sen kendinle ilgilen.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye71 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sennan
Alıntı Yapılan Metin:
Kadınlar çalışmasın. Erkeklerin işlerini engelliyorlar. Oturun evinizde hamur açın, yemek yapın ,bulaşık , çamaşır yıkayın ,dizi seyredin.

inşaat amelesi sen ameleliğe devam... bırak kadınlar ne istiyorlarsa yapsınlar. sen kendinle ilgilen.

Kadınların çalışmadığı ülkelerin hali ortada... Eski Türk Devletlerini dahi yönetiyordu Türk Kadını ''Ece'' adı ordan gelir... Kurtuluş Savaşı'nda da kağnı ile cephane taşıyabiliyor, bu cesareti gösterebiliyorsa, demek ki çalışabilir...
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yerleşim Türkiye / Adana Ve AksarayMeslek Mühendis
Yeni Üye17 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

sizin gibi zihniyeti olan insanların yüzünden bu ülke yeterince gelişemedi.. kadınları sadece evde köle olarak yaşaması düşüncesinden kurtulun bırakında artık kadınlarda özgürce hayatlarını yaşasınlar .

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Muhasebe
Yeni Üye26 yazı
arkadaşlar teşekkürler biz bayanları evde hamur açma ve temizlik dışında görebilen insanlarda var şükür. bizi 2. sınıf görmeyin evvelallah herşeyi başarabiliriz .

Yeni Üye38 yazı
MERHABALAR,
BAYANLAR İÇİN EN İYİ İŞİ ŞİMDİ MODA OLAN PED OTOMATLARI İŞLETMEK AVM LERİN HASTANELERİN İŞ MERKEZLERİNİN WC LERİNDE.
BU İŞİ YAPMAK İSTERSENİZ YARDIMCI OLABİLİRİM.
SELAMLAR

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yöneticilik
Üye238 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gizemhayrettin
arkadaşlar teşekkürler biz bayanları evde hamur açma ve temizlik dışında görebilen insanlarda var şükür. bizi 2. sınıf görmeyin evvelallah herşeyi başarabiliriz .

Bütün bu yazdıklarının cevabını hiç cinsiyetini belli etmedende yazabilirdin. Yani aslında sen kendini başkalaştırdın. Bayanım dersen ister istemez börek muhabbetleri geçer bunda yanlış bir şey yok. Bayanım yerine yatırımcı adayıyım deseydin börek konusu açılmazdı :)

Kısaca bu başlıkta olan herşey her cevap normal çünkü sen kendini farklılaştırdın.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye69 yazı
merhaba
ortak iş yapmak istermisiniz.proje hazır, projeye uygun düşük kiralı yer hazır, potansiyel mevcut, ancak sizin bulunduğunuz semt neresi, bilmiyorum.benim bulunduğum semtte bu uygun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye38 yazı
Arkadaslar kosgeb bir hayal ancak dusuk paralar veriyor.
biz basvurduk 1,5 ugrastik sonra bir kurula cagirdilar bizi 5 kisi kurulda isten anlamayan tam 5 kisi 5 dk kadar soru sordular cevap verdik sonra gelen cevap cok komikti siz bu isi daha once yapmamisiniz yeterli alt yapiniz yok :) bende cevap gonderdim herkes kendi isinin devamini mi yapmak zorunda diye o zaman neden girisimci ariyorsun KOGEB ?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yöneticilik