Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kısa Çorap İşi

Başlatangangsta59Tarih07/06/2012 16:02:38Yorum8

İlk mesaj
Üye159 yazı
öncelikle iyi günler
kpss ye hazırlanıyorum olmazsa bankacılık sigortacılık okudum özel bankanın birine girip veznedar olucam.Sınava kadar haftada bir kaç gün pazarda kısa kapri altına giyilen yazlık çoraplardan satmak istiyorum fakat pazarcılık konusunda deneyimim sıfır çok büyük paralarda da gözüm yok sadece harçlığım çıksın.Daha önceden pazarcılık yapmış az çok bu işten anlayan birinin tavsiyelerine iyi ya da kötü ihtiyacım var aklıma takılan sorular:
-pazardan metrekare hesabı yer kiralayabiliyormuyum zabıta falan
-çorap alıp satsam bana ne kadar kar kalır yapılabilecek bir iş mi bu?
-pek bir sermaye gerektirmeyeceğini düşünüyorum tahmini ne kadar para harcamam gerekir bu işe başlamak için.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye554 yazı
s.a öncelikle abicim neden corap,sermayesi az oldugu icinmi?
eğer öyleyse corap merkezi eminönü yesildirekten almanı öneririm bütün imalatcılar toptancılar orada yüzlerce corapcı var eğer istersen yardımcıda olurum tahmini toptanalsan 10kr 15kr falandır tanesinide 50kr a satarsın
pazar yerine gelince yalan olmasın hiç bir bilgimyok sadice bi yerde rast gelmistim günlügü 100-150tl diye duydum ama burası istanbul .

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Üye159 yazı
sermayesi az hemde yazın kısa çorap gider diye düşündüm satamassamda bidaha ölene kadar çorap almam giyerim heralde :)
tanesi 10 kuruştan en az kaçtane almam gerekir bi de onu merak ediyorum

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye27 yazı

kardeşim sabah saat 6:30 ile 7 arası pazar alanına git orada tahta kiralayanları göreceksin her önüne gelene sor çekinme kiralık tahta varmı diye her esnafa sor sana tek tahta yeter semtine ve pazarına göre tahta fiyatları 15 ile 75 tl ye kadar gidiyor zeytinburnu merter ve arkadaşın dediği gibi yeşildirek tarafında envai çeşit çorap bulabilirsin
KmL

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye27 yazı
ve pazarda çorap satanların tezgahlarında ağırlık bayan ve çocuk çorapları var tanesi 50 kuruşada 1 tlyede satılıyor kırsal kesimde oturuyorsan ucuz çorap al ucuz sat
KmL

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye159 yazı
pazartesi günü pazar var gidip bakıcam sorcam tahta kiraları nekadar diye tekirdağ çorluda oturuyorum 15 liraya yer bulabileceğimi sanmıyorum biraz pazarda takılıp kendi çapımda fizibilite yapıcam cevaplarınız için teşekkürler

Üye554 yazı
ne yaptınız merak ettim.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Üye159 yazı
pazara gittim çorap satanları izledim hali hazırda zaten senelerdir bu işi yapan adamlar ve devamlı müşterileri olduğunu gördüm pazar yerini kiraladıktan sonra eline geçecek paranın koşturduğuna değmediğini gördüm kar marjı çok az zarar yapabilirim
şu an android market için bi arkadaşla oyun geliştiriyorum 0.99 dan satıcaz bedava versiyonu da olcak reklam koyucaz içine sonuçta somut elde tutulan bi ürün olmasada ticaret ticarettir.

Yeni Üye14 yazı
selam kardeşim çorap veya kapri pazarlamayı iyi düşünmüşsün ben şu an çorap ve tekalt satışı yapıyorum sana yardımcı olmak için öncelikle yazın çorap olayı fazla gitmez soket çorap olsa bile bu dönemde gidecek olan bayan ince çorapları satılır.Pamuklu çorap satışı çok az olur bu nedenle önceliğin kapri olmasını sana tavsiye ederim.ayrıca atletde satabilirsin yaz dönemi akarı olacak malzemeler bunlardır.Boxer ı da unutmamak lazım eğer bana inanmazsanbir pazaryerine var ve pazarın hareketli olduğu bir dönemde çorap çeşidi az olan bir tezgahı izlemeye al 1 saatte kaç adet çorap satabilecek
izle neden az çeşidi olan tezgahı seçmeni söyledim onuda anlatayım sende ilk başlayacağın için seninde ahım şahım çeşidin olmayacak bu yüzden müşteri daima bol çeşidli yerlerden alışveriş yapar.Ayrıca günlük masraflarını daima ii hesaplamalısın örneğin sigara kullanıyorsan eğer başlangıç 5 tl sgara+yer parası20tl+çayve yemek masrafları 15 toplam 40 tl masrafın var.düzinesi 3 tl den aldın diyellim çorabı tanesi 50 kuruşa sattın sana karı düzine başı 3 tl kar kaldı diyelim başlangıç masrafın için 12 düzine bir kere satman lazım ki hem mal paranı korumuş olacaksın hemde masrafın çıkacak ha bunda bazı etkenlerde var her düzinede en az 2 adet çorap tezgah bekçisi olur yani 2 ay bile o çorabı tasırsın onunda sana bir maliyeti var neyse fazla konuyu dağıtmadan yukarıda vermiş olduğum masraf hesabını iice gözden geçir.Bu işi yapmanı isterim ama zarar etmeni asla istemem.

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Saty? / Pazarlama