Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kafayı Yemek Üzereyim Yardım !!!!!

BaşlataneymennTarih30/12/2011 04:22:38Yorum33

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
Herkeze selam koniks ailesi,yaklaşık 2 yıldır araştırmalar içerisindeyim artık sıkıldım bunaldım bir yerlerden başlamanın zamanı geldi diye düşünüyorum.yaşım 26 ordu vazife malulü olarak emekliyim.100.000 nüfuslu bir ilçede yaşıyorum.1500 tl civarı emekli maaşım var.oturduğum mahallede ucuzluk pazarı tarzında bir işyeri yok.ben açmayı düşünüyorum,örneğin kırtasiye plastik mutfk ve ev gereçleri kozmetik hırdavat züccaciye ve yün iplikler falan satmak istiyorum,ama bir türlü cesaret edip işe koyulamıyorum,atıyorum bu işi çevremdeki 10 kişi ile paylaşıyorum mutlaka 2 si tutmaz bu iş diyor.ve bütün hevesim şevkim kırılıyor,bana bir yol gösterin 30.000 tl civarı sermayem var ve düzenli bir gelirim var.. sizce bu işe başlamalımıyım?

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
Üye294 yazı
merhaba arkadaşım
öncelikle ticaret işi başta cesaret ister.önce cesaretin olmalı.her yapılacak iten para kazanılacak diye bir durum söz konusu değil.
Çok güzel paralarda kazanabilirsin, veya zarar edip kapatabilirsin.
Sana nacizane birkaç önerim olacak.İşyeri açacağın bölgede
- sıkı bir pazar araştırması yap
- insan yoğunluğunu ve alışveriş alışkanlıklarına bak
- hiç korkma cesaretli ol
- iyi bir fizibilite iyi not almakla olur.Herşeyi not al
- gözlerini kapat ve 30.000 tl elinle itekle
- dönüşünü bekle.Bu sana büyük tecrübe olur.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye557 yazı
Sevgili eymen,
İstanbulda köşe bucak her mahallede artık bu tür japon pazarları doldu taştı, bu kadar insan iş yapıyorda , sen mi yapamayacaksın? Bence gir bu işi yap , kaybetsen de zaten hali hazırda iyi çok gelirin var , ama kaybedeceğini sanmıyorum. Ufaka ufak başla , gel istanbul'a İstoç'a bi kamyon mal al , git dükkanı aç kardeşim. Rızkın 10/9 u ticarettedir. Bol kazançlar.
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye12 yazı

açık parfüm mağazamı ihtiyaçtan devretmek durumundayım.çok uygun fiyata zararına vereceğim düşünürseniz iletişime geçiniz lütfen

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
Editör5590 yazı
Bana makul gibi geldi. 100bin nufus 30bin sermaye düzenli maaş fena şartlar değil. Bir ucuzluk dükkanına mutlaka gelen olur.

Ama 100 kişi gelir dolaşır da bir türlü para verip alan çıkmaz. Hazırlıklı olun. İş bilenin kılıç kuşananın ki siz bir takım şeyleri daha yeni keşfedeksiniz. Ayrıca içinde bir çok değişikl kategoride mal olan dükkanı çekip çevirmek ucuzluk dükkanı olsa bile yani mallar basit ucuz şeylerden oluşuyor olsa bile kafa karıştırır. Tek kalem parfümle başlamak ta fena bir fikir değil.

Kirası uçuk olmayan bir dükkana fazla kalıcı masraf yapmadan başlamak daha akıllıca olur. Bir de şevkiniz hemen kırılmasın. Ticaret doğada bir keşif. Hasngi yoldan gitsem acaba diye yanınızdakine sorar durursanız keşfeden siz olmazsınız sorduğunuzun uzaktan kumandası olursunuz. Deneyip göreceksiniz. Yapamazsın olmaz diyenler ticaretle mi uğraşıyor ?

Komutanım dene bence olur gibi görünüyor. Uçmadan ama.

Başarılar.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - phenilhidrazin
açık parfüm mağazamı ihtiyaçtan devretmek durumundayım.çok uygun fiyata zararına vereceğim düşünürseniz iletişime geçiniz lütfen

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli
Üye277 yazı
Bence de ufaktan başla.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye54 yazı
Ben Farklı olarak, Bu ucuzluk yada japon pazarı vs. tarzından ziyade, sizlere çocuk giyim yada iç giyim şeklinde outlet tarzı bir iş yeri açmanızı öneririm. Tabi bunu açabileceğiniz bölgenin potansiyeli konusunda sizin araştırma yapmanız gerekir Ancak benim tavsiye etmekteki amacım ise;
Çok büyük sermaye gerektirmemektedir
Gıda ve Eğlence Sektörü gibi asla ölmeyecek bir iş alanıdır. Zira çocugunuz oldu, Hevesle mecbur kıyafet alıyorsunuz, 1 ay sonra kıyafetleri kücük gelmeye başlıyor, gene alıyorsunuz, 3 ay sonra yine oyle mecbur yine alıyorsunuz.. Yada bir yakınınızın bebeği oldu, mecbur yine hediye ***ürüyorsunuz.
Eğer Tedarikçilerinizi iyi ayarlarsanız, fazla sıkıntıyada girmezsiniz. Diğer taraftan Marka ürünleri Reyonda, ucuz ürünlleri sepette vs. satabilirsiniz.
Bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar size maliyet vs. konusunda fikir verebilirler.
http://www.betastesisat.com - Ankara Havalandırma Sistemleri
http://www.ankarakobi.com - Ankara Firma Rehberi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Reklam
Üye473 yazı
arkadas...
durumun nassilo bilemem, neden emeklisin...ama, 1500tl garantili bir gelirin var.
Cogu arkadasin tekrarladigi su terim "TI CA RET" ruhun var ise, sen de iki senedir o bölgede bu tip bir piyasanin acigini görebiliyorsan yapabilirsin.
Unutma...satista degil, alista kazanilir ticarette.

Bu tür bir isletme yok olabilir...sen de mali doldurabilirsin...ama, millet "ucuz, alayim" psikolojisini yakalayamiyorsa senin mekaninda, bunu hissettremiyorsan...AC MA.

BAsarilar dilegi ile

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye762 yazı
kendini bir mahalle bakkalıyla kıyasla.o bakkalın her ay standart 1500 lira geliri varmıdır?yoktur ve olamaz da.çoğu zaman aldığı malın parasını bile zamanında ödeyemez.ama senin sabit bir 1500 lira gelirin var.dışarıdan sana birilerinin gaz vermesiyle de ticari faaliyete girme.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye26 yazı
yapacagın ıse ılceye gore 30 bın cok yuksek sen 15 bıne acarsın gunde 150 tl yapsan kıranı kurtarır en azından meskalen olur ...
COLDE SU ARASAM UTU BULURUM WOLTRANI OLUSTURSAK DOTU OLURUM......

..........leoparın kuyruğunu tutmayacaksın tutarsan da bırakmayacaksın..............

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye48 yazı
KARDEŞİM İNANIYORSAN YAPACAKSIN.TİCARET CESARET İSTER,ÖZGÜVEN İSTER...100 KİŞİ OLMAZ DİYEN BİR YATIRIM YAPTIM BEN.35 000$ PARA YATIRDIM.2011 SENESİNDE KAZANDIGIM MIKTAR 60.000TL CİVARI.AMA ENIM ÖZGUVENIM VARDI.KIMSENIN LAFINA BAKIPTA YAPMADIM BEN TICARETI.ILK ONCE KENDI KENDIME GUVENDIM.ULAN BATARSA KENDI PARAMI BATIRIYORUM DEDIM.MILLET MILYON DOLARLARI BATIRIYOR...SENDE ILK BASTA.15.000TL YE ISTOÇTAN ALIRSIN MALINI GERI KALAN PARAN DURUR KENARDA.BAKTIN İHTİYACA GORE HAREKET EDERSIN.100.000 NUFUSLU BIR YERDE SENIN DUSUNDUGUN MILYONCU ISINI YAPMAYAN VARSA DURMA.YADA BIRAK BEN YAPAYIM.....BIR SEYI DALLANDIRIP BUDAKLANDIRIRSAN OLMAZ.AGACI BILE ZAMANINDA BUDAMAZSAN BAZI DALLARI GECEN ARABALARA TAKILIP KIRILIR.GEREK YOK.SEN OTUR DUSUN HESABINI YAP.DUKKANINI TUT...1 SENE KONTRATLI 3 SENE OPSIYONLU YADA 5 SENE OPSIYONLU YAP KONTRATINI GEC KARSIYA..AYLIK ZATEN HER HALUKARDA 1.500TL GELIRIN VAR BATSAN NE OLACAK NE KADAR KAYBEDECEKSIN.20.000 TL DEGMEZ Mİ? EGER DEGMEZ DİYORSAN İŞTE ORDA DUR VE TİCARET YAPMA.SEN BU SORUYA DEGMEZ CEVABINI VERDIYSEN SEN BU KAFAYLA TICARET YAPAMAZSIN.AL GAZATENİ CAYINIDA DEMLE AYLIK 1.500 TL OLAN GELIRINI YE CATIR CATIR..... BENDEN BU KADAR GERISI SANA KALMIŞ.SENIN PARANA TICARET AKLI VEREN COK OLUR CUNKU BATRACAK PARALARI YOK.KIMSE KIMSENIN KENDINDEN USTUN OLMASINI ISTEMEDIGI BIR DUNYADA YASIYORUZ UNUTMA.
yasinyilmaz_84@hotmail.com
YILMAZLAR HIRDAVAT

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Esnaf
Yeni Üye17 yazı
herkeze yorumları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum..

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
slm kardeşim sana iş ögertmek haddimize degil ama arkadaşların bir cogu ufaktan başlamanı tavsiye ediyor bu tavsiyeleri kulak ardı etme ama yinede son karar seni allah yardımcın olsun (yavuzhan ist)

Yerleşim Türkiye / YstblMeslek Mühendis
Yeni Üye17 yazı
konu hala günceldir

Yeni Üye48 yazı
konu hala guncelde sen hala karar veremedın anlasılan...bır ısı yapmak ıcın bu kadar kararsızsan hıc baslama arkadasım...kendıne guvenın yok gıbı geldı bana...
YILMAZLAR HIRDAVAT

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Esnaf
Üye1359 yazı
Halk artık uyandı 2-3 lira verip dandik mal alacağına 5 tl fazla verip yıllarca kullanmak istiyor. Eskiden insandan giremezdiniz içeri şimdi ise gelen de sadece fuzuli gezmeye. Gıda üzerine işyeri açmanız daha mantıklı. Hatta pastane börek simit kahvaltı konsepti olabilir.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
bütün akılları pazara çıkarmışlar ve herkes kendi aklını beğenip almış :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye91 yazı
arkadaşım %100 den aşağı para kazanan yok ben istoçtayım toptancıların merkezinde çok güzel parası var

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye249 yazı
bana kalırsa senın yapacağın en mantıklı iş kendine en fazla 1000 liraya 2 kazanlı güzel bir mısır tezgahı alacaksın ilçenin en işlek yerine belediyeye 200 300 lira işgaliye vererek yerleştireceksin günlük 2 koli satsan bütün masrafları çıkınca cebine 70 lıra para kalır.30.000 lira az para değil ticarete atılacaksan ve tecrüben yoksa büyük adımlarla değil önce küçük adımlarla başlayacaksın.saygılar.

böyle bir ticaret yapmak isteyenler varsa iletişime geçebilir.
engin_218@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye3 yazı
iii akşamalar
az sermayeyle işe başlayayım diyorsan su bayiisi al ve işe onla başla zarar etme durumun da çok az

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye450 yazı
Merhaba arkadaşım, yanlış anlamadım değil mi? Malulen emeklisin.
Malulen emekli olan kişi ssk-bağkurlu olarak çalıştığında emekli maaşı kesilir biliyorum.
Malulen demek çalışamayacak durumda demek olduğundan.
Bu durumda devlet iş kurup çalışabiliyorsun o zaman bende emekli maaşını keserim der....
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye300 yazı
Bİr tavsiye de benden olsun; Tsk dan malulen emeklsin sanırım. Geçmiş olsun öncelikle.
Fiziki bir sorun yoksa 5188 sayılı yasa çerçevesinde öz.güv. kimlik kartınızı çıkartıp güv. şirketlerine ara yönetici, vardiya amiri şeklinde başvurarak iş bakabilirsinizde... Hiç risk almıyim derseniz yani...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye17 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bulnes
Merhaba arkadaşım, yanlış anlamadım değil mi? Malulen emeklisin.
Malulen emekli olan kişi ssk-bağkurlu olarak çalıştığında emekli maaşı kesilir biliyorum.
Malulen demek çalışamayacak durumda demek olduğundan.
Bu durumda devlet iş kurup çalışabiliyorsun o zaman bende emekli maaşını keserim der....
yok güzel kardeşim hanımın üzerine açılacak

Yeni Üye48 yazı
selam
altaykırtasiye Ali bey ile özelden bir iletişime geç uygun fiyatlara ithal ettiği satabileceğine inandığım güzel ürünler var...selamlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye45 yazı
manisada doğalgaz çok yaygın değil 30.000 tl paranı bağla soma linyit kömürüne yaz aylarında ucuz bir depo bul bir kaç hamal nakliyeci ye iş olduğunda sizi çağırırım de 1500 tl maaşınla yaşamını sürdür hatta dükkan kiranı 1500 tl maaşında ödemeye çalış kışın sat bitti mi yine çek malı yine sat 2. 3. seferde daha çok mal alamazsan malın sermayen artmıyor azalıyorsa kamyoncuya, çay ocağına, hamala çalışıyorsan hemen elindeki malı hızla çıkar boşalt depoyu zarar etme kar ediyorsan tam gaz devam bu işin yanında köylülerden, kasa, palet çakan bıçkı atelyelerinden tutuşturmalık odun vs türü yakacaklar temin et onlardan %50 kazanırsın kömürden %50 kazanamazsın risk %0
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.

Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.

Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.

Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye97 yazı
nasıl bir iş olursa olsun sermayenin en az yarısının nakit olarak tutmak gerektiğine inanıyorum.buna dikkat et tüm paranı dükkana gömme.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Üye292 yazı
toptancılık alım satım ıslerıyle ugrasın.
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye119 yazı
akıllı yatırım ucuz kira hareketli mekan kazandırır ama sizde çalışma azmi ve sabır yoksa zor
allah'a(cc) çok şükür parayı kazanan benim paranın beni kazanmasına asla izin vermem.

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Gyda
Üye122 yazı
elbette sorup soruşturmak en güzelidir dünya kadar para yatıracaksın iyi diyende olur kötü diyende olur bende iş yapmadan evvel rahat 3 4 ay araştırdım soruşturdum en sonunda bismillah diyerek açtım benim yan komşum hırdavatçı dükkanı yeni açtığım için fazla muhabbetim olmuyor ama bazen görüyorum iyi iş yaptığı oluyor bazen oturuyor kazancını ya da karını bilemem ama hırdavat her zaman lazım olan bir şey

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı
Abi hayırlısı olsun hakkında..sana yardım edecek biri var mı onu da düşün..yoksa ancak aebin taoabilecegin bişey yap yoksa iş batar..eğer kira falan uygunsa söylediğin ım güzel akmaz kokmaz..maasinda var yeter sana..mal alırken uygun almaya çalış..mesela cam eşya züccaciye de olabilir..tatlı para vardır bu ışte..ya da poşet plastik ambalaj işi de olur muşamba çöp torbası vs..yani istanbuldan alabileceğin mal olsun çünkü her şeyin ucuzu istanbulda yani burası malın öldüğü yer..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda