Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Müşteri Randevu Ve Onay Mesajı

BaşlatanbetiiTarih10/05/2012 22:43:42Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Arkadaşlar merhaba..en ivedi sinden yardımınıza ihtiyacım var.. satış pazarlama konusunda oldukça yeniyim. Daha öncede müşterilerle mailleşmiştik ancak şimdi biraz farklı bugüne kadar sıkıntım yoktu ancak bugün itibariyle tüm maillerime patronumu da cc ye koymam gerekiyor. sıkıntıya düştüğüm nokta patronum kelimeleri özenle seçen çok zeki bir adam..ona karşı mahcup olmak istemiyorum :( Bugün bir müşteriye randevu maili yazdım ancak 1 saate kelimelere çok dikkat etmeye çalıştım.. iyi hoşta müşteri randevuyu onayladı şimdi nasıl birşey yazarsam daha doğru ve kısa cümleler olur..

Randevu mailim:

Sayın Ahmet Bey merhaba,

Öncelikle bize vakit ayırdığınız için teşekkür eder,telefonda da belirttiğim üzere firma detaylarımızı ekte bilgilerinize sunarız.İşletmenizde sevkiyat araçlarında kullanmış olduğunuz madeni yağlar ile ilgili detaylı bilgi alabilmek ve fikir alış-verişinde bulunabilmek amacıyla sizin organizasyonunuzla biraraya gelmek isteriz. Sizlere daha avantajlı bir yapı sunabilmek için yardım desteklerinizi beklerim.

Müşteriden gelen onay mesajı:

Merhaba Betül hanım;

15.05.2012 tarihi saat 09:30 – 15:00 arası dilediğiniz zaman .... ta bulunan .....depolarında fikir alış – verişinde bulunmak amaçlı görüşmek üzere beklerim.Telefonda da ilettiğim gibi servisler üzerinden işlem yapmaktayız aşağıda marka modelleri belirtilen araçlar bölgemde çoğunluktadır.

şimdi cevaben nasıl bişey yazarsam daha doğru olur???
betiiyy

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye305 yazı
Meraba Ahmet Bey,
İlginiz ve alakanız için teşekkür ederiz. Belirttiğiniz tarih ve saatler arasında konuyla ilgili görüşmek için orada olacağız. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye317 yazı
Öncelikle bize vakit ayırdığınız için teşekkür eder,telefonda da belirttiğİM üzere firma detaylarımızı ekTe bilgilerinize sunarız.İşletmenizDE sevkiyat araçlarında kullanmış olduğunuz madeni yağlar ile ilgili detaylı bilgi alabilmek ve fikir alış-verişinde bulunabilmek amacıyla,, sizin organizasyonunuzla biraraya gelmek isteriz. Sizlere daha avantajlı bir yapı sunabilmek için yardım desteklerinizi beklerim.

Özenle seçtim demişsiniz kelimeleri ama özenle kullanmamışsınız. noktalama ve mantık hataları var. Ve buda anlama zorluğu çektiriyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı

Maillerdeki Merhaba yi hic anlamis degilim.
Tanimadiginiz birine Merhaba diye basliyan maillerden sahsim olarak hoslanmam. Yada ben boyle gordum. Turkiyenin saygin insaat firmasinda bile mail atarken Ahmet Bey , Mehmet Bey denirdi ki Resmiyetten ziyade Sayginlik icin
ama simdiki mailler Ahmet Bey Merhaba , Karsi tarafta selamlar betii mi diyecek. Bence ilk baslik cok onemli
Ahmet Bey , Sude Hanim
baslamadan bitirmissiniz siz olayi farkinda degilsiniz..

Yerleşim Ukrayna / ZaparozyhaMeslek Muhasebe
Üye816 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ukrayna_Butik
Maillerdeki Merhaba yi hic anlamis degilim.
Tanimadiginiz birine Merhaba diye basliyan maillerden sahsim olarak hoslanmam. Yada ben boyle gordum. Turkiyenin saygin insaat firmasinda bile mail atarken Ahmet Bey , Mehmet Bey denirdi ki Resmiyetten ziyade Sayginlik icin
ama simdiki mailler Ahmet Bey Merhaba , Karsi tarafta selamlar betii mi diyecek. Bence ilk baslik cok onemli
Ahmet Bey , Sude Hanim
baslamadan bitirmissiniz siz olayi farkinda degilsiniz..

burda söylediklerinize katılıyorum şahsen ben tanımadıgım insanlara merhaba selam vs.. demem resmi yazarım.. ama karşımdakiyle diyaloglarım iyi olduğu sürece karşımdaki bölge müdürüde olsa ceo da olsa yazıştıgımda iyi çalışmalar xx abi diye derdimi yazarım.. ama iş resmiye binince kesinlikle seviyeyi değiştirmem
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye36 yazı
ustunuzse
Ahmet Bey
Sochi AVM calisanlarindan X tarihi itibari ile cikis almistir. Toplam izin alacagi X gun olup , bilgilerinize arz ederim.
Saygilarimla

altinizsa

Deniz Hanim
Sochi Avm santiyesinde bulunan X icin 06.05.2012 THY ile Istanbul-Ankara tek yon ucak bileti talep eder ,
iyi calismalar dilerim.

Ben boyle yazarim.
Not : Imla hatalari vardir onemsemeyiniz :)))

Yerleşim Ukrayna / ZaparozyhaMeslek Muhasebe
Üye377 yazı
patronunuz zeki bir adamsa zeki adamların bulunduğu bu siteye üyedir:) aman dikkat ...

Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye305 yazı
İş Bankası Thy ve buyuk fırmaların eğitimlerinde Merhaba kelimesinin kullanımı kesinlikle olmazsa olmazlarıdır cunku dırek olaya ahmet bey vs dıyerek gırdıgınızde cok soguk bır karsılama oluyomus onun ıcın he bıde sey anlatıyoalrdı arkadasşlar cok onemlymıs bencede bu konuda haklılar:
bır musterınız yada ıs ortagınız farketmez sırketı yada calısan personelı aradıgında mutlaka en gec 3. çalışta telefonu acmak gerekıyormus cnku ondan sonra ınsanların sınır katsayılarının arttııgnı olumlu halden tam tersıne dondugunu yada baska seyler algılanıyomus dogru bencede
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye5 yazı
!!!!ttr911 dışındaki arkadaşlara sözüm!!! Türk insanı olarak kötü eleştiler yapmayı ne kadar çok seviyoruz değil mi!! o an ki telaşımı hala hatırlıyorum. Yardıma ihtiyacım varken yapılan acımasız eleştiriler sanırım karakteristik yapınızla alakalı. Yapıcı ve olumlu yaklaşmanız gereken bir konuda sırf laf söylemek için birşeyler yazmışsınız.. bilmenizi isterim ki, bu yazıları zamanında okumuş olsaydım, yinede beni istediğim noktaya asla ***ürmezdi! O zaman ki beklenti ''daha iyi nasıl yazılabilir''üzerineydi. örneklenebilir,yada şurada şu kelimeyi kullanmasan daha iyi olabilir tarzı olmuş olsaydı! kim bilir belki sizlere karşı bu kadar negatif düşünmezdim!!! Özellikle söylemek istediğim birşey var ki, Selamlaşmak! bana göre SEVİYE'Yİ bozmak anlamına gelmiyor sevgili dortler21..yinede yorumlarınız için teşekür ederim.
betiiyy

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı
unutmadan, ne kadar imla ve anlatım bozukluğu olsada 2012 yılı için sevgili Ahmet bey ile güzel bir anlaşma imzaladık :))
betiiyy

Üye317 yazı
Şahsım adına kırıcı bir yorum yaptığımı sanmıyorum, en azından öyle bir niyetimin olmadığını belirtirim.
Doğruluğunu belirtmediysem, hatasını belirtmişim, buna dayanarak gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz. buda yapıcı bir yorum olur bir yerde.
Ayrıca sondan 2. yorumunuza üzüldüm. Yorumları tekrar okudum ve bahsettiğiniz acımasız eleştirileri göremedim.
Sizin bizi farklı anlamanız, yada bizim sizi farklı anlamamız bu aşamada doğal. Görüşlerimiz farklı demek ki.

her ne ise; anlaşmanıza sevindim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Editör5590 yazı
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=65364

Bu mudur bu durumda ?

Bir müşteri sembolü olarak ele alırsak şahsını ayrı tutarak, Ahmet Bey de onların safında demek ki !?

Buradaki kriter betii midir ? Yoksa iyi yazılan bir mesajla yazanın firmasına duyulan güven mi ?

Sizin fikriniz ne olurdu ? Sayın Betii ?
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
akınselçuk merhaba... yukarıda sunduğunuz link ile ilgili düşüncenize karşı kısmen size katılırken tamamen katılmıyorum...kendi iş hayatımdan örnek vermek gerekirse; şuan bulunduğum sektörde etek giymeye kalkarsam satışlarım arttırır mı??? kesinlikle hayır...aksine asla hoşlanmayacağım yaklaşımlara davetiye çıkarmış olurum. Çünkü ben kendimi değil dünya çapında kendini kanıtlamış olan bir markayı tüketiciye ulaştırmaya çalışıyorum..yani burada benden önce MARKA var. Önemli olan müşteriye doğru ürünü önerip, sağlayacağı faydayı anlatabilmek. Ancak sizinde haklı olduğunuz noktalar olabilir. Bunun sebebi ise maalesef ki ülkemizdeki erkeklerin kadına bakışından kaynaklı..her ne kadar iki kelimeyi toparlayamayan kişiler sizlere göre bayanlar olsa da, bence yinede bayanların zekalarını fazla hafife almayın..hafif beyin her şeyi müşterinize mükemmel ötesi sunum yapıp, aklınıza gelecek ne varsa kusursuz olarak önüne sunduğunuz erkek müşterinizde mi yoksa hala bayan satıcıda mı??? zihniyetler değişmediği sürece size ve sizin gibi düşünen birçok bireye göre kriter her zaman %60 olacaktır...

Saygılarımla
betiiyy