Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kurmak İçin Fikir Arıyorum Arkadaşlar

Başlatanmurat_akkocTarih16/05/2012 00:38:12Yorum19

İlk mesaj
Üye137 yazı
Merhabalar Koniks Ailesi,

Şu anda kosgeb girişimcilik kursuna gidiyorum 24 mayısta bitecek ve 2 yıl içinde işimi kurarsam hibe desteğinde yararlanıcam, aklımda bir iş var stok sayım ama bu işi yapan şirketler çoğalmış,ilk aşamada başka bir iş mi kursam diye düşünüyorum sizin değerli fikirlerinizi bekliyorum

kosgebin verdiği hibe üst limit 30 bin tl

12 bin tl işletme giderleri olaak aylık 1.000 tl olarak ödenecek

artı işletme kuruluşu,makine techizat yazılım derken

20 bin tl kadar hibe alacağımı düşünüyorum

birde 10 bin tl kadar sermayem var etti 30 bin

Teşekkürler
Sorular ne kadar değişirse değişsin formül hep aynıdır.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye3 yazı
İyi günler, istiridye mantarı üreticiliğine girebilirsin, düşük sermaya yüksek kazançlı bir iş...

Detaylı bilgi almak için sitemizi ziyaret etminizi tavsiye ederiz.
www.royalmantar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye508 yazı
Kosgeb girişimcilik kurslarını biraz anlatır mısın, tavsiye eder misin? BEnim sermayem var ama yapacak iş bulamıyorum :(

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye317 yazı

işkurun sitesine girin, üyelik isteyebilir; ücretsiz üye olun. Oradan tüm açılan ve açılacak olan kursları bulabilirsiniz.
tavsiye ederim. Hiç yoktan iyidir. Önemli bilgiler edinebilirsiniz. Bu iş tamam dediğiniz işin aslında işe yaramaz oldugunuda görebilirsiniz!

İş kurma aşamaları,
işin başarılı olup olmadıgı,
Şirket türleri,
Para hesabı,
İşin nerede nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi,
Reklam,
Kısa ve öz bazı bilgiler,
vs vs çeşitli bilgilendirmelede bulunuyorlar..

Ayrıca belirli bir miktarda para veriyorlar,(günlük 15 tl sanırım).
kurs bitinminde sertifika veriliyor.

sertifika sahipleri 2 yıl içinde kosgebe başvup, çeşitli imkanlardan yararlanma imkanına kavuşur.
Ancak bu 20-30 bin, nakit ödenmez. Her başvuranada verilmez. İş planı incelenir, onaylanırsa verilir.

Önce siz işinizi kuruyorsunuz, tüm sermaye sizden.
Sonra Harcama tutarına göre bahsi geçen destek size ödenir. Ancak kısa süredemi ödenir uzun süre sonramı ödenir bilinmez.

Üye377 yazı
ben olsaydım net projesi geliştirirdim.sağlam bir web projesine kosgebten ödeme çıkmaması imkansız bence.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye33 yazı
Ben de bu kursa katılıp sertifika aldım. Şu an hala ne yapsam diye düşünüyorum. Girişimcilik kursu aslında iş kurma aşamalarında profosyonel bilgi veriyor. Bu anlamda faydalı oldu. Diğer taraftan maddi olarak sizin elinizde sermaye olmalı ve kosgep desteğini sizin harcamalarınızdan sonra gelecek destek gibi görün. Yani bu krediye güvenip iş yapmayın.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye137 yazı
arkadaşlar iş fikirlerinizi bekliyorum:)

kosgebin desteklediği sektörler www.kosgeb.gov.tr yazıyo destelediği sektörlerden birisini yapmaya çalışıcam aklımda birde kahvaltı salonu işi var ama ginede sizden fikirlerinizi bekliyorum. kurs bayağı faydalı işimi 2014 haziran ayına kadar kurmam gerekiyo...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye2 yazı
Merhaba arkadaşlar,bu kosgbeb ıle ılgılı küçük bır not düşmem gerek.
Geçen sene biz de muğla bölgesınden katıldık ama ne varkı katılımdan önce sag olsun memur arkadaşlar baştan aşagı bızı yanlış bılgılendırdıler yanı net ve açık degıldıler.Sonra kurs bıze hoca dıye hıtap ettıgımız kışı kıtapçık dagıttı ve bunun ıçın bızden 10.00 tl para aldı ögrendım kı bu kıtapcık ücretsız mış,hadı bunu da geçtım bursun bana getırısı olmadı zaten bıldıgımız konularda sadece kursıyer arkadaşlarla bılgı güncelemesı yaptık bızde böyle oldu dıger kursa ve dıger hocaları bılemem.Hocaya ben sorular sordukça anladım kı bu ışın aslında baştan aşagı bır fıyasko zıncırı olduğu sebebı şu ben cebımde param olsa kendı ımkanlarımla ışımı açar kurardım kosgebe ıhtıyaç olmazdı.Arkadaşlar KOSGEB cebınde parası olana ve mevcut ışı varsa ışını büyütmek ısteyenlere ve iş ıstıhdamı verebıleceklere ımkan tanıyor benım gıbı garıbana degıl.Bıde açık konuşmak gerekırse "DEVLETE VERGI BORCU OLACAK VATANDAŞLAR ARANIYOR"
çok az sayıda kursıyerler ış yerı açtı o yüzden lütfen ıyı düşünün matematıgınızı ıyı yapın bu para sıze hem şıp dıye de verılmıyor sız kendı paranızla ışınızı kuracaksınız projenız onaylanırsa tarıhı belı olmayan bır zamanda azar azar hesabınıza yatacak o zamana kadar allah yardımcınız olsun.düşününce bıle bunalıma gırecek gıbı oluyorum aman aman bı da tövbe baştan anladım ışın rengını kosgebe katılacak arkadaşlar mutlaka yetkılı bırımlere müracat etsınler.
allah yolunuzu açık etsın...
kardelen

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye2 yazı
elıte arkadaşım pardon yazınızı şımdı gördüm sıze katılıyorum
kardelen

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye137 yazı
elite kardeşim aynen dediğin gibi iş planı onaylanırsa, onaylandığı zaman işletmenizi kurmuş olmanız gerekiyor. ilk önce kendi cebinizen veriyorsunuz herşey okeylendi taahhütnameyi imzaladıktan sonra destek süreci başlıyor, işletme kuruluşu desteğini önceden alabiliyorsunuz üst limit 3.000 tl
örnek olarak işletme kuruluşunuz kdv hariç 2.000 tl mi erkeklerde %60 bayanlarda %70 ini alabailiyosunuz. yani erkek 1100 tl bayan 1200 tl alıcak bu kadar.

ondan sonra diğer destek süreçleri başlıyor herşey aşama aşama

ama iş kurmadan sizinde sermayeniz olması gerekiyo yapıcağınız işe göre ana sermayenizde olsun.

Üye215 yazı
kosgeb basvurusu öncesi girişimcilik kursu öyle aman aman bilgiler vermiyor..ancak piyasa bilgisi olmayanlar için gene de ögretici.. bir de destek basvurusu öncesi ön eleme gibi ki sokaktan geçerken girip basvuru yapılmaması açısından makul.. yapılacak işin, şart olmasa da bir kaç kişiye iş imkanı sağlayacak olması onaylanması yönünde bir avantaj teşkil eder.. mümkünse bir şeyler üretilmesi de önemli..yenilik getirmesi de tercih nedeni..bunlar olmazsa olmaz değil ancak önemli..ancak hepsinden önemlisi çok iyi hazırlanmış bir iş planı..yani o işin neden tercih edildiği..tercih yapılırken hangi gerçekçi kaynaklardan yararlanıldığı vs..hangi süreçte neler yapılacagı (iş akış planı)..kısa orta uzun vadelerde işin finansal öngörüleri..(yatırım, ciro, karlılık vs)..başta zor ve karmaşık gibi gelse de, kosgeb bu destekleri bizlerin vergilerinden finanse ediyor..gözü kapalı dağıtmalarını kimse beklememeli..kuruluş aşamasında ki masrafları hibe şeklinde veriyor olmaları iştahlı ama elinde birikimi olmayanlar için cazip..muhakkak bir miktar sermaye olmalı ama olmadan da olur..iyi bir iş planına sahip proje proforma ft larla bile destek alabilir..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye28 yazı
net projeleri ile kosgebden destek almak çok zor.
Dışarıdan görundugu kadar basit değil.hangi destekten yararlanmak istersen bir engel çıkıyor karsına.
kosgebin mantıgı sen masrafını yap faturanı getir biz sana öderiz.:)
yani işin özü kosgebe basvurun ama ona bel bağlamayın. olursa süpriz olur.:)
Alışverişin kazançlısı.
http://www.evdepazar.com/indirimli-urunler/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye113 yazı
@evdepazar.com ben net projeleri için destek almayı düşünmüyorum.
Netten satış ilgilendiğim bir konu, halihazırda bir sitemizde var, sitemizde satmak için uygun mallar arıyor ve araştırıyorum.

Üye317 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - evdepazar.com
net projeleri ile kosgebden destek almak çok zor.
Dışarıdan görundugu kadar basit değil.hangi destekten yararlanmak istersen bir engel çıkıyor karsına.
kosgebin mantıgı sen masrafını yap faturanı getir biz sana öderiz.:)
yani işin özü kosgebe basvurun ama ona bel bağlamayın. olursa süpriz olur.:)

Kısacası böyle :)

Bilgi konusunda size rast gelen hocadan hocayada fark vardır. İşin içinde olanlar var, bilgili ve donanımlı. İnce yerlerden bilgi verebiliyor..
Bir de müfredattan giden var :) Sonuç itibari ile arada fark oluyor!

Net projelerine destek olarak, donanım ve eleman desteği haricinde pek bir destek alamassınız. Zaten özel bir proje için özel yazılımı sizin yazmanız gerekecek. Projeye destek gelebilir ama destek miktarı az olabilir.

Yeni Üye2 yazı
arkadaşlar ben hac ve umre malzemesiyle uğraşıyorum kendim ithalat yapıyorum çinden çok iyi bir iş düşünen arkadaşlar varsa çok kar marjı var ve çok güzel bi iş 100 bin tlsi olanlar bence bu işi hemen yapsın

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Üye317 yazı
hibe almaya hak kazanan bir galericiyle görüşmüştüm. 1 yıl önce sanırım.
oto galeri açmıştı kendisi. özellikle para alıp alamadığını sordum.
ama aylar geçmesine karşın daha para alamadığını söylemişti umutsuzca :)

İşinizi kendi bütcenize göre ayarlamaya özen göstermenizi tavsiye ederim.Hee para da gelirse ne ala..
Ki diğer bölgelerde durum nasıl bilemiyorum.. belkide benim rastladığım örnek istisna yahut yalan bilgi !
ilk ağızdan aldığım bilgi bu yönde.

Üye107 yazı
benim bir arkadaşım e-ticaret sitesi kurdu verilen hibe ile.. nevresim ve diğer ev tekstili ürünlerini satıyor sitesinden..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Di?er
Üye137 yazı
arkadaşlar verilen bilgiler önemli .. kosgeb hibesinden yararlanıp iş kuran arkadaşlarımız varsa paylaşalım

teşekkürler

Yeni Üye94 yazı
''Büyüklere Oyuncak..'' mottosu ile yola çıkan ve Yeni Nesil Eğlence Merkezleri kuran ToyMax ile tanışmanızı tavsiye ederim:

Tüm Sorularınız ve Fiyat Bilgisi İçin 7/24 Hizmetinizdeyiz!

Office Gsm: 0.532.158 82 00

Msn: toymax.ferhat@hotmail.com

Yahoo Mail: toymax.ferhat@yahoo.com

Google Mail: toymax.ferhat@gmail.com

Yandex Mail: toymax.ferhat@yandex.com.tr

E-Mail: info@toymax.net

Web: http://www.toymax.net/

ToyMax Facebook Grubumuz: http://tr-tr.facebook.com/groups/166805460088175/

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret