Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

500. 000 Tl İle Ne Yapmali?

BaşlatanMrCryptoTarih02/05/2012 19:08:08Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba arkadaslar,

500000 tl ile en iyi nasil yatirim yapabilirim, emlak (dukkan?) veya altinin getirisi nasil olur acaba?

not: borsa, faiz tahvil, bono, vs... bunlari bos geciyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Yeni Üye48 yazı
ben direk ticarete atilirdim

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Serbest meslek
Yeni Üye24 yazı
500.000 TL doğrumu? Bu paraya iş kuracak veya yatırım yapacak olsaydım Profesyonel Uzman kobi desteği ve danışmanlık hizmeti alırdım.

Bu sorunuzun yanıtını internette herhangi bir yerde veya burada aramanız tuhafıma gitti.

Size inanmakta zorluk çekiyorum gerekçesi 500.000 TL si olan tanıdıklarım oldu hiçbiri böyle basit bir soru ve davranış sergilemez.

Kusura bakmayın. Sizin için en doğru yer Profesyonel Uzman kobi desteği ve danışmanlık hizmeti sağlayan güvenilir banka ve firmalardır.

Burada Akılcı ve durumunu konumunu izah eden kendisini tanıtan ticaret geçmişi varmı yokmu bunları belirten elindeki ustalığı belirten çalışma hayatı nasıldır projesi varmıdır elinin yatkın olduğu meslekler nelerdir bunu belirten kişilerin yazılarını ciddiye alırım ama çıkıpta bana elimde 500.000 TL var ne yapmalıyım diye sorarlarsa bana inandırıcı gelmez...

Birde şöyle yazmışsınız emlak (dukkan?) Hadi emlağı anladık. Dükkan diye bir iş varmı? Bir dükkanda 100 bin çeşit iş yapılır. 100 bin çeşit önerimi bekliyorsunuz? O zaman çiğköfteye yatır paranın tamamını diyenlerde çıkacaktır :)

İnandırıcı gelmediniz bana kusura bakmayın

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Esnaf
Yeni Üye75 yazı

beni ukala görün isterseniz ama ben bu yazıyı biraz dalga geçer gibi gördüm,ne yaptında 500.000 tl eline gececek?bilmiyorum ama o işe devam et başka hiç birşey bir şey sana daha fazla kazandırmaz dalgamı geçiyorsun dersen,evet ama sen başlatın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye245 yazı
yastik alti yap iyi bi yatirim olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye59 yazı
Bence bu parayla yapilacak en iyi yatirim Emzar bey'e ortak olmaktir arkadaslar, Emzar bey yakinda teklifi goturur, degerlendirin derim

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye37 yazı
Şu dönem için en doğru yatırım kesinlikle paranızı gayrimenkule yatırmak olurdu. Örneğin geçtiğimiz günlerde yakın çevremde 220 Bin TL'ye 2 adet daire satıldı. Ortalama 1 dairenin aylık kira getirisi 700 TL. 2 daire için 1400 TL'nin çok iyi bir fiyat olduğunu düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Arkadaslar dalga falan yok... son derece ciddi bir soru... yurtdisindaki malvarligimi sattim, kaynak oradandir...
Ticarette tecrubem yok, o yuzden emlak fikrine daha yatkinim ama elbette sizlerin daha iyi fikirleri olabilir.
Lutfen paylasin...

Tesekkurler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Faba
Şu dönem için en doğru yatırım kesinlikle paranızı gayrimenkule yatırmak olurdu. Örneğin geçtiğimiz günlerde yakın çevremde 220 Bin TL'ye 2 adet daire satıldı. Ortalama 1 dairenin aylık kira getirisi 700 TL. 2 daire için 1400 TL'nin çok iyi bir fiyat olduğunu düşünüyorum.

Bu rakam komiktir aylık 1.400 getiri için ben şahsen yatırım yapmam.

Benimde birgün iyi bir birikimim olacak çünkü yaptığım işte yıllık ortalama 100 bin kazanç sağlıyorum.(bayan kuaförü işletiyorum)

100 Bin tl yatırımla 5 yıl iş garantili sözleşmeli.Sözleşmeyi bozan firma tazminatı yatırır.Aylık 4.500 Tl getirisi olan bir iş fikrim var.Ben başlangıçta 300 bin ile girmeyi hedefliyorum.O nedenle biraz daha bekliyorum.Çünkü şuan yaptığım işte zaten ayda 8-10 bin kazanıyorum.Yüksek girmeyi hedefliyorum.

100.000 = 1 İş = Getirisi sözleşmeli 4.500 Net

bu şekilde 3 iş alıcam 4.500x3: aylık 13.500 getirisi olacak.

3 şöför maaş gideri araç bakım giderleri düşünce yine ayda bana 7-8 bin kalır düşüncesindeyim.

Bu aylık getiri bana her yıl 1 daire aldırır.iş zaten 5 yıl sözleşmeli.ve kurumsal dev firmalarla.

Yani büyük parayı 2 daireye yatıracağıma iş sözleşmeli garanti iş alacağım bana 5 yılda 5 daire kazandıracak.

Bu arada bu planımda ulaşılması zor değil sahibinden sitesini gezenler bu işin yüzlerce ilanını görüyorlar. Kurumsal firmalara Kaliteli enaz 90,000 / 100.000TL lik araçlar ile serviş işi.

Aklıma yatıyor.Çünkü tanıdığım yapıyor.

(Yakıt ve Ogs giderleri firmaya ait)

Önemli: 20-30 binlik basit araçlı tekstil okul servisleriyle karıştırmayın ben 2011-12 model mercedes servislerden sözediyorum full+full uzun şase üstelik özel kurumsal holding bazında şirketlerle iş sözleşmeli.

Gecede araçları bir servise havaalanı gibi yerlere bağladımmı tamamdır.

Tanıdığım bu işten ağlanmadıkça aklımda.Ama bu planımı görsel olarak çürütürse vazgeçer şuan yaptığım işte uslu uslu sesimi çıkarmadan devam ederim:)

Yeni Üye37 yazı
Feritaybars kardeşim istediğini yapmakta özgürsün. Ve hatta bol kazançlar dilerim canı gönülden... Benim sözüm size değil konuyu açan arkadaşa idi. Emlak en doğru yatırım aracı olacaktır şu dönemde, ben değil uzmanlar söylüyor. Size yürekten bol şanslar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Faba
Feritaybars kardeşim istediğini yapmakta özgürsün. Ve hatta bol kazançlar dilerim canı gönülden... Benim sözüm size değil konuyu açan arkadaşa idi. Emlak en doğru yatırım aracı olacaktır şu dönemde, ben değil uzmanlar söylüyor. Size yürekten bol şanslar...

Yok ben bana söylediniz gibi algılamadım zaten sadece yoruma bir yorum getirdim.Aksine isteyen istediğini yapmakta özgürdür.Sadece şunu benimsiyorum

Bir daireye 100 bin yatırıp 700 kira beklemektense
sözleşmeli bir işe 100 bin yatırıp 4.500 kazanmayı hedeflerim

Daire 700 den yılda 8.400 getirir
İş sözleşmeli servis planım yılda 54.000 getirir

Siz hangisini seçerdiniz?

Onu örneklerimle gelecek planlarımla katkısı olur diye belirtmek istedim.Aksine size hiçbir atıfta bulunmadım.Konunuza bir yorum olarak algılayın.

Belkide bu planım birçok kişiyi araştırmaya yöneltecektir.Ben 1 yıl sonra yapmayı hedefliyorum ama belki birileri bu fırsatı şimdiden değendirir.

Tabii ki serviş işinden o kadar getiri sağlayamazsın diyenlerde çıkacaktır ama arkadaşımın mercedes 2011 sprinter model servisi var ve özel ünv servisi çekiyor tek iş 4.500 iş sözleşmesi var ogs yakıt ünv e ait.Gördüğümü incelediğimi savunuyorum.Belkide sözlerim birilerine iş fikride olabilir.
ileride şu servislerden düşünüyorum
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-minibus-midibus-cinar-otomotiv-den-euro-5-motor-sifir-sprinter-turizim-paket-ful-84603102/detay

Yeni Üye7 yazı
eğer amacın aylık 4000-5000 lira kazanç ise hiç ticarete atılma koy faize banka sana verir zaten. yurtdışından geliyorsunuz orada olupta daha Türkiye de olmayan bir ürün yada iş dalını yapabilirsiniz. bende yeni bir sektöre bakıyorum şuanda 2 iş üzerinde yoğunlaştım araştırma yapıyorum bence sizde iyice araştırın acele etmeyin başarılar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye381 yazı
bu kadar parayı nasıl kazandıysan aynen devam et..

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye11 yazı
Ben inşaat sektörüne girmeni öneririm.Kat karşılığı bir arsa alıyorsun istanbulda %50 ile.En fazla 600000 tl masraf yapıyorsun.İnşaatı 6 ay gibi bir sürede bitiriyorsun.6 daire arsa sahibine veriyorsun kalan 6 dareyi(bahçe katı :90000 tl giriş :130000 tl normal 4 kat : 190000tl*4=760000 tl toplamda 980000 tl ciro yapıyorsun.masrafları düştükten sonra 380000 tl gibi bir kar elde ediyorsun.6 ayda iyi para derim.

Üye177 yazı
Merhaba ,

İnşaat işinden hiç anlamadan sırf iyi para var diye gözü dönen , daha sonra da işe aldığı usta başından , işçiden , tedarikçiden kazık yiyen. İnşaatın daha yarısında parası biten ve kara kara düşünen çok müteahhit gördüm.
Daha sonra ne oluyor söyleyeyim. İnşaat halinde gir ,bu daire normalde 200,000 ise 125,000 oluyor diyerek satmaya uğraşıyor. Oradan para girdisiyle inşaatı bitirmeye çalışıyor.

Tabiiki evdeki hesap çarşıya uymuyor. Birde özellikle İstanbulda artık gökdelenler , siteler , Toki evleri sürekli artıyor. Bunu da fizibiliteyi hazırlarken atlamamak gerekir.

Ne yaparsanız yapın bildiğiniz işi yapın. Bu zamana kadar ne yaparak bu parayı elde ettiniz. O işde devam edin. Miras bu ben bir iş kolunda uzman değilim diyorsanız gidin bankaya bir yatırım uzmanıyla paranızı değerlendirin.

Selamlar,

Özgür KALE
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye24 yazı
Peki inşaat sektöründe bir bina yapılsa daire satışları bu kadar hızlımı olacak?

Arsayı bul apartmanı dik daireyi sat 6 ayda şu kadar ciro yaparsın gibi söylemler olmuşta.. Sadece merak ediyorum o sektörü bilmiyorum.Sadece toyken 1995 dönemlerinde 17 yıl önce lise yıllarımda inşaatlarda elektrik tesisatı çektim.1 Binanın full işi kolay kolay bitmediğini biliyorum.bir apartmandaki daire tesliminin hızlanması için ciddi ve hızlı para akışı sağlamak gerekiyor.işini anlaşamayıp yarım bırakanlarda cabası.iş yapanların elektrikçilerin sıvacıların camcıların marangozların ustaların mal sahibini nasıl ne derecede sıkıştırdığını kendi gözlerimle görmüştüm.Örneğin benim elektrik ustam eğer günü günü parasını almazsa o inşaata bizi sokmazdı.

Emlakta çok ciddi rekabet var.Beylikdüzünde 3-5 yıl önce tamamlanmış ama daha tüm daireleri satılamamış birçok bina görüyorum bu sebeplerden dolayı sadece benimki bir merak daire satışı bu kadar 6 ayda satarsın gibi hızlımıdır?

Yeni Üye27 yazı
gel Konyada kazalı tır toplayalım. Otur dükkana kazalı aracın satısını sen al, topladıktan sonra satalım ana paranı al, karı paylasalım? Düşünürsen özelden yaz..
Özendiğiniz hayatı yaşamakla meşgulum....[noktA]

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Üye192 yazı
Altın şu an 92,50 TL ve artması ya da düşmesi şu sıralar tahmin edilemiyor. artacağı yönünde bir eğilim var ancak artması için herhangi bir sebebin olmadığı söyleniyor. Avrupada yeni bir kriz başlarsa ya da araplar coşarsa altın direk eski seviyelerine 100 Tlye çıkabilir bu durumda 500.000 tllik alacağın 5400gr altında paranı 540.000 Tlye yükseltebilirsin ama bu durağanlıkta tersi de mümkün olabilir.
Ankarada da kurulması düşünülen çılgın projeler vardı, onları araştırabilir ordaki gayrimenkullere şimdiden yatırım yapabilirsiniz.
Aynı zamanda iyi bir mevkiide güzel bir dükkan bulabilirseniz daireden çok daha iyi gelir bırakır çünkü en kötü dükkanın kirası 1500-2000 Tl.
Ticareti anlamıyorsanız öncelkle ticaretle ilgili bilgilerinizi artırmanızı tavsiye ederim hatta girişimcilik kurslarına katılabilirsiniz.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Üye201 yazı
dikoryan ben sana altinin ne olacagini söyleyim, yaz aylarinda grami 75-85 arasi olacak. Bence altin 2-3 sene bisi kazandirmayacak, kiracagi rekorlari kirdi. 108 den altin alipta magdur olan cok tanidigim var.

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye7 yazı
KUYUMCU AÇMAK İSTERSEN 0538 227 25 39

Yeni Üye44 yazı
siz bu parayla bi dükkan alın kiraya verin ticarete atılıp ne yapacaksınız esnaf kan ağlıyo zaten

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Ymalat
Yeni Üye44 yazı
konisk yönetimini tebrik ediyorum böyle saçma sapan şeyleri yayınladıkları için

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye52 yazı
Girişim Danışmanlığı Hizmeti veriyorum.
Konuyla ilgili detaylı olarak görüşmek isterseniz mesajınızı bekliyorum.

Saygılar
Girişim Uzmanı

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye920 yazı
merhabalar bay crypto
eğer dediğiniz gibi 500.000 tl sermayeniz var ve bu para değerlendirmek istyorsunuz kazanç amaçli?
size teklifim olacak.
ben olsam şahsen ve bende bukadar para serrmaye olsa minimum 1.500.000tl kazanirdim. 1 senede.risksiz.
size web adresimi yazayorum inceleyın
www.granitsanat.com
üreticiyim ve 15 cenedir türkiyede bu işi ben getirdim
hala ilk ve tekim.
size sizinle birlikte yapylacak proje anlatirim.
1)Ankara merkezi ve tüm iç anaedolu bölge pazarina hakim edecek bir ofis-showroom açalım 60.000tl sermaye yeterlidır ve 35 m2 ofis yerimiz.
2)İstanbul anadolu yakasi merkezi ve tüm il sinirlar dahil pazarina hakim edecek ofis-showroom.35m2 ofis ve 60.000tl sermaye yeterlidir.
3)İstanbul avrupa yakasi merkezi ve tüm il sinirlar dahil pazarina hakim edecek ofis-showroom.35m2 ofis ve 60.000tl sermaye yeterlidir.
4)Bursa merkezi ve tüm marmara bölge pazarina hakim edecek bir ofis-showroom açalım 60.000tl sermaye yeterlidır ve 35 m2 ofis yerimiz.
5)Antalya merkezi ve tüm akdeniz bölge pazarina hakim edecek bir ofis-showroom açalım 60.000tl sermaye yeterlidır ve 35 m2 ofis yerimiz.
6)İzmir merkezi ve tüm ege bölge pazarina hakim edecek bir ofis-showroom açalım 60.000tl sermaye yeterlidır ve 35 m2 ofis yerimiz.
Türkiye nin en stratejik bölgelerine,şehirlerine ve pazarina hakim olmak size 360.000tl yatirim mal olacak.
kazanci ise kendin hesap edebilirsiniz.. bu çok büyük pazar ve bayilikler verilir tüm bu pazara.
ben üretici olarak sizine bu proje ortak gerçekleştireceğiz. %50-%50 eşit payı olarak kazancimizi pailaşırız.
benim ürünlerimizin kar marji en mimimum %300 dur.
1 senede kazancimiz 1.080.000 tl dır
eğer aklina yatarsa detailari telefonla görüşelım
cep:05427672476
cep:05323606615
saygilarimla emzar nebieridze
NOT:SADECE CİDDİ VE KENDİNE GÜVENEN,GERÇEKTEN SERMAYESİ OLAN VE GİRİŞİMCİ OLAN,TİCARETE ATİLMAK ,ÇALİŞMAK VE KAZANMAK,BÜYÜMEK VE BAŞARMAK,DÜRÜST VE PAİLAŞİMCİ KİŞİLER MUHATAP OLSUNLAR. BOŞ İNSANLAR MUHATAP OLMASİNLAR
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye53 yazı
Gıda toptancıligı yap..ben istanbulda yapıyorum..uygun fiyata mal almayı bilirsen ve düzenli satış çizgisi yakalarsın zaten zamanla.ama büyük pazarlar olan şehirleri secin..gıda işi her daim ış yapar..ama birazcık gayreti ister ilk zamanlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye17 yazı
ortaklik teklifi

Kanada torontoda acmak uzere oldugum is guvenlik celik burunlu ayakkabi imalati icin ortak ariyorum

suan kanadada 2 tane ontario eyaletinde vede 1 tane fransiz bolgesi olan quebec eyaletinde bu imalati yapan 3 firma var yani made in Canada Menseli 2011 YILI KANADA GENELINDE TOPLAM SATIS 876.400 CIFT ve bunlarin sadece 110.000 cifti yerli uretimceler tarafindan karsilanmaktadir geri kalanlar ise cin -hindistan ;pakistan taiwan gibi ulkelerden ithal edilmektedir
ben ontario eyaletinde bulunan firmada 8 ay calistim vede gordumki adamlar 2 ay geriden takip ediyorlar siparisler yani yakalamk mumkun degil ortak olucak arkadasimin vize islemleri icin gereken yapilacaktir kendisi burda 1 yil kaldiktan sonrada var ise ailesinide 1 yil sonra getirebilir

kanada sirket kurmak icin yabanci yatirimcilardan talep edilen 1.800.000 canada dolari teminat ortagim olucak olan kisiden talep edilemez
Gerekli planlamar ve daha fazla bilgi icin beni direk ariyabilir yada ozelimden yazabilirsiniz

001-647 994-4292
tcaliskan28@gmail.com
trnt71

Yerleşim Kanada / TorontoMeslek Ymalat
Üye432 yazı
merhaba,

bilecik ilçesinde bulunan meslek yüksek okuluna hitap eden, 80 kişi kapasiteli özel kız öğrenci yurdu-apart şeklinde çalışmakta olan işletmemizi devredebiliriz.

işimizin sadece eylül ayında yeni kayıt döneminde 1 haftalık bir yoğunluğu vardır. Bu beş günde kayıtlarınızı aldıktan sonra bütün yıl rahat edersiniz. Yaz aylarında 3 ay,şubat dönemide 15-20 gün ve bayramlarda öğrenci olmadığı için tatil imkanı vardır. 60 kişi ortalama ile çalışıldığında 80-90 bin gibi yıllık güzel kazanç sağlar.

ilçe olarak yaklaşık 6000 nüfuslu, sakin, tam kafa dinlenecek huzur bulunacak bir yerdir. yurdun takibi ve işletmesi oldukça rahattır.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Mühendis
Üye227 yazı
gerçekten 500 000 tl var ise benim fikrimi dinlemek için izmir e gel 0 531 7 64 43 35
www.sifamagazasi.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye44 yazı
ıyı aksamlar ıstersen gel senle havuz acalım yer benden para senden

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Memur