Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fethiyede Satış Pazarlama

BaşlatanozkylmzTarih17/04/2011 13:50:58Yorum15

İlk mesaj
Arkadaşlar merhaba. İstanbul ve İzmirde çeşitli satış pazarlama işlerinde yöneticilik, grup şefliği ve satış sorumluluğu görevlerinde bulundum. Eğitim satış paz./Okul gezileri org./Stand çalışmaları/Ttnet başvuru satış paz./dijitürk sat.paz. gibi hizmet satış pazarlamada tecrübem oluştu.Ailemden dolayı Fethiyeye yerleşmek zorunda kaldım ve yaklaşık 15-20 gün oldu. Çalışmak ve bir işleyiş kurmak için sabırsızlanıyorum açıkcası. Yaşım otuz oldu ve bu tecrübelerimi bir çatı altında toplamak istiyorum. Plan-programım şu; 3 - 4 odadan oluşan bir ofis tutarak işe başlayacağım. harita odası, toplantı odası, call center odası, sekreterlik odası. Ücretsiz bayilikler alacağım.Ttnet, dijitürk, yada araştırmalarım sonucu muğla bölgesindeki en giden hizmet ihtiyaçları gibi. pirt time ekipler kurarak belirli sürede çalıştırarak eğiticem. Sahada nerelerde stand kurabilirim çalışmaları yaparak stand çalışmalarına başlayacağım. yetişen personellerden ekip başı yaparak bir alt ekip kurmalarını sağlayacağım. Ofis içi data ve call center grubu oluşturacam. Hem içerden hem dışardan sistemi ile muğla bölgesinde satabileceğime inandığım hizmet ürününün satış pazarlamasını yapacağım. Şirket ismini marcom sat.paz. olarak düşünüyorum tavsiyelere açığım. Hedefim herhangi bir ürünün satışa pazarlamaya mı ihtiyacı var? yada herhangi bir firma satış ekibine mi gereksinim duyuyor? marcom sat.paz.bunlara cevap verebiliyor konumuna gelmesidir. Sizce mantıklı mıdır?Yorumlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / FethiyeMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
yaman bey teşekkürler. fakat benim sistemim daha çok hizmet satış pazarlama üzerine. mesela eğitim almak, internet bağlantını gerçekleştirmek, evine telefon bağlamak, televziyonunda herhangi bir üyelik kullanmak, okul öğrencilerine gezi organizasyonu yapmak, yıl sonu baloları için mekan hazırlamak sunmak gibi hizmetten oluşan satışlar daha çok hedefim. herhangi bir teminat vererek yada mal alarak bayilik almak satış yapmak pek te tercih ettiğim bir işleyiş değil. fakat hizmet satış pazarlama işleyişi doğrultusundaki karı ancak bana uygun gelen mal satış pazarlamaya yönlendirebilirim ilerleyen zamanlarda.

Yerleşim Türkiye / FethiyeMeslek Saty? / Pazarlama
fethiye dalaman ortaca gibi bölgelerin ekonemik büyüklüğü nedir acaba yeri gelmişken bende merakımı giderebilirmiyim bilen varsa?
sanırım o bölge 100 km çapta toplam 100 bin nufusa ulaşmıyor? yaz ve kış sezonlarına göre cok değişiklik gösteren bir ticaret hayatı vardır diye düşünmekteyim.
pozitif yaklaşım empati ile mümkündür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er

Yazacaklarım gücünüze gitmesin. Bir büyüğün, bir dostun iyi niyetli tavsiyesi olarak kabul et lütfen.
Yaşının 30 olduğunu ve biraz da iş deneyiminin olduğunu yazmışsın. Eğitimini bilmiyorum, yapmayı planladığın işte de başarılar dilerim.

Eleştirim yukarıda yazdığın yazı ile ilgili olacak. Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakılır. Özel isimler büyük harfle başlar (Muğla gibi) ve noktadan sonra da büyük harfle başlanır. "Pirt Time" değil, "Part Time" olacak. "İzmirde, Fethiyeye" değil, "İzmir'de, Fethiye'ye" olacak. "Yada" değil, "Ya da" olacak. "eğiticem" değil, "eğiteceğim" olacak...

Birisinden onlarca imla hatası bulunan bir teklif mektubu alsam böyle bir insanın profesyonelliğini sorgularım.
Lütfen öncelikle bu eksikliğinizi tamamlamaya ve daha dikkatli yazmaya özen gösterin.
Kalitenize, deneyimlerinize ve işlerinize katkısı olacağını unutmayın...

Saygılar,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Teşekkür ederim secretworld kardeşim. Hislere tercüman oldun.
Az olsun ama *HELAL* olsun

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
secretworld tavsiyene teşekkürler. İnanın ki haklısınız. Fakat biraz acele yazılmış bir yazı. Ama dikkate alıcam emin olun.

Ben şunu anladım diyorsunuzki bir pazarlama şirketi kuracağım ve elemanlarımla bunu pazarlayacağım bu iş çok güzel sizden önce bu fikr aklıma gelmişti araştırdım fırsatları çok mesela tirkiyede pazarlama diye 2 yıllık yüksek okulu var ve bunların hepsi boşta siz 5 tanesini asgari ücretle işe alsanız ve bu 5 kişi size en az günde hafta sonu hariç diyelimki ayda 22 gün çalıştılar ve pazarladığınız ürünü hergün en az 10 en fazla 20 tane satabildiler ve diyelimki şirketin adına her üründen 3 tl kar olarak size kalıyor en az orandan 15 tane satıı diyelim bu 45 tl yapar ve 5 eleman var yani 225 tl yapar buda ortalama 5 bin tlye gelir bunun hariçinde siz kendiniz pazarlama kursu verirseniz tabi gerekli izinleri alarak ordanda bi 2000 tl gelir ve organize işindende bahsetmişsinz bunuda başarırsanız ben kendim organize işi yaptım en az en kötü iş size 200 kalıyor bu en kötü iş tabi güzel yağlı kapı dediğimz insanların organizesi siz düşünün artık yani bu işin önüü açık LAKİN pazarlayacak ürün bulmalı ve bu ürünü pazarlayacak eleman başarılar Dİlerim sizee
SAYGILAR
Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan Kaptanın yelkeneri nasıl açtığıdır...

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Halkla ili?kiler
Zarokek teşekkürler. Bu pazarlama çoğu insan tarafından daha doğrusu yapamayanlar için iş olarak görülmüyor. Oysaki işsiz arkadaşlar işi biraz daha ciddi düşünüp kendilerini geliştirseler, hem yapmış olduğu işin keyfini alacaklar hem de kazancın tabiki. Ben bu işi ciddi yapmanın peşindeyim. Hayırlısı bakalım.

elektronik araç navigasyon falan gibi konularda bişeyler düşünürsen paslaşabiliriz. çin'de bağlantılarım var ve burada da ceviz üreticiliği yapıyoruz.ceviz de olabilir.
...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
aç kardeşim aç sen millete bakma uzaktan kuru sıkı modunda elemanlarını primle çalıştır maaş verme sakın
ben 6 sene çalıştım fethiyede herşey satılır orda sende mantıklı bir plan yapmıssın başarırsın merak etme

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
cureshot selam. elektronik araç ilgimi çekmiyor değil fakat herşeyden önce biraz daha açarak bilgilendirirmisin beni.ozkanyilmazmarmara@hotmail.com

Kardes ben represanttim ama simdi denizlideyim call center isletiyorum almanya ya calisiyorum
Fethiyede de var call center almanca benim bildigim 1 tane sende acabilirsin deneyimli eleman bulman gerekiyor onuda cok rahat bulabilirsin

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
hocam adamlar her zaman 3 5 adım önde bizden, ne çıkarsa yapıyolar ve elektronikleri kaliteli.. ve ucuz tabi. bu yüzden liderler şu anda. takip etmek gerekiyor. ben devamlı takip etmeme rağmen 2 3 gün bakmayım, yeni bişey çıkarıyolar. o ürünleri getirip burda pazarlamasını yapmak. ya da takı hocam. gümüş altın falan. altın suyuna batırılmış ürünler. göz alıcı baya satılır turistik yerlerde. 7 lira 8 liraya. 40 kuruşa 50 kuruşa alıyosun tanesini.
...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Sonuç? Gelişmeler hakkında bilgi verir misin?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
merak ettim bu iş oldumu?
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam