Yaklaşık 3 ayda 9 kilo verdim..
Oldu bitti sağlıklı beslenme ve yemek kültürlerine bir ilgim vardır, bir ara aşçılık okuluna bile gitmeyi düşünüyordum..
Diyet kitabı diye aldığım bu kitap hayatımı HARİKA BİR ŞEKİLDE güzelleştirdi..
-Geceleri uykum düzene girdi
-Kilo verdim
- eskiye göre daha çok spor yapıyorum
- sabahları yorgun uyanmıyorum
- miğdem ekşimiyor
-şişkinlik hissetmiyorum
- aç kalmıyorum
- Gün içinde kendimi yorgun hissetmiyorum
Ve daha bir çok faydasından bahsedebilirim..
Çevreme sürekli yardımcı olmayı seven biri olduğum için etrafımdaki 15-16 kişiyede bu kitaptan bahsettim ve hepside faydasını gördü..
Benim ve çevremdeki kişilerin en büyük sıkıntısı ise
Kitapta bahsettiği gibi yediğimiz şeylerin hepsinin sağlıklı olup olmadığını bilemiyoruz..
Dışardan gayet güzel görünen bir çok lokantanın sağlıksız ürünler kullandığınıda bizzat kendi gözlerimle gördüm..
HEr zaman evde yemek yeme imkanımda olmuyor..
Lokantalarda, konserve kullanıyorlar, limon sosu, nar ekşisi sosu, fabrikasyon sirke ve daha nicesi..
Bunları yemekte hiç işime gelmiyor.. GErçekten çok sağlıksız..
BEnim düşüncem ise GErçekten çok sağlıklı ürünlerin tüketildiği yemekler satmak..
Saklanmasından pişirilmesine kadar herşeyine dikkat etmek..
Kahvaltı,öğlen yemeği ve akşam yemeği olacak..
Doğal ürünler; köy yumurtası, köy peyniri, köy zentini, doğal beslenmiş balık, doğal beslenmiş tavuk.. vb.
Herşeyin doğalını kullanmayı planlıyorum..
Kilolu insanlar bu yemekleri yerse kiloda veriyor..
Şuan esnaflık yapıyorum, ticaretin işleyişini bilirim, bir mal nerden nasıl ucuza alınır bu konuda sıkıntı çekmem.
Sermaye yönetimi, finans, muhabese, firmalarla bağlantılar, lokantaya alınacak tabaktan çanaktan hepsini sorunsuz şekilde halledebilirim..
Sizden fikir almak istiyorum, sizce böyle bir lokanta nasıl olur. Başka nelere dikkat etmek gerekir..
Yardımı dokunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..
Not: böyle bir girişimim olursa mutlaka Prof Dr Canan Karatay ilede iletişime geçip her konuda yardım talep ederim..